latet Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 15 minut temu, stereo0 napisał: Trafiłeś w punkt. Przeciętny użytkownik nie będzie robil aż takich cropow jak na gsmarena i w większości nikt poza ekranem telefonu nie będzie ich oglądał na większych Co do cropów 1:1 - przeciętny użytkownik może jednak docenić tę różnicę, jeśli np. zrobi na wykładzie z daleka zdjęcie slajdu na ekrnie, a potem będzie próbował odczytać jakiś mały napis. Im lepiej, tym lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 Slajdy na wykładzie to mi udawało się robić dużo gorszymi telefonami podczas studiów xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 A tak praktycznie rzecz biorąc to po co się spinać o te zdjęcia? Każdy kto pomyśli trochę i chce mieć dobre foty instaluje gcam (zwłaszcza, że nie trzeba roota ani nic) i ma problem z głowy. Zdjęcia wychodzą mega szczegółowe. Wytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 Może dlatego że i tak będą gorsze od Mi 8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 (edited) Aktualizacja wpisu dotyczącego modelu MI9 (to samo napisałem w dziale updatu, ale nie wszyscy tam zaglądają) Po kilku dniach testów kompilacji softu 9.3.21: 1. Brak drenażu baterii chociaż wcześniej też nie było. 2. Podwójny zegar działa prawidłowo. 3. Dodatkowe funkcje panelu gier są przetłumaczone poprawnie. 4. Ikony powiadomień na AOD działają poprawnie. 5. W końcu działa przełącznik stylu powiadomień, czyli mogą pojawiać się na chwilę i znikać lub pozostawać na pasku powiadomień na stałe. 6. Google Pay działa doskonale (Portfel HCE). 7. Tłumaczenia w aplikacji aparatu są już poprawne. Jedyne do czego można się przyczepić to samoczynne logowanie palcem po włączeniu aplikacji banku (Santander), Dlatego wyłączyłem tę opcję logowania. Bardzo dobry ROM Edited March 23, 2019 by sp4ubw 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 Aktualizacja wpisu dotyczącego modelu MI9 (to samo napisałem w dziale updatu, ale nie wszyscy tam zaglądają) Po kilku dniach testów kompilacji softu 9.3.21: 1. Brak drenażu baterii chociaż wcześniej też nie było. 2. Podwójny zegar działa prawidłowo. 3. Dodatkowe funkcje panelu gier są przetłumaczone poprawnie. 4. Ikony powiadomień na AOD działają poprawnie. 5. W końcu działa przełącznik stylu powiadomień, czyli mogą pojawiać się na chwilę i znikać lub pozostawać na pasku powiadomień na stałe. 6. Google Pay działa doskonale (Portfel HCE). 7. Tłumaczenia w aplikacji aparatu są już poprawne. Jedyne do czego można się przyczepić to samoczynne logowanie palcem po włączeniu aplikacji banku (Santander), Dlatego wyłączyłem tę opcję logowania. Bardzo dobry ROM Punkt 5Gdzie mogę ustawić żeby powiadomienia nie znikały bo nie mogę znaleźć?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 23, 2019 Share Posted March 23, 2019 (edited) @Worrior Tutaj: Edited March 23, 2019 by sp4ubw Poprawione wyświetlanie zrzutu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Jak u was wygląda SOT? Od wtorku bawię się moją Mi9 i wygląda to tak na dzień dzisiejszy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Jak jasność ekranu na dworze? Zwłaszcza w odniesieniu do mi 8. Czy ekran na co dzień jest jasny czy system go utrzymuje przyciemniony jak w mi 8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Jaki przyciemniony? Wychodzę na dwór i mam jasny ekran w Mi 8... Mi 9 ma jeszcze jaśniejszy (o ile nie szwankuje ta nowa opcja). Może masz uszkodzony czujnik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 @up masz mi9? Mi 8 z podbiciem ma około 620 nitów, mi9 też podobnie. Ekran ma automatyczne ustawienia w mi8 takie że wymusza raczej ciemniejsze ustawienia. Ustawienia raczej dążą do tego aby. Jest świecił mocno. Ten tryb automatyczny jest taki sobie. Ciekawi mnie to jak w mi9 to zrobili. Często muszę ręcznie zwiększać jasność bo automat na ciemno wymusza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Tak, mam Mi 8 przecież pisałem. Wychodzę na dwór i mam jasny ekran, żadnego przyciemnienia. Od momentu kupna (pół roku) nie użyłem ani razu ręcznej jasności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 @up masz mi9? Mi 8 z podbiciem ma około 620 nitów, mi9 też podobnie. Ekran ma automatyczne ustawienia w mi8 takie że wymusza raczej ciemniejsze ustawienia. Ustawienia raczej dążą do tego aby. Jest świecił mocno. Ten tryb automatyczny jest taki sobie. Ciekawi mnie to jak w mi9 to zrobili. Często muszę ręcznie zwiększać jasność bo automat na ciemno wymusza. To nie mi8, to MIUI. Wiecznie trzeba korygować w nocy Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Ja nie mam większych problemów z jasnością - na zewnątrz czujniki dobrze ustawiają jasność ekranu natomiast w nocy nie razi. Jedynie co to mam wrażenie że automatyka za szybko czasem reaguje - czasem jadąc tramwajem na chwilę pojawia się cień od czegoś a ekran już przygasa tylko po to żeby za chwilę się rozjaśnić (no i zanim się znów rozjaśni to mało co widać). To samo zauważyłem kilka razy idąc ulicą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafael93 Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Czy ktoś wie może kiedy pojawi się w sklepach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Ja nie mam większych problemów z jasnością - na zewnątrz czujniki dobrze ustawiają jasność ekranu natomiast w nocy nie razi. Jedynie co to mam wrażenie że automatyka za szybko czasem reaguje - czasem jadąc tramwajem na chwilę pojawia się cień od czegoś a ekran już przygasa tylko po to żeby za chwilę się rozjaśnić (no i zanim się znów rozjaśni to mało co widać). To samo zauważyłem kilka razy idąc ulicą.MIUI zdecydowanie zbyt agresywnie przyciemnia. Jasne, nie razi po oczach, ale jest zdecydowanie zbyt ciemno.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Od jutra ma się pojawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 @Antyhaker Jak dla mnie przez 99% czasu jasność jest w punkt - ten 1% to momenty gdy za szybko przyciemnił ekran. Nie uważam że jasność jest ustawiana zbyt ciemno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafael93 Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Euro RTV AGD produkt niedostępny, w mi home też, x kom też. Zostaje Sferis i jego cena 2499 zł... Nie zdążyłem na przedpremierę niestety, a nie ukrywam, że chciałbym go mieć jak najszybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Euro RTV AGD produkt niedostępny, w mi home też, x kom też. Zostaje Sferis i jego cena 2499 zł... Nie zdążyłem na przedpremierę niestety, a nie ukrywam, że chciałbym go mieć jak najszybciej. Ja kupiłem na Amazonie zaraz po premierze i już z 3 tygodnie się cieszęWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Nie przeplacalbym aż tyle. Wyluzuj pory. Znając życie w przyszłym tygodniu może być ciężko, ale w następnym już powoli powinny być dostępne w normalnych cenach 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 [mention=10517]Antyhaker[/mention] Jak dla mnie przez 99% czasu jasność jest w punkt - ten 1% to momenty gdy za szybko przyciemnił ekran. Nie uważam że jasność jest ustawiana zbyt ciemno.Może masz więcej szczęścia niż ja albo lepszy wzrok Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Ja już jutro będę miał z mi home Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Ja poczekam na jakieś outlet z xkomu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 28 minut temu, rakers napisał: Ja poczekam na jakieś outlet z xkomu. Jakaś podstrona ich portalu czy trzeba cały czas patrzeć za jakimiś promocjami od nich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Jakaś podstrona ich portalu czy trzeba cały czas patrzeć za jakimiś promocjami od nich?Na allegro wystawiają outletowe rzeczyWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Jakaś podstrona ich portalu czy trzeba cały czas patrzeć za jakimiś promocjami od nich?Trzeba patrzeć np ich allegro. Jeśli nie pali ci się to za miesiąc będzie trochę już outlet owych w fajnych cenach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 (edited) 2 godziny temu, losmarte napisał: Na allegro wystawiają outletowe rzeczy 2 godziny temu, rakers napisał: Trzeba patrzeć np ich allegro. Jeśli nie pali ci się to za miesiąc będzie trochę już outlet owych w fajnych cenach. Dzięki Jak z gwarancją? Normalna 2-letnia czy jak to wygląda wtedy? Edited March 24, 2019 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 @up outlet ma swoje prawa. Roczna. Ale w xkom traktują outlet jak normalny telefon. Wszystkie prawa dają jak przy zakupie nowego. Najlepszy sklep.2 letnia gwarancja itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skarbonka1995 Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Niby od jutra ma być dostępny w sklepach. Podjadę do mi store we Wrocławiu to dam znać czy posiadają na otwarciu, jak nie będzie to zajadę do media Markt, czy rtv euro agd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 W X-KOM będzie dostępny od 27 marca. Otrzymałem email. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Ktoś posiada już jakieś wieści od x-kom? trzymają się tego 27 marca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Patrz stronę wcześniej. Napisaliście w jednym czasie dalej trzymają się 27 lutego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 rzeczywiście dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 W email jest mowa póki co o wersji 6/128. Nie mam info o 6/64. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts