k0j0t Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 Panowie, auto frame rate... jak wam dziala ? Na netflixie odpalajac tytuly nie widze by odtwarzacz zmienial odswiezanie (mam caly czas tyle ile ustawione jest recznie). Na opcji "wykryj nejlepsza rozdzielczosc z TV" i na projektorze 4K i telewizorze 4K ustawia jedynie 720p. Tak jak bylo. Auto frame rate powinno chyba tez dzialac na YT.. niektore materialy sa 60fps a inne 24 czy 30... tak samo nie dziala HDR na YT a jedynie na Netflixie. Netflix ogolnie 4K, HDR oraz dzwiek dolby 5.1 (oprocz Atmos - a szkoda).
ghost12 Posted April 5, 2019 Author Posted April 5, 2019 Auto Frame rate działa tylko na aplikacjach które to wspierają. Ja mam takie dwie na SHIELDZIE (Mi boxa nie ruszałem jeszcze więc nie wiem czy na nim działają poprawnie) to kodi i plex - w obu przypadkach trzeba włączyć tą funkcję. Netflix puki co nie wspiera auto framerate.
Radasss Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 Auto frame rate jak na razie działa chyba tylko w KODI i to po odpowiednim jego skonfigurowaniu.
k0j0t Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 Mi działało tylko na jednym programie jak dotąd: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.courville.nova oraz Archos Player. Ale to te same playery są - widać po User Interface. Są identyczne.
darekgra Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 Auto Frame rate (globalne) wprowadza w beta testach lecz na mibox S ale narazie zbyt dobrze to nie działa.
GRV Posted April 6, 2019 Posted April 6, 2019 Dnia 3.04.2019 o 15:17, Thorwald napisał: Żeby unikać problemów po każdym zakończeniu oglądania odłączam kabel prądowy. Jak chce oglądać to podłączam kabel prądowy. To leczy problemy z lagami. Dnia 3.04.2019 o 16:19, nołbady napisał: Genialny sposóbNie prościej wejść w ustawienia i dać "Uruchom ponownie"? Nie ma w ustawieniach "uruchom ponownie", chyba, że w wersji "S", bo w 4K nie ma. Po ostatniej aktualizacja jak na razie załącza się z pilota. Jeśli się nie załączy to TV box-a mam podpiętego do gniazda sieciowego sterowanego na pilota. Zestaw trzech gniazd można kupić za ok. 50 zł w markecie.
damiano78 Posted April 6, 2019 Posted April 6, 2019 Przytrzymaj dłuższą chwilę przycisk Power na pilocie a stanie się cud Uruchom ponownie. 2
GRV Posted April 6, 2019 Posted April 6, 2019 (edited) Faktycznie, nie zauważyłem, że w "informacjach" jest "uruchom ponownie" i przytrzymanie "Power" też działa:) Jak na razie prędkość WiFi nie spada diametralnie, uruchamia się też z pilota, ale i tak co jakiś czas trzeba zrobić "reset-a", bo tak muli, że... Edited April 6, 2019 by GRV
GRV Posted April 7, 2019 Posted April 7, 2019 Było miło, ale się skończyło. Po tej aktualizacji prędkość WiFi również spada do 2 Mb/s i co najdziwniejsze, że nie pomaga reset w postaci wybrania "uruchom ponownie", czy też przytrzymanie przycisku "Power", tylko trzeba mu odciąć zasilanie i dopiero wtedy prędkość WiFi jest w normie. Nie mam już sił...
Abdel85 Posted April 7, 2019 Posted April 7, 2019 (edited) Zainstalowaliście najnowszą aktualizacje. nie tą 2550 tylko tą nowszą ? Jakieś uwagi do niej ? Co do działania boxa to przyznaje że po aktualce 2550 wszystko działa mi już ok oprócz samousuwających się opcji z dźwiękiem hd w kodi. Ale zaznaczam że po wyłączeniu apliakcji google i włączeniu HDMI CEC. No i zmieniłem router na Xiaomi AC1200 i o ile chodziło na Tp-linku ok to na Xiaomi sieci 5G działa idealnie Edited April 7, 2019 by Abdel85
digimen Posted April 8, 2019 Posted April 8, 2019 Zauważyłem, że na Xiaomi Mi Box 4K nie można udostępnić ekranu z telefonów Huawei. Sprawdzałem to na modelach P20 i Mate 20. Oba telefony nie znajdują Mi Box-a. Co ciekawe ten problem nie występuje z telefonami LG i Samsung. Macie jakieś sugestie?
PawelG7 Posted April 8, 2019 Posted April 8, 2019 Problem jest chyba z Huaweiami, bo ludzie piszą, że jest problem z Andorid TV i telefonami Huawei oraz Honor. Do niedawna miałem Huawei Honor 7 i czasem też wymagał kilku prób, żeby puścić obraz na ekran TV, ale ostatecznie zaskakiwało. Z Samsungiem i Xiaomi nie mam tego problemu. 1
mini21 Posted April 8, 2019 Posted April 8, 2019 Ehhh....Już się cieszyłem że problem z pilotem został naprawiony.Dziś niestety znów miałem problem z włączeniem (czy raczej wybudzeniem) Mi box'a.5x Power - nicŚrodkowy przycisk - nic.Dopiero po kilkunastu sekundach Mi box na coś zareagował, ale nie wiem na co i w końcu się włączył.
Marcus Posted April 8, 2019 Posted April 8, 2019 Ja uzywam aplikacji na smartfona mi pilot i działa za każdym razem, miałem już dość odpinania kabla zasilającego.
juri Posted April 9, 2019 Posted April 9, 2019 u mnie narazie nie zaobserwowałem problemu z wifi na najnowszym 2563
nołbady Posted April 9, 2019 Posted April 9, 2019 Działa wam recovery na najnowszej kompilacji? Bo ja nie mogę wejść.
[email protected] Posted April 9, 2019 Posted April 9, 2019 Cześć Mam duży problem z moim mi boxem. Otrzymałem komunikat że dostępna jest aktualizacja 143MB. Rozpocząłem pobieranie. Pobralo bez problemu, zresetowalo boxa ale wyskakuje komunikat że aktualizacja się nie powiodła. Tak 3 razy z rzędu. Robiłem reset, następnie twardy reset z full wipem. Chyba wszystko co możliwe i dalej wyskakuje błąd z Instalacja tej aktualizacji. Co radzicie?
Mirrr Posted April 9, 2019 Posted April 9, 2019 Jest taka?hmmm 2 godziny temu, juri napisał: u mnie narazie nie zaobserwowałem problemu z wifi na najnowszym 2563 Jest taka?hmmm
GRV Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 12 godzin temu, nołbady napisał: Działa wam recovery na najnowszej kompilacji? Bo ja nie mogę wejść. U mnie też nie działa. W ogóle dziwne rzeczy się dzieją. Np. wczoraj nie wyszukiwało mi aplikacji w sklepie.
Abdel85 Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 Ktoś sprawdzi czy na kompilacji 2562 nadal działa dźwięk HD. Czy w opcjach Kodi jest dostępny ?
Radasss Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 16 minut temu, Abdel85 napisał: Ktoś sprawdzi czy na kompilacji 2562 nadal działa dźwięk HD. Czy w opcjach Kodi jest dostępny ? Wszystko jest OK.
Paraglobularna Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 Na Mi box S własnie zrobiła mi sie aktualizacja i drżę...wszystko mi przed aktualizacja chodziło , zawsze wybudzało i w ogóle nie potrzebowałam aktualizacji ale....inny członek mej rodziny bez porozumienia ze mna kliknał aktualizacje....ciekawe co będzie az strach sie bać. ...
nołbady Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 Wygląda na to, że wypuścili podobną aktualizację do tej, którą dostał starszy Mi Box.
Paraglobularna Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 wlasnie sprawdzam. Poki co dziala wszystko jak dzialalo. Szybciej mi buforuje. Kiedy wlaczalam netflixa i jakis serial to 3-4 sekundy trwalo zabuforowanie i zaczynalo leciec. Teraz trwa to 1 s....
nołbady Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 No i dostałaś auto odświeżanie, które wcześniej nie działało. Fajna sprawa.
mgdgdr Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 No i dostałaś auto odświeżanie, które wcześniej nie działało. Fajna sprawa.Czy to trzeba jakoś ustawiać czy samo automatycznie się wszystko odbywa?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Paraglobularna Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 Nie znam się, ale skoro AUTO odświeżanie więc chyba automatycznie się to dzieje.
Radasss Posted April 10, 2019 Posted April 10, 2019 Automatyczne odświeżanie działa tylko w kilku aplikacjach m.in. w KODI, które należy odpowiednio skonfigurować.
Rioter Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 Dnia 8.04.2019 o 14:24, digimen napisał: Zauważyłem, że na Xiaomi Mi Box 4K nie można udostępnić ekranu z telefonów Huawei. Sprawdzałem to na modelach P20 i Mate 20. Oba telefony nie znajdują Mi Box-a. Co ciekawe ten problem nie występuje z telefonami LG i Samsung. Macie jakieś sugestie? No mi od 3 dni nie działa udostępnianie ekranu z telefonu redmi 4x. Wykrywa go ale po chwili wyskakuje "zakończono przesyłanie". Po wczorajszej aktualizacji to samo. Chromecast w tidal i zdjęcia google nie działa, w netflixie hula. Mi box s. :/
Thorwald Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 (edited) Witam Mam Mi Box S. Jak próbuję zainstalować programy w sklepie Play np. Onet Twitter to nic nie znajduje. Są tylko jakiej głupie gry, płatne kanały wideo i coś po rosyjsku. Mam na razie tylko youtube, TVP Vod, WP pilot, ipla, niedziałający tvn player co ciągle zgłasza awarie, netfix i redbull chanel, aljezira, i vlc. Dlaczego google play jest tak ograniczone ? Da się jakoś uruchomić więcej kanałów ? Co jeszcze warto zainstalować ? Edited April 11, 2019 by Thorwald
digimen Posted April 12, 2019 Posted April 12, 2019 Dnia 11.04.2019 o 09:59, Rioter napisał: No mi od 3 dni nie działa udostępnianie ekranu z telefonu redmi 4x. Wykrywa go ale po chwili wyskakuje "zakończono przesyłanie". Po wczorajszej aktualizacji to samo. Chromecast w tidal i zdjęcia google nie działa, w netflixie hula. Mi box s. :/ Ostatnio miałem okazję przetestować Mi Box S. Także z tym box-em nie działa udostępnianie ekranu z Huawei-ami serii P20 i Mate 20. Z innymi modelami nie testowałem.
Recommended Posts