Mi Box / Mi TV Stick
Dział związany z produktem Xiaomi MI Box i Mi TV Stick
829 tematów w tym forum
-
- 4 obserwujących
- 92 odpowiedzi
- 52,9 tys. wyświetleń
Cześć. Właśnie wskoczyła aktualizacja do wysłużonego już mi boxa s. Po zakończeniu system pokazuje Androida 12 z zabezpieczeniami z 5 maj 2023. To spory przeskok bo ostatnia aktualizacja była do Androida 9 i zabezpieczenia z 5 lipiec 2021. I wszystko pięknie tylko wyświetla się co chwilę komunikat " java.lang.IllegalArgumentException " Co zrobić żeby nie o zniknęło? Kolejny problem to nie chce połączyć jak robię hot spot-a z Motoroli, gdzie wcześnie wszystko hulało. Gdy robię z drugiego telefonu redmi note 9 pro to bez problemu tak jak i przed aktualizacją. Nie chcę restartować urządzenia do ustawień fabrycznych bo będzie tam android 8 z tego co pam…
Ostatnia odpowiedź: Aviator, 16 Grudnia 2025 -
-
Mi Box 4K S - zacinanie 1 2 3 4 5
przez benkenobi1111- 4 obserwujących
- 148 odpowiedzi
- 126,2 tys. wyświetleń
Witam, Mam problem ze swoim Boxem, bardzo przycina przy oglądaniu HBO GO i Netflixa. Pojawia się to w różnym czasie, raz potrafi działać normalnie, a raz nie da się po prostu oglądać. Dodam , że po odpięciu zasilania z kabla, jakby reset urządzenia, problem zazwyczaj znika ( tak jakby box zapychał sobie RAM (?) ) Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi czym to może być spowodowane? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)
Ostatnia odpowiedź: Pogot, 20 Maja 2025 -
- 12 obserwujących
- 428 odpowiedzi
- 119,4 tys. wyświetleń
Cześć, wkrótce nasze boxy otrzymają Androida TV 9 Pie. https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=275083&page=193 Pozdr. R.
Ostatnia odpowiedź: gothic77, 22 Sierpnia 2022 -
- 4 obserwujących
- 423 odpowiedzi
- 244,4 tys. wyświetleń
Ruszyły testy Android TV 9 dla starszego Mi Boxa. OTA0 BETA0 R2810
Ostatnia odpowiedź: pkonrad, 2 Maja 2022 -
- 2 obserwujących
- 34 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
Jutro ma być oficjalna premiera nowej wersji przystawki. Cena 289 juanów. Dostępna w Chinach od 1.11 Wygląda jak wersja S ale w kolorze białym, zamiast czarnym.
Ostatnia odpowiedź: rafmik, 26 Listopada 2021 -
- 1 obserwujący
- 27 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
Część, Xiaomi zapowiedziało nowego boksa z obsługą 8k. Jak na razie wiadomo, że ma 2 GB RAM i 16 GB pamięci wewnętrznej. Nie będzie miał czystego Google TV tylko nakładkę MIUI TV. Pozdr. R. Edit. Ma obsługiwać HDMI 2.1
Ostatnia odpowiedź: langolier, 26 Lutego 2021 -
- 4 obserwujących
- 9 odpowiedzi
- 915 wyświetleń
Cześć, Czy ktoś używa Xiaomi TV Stick 4K z aplikacją CANAL+ Online i może potwierdzić, że działają transmisje na żywo? U mnie wygląda to tak: Problem: Po kliknięciu dowolnego kanału live pojawia się czerwone kółko ładowania i kręci się bez końca – transmisja nigdy się nie uruchamia. Co ciekawe: - VOD w CANAL+ działa normalnie (filmy i seriale odtwarzają się bez problemu). - Problem dotyczy wyłącznie transmisji na żywo. Sprzęt: - Xiaomi TV Stick 4K (2nd gen) - urządzenie nowe, świeżo skonfigurowane Co już sprawdziłem: - restart sticka - wyłączenie dopasowania liczby klatek (match frame rate) - wyczyszczenie…
-
- 1 odpowiedź
- 321 wyświetleń
Witam wszystkich. Zakupiłem Xiaomi TV Box S 3rd Gen i nie działają mi kanały na żywo w aplikacji Canal +. Po zakupie chwilkę działało teraz nie działa. Kanały na Polsat GO i wp. pilot na żywo działają. Próbowałem dużo rzeczy zrobić z chat gpt i nic nie działa. To na pewno nie wina internetu i routera (sprawdzone). Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał. Chciałbym korzystać z aplikacji Canal +. Jak nie rozwiąże tego problemu to będę musiał sprzedać urządzenie a nie chciałbym.
-
- 0 odpowiedzi
- 57 wyświetleń
Czy ktoś posiada Mi stick TV 4k 2gen i jest wstanie powiedziec czy można zainstalować aplikacje z poza sklepu? Np w przegladarce pobieram plik apk i instaluje
-
Problem z Orange TV GO
przez r0siu- 8 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
Witam. Mam problem z uruchomieniem aplikacji Orange TV GO na Mi Box S. Aplikacjia instaluje się poprawnie jednak przy uruchomieniu wyświetla napis: "To urządzenie nie jest wspieranie" Czy jest jakiś sposób na poprawę działanie? Próbowałem też uruchomić kanały za pomocą przeglądarki. Sprawdziłem ich dziesiątki. Udało znaleźć się dwie które obsługują ta stronę 1-Kiwi Browser 2-Brave. Obydwie działa bardzo dobrze na 3 urządzeniach, Honor 8, Honor 7 oraz Redmi 5. W przypadku Mi Boxa S player nie chcę się uruchomić na stronie. Wyświetla komunikat "Błąd odtwarzania. Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później." Dziwi mnie to bo jak wspomniałem na 3 telefonach uruchamia …
Ostatnia odpowiedź: felis, 22 Grudnia 2025 -
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 240 wyświetleń
Hej. Posiadam MiBox z wersją Androida 9, wersja jądra 4.9.113 problem polega na tym, że czasem, a nawet dość często nie chcę się włączyć przy użyciu pilota, wtedy muszę go odłączyć od prądu i podłączyć wtedy następuje automatyczne włączenie. Podziała kilka dni, że reaguje na włączenie pilotem, a po jakimś czasie znowu to samo. A jeszcze jedno pytanko, możliwe to jest, że mój MiBox nie dostaje żadnej aktualizacji i działa na wersji 9 z zabezpieczeniami z 2021r i od tego czasu nie ma dla niego żadnej aktualizacji? Z góry dzięki za rady.
Ostatnia odpowiedź: Aviator, 16 Grudnia 2025 -
- 2 obserwujących
- 3 odpowiedzi
- 571 wyświetleń
Cześć Czy ktoś z Was miał podobny problem? Mi TV Stick 4K, podczas próby oglądania filmu na Netflix, buforuje do 20% i staje. Wyczyściłem dzisiaj cache aplikacji, stanęło na 24%. Na tym samym wifi (150 download/11 upload) na iPadzie hula bez problemu. Na anglo-języcznym internecie temat jest chyba znany bo gdy wpiszę 'Mi Stick 4K Netflix 20%', pokazuje mi jakieś rezultaty, ale nic poza sugestiami na temat słabego internetu lub właśnie wyczyszczenia pamięci podręcznej aplikacji.
Ostatnia odpowiedź: zeno55, 15 Listopada 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 342 wyświetleń
Mam problem z moim Mi Boxem, otóż podczas korzystania z jakiejs aplikacji wyrzuca mnie do ekranu głównego i dekoder się restartuje, chce wejśc w ustawienia w celu zrobienia aktualizacji to nie mogę, ponieważ po chwili wyrzuca mnie z ustawien, próbowałem hard reset ale po wcisnieciu przycisku wstecz, oraz Ok dekoder normalnie się włącza. Macie jakiś sposób żeby to naprwaić ? Dodam, że mi box nie był długo używany, mam go około rok czasu a działał łącznie może 2 tygodnie 600c0b3b-ad84-4b1e-b277-e60eae2e894a.mp4
Ostatnia odpowiedź: Kamil Dakas, 21 Października 2025 -
- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie Mibox. Jest na nim Google TV 11. Chce przesyłać z niego dźwięk 5.1 po optyku (bo mam stary amplituner bez HDMI) ale mimo zmian ustawień cały czas przesyła PCM. Czy ktoś może temat już ogarnął, czy też nie można już z tym nic zrobić. Proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: Davlar, 12 Sierpnia 2025 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 910 wyświetleń
Cześć. mam przeogromną prośbę do użytkowników mi box s 3rd gen. Czy w play store można oficjalnie znaleźć aplikację Orange TV i działa? Czy ktoś by to dla mnie sprawdził i potwierdził? w moim wysłużonym ale świetnie działającym mi box s aplikacja ta nie jest wspierana… zainstalowałem z pliku .apk i dostaję komunikat „aplikacja nie jest wspierana dla tego urządzenia” to co mi pozostało to kupić nowszy model (aplikacja jest mi niezbędna), ale nie chce kupować w ciemno. w kręgu zainteresowań mam 3rd gen, ale może ktoś sprawdzi też na 2nd gen tak dla pewności? będę mega wdzięczny !
Ostatnia odpowiedź: szakal88, 25 Lipca 2025 -
- 1 odpowiedź
- 397 wyświetleń
cześć, podczas oglądania serialu, przypadkowo za pomocą pilota zmniejszyłam obraz, kombinowanie w ustawieniach rozdzielczości nie daje żadnego efektu, przywrócenie ustawień fabrycznych również, czy ktoś miał podobny problem? pojawił się mały komunikat na dole ekranu z dwiema opcjami rozdzielczości jak mniemam i przełączyłam na tę niewłaściwą, najprawdopodobniej zrobiłam to przy kombinacji przycisków na pilocie, jednak siedzę na tym od rana i nie mam pojęcia jak to wtedy włączyłam 🫨😭 bardzo proszę o pomoc
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 4 Lipca 2025 -
- 2 odpowiedzi
- 769 wyświetleń
Witam, zakupiłem wczoraj XIAOMI TV BOX S 2nd Gen. I z góry przepraszam jeśli zamieściłem ten temat w nieodpowiednim dziale. Przyszedł on z pilotem XMRM-M3.Jestem zadowolony z samego produktu, ale mam problem z jedną funkcją. Podczas pierwszej konfiguracji pilot był w stanie zmieniać głośność na telewizorze(jestem tego pewien bo poruszał sie suwaczek głosności telewizora na spodzie a nie Boxa na boku), ale nie był w stanie go wyłączać. Pomyślałem ze fajnie by było być w stanie włączać telewizor i boxa jednym pilotem... Zainspirowany moimi wybitnymi znikomymi umiejętnościami informatycznymi chciałem sprawić żeby przycisk wyłączania również działał. Wszedłem do u…
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 3 Lipca 2025 -
- 2 obserwujących
- 6 odpowiedzi
- 770 wyświetleń
Witam, mam Xiaomi TV Box S (MDZ-22-AB) i chcę dokupić adapter kartę sieciową USB-LAN. Pytanie jaki będzie kompatybilny. Chcę to zrobić,ze względu na czasami przerywanie transmisji po Wi-Fi. I też czasem niska jakość obrazu. Próbowałem na 2.4 GHz i na 5 GHz ciągle to samo. Wiem, że takie tematy już tutaj na forum były,ale są już chyba nieaktualne. Chodzi o to, że mam mój Xiaomi TV Box S zaktualizowany do chyba najnowszego (dla tego sprzętu) Androida 12. W innych tematach tutaj wszędzie jest mowa o niższych wersjach systemu Android (6.0 ,8.0 czy 9.0). I teraz czy na tej wersji Androida (12) , zadziała w ogóle taki adapter czy nie? A jeśli tak to jaki kupić aby działał. Ma t…
Ostatnia odpowiedź: Kubala94, 26 Czerwca 2025 -
- 2 obserwujących
- 4 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Ja mam ciekawy przypadek. Poprzedni TvStick zepsul sie po tygodniu wiec wymienilem na nowy. NOwy dzialal juz normalnie - zrobilem aktualizacja Netflix (do wersji ze sklepu google - 11.0.12) i bylo ok do wczoraj. Wczoraj Netflix sie podwiesil wiec kliknalem "wymus zatrzymanie", aplikacja sie przerestartowala i Netflix wrocil do starej wersji (dokladnie 10.0.21) - tej bez menu z lewej strony. Probowalem roznych sztuczek, odinstalowywac / aktualizowac do wersji instalowanych z plikow APK lub ze sklepu google, rowniez przez adb. NIestety co bym nie robil - Netflix pozostal w starej wersji i pomimo zainstalowania nowej - uruchamia sie tylko stara wer…
Ostatnia odpowiedź: Marrik, 8 Czerwca 2025 -
- 2 obserwujących
- 1 odpowiedź
- 643 wyświetleń
Czesc, mam problem z urządzeniem XIAOMI TV Box S 2nd Gen. Po włączeniu wszystko elgenacko działa, ale... jedyny sposób na włączenie go to odpięcie i podpięcie z powrotem do zasilania. Tylko wtedy urządzenie włącza się, i zapala się biała dioda z przodu. Podczas używania pilot normalnie działa, lecz w momencie gdy wyłącze Boxa i dioda z przodu gaśnie, nie można go z powrotem załączyć ani pilotem, tym fizycznym jak i tym z telefonu.
Ostatnia odpowiedź: kris68, 10 Maja 2025 -
- 2 obserwujących
- 2 odpowiedzi
- 377 wyświetleń
Dzien dobry, kupilem ten gowniany produkt Xiaomi i przez tydzien dzialalo dobrze. Dzisiaj zainstalowalem jakas aplikacje - jakies web kamery, po pierwszym uruchomieniu urzadzenie sie przerestartowalo a po drugim uzyciu przestalo dzialac. Diodia LED nie swieci - kompletny szmelc. Czy to gowno da sie jakos zreanimowac? CZy tylko na smietnik wyniesc? Mam tez Xiaomi TV Stick (nie 4K) juz z pol roku i tam wszystko dziala. Kto wymyslil urzedzenie, o ktorym tylko czytasz, ze sie zawiesza, restartuje i psuje? Po co wypuszczac cos takiego na rynek i wiesz, ze zaraz sie zepsuje, nei wiesz tylko kiedy. Jesli ktos z Panstwa zna jakis trick, typu k…
Ostatnia odpowiedź: Marcin1975, 1 Maja 2025 -
XIAOMI MI TV Stick MDZ-24-AA - co jakiś czas ekran robi się blady i niebieskawy
przez Grzegorz Adamczyk- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 674 wyświetleń
Witam forumowicze. Mam następujący problem. Co jakiś czas robi mi się taki dziwny ekran podczas oglądania. Po wyłączeniu i włączeniu ponownym urządzenia obraz od razu jest normalny. Jeśli nic nie robię, to czasem po chwili wróci do pierwotnego koloru. Czasem też trwa to dłużej, a czasem nie zmieni się wcale. Model telewizora to Sony Bravia KDL-32EX302. Bardzo proszę Was o pomoc drodzy forumowicze ! Jakieś pomysły ? 🙈🫡
Ostatnia odpowiedź: Grzegorz Adamczyk, 1 Kwietnia 2025 -
- 2 obserwujących
- 23 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
Witam. Zakupilem wczoraj Mi TV stick 4k na ktorym praktycznie nic nie dziala co chcialem. O co w tym chodzi? Nie mozna znalesc w sklepie disney+, nie dziala opcja wlaczania developer mode, brak kilku opcji standardowych w setings jak security... Nic sie nie da zainstalowac z poza sklepu google. Netflix to jakis quazi potworek zintegrowany z systemem ktory nie wyglada jak normalna wersja na dodatek ma problemy z niektorymi filmami zeby je wlaczyc. Nie da sie go zmienic na mormalna wersje. Zaznaczam ze to nie moje pierwsze uzadzenie z android tv czy podobnymi systemami jak fire stick od amazonu etc. Wiem jak robic side loading app, uzywac vpn dodawac brakujace uslugi d…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 12 Lutego 2025 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 937 wyświetleń
Witam 😀, mam pytanie czy da się zrobić Xiaomi mi tv stick by chodził wydajniej Da się go zoptymalizować pod kątem wydajności?
Ostatnia odpowiedź: JanusPL, 24 Stycznia 2025 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
Moje WebOS w telewizorze LG z 2018 już dogorywa - wywala z serwisów Disney czy Amazon z komunikatem "Aplikacja zostanie uruchomiona ponownie..." Myślałem o Google Chromecast 4K ale ceny oszalały, z kolei jak widzę to w listopadzie z kodem urodzinowym Mi Store mógłbym kupić Mi Box S 2nd za ok 175zł... ale mam pytanie jak w tym sprzęcie działa wyjście audio jack. Czy jeśli podłączę przez HDMI do telewizora a jacka do głośników to będę miał taką funkcjonalność, że podczas oglądania Disneya dźwięk z Mi Box będzie na TV a jak będę rzucał z telefonu na wbudowany chromecast Spotify czy Tidal to nawet przy wyłączonym TV będę miał dźwięk z podpiętych głośników? Czy też trzeba wyb…
Ostatnia odpowiedź: Dariusz Nagrabski, 18 Stycznia 2025