Mi Box / Mi TV Stick
Dział związany z produktem Xiaomi MI Box i Mi TV Stick
743 topics in this forum
-
- 8 followers
- 142 replies
- 91.8k views
Witam, Mam problem ze swoim Boxem, bardzo przycina przy oglądaniu HBO GO i Netflixa. Pojawia się to w różnym czasie, raz potrafi działać normalnie, a raz nie da się po prostu oglądać. Dodam , że po odpięciu zasilania z kabla, jakby reset urządzenia, problem zazwyczaj znika ( tak jakby box zapychał sobie RAM (?) ) Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi czym to może być spowodowane? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)
Last reply by karolinak1996, -
-
- 27 followers
- 428 replies
- 95.1k views
Cześć, wkrótce nasze boxy otrzymają Androida TV 9 Pie. https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=275083&page=193 Pozdr. R.
Last reply by gothic77, -
- 12 followers
- 423 replies
- 98.9k views
Ruszyły testy Android TV 9 dla starszego Mi Boxa. OTA0 BETA0 R2810
Last reply by pkonrad, -
- 3 followers
- 34 replies
- 7.7k views
Jutro ma być oficjalna premiera nowej wersji przystawki. Cena 289 juanów. Dostępna w Chinach od 1.11 Wygląda jak wersja S ale w kolorze białym, zamiast czarnym.
Last reply by rafmik, -
- 4 followers
- 27 replies
- 6k views
Część, Xiaomi zapowiedziało nowego boksa z obsługą 8k. Jak na razie wiadomo, że ma 2 GB RAM i 16 GB pamięci wewnętrznej. Nie będzie miał czystego Google TV tylko nakładkę MIUI TV. Pozdr. R. Edit. Ma obsługiwać HDMI 2.1
Last reply by langolier, -
- 2 replies
- 145 views
Witam, Bije się z myślami którą przystawkę wybrać Xiaomi stick 4k czy chromecasta 4k: - podobno lepszą stabilność ma chromecast a xiaomi lubi się wieszać, - bardzo lubię grzebać w urządzeniach i dogrywać im różne aplikacje (zwiększać ich użyteczność) czy da się to na obu urządzeniach? - czy na google TV można zainstalować przeglądarkę? - Czy na kodi i chromecast mogę mieć Kodi? - Jak z podłączeniem USB przez HUB? - Jak z instalowaniem innych aplikacji np total comandera? - Gdzie mogę dołożyć kalawiaturę i myszkę po usb, lub chińskie klawiatury na bluetooth? - Gdzie jest więcej aplikacji ? - Który sprzęt działa płynniej? Cena urządzeń jest bardzo podo…
Last reply by witek_77, -
- 0 replies
- 73 views
Witam. Mam problem z dyskiem Seagate 1TB i xiaomi mi box. Sprawa wygląda tak, że mam na nim zgrane pliki wideo. Dysk jest w formacie exFat. Wszystko do tej pory chodziło ok, zgrywałem nowe filmy, usuwałem itd. Dzisiaj jak zawsze zgrywałem z kompa nowe filmiki i po podłączeniu do MiBox'a nagle pokazuje, że dysk jest uszkodzony i nie można odczytać filmów. Uruchamiałem MiBoxa ponownie, dysk odłączałem i podłączałem ponownie i cały czas ten sam problem. Żeby naprawić ten problem mogę ustawić dysk jako pamięć, ale przy tej opcji sformatuje się cały dysk, a tego bym nie chciał. Dodam tylko, że po podłączeniu do komputera dysk wyświetla się poprawnie. Miał ktoś taki problem? Wi…
Last reply by Broda85, -
- 10 replies
- 2.8k views
Jak w tytule . po wybraniu czego kol wiek mieli niebieskie kółeczko i tyle restart urządzenia , reinstalacja programu i nic .
Last reply by martairafal, -
- 1 follower
- 4 replies
- 64 views
Cześć, posiadam dwa mi boxy. Jeden w sypialni mi box 3, a drugi mi box s. I właśnie z tym "s" mam mały problem. Włączam film na Amazon prime i wystarczy że chcę przyciszyc, a na ekranie wyskakuje komunikat "no support" po czym wszystko się wiesza. Dodam, że nabyłem boxa dosyć okazyjnie, ale bez pilota. jest to nowy box ale właśnie niekompletny zestaw. Kupiłem wcześniej zamiennik pilota, ale on całkowicie z nim nie działa. Działa za to z mi boxem 3, a pilot mi boxa 3 do tej pory idealnie działał z mi box s. Czy ten komunikat no support może się wiązać z nieodpowiednim pilotem? Czy zwyczajnie apka Amazona ma jakiś błąd? Chociaż na mi box 3 działa idealnie 🤔 spotkał się ktoś…
Last reply by DomDaw9189, -
- 2 followers
- 1 reply
- 52 views
Witam mam telewizor 20 cali nie ma HDMI lecz tylko DVI Czy jak podłącze kabel hdmi do mi box s 4k a 2 jego drugi koniec co ma dvi do tv to będzie to działało? kabel jest 2 kierunkowy
Last reply by langolier, -
- 0 replies
- 226 views
Kupiłam niedawno mi tv stick i wszystko działa bez zarzutu... z jednym wyjątkiem. Podczas oglądania na aplikacji Polsat Box Go, ale tylko przy live tv, ( programy i seriale mogę oglądać normalnie, kanały na żywo już nie) stick się restartuje. Czasami jest to po kilku minutach, czasami kilkunastu. Netflix czy disney odpalony godzinami a tylko włącze kanał tv na PolsatBoxGo i restart. Zasilanie było z tv ale się grzał, podpięłam do prądu ( zasilacz od Samsung Note8 ). Teraz lekko ciepły po kilku godzinach używania. Co robić? Dlaczego to się dzieje tylko na tej aplikacji podczas live tv?
Last reply by xxqwwa, -
- 5 followers
- 17 replies
- 8.2k views
Wgrywanie oprogramowania na: Mi Box S (MDZ-22-AB, OneDay) Witam. Flashowanie pozwala naprawić urządzenie z tzw. cegły (brick) oraz wykonać downgrade systemu z ATV9 na ATV8.1. Bootloader w Mi Box'ie jest zablokowany, a Xiaomi nie pozwala oficjalnie na downgrade systemu. Jest jednak metoda pozwalająca wgrać system na boxa. Wymaga on jednak otwarcia obudowy, więc jak ktoś posiada gwarancję to polecam z niej skorzystać w celu naprawy bricka. Nie odpowiadam za uszkodzenie Twojego sprzętu. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Do podłączenia boxa do komputera potrzebujesz kabla USB zakończonego z dwóch stron męskim wtyki…
Last reply by Kuzik, -
- 1 follower
- 1 reply
- 381 views
Witam, opisze mój problem. Zainstalowalem na Mi TV Stick przeglądarkę internetowa nie pamiętam już nazwy, na której odpaliłem jakiegoś razu stronę gala walk i zacząłem oglądać. Po krótkiej chwili mi stick zaczął się resetować i zawiesił się na początkowym ekranie i nic nie idzie zrobić. Odłożyłem go na pewien okres z myślą ze się naprawi jak odpocznie. Po dłuższym czasie próbując go uruchomić nie działo się nic, tak jak go odłączyłem tak jest cały czas. Nie da się nawet wejść do menu resetowania. Zostawiałem go uruchomionego na parę godzin i nic się nie dało zrobić. Po odłożeniu na kolejne parę dni po uruchomieniu udało się w końcu wejść do menu resetowania ale wybie…
Last reply by Kuzik, -
- 1 follower
- 2 replies
- 126 views
Witajcie, Potrzebuje pomocy z zmianą oprogramowania na ten model . L43M5-5ARU Nie wiem czemu ale to jakaś okrojona wersja w której nie można strumieniować video, w sklep Play nie ma netflix, nie ma chroma więc nie mam pomysłu jak odpalić netflixa na tym tv. Inne ograniczenia lub braki mi nie przeszkadzają. Będę wdzięczny za jakiekolwiek info w tej sprawie.
Last reply by 10zer, -
- 1 follower
- 9 replies
- 7.9k views
Hej, Kupiłem dziś mi box s i niestety urządzenie przerosło moje umiejętności. Do rzeczy - podłączyłem wszystko do TV, włączyłem boxa, przeszedłem wybór języka, to czy chce ustawić boxa przez telefon z Androidem, dochodzę do wyboru sieci wifi i tutaj napotykam na problem - urządzenie znalazło moją sieć wifi, natomiast gdy przechodzę do wpisania hasła po prostu nie mam jak tego zrobić, bo nie mam opcji wpisania hasła, kursor jedynie miga w miejscu na hasło natomiast żadna klawiatura na której mógłbym wybrać litery się nie pojawia... wybieranie głosowe również nie działa, podłączyłem tez klawiaturę pod USB, wpisałem hasło, ale gdy już je wpisałem nie mogłem niczego zat…
Last reply by kokosz54, -
- 4 followers
- 20 replies
- 3k views
model MDZ-22-AB po aktualizacji cały czas się restartuje nie mogęwejść w recovery przy próbie wgrania na nowo softu błąd proszę o pomoc https://tiny.pl/9dxv8 tutaj filmik jak się box zachowuje
Last reply by tuniorr, -
- 0 replies
- 124 views
Cześć, chciałem zabrać się za root mojego mi boxa, ale poradniki, które są w internecie niestety nie są jasno określone za co i jak się zabrać, link, który ktoś tu kiedyś podał na forum niestety już wygasł. Czy robił ktoś root na tym urządzeniu w ostatnim czasie i jest w stanie się podzielić informacjami co i jak trzeba zrobić, by ten proces się powiódł? Aplikacje, które "rootują" urządzenie odpalane bezpośrednio na mibox niestety nie działają, prawdopodobnie zablokowany jest bootloader, ale do tego również nie ma info jak go odblokować na boxie.
Last reply by fanciakk, -
- 6 replies
- 366 views
Witam, mam wykupiony dekoder telewizyjny T-Mobile. Mi Box jest podłączony do drugiego telewizora. Czy jest możliwość, żeby odbierać telewizję T-Mobile na Mi Boxie? Na Mi Boxie znalazłem dwie aplikacje T-Mobile, ale jedna jest czeska, a druga chyba niemiecka. Widziałem, że jest aplikacja Vectra, więc z Vectry chyba się da tak zrobić, a z T-Mobile?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 145 views
Witam, Czy posiada ktoś aplikację wp pilot bez reklam ? Swego czasu posiadałam takie aplikacje bez reklam typu Ipla, tvp VOD czy TVN player. Czy jest takowa z WP pilota ?
Last reply by Antek Szprycha, -
- 5 followers
- 14 replies
- 6.4k views
A miało być tak pięknie... Obraz piękny, filmy fajne, tylko ten dźwięk... Jedynie stereo jestem w stanie wyciągnąć. Załamka Mi Box MDZ-16-AB podłączony optykiem do amplitunera. Zero problemów z dźwiękiem 5.1 od Netflix, HBO Max, Amazon Prime tylko Disney Plus nie bangla. Ktoś umie pomóc czy trzeba szukać innego sprzętu?
Last reply by Orestes78, -
- 1 follower
- 2 replies
- 264 views
Cześć, Posiadam TV Hisense A8G 55", podłączyłem do niego Xiaomi Tv Stick 4K. TV wykrywa dolby atmos i dolby vision (znaczek prawy górny róg). Mam kilka problemów, filmy na disney i netflix są znacznie ciemniejsze na sticku niż na preinstalowanych aplikacjach w TV. Filmy nie działają tak płynnie jak te same uruchomione na preinstalowanych aplikacjach w TV. Dodatkowo gdy porównuję mi sticka do Canal+ BOX to np w smarttube jakość jest identyczna w sticku i canal+, ale filmy w HBO są jaśniejsze w canal+ box (jest to dziwne...) niż w sticku, dodam, że Canal+ box nie obsługuje dolby vision. Jasność w filmach to jedno, znacznie większym prob…
Last reply by zieloczek100, -
- 1 follower
- 0 replies
- 236 views
Witam, mam problem z MI TV STICK. Kupiłem go już jakiś czas temu, w tym okresie już 2 razy poleciał na gwarancje przez to że się cały czas resetował za każdym razem mi go odsyłali twierdząc że jest wszystko okej(za drugim razem przysłali mi ponoć inny). Sprawdzałem na kliku telewizorach i za każdym razem to samo, włącza sie chodzi ok.30sekund i sie znowu resetuje. Wywaliłem obudowe bo zauważyłem że się bardzo grzeje dlatego wymieniłem pastę termoprzewodzącą na taką z wysokiej półki i zamontowałem własne chłodzenie, nie grzeje sie już ale dalej jest ten sam problem, nie wiem już gdzie szukać przyczyny. Zaznaczam jeszcze tylko że korzystam z oryginalnego kabla zasilają…
Last reply by krzychuxd690, -
- 1 follower
- 0 replies
- 288 views
Dawno nie używałam, bo nie oglądałam. Włączam stick do hdmi, poprzez ładowarkę do prądu- też próbowałam do portu USB w telewizorze, próbowałam z innym kablem i tylko miga mi na ekranie napis mi. Czyli coś tam działa? Dioda na sticku raz świeci raz nie, pulsuje. Help. Krysia
Last reply by krysia_8, -
- 3 followers
- 2 replies
- 314 views
Witam, na wstępie. Działał, z różnych telefonów, i z przeglądarki Chrome. Ostatnio chciałem sie połączyć, i nie działa. MiBOX - zapomniana sieć WiFi, i dodana ponownie. Odinstalowanie ChromeCast built in, zainstalowany ponownie. Zresetowane do ustawień fabrycznych. Na wygaszaczu ekranu na tapetach, brak informacji (zawsze była) "Chromecast built in" Inne aplikacje działają normalnie, sieć jest, aktualizacje są. Telefon - dostępny chromecast w YT, nie znajduje urządzeń. W google zdjęcia, brak opcji chromecasta. Sprawdzone 3 telefony. Żaden nie widzi Mibox'a. Chrome na PC również. GoogleHome widzi MiBox4, ale nie może się połączyć. Raz twierdzi że "Nie …
Last reply by Bar.Tek, -
- 2 replies
- 577 views
Witam Posiadam Xiaomi Mi box S 8gb Gdy wgrywam nastepny film na pendrive odtwarzacz go nie widzi Dopiero po sformatowaniu dysku na telefonie i wgraniu filmu sprzęt wykrywa Czy jest jakiś sposób abym uniknął za każdym razem formatu by odtwarzacz go czytał ?
Last reply by Broda85,