Mi Box / Mi TV Stick
Dział związany z produktem Xiaomi MI Box i Mi TV Stick
801 topics in this forum
-
- 10 followers
- 86 replies
- 27.2k views
Cześć. Właśnie wskoczyła aktualizacja do wysłużonego już mi boxa s. Po zakończeniu system pokazuje Androida 12 z zabezpieczeniami z 5 maj 2023. To spory przeskok bo ostatnia aktualizacja była do Androida 9 i zabezpieczenia z 5 lipiec 2021. I wszystko pięknie tylko wyświetla się co chwilę komunikat " java.lang.IllegalArgumentException " Co zrobić żeby nie o zniknęło? Kolejny problem to nie chce połączyć jak robię hot spot-a z Motoroli, gdzie wcześnie wszystko hulało. Gdy robię z drugiego telefonu redmi note 9 pro to bez problemu tak jak i przed aktualizacją. Nie chcę restartować urządzenia do ustawień fabrycznych bo będzie tam android 8 z tego co pam…
Last reply by ToMiGdanskPL, -
-
- 5 followers
- 142 replies
- 108.7k views
Witam, Mam problem ze swoim Boxem, bardzo przycina przy oglądaniu HBO GO i Netflixa. Pojawia się to w różnym czasie, raz potrafi działać normalnie, a raz nie da się po prostu oglądać. Dodam , że po odpięciu zasilania z kabla, jakby reset urządzenia, problem zazwyczaj znika ( tak jakby box zapychał sobie RAM (?) ) Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi czym to może być spowodowane? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)
Last reply by karolinak1996, -
- 21 followers
- 428 replies
- 107.5k views
Cześć, wkrótce nasze boxy otrzymają Androida TV 9 Pie. https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=275083&page=193 Pozdr. R.
Last reply by gothic77, -
- 11 followers
- 423 replies
- 167.4k views
Ruszyły testy Android TV 9 dla starszego Mi Boxa. OTA0 BETA0 R2810
Last reply by pkonrad, -
- 2 followers
- 34 replies
- 8.8k views
Jutro ma być oficjalna premiera nowej wersji przystawki. Cena 289 juanów. Dostępna w Chinach od 1.11 Wygląda jak wersja S ale w kolorze białym, zamiast czarnym.
Last reply by rafmik, -
- 3 followers
- 27 replies
- 7k views
Część, Xiaomi zapowiedziało nowego boksa z obsługą 8k. Jak na razie wiadomo, że ma 2 GB RAM i 16 GB pamięci wewnętrznej. Nie będzie miał czystego Google TV tylko nakładkę MIUI TV. Pozdr. R. Edit. Ma obsługiwać HDMI 2.1
Last reply by langolier, -
- 3 followers
- 3 replies
- 388 views
Jak można zmienic kolejność wyświetlania rekomendacji kanałów/filmów na ekranie głównym? Obecnie mam kolejność Disney, youtube, netflix, spotify, a chciałbym aby spotify był na pierwszym miejscu a drugi np netflix. Jak to mozna robić? Ktoś ma pomysł? Nigdzie nie mogę znalesc tego w ustawieniach.
Last reply by Davlar, -
- 1 reply
- 189 views
Witam. Kupiłem Xiaomi mi Box 4k z zamiarem wyświetlania obrazu przez projektor. Po podłączeniu urządzenie działa, widać wszystko na ekranie, można oczywiście przejść przez wszystkie ustawienia menu bez problemu. Mankament pojawia się wtedy, gdy próbuję odpalić np Netflix. Ekran startowy się uruchamia, widać filmy do wyboru, ale gdy próbuję odtworzyć film, pokazuje się czarny ekran, i..... słychać tylko dźwięk z filmu - obrazu nie ma. Podobnie jest w pozostałych aplikacjach do strumieniowania za wyjątkiem You Tube. Gdzie tkwi problem, czy coś jeszcze należałoby dokupić aby to zadziałało? Projektor jest 1k na win 9, nie wiem czy to jest problemem. Po podłączeniu do TV obraz…
Last reply by szakal88, -
- 1 follower
- 3 replies
- 9.1k views
Mam problem odnośnie mi sticka, od paru dni próbuje się połączyć ale jest napisane że albo połączono albo połączono brak internetu i w ogóle nie ma internetu. Próbowałam wszystkiego dwa razy resetowalam sticka, wchodzilam do ustawień routera i zmieniałam kanał i szerokość, puszczałam pinga który nie przechodził. Dzwoniłam do Netii bo stąd mam internet i gość też mówi że widzi te urządzenie ale jakby nie może nic z tym zrobić, to nie jest w jego zakresie, jakby coś go blokuje. Brak mi pomysłów co można jeszcze zrobić. Przez hotspota w telefonie wszystko śmiga.
Last reply by MST, -
- 2 followers
- 2 replies
- 240 views
Witam , przez przypadek usiadłem na pilocie od mojej przystawki mi box s 2 gen , i wcisnęły się klawisze powodując przestawienie rekomendacji z prime video nad wiersz "moje aplikacje" jak na załączonym zdjęciu , jak to naprawić ? jak rekomendacje z prime video przenieść z powrotem na dół ?
Last reply by dawidk891, -
- 1 reply
- 172 views
Witam, czy MI Box drugiej generacji obsługuje tryb WPA3 połączenia wifi?
Last reply by decybel105, -
- 1 reply
- 900 views
Witam serdecznie. Mam pytanie czy tv box (2gen) obsługuje dźwięk dts??? Mam zainstalowane kodi, w opcjach dźwięku mam włączone przekazywanie dźwięku i zaznaczone obsługuje dts. Włączam film z dźwiękiem dts i cisza w głośnikach. Dźwięk DD prawidłowo jest przekazywany do apmlitunera ONKYO TX-NR555. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Last reply by zc36804, -
- 2 followers
- 1 reply
- 396 views
Witam serdecznie. Mój problem polega na tym, że przy instalacji i konfiguracji przez przypadek wybrałem inny kraj, niż chciałem przy wyborze regionu lokalnych usług. W jaki sposób mogę to zmienić w menu aplikacji, czy muszę robić reset ustawień? Z góry dzięki!
Last reply by zeno55, -
- 3 followers
- 12 replies
- 17.8k views
Wielu z was pisze o problemach ze stabilnością połączenia naszego MiBoxa z domową siecią Wi-Fi. Przedstawię Wam moje spostrzeżenia i wnioski, które całkowicie rozwiązały mój problem z niską prędkością Wi-Fi, ze stabilnością połączenia, etc.. Router 2,4Ghz Na początku, zaraz po zakupie MiBoxa, połączyłem się z domowa siecia Wi-Fi ale predkosc była bardzo słaba (max 5Mb przy łączu 60Mb). Inne urządzenia w sieci domowej działały oczywiście bardzo dobrze. Zacząłem grzebać w ustawieniach routera, jednak bez większych skutków. Uwagę moją jednak przykuł jeden parametr: SZEROKOŚĆ KANAŁU - 40Mhz. Zmieniłem na sztywne 20Mhz i o dziwo MiBox ruszył! Prędkość pobierania zb…
Last reply by Dawid Biedrawa, -
- 2 followers
- 3 replies
- 422 views
Hej, Mam pytanie - gdzie w telewizorze PE1 55' jest wejście na antenę?
- 1 follower
- 3 replies
- 196 views
Cześć. Mam taki problem że nie wiem/ nie pamiętam jak ustawić sterowanie Telewizorem Panasonic poprzez pilot od Xiaomi sticka. Działało to do momentu jak zepsuł się pilot od sticka. Zamówiłem nowy i nie działa. Działało na wyłączonej w sticku opcji hdmi cec. Powrót sticka do ustawień fabrycznych nie pomógł, tak samo jak aktywowanie hdmi cec. Stick jest podłączony przez hdmi do soundbara a ten do tv przez acr kanał zwrotny. Dodam że jak zamiast Xiaomi podłączę Amazon stick to ładnie włącza/wylacza tv oraz steruje głośnością soundbara. Xiaomi działał wcześniej tak samo. W Amazonie w opcjach jest coś takiego jak sterowanie pozostałymi urządzeniami a tutaj nie mogę czegoś tak…
Last reply by zeno55, -
- 2 followers
- 11 replies
- 3.5k views
Dzień dobry... mam taki problem ... nie włącza się menu główne... Można włączyć aplikację z szybkiego dostępu z pilota. Reset nic nie daje. Jakiś sposób ktoś ma ? Tu film co się dzieje Dzięki... I pozdrawiam
- 2 followers
- 7 replies
- 1.8k views
Cześć, mój Mi Box s podczas oglądania TV na żywo zacina się albo w ogóle traci połączenie z Internetem. YT też nie działa. Internet sprawdzony w tym samym czasie na laptopie działa a na mi box nie. Sprawdzane były logi przez suport routera i wszystko jest ok. Więc coś jest z mi boxem. Co robić? Próbowałem wyłączyć zasilanie, ale to nic nie dało. Pozostało mi tylko przywrócić ustawienia fabryczne lub wymienić na nowszy. Co byście mi poradzili? Dziękuję i pozdrawiam.
- 1 follower
- 3 replies
- 847 views
Witam.Czy jest możliwość i jak to zrobić.Chcialbym przenieść aplikacje ze sticka na laptopa ,wyczyscic go zrobic twardy reset i wgrac z powrotem aplikacje z laptopa na sticka tylko jak?.dziekuje z góry za podpowiedz
Last reply by zeno55, -
- 0 replies
- 512 views
Przeszukałem to forum, ale nie znalazłem odpowiedzi. Czy ktoś miał problem z Xiaomi TV Box 2-gen i apką SkyShowtime? Apka się instaluje, uruchamia, a gdy klikam Play, to wywala do strony głównej apki z powrotem. Tak samo dzieje się, gdy chcę udostępnić ekran z aplikacji w smartfonie. Problemy ze SkyShowtime - widzę na reddicie, że są w niektórych sprzętach z Androidem. Czy ktoś korzysta ze SkyShowtime na boksie 2-gen?
Last reply by Tomasz Wróblewski, -
- 3 followers
- 21 replies
- 7.1k views
model MDZ-22-AB po aktualizacji cały czas się restartuje nie mogęwejść w recovery przy próbie wgrania na nowo softu błąd proszę o pomoc https://tiny.pl/9dxv8 tutaj filmik jak się box zachowuje
Last reply by Michał Piekielny, -
Cześć, Proszę o pomoc po flashowaniu urządzenia spowodowanym zapętlonym bootlopem. Proces flashowania przeszedł bez problemu zgodnie z instrukcją: Po całym procesie nie jestem w stanie sparować pilota, do systemu dostaje się za pomocą klawiatury. Jak klikam wifi buton w ustawieniach androida automatycznie odskakuje na pozycję wyłączony. Domyślam się że jest problem z komunikacją bezprzewodową po flashowaniu. Proces flashowania powtarzałem kilkukrotnie nawet z innym obrazem niż link w załączniku. Proszę o pomoc bo jestem bezradny - wyrzucenie do ustawień fabrycznych urządzenia z poziomu systemu android nie przynosi efektu a wywołać menu podczas u…
Last reply by Michał Piekielny, -
- 3 replies
- 3.1k views
Hej. Zakupiłem boxa 2 generacji i zauważyłem dziwny problem przy wyłączaniu go z pilota przyciskiem power. Po naciśnięciu przycisku wyłącza mi się TV a box cały czas się świeci jako włączony, co zresztą widać po włączeniu TV. Chciałbym osiągnąć to samo co na boxie gen 1, po naciśnięciu przycisku power z polota boxa przechodzi mi box w stan uśpienia. Wyłączałem już HDMI-CEC i na boxie i na dekoderze ale bez zmian. Prośba by ktoś podpowiedział, jak przełączać ten dekoder w stan uśpienia?
Last reply by Wojciech Figura, -
- 0 replies
- 878 views
Cześć, od jakiegoś czasu mam problem z mi stick. Zawiesił się na ekranie startowym i nie łaczy z wifi. Niestety nie odpowiada na pilota, próbowałem ponownej synchronizacji oraz kombinacji klawiszy a pilocie strzałka+środkowy przycisk żeby wykonać factory reset. Czy ktoś miał podobny problem? Stick uruchamia się poprawnie widać ekran z logo mi i ładowanie androida. Jedynie co obraz nie jest na pełnym ekranie - czarna ramka dookoła. Baterie w pilocie były wymieniane. Czy jest jakaś opcja na sprawdzenie działania pilota, lub wgranie softu przez kabel zasilania sticka?
Last reply by Jakub Owsianik, -
- 2 followers
- 2 replies
- 1.2k views
Mam Xiaomi TV stick 4k model MiTV-AYFR0. Zainstalowane wszystkie aktualizacje systemowe do najnowszej dostępnej wersji Android 11. Nie mogę dokonać aktualizacji aplikacji (w tym TV Setup, Android TV Home, Android WEB View, Prime Video, Google Play TV&Movies itp) mimo iż połączenie z internetem jest ale pokazuje się komunikat o niemożliwości aktualizacji aplikacji. Wykonałem reset do ustawień fabrycznych ale nic nie pomogło. Poza tym TV Stick pracuje normalnie. Urządzenie pochodzi z polskiej dystrybucji i zostało kupione w Mediaexpert. Co można z tym zrobić aby uaktualnić aplikacje?
Last reply by Piotr Mackowiak,