Mi Box / Mi TV Stick
Dział związany z produktem Xiaomi MI Box i Mi TV Stick
816 topics in this forum
-
- 4 followers
- 147 replies
- 115.5k views
Witam, Mam problem ze swoim Boxem, bardzo przycina przy oglądaniu HBO GO i Netflixa. Pojawia się to w różnym czasie, raz potrafi działać normalnie, a raz nie da się po prostu oglądać. Dodam , że po odpięciu zasilania z kabla, jakby reset urządzenia, problem zazwyczaj znika ( tak jakby box zapychał sobie RAM (?) ) Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi czym to może być spowodowane? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc :)
Last reply by 12jojko, -
-
- 4 followers
- 87 replies
- 38.5k views
Cześć. Właśnie wskoczyła aktualizacja do wysłużonego już mi boxa s. Po zakończeniu system pokazuje Androida 12 z zabezpieczeniami z 5 maj 2023. To spory przeskok bo ostatnia aktualizacja była do Androida 9 i zabezpieczenia z 5 lipiec 2021. I wszystko pięknie tylko wyświetla się co chwilę komunikat " java.lang.IllegalArgumentException " Co zrobić żeby nie o zniknęło? Kolejny problem to nie chce połączyć jak robię hot spot-a z Motoroli, gdzie wcześnie wszystko hulało. Gdy robię z drugiego telefonu redmi note 9 pro to bez problemu tak jak i przed aktualizacją. Nie chcę restartować urządzenia do ustawień fabrycznych bo będzie tam android 8 z tego co pam…
Last reply by Figolab, -
- 16 followers
- 428 replies
- 111.2k views
Cześć, wkrótce nasze boxy otrzymają Androida TV 9 Pie. https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=275083&page=193 Pozdr. R.
Last reply by gothic77, -
- 6 followers
- 423 replies
- 195.9k views
Ruszyły testy Android TV 9 dla starszego Mi Boxa. OTA0 BETA0 R2810
Last reply by pkonrad, -
- 2 followers
- 34 replies
- 9.1k views
Jutro ma być oficjalna premiera nowej wersji przystawki. Cena 289 juanów. Dostępna w Chinach od 1.11 Wygląda jak wersja S ale w kolorze białym, zamiast czarnym.
Last reply by rafmik, -
- 1 follower
- 27 replies
- 7.3k views
Część, Xiaomi zapowiedziało nowego boksa z obsługą 8k. Jak na razie wiadomo, że ma 2 GB RAM i 16 GB pamięci wewnętrznej. Nie będzie miał czystego Google TV tylko nakładkę MIUI TV. Pozdr. R. Edit. Ma obsługiwać HDMI 2.1
Last reply by langolier, -
Witam forumowicze. Mam następujący problem. Co jakiś czas robi mi się taki dziwny ekran podczas oglądania. Po wyłączeniu i włączeniu ponownym urządzenia obraz od razu jest normalny. Jeśli nic nie robię, to czasem po chwili wróci do pierwotnego koloru. Czasem też trwa to dłużej, a czasem nie zmieni się wcale. Model telewizora to Sony Bravia KDL-32EX302. Bardzo proszę Was o pomoc drodzy forumowicze ! Jakieś pomysły ? 🙈🫡
Last reply by Grzegorz Adamczyk, -
- 3 followers
- 23 replies
- 2.1k views
Witam. Zakupilem wczoraj Mi TV stick 4k na ktorym praktycznie nic nie dziala co chcialem. O co w tym chodzi? Nie mozna znalesc w sklepie disney+, nie dziala opcja wlaczania developer mode, brak kilku opcji standardowych w setings jak security... Nic sie nie da zainstalowac z poza sklepu google. Netflix to jakis quazi potworek zintegrowany z systemem ktory nie wyglada jak normalna wersja na dodatek ma problemy z niektorymi filmami zeby je wlaczyc. Nie da sie go zmienic na mormalna wersje. Zaznaczam ze to nie moje pierwsze uzadzenie z android tv czy podobnymi systemami jak fire stick od amazonu etc. Wiem jak robic side loading app, uzywac vpn dodawac brakujace uslugi d…
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 610 views
Witam 😀, mam pytanie czy da się zrobić Xiaomi mi tv stick by chodził wydajniej Da się go zoptymalizować pod kątem wydajności?
Last reply by JanusPL, -
- 1 follower
- 3 replies
- 205 views
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie Mibox. Jest na nim Google TV 11. Chce przesyłać z niego dźwięk 5.1 po optyku (bo mam stary amplituner bez HDMI) ale mimo zmian ustawień cały czas przesyła PCM. Czy ktoś może temat już ogarnął, czy też nie można już z tym nic zrobić. Proszę o pomoc.
Last reply by Marrik, -
- 1 follower
- 2 replies
- 418 views
Moje WebOS w telewizorze LG z 2018 już dogorywa - wywala z serwisów Disney czy Amazon z komunikatem "Aplikacja zostanie uruchomiona ponownie..." Myślałem o Google Chromecast 4K ale ceny oszalały, z kolei jak widzę to w listopadzie z kodem urodzinowym Mi Store mógłbym kupić Mi Box S 2nd za ok 175zł... ale mam pytanie jak w tym sprzęcie działa wyjście audio jack. Czy jeśli podłączę przez HDMI do telewizora a jacka do głośników to będę miał taką funkcjonalność, że podczas oglądania Disneya dźwięk z Mi Box będzie na TV a jak będę rzucał z telefonu na wbudowany chromecast Spotify czy Tidal to nawet przy wyłączonym TV będę miał dźwięk z podpiętych głośników? Czy też trzeba wyb…
Last reply by Dariusz Nagrabski, -
- 3 replies
- 1.9k views
Witam serdecznie. Mam pytanie czy tv box (2gen) obsługuje dźwięk dts??? Mam zainstalowane kodi, w opcjach dźwięku mam włączone przekazywanie dźwięku i zaznaczone obsługuje dts. Włączam film z dźwiękiem dts i cisza w głośnikach. Dźwięk DD prawidłowo jest przekazywany do apmlitunera ONKYO TX-NR555. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Last reply by Dariusz Nagrabski, -
- 1 follower
- 1 reply
- 260 views
Moi drodzy, skonfigurowalem pilot Mi Stick 4K, wszystko działa jak powinno, telewizor włącza się z pilota i da się nim sterować . Ale podpowiedzcie proszę w jaki sposób mogę przejść do klasycznej TV lub zmienić źródło np. na innym porcie HDMI bez używania pilota Samsung? Na pilocie Samsung był to przycisk home po którym wyświetlało się menu smart i menu wyboru źródła (załączam zdjecie). W jaki sposób wywołać to pilotem z Mi Sticka? Przy okazji - w jaki sposób wyświetlacie ekran Iphona na TV za pomocą Mi Sticka? Pozdrawiam
Last reply by Levitation, -
- 1 follower
- 0 replies
- 280 views
Witam. Teściowie zostali zmuszeni do zakupu boxa ponieważ system w tv LG OLED65B7V przestał już dawno być aktualizowany i przykładowo przeglądarka już nie czytała video na stronach. Padło na boxa jak w tytule tematu. Wszystko uruchomione itp. i tu nagle zaczął podczas oglądania filmu na prime, nieregularnie ciąć obraz wraz z dźwiękiem tak na ułamek sekundy bądź góra 2 sekundy obraz znika w tym momencie całkiem czyli jest czarny ekran i cisza. Myślałem, że to wina kiepskiego wi fi 2.4 GHz kombinowałem z wyłączaniem z sieci itp nic to nie dawało. Zauważyłem też, że tnie sobie nawet jak nic nie oglądamy po prostu w menu głównym podczas bezczynności. Odstępy cięcia …
Last reply by Dawid Iwanoczko, -
- 3 followers
- 19 replies
- 15.3k views
Wgrywanie oprogramowania na: Mi Box S (MDZ-22-AB, OneDay) Witam. Flashowanie pozwala naprawić urządzenie z tzw. cegły (brick) oraz wykonać downgrade systemu z ATV9 na ATV8.1. Bootloader w Mi Box'ie jest zablokowany, a Xiaomi nie pozwala oficjalnie na downgrade systemu. Jest jednak metoda pozwalająca wgrać system na boxa. Wymaga on jednak otwarcia obudowy, więc jak ktoś posiada gwarancję to polecam z niej skorzystać w celu naprawy bricka. Nie odpowiadam za uszkodzenie Twojego sprzętu. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność. Do podłączenia boxa do komputera potrzebujesz kabla USB zakończonego z dwóch stron męskim wtyki…
Last reply by subuje83, -
- 2 followers
- 1 reply
- 372 views
Od kilku dni nie mogę uruchomić aplikacji Polsat box go i Max Wyświetla błąd połączenia. Internet jest bo Netfliks i Disney działają.. Może coś w ustawieniach ... Reset do ustawień fabrycznych z poziomu systemu nic nie dał...
Last reply by langolier, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.5k views
Przeszukałem to forum, ale nie znalazłem odpowiedzi. Czy ktoś miał problem z Xiaomi TV Box 2-gen i apką SkyShowtime? Apka się instaluje, uruchamia, a gdy klikam Play, to wywala do strony głównej apki z powrotem. Tak samo dzieje się, gdy chcę udostępnić ekran z aplikacji w smartfonie. Problemy ze SkyShowtime - widzę na reddicie, że są w niektórych sprzętach z Androidem. Czy ktoś korzysta ze SkyShowtime na boksie 2-gen?
Last reply by voodoo01, -
- 1 follower
- 11 replies
- 43.2k views
Jak rozwiązać problem cichego dźwięku po HDMI z tą przystawką? Dotyczy wielu apek (Netflix, HBO Max, YT itd). Zanim zapytałem, poczytałem, przeprowadziłem liczne próby ustawień i wróciłem do fabrycznych, bo efektu nie było. Może ktoś podpowie, sprzedaje się tego całkiem dużo.
Last reply by Michał Pacholak, -
- 1 reply
- 211 views
Hej tu Natalia. Mam telefon Xiaomi więc na telefonie mam mi pilot, oraz w domu mam tv box 2 generacji. I mam problem gdy próbuję się połączyć to nie działa. Piszę nazwę tv boxa i nie działa. Proszę o pomoc.
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 232 views
Witam Po dwukrotnym sformatowaniu pendriva na pamięć systemową w TV Boxie S (2gen) w Pamięci ciągle wyświetla się info jak na zdjęciu. Czy ktoś z Was wie jak można to usunąć?
Last reply by thewizzo, -
- 1 follower
- 0 replies
- 143 views
Witam, ma problem z dekoderem, wyskoczył mi błąd Android recovery ekran bootowania. Da się jakoś uratować ten sprzęt?
Last reply by Mateusz Ożga, -
Posiadam Xiaomi TV Stick 4k model MDZ-270AA i (MiTV-AYFR0) Android TV 11 chciałbym go użytkować z telewizorem Sony XR055A80J ( TV 55” OLED z 2021 roku) TV Stick podłączam do standardowego portu HDMI a zasilanie pobieram z portu USB telewizora lub podłączam TV Stick do zewnętrznego gniazdka zasilania zasilaczem USB. Problem z jakim się spotkałem przy użytkowaniu mojego zestawu telewizor +TV Stick to wyłączanie się telewizora po kilkunastu minutach pracy z podłączonym do niego Xiaomi TV Stick 4k i oglądaniem dowolnego programu kanału na telewizorze. Po takim automatycznym wyłączeniu muszę ponownie włączyć telewizor i po takim ponownym włączeniu probl…
Last reply by zeno55, -
- 1 follower
- 0 replies
- 249 views
Hej! Mam pytanko czy jest jakiś custom rom na mi boxa 4? Dostałem takiego dzisiaj i android 9 mnie wkurza.
Last reply by K1bson, -
- 1 follower
- 1 reply
- 607 views
Podzielę się odkryciem. Zamontowaliśmy Smart Tv Stick do starszego TV (zwykły, bez aplikacji). Parując pilota tylko sprawdziliśmy, zgodnie z poleceniem z ekranu, czy przyciski dźwięku działają. Zalogowałam się na swoim koncie gmail, również kierując się poleceniami z ekranu. Nic nie kombinowałam. Zaakceptowałam współpracę z asystentem google, ale słabo to pamiętam. Po zakończeniu synchronizacji, puściliśmy film z Prime video i... Ledwie go słyszeliśmy. Tv - ustawiony dźwięk na 100%, to samo max na pilocie Mi. Lecę na oślep i przyciskam pierwszy przycisk na pilocie pod włącznikiem, google z kropkami. Tv proponuje, żebym coś powiedziała. No to ja:zgłośnij. Pojawił się jakiś…
Last reply by pawelt, -
- 1 reply
- 215 views
Od nowości mam następujący problem - bardzo często box wiesza się przy powrocie strzałką na pilocie do strony głównej. Trzeba dodatkowo naciskać przycisk domku. Widać migającą szarą stronę domową bez kolorowych kafelek . Może ktoś ma podobne objawy. Robiłem hard res ale nic nie dało
Last reply by pawelt,