slawek.n Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Aktualizacja na plus , 50% bateria przy sot 7 godz 30 min. 27 godzin użytkowania. Też mnie denerwuje ten dodatkowy pulpit.grrrr Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Właśnie zrobiłem aktualizację i zniknęły podpisy po skrótami do telefonu czy wiadomości. Ktoś wie jak to włączyć bo nigdzie nie mogę tego znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Nie da się. Po prostu tak jest w MIUI 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 I niestety tego się obawiałem :/ szkoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxel Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Nadal trzeba zmieniać region? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 9 godzin temu, wenazyr napisał: Zainstalowałem wczoraj i polecam, żadnych kłopotów i jak na razie nawet bez przywracania do ustawień fabrycznych bateria trzyma normalnie. Trochę beznadziejny jest ten nowy wysuwany panel z lewej strony ze skrótami i powiadomieniami notatnika i kalendarza. Jeśli ktoś wie jak to wyłączyć to będę wdzięczny. Ustawienia / Pulpit / Włącz asystenta. Dezaktywowanie tej opcji sprawia że znika ten panel ze skrótami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polan Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Ustawienia / Pulpit / Włącz asystenta. Dezaktywowanie tej opcji sprawia że znika ten panel ze skrótami.Nie mam czegoś takiego jak pulpit w ustawieniach ?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Nie ma.... Ver 9.2.1.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 (edited) Kurde, zapomniałem że na MIUI Polska jestem, więc możliwe ze w Globalu nie ma U mnie jest tam gdzie mam ekran blokady i odcisk palca, powiadomienia i pasek stanu, właśnie pulpit, profile i bateria i wydajność. Edited January 25, 2018 by Marioosz Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxel Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 22 minuty temu, cincin27 napisał: @vaxel Nie trzeba. Ok teraz sprawdziłem jeszcze raz i nareszcie jest dostępna w PL:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago68 Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 16 godzin temu, Marioosz napisał: Ustawienia / Pulpit / Włącz asystenta. Dezaktywowanie tej opcji sprawia że znika ten panel ze skrótami. Nie mam czegoś takiego, a trochę mnie denerwuje ten pulpit po lewej ze skrótami. Mam od wczoraj zainstalowane MIUI Global 9,2 stabilna 9.2.1.0(NCFMIEK). Może ktoś z Was pomoże. A czy idzie też usunąć z pulpitu ikony MI Drop i Mi Wideo. Zainstalowały się wraz z nową aktualizacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 (edited) Dnia 25.01.2018 o 11:25, pkonrad napisał: To nie kropka tylko strzałki które oznaczają ruch w sieci. Potrafie odroznic kropke od strzalki, tym bardziej ze jest tylko jedna a nie dwie. Swieci sie na czarno nie zaleznie od tego czy WiFi jest wlaczone czy nie. Moze to wina motywu "Feel like Pure"?? EDIT: Tak, kropka wyswietla sie w tym motywie, w pozostałych widać w prawym dolnym roku trojkacik, taki sam jak przy BT. Edited January 26, 2018 by Mario80 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomson Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 (edited) Po ostatniej aktualizacji widziałem nową funkcjonalność a mianowicie ustawienie ograniczenia danych pakietowych bądź wifi dla konkretnej aplikacji ale nie mogę tego teraz znaleźć(wyswietlalo liste wszystkich aplikacji i mozna bylo przy konkretnej apce zaznczyc czy moze badz nie moze korzystac z wifi itp). Z góry dzieki za pomoc Edited January 26, 2018 by tomson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaszczomp Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 11 minut temu, tomson napisał: Po ostatniej aktualizacji widziałem nową funkcjonalność a mianowicie ustawienie ograniczenia danych pakietowych bądź wifi dla konkretnej aplikacji ale nie mogę tego teraz znaleźć(wyswietlalo liste wszystkich aplikacji i mozna bylo przy konkretnej apce zaznczyc czy moze badz nie moze korzystac z wifi itp). Z góry dzieki za pomoc Chodzi ci o to : Panel Sterowania>Użycie Danych>Ogranicz użycie danych. ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Tam można indywidualnie każdą aplikację odciąć od internetu. Wspomne, że tą opcję używam od 5 miesięcy. To co ląduje w pamięci przynajmniej nie drenuje baterii. Np przeglądarka cały czas pobierała by dane , a tak mamy to pod kontrolą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rm_125 Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Jak kogoś wkurza ten panel po lewej to po co tma przesuwa ? Ja prze przypadke na niego trafiłem i jakoś nie zdarz mi sie na niego wjeżdzać Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Zainstalujcie sobie Nova Launcher i skończy się płacz. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker465 Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Dnia 26.01.2018 o 14:27, drago68 napisał: Nie mam czegoś takiego, a trochę mnie denerwuje ten pulpit po lewej ze skrótami. Mam od wczoraj zainstalowane MIUI Global 9,2 stabilna 9.2.1.0(NCFMIEK). Może ktoś z Was pomoże. A czy idzie też usunąć z pulpitu ikony MI Drop i Mi Wideo. Zainstalowały się wraz z nową aktualizacją. Też bym się chciał tego pozbyć...Na pulpicie nie mam nowych ikon bo wrzuciłem je do folderu z aplikacjami xiaomi ale ten pulpit nadal jest i wygląda identycznie jak Twój..Znalazłeś sposób na jego usunięcie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huhus1984 Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Właśnie zrobiłem aktualizację do 9.2.2.0 (przeskok z 9.0.5.0). Zmiany kosmetyczne. Spadania baterii jak na razie bez zmian. Na pasku powiadomień zauważyłem sumę odebranych danych w ciągu dnia i miesiącu. Duży plus, przydatne dane na wierzchu. Ciężko też znaleźć nieprzetłumaczone zwroty w ustawieniach. Doszła apka MiVideo, która umożliwia przesyłanie odtwarzanego obrazu z telefonu na TV przez Wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Osoby posiadające roota niestety muszą pobierać cały rom od nowa bo OTA nie pozwala na zainstalowanie samej paczki aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokry Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Doszły w aktualizacji 9.2.2 poprawki zabezpieczeń z 1.01.2018r. Żadnych innych zmian nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lastbutnotleast Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 10 godzin temu, Huhus1984 napisał: Właśnie zrobiłem aktualizację do 9.2.2.0 (przeskok z 9.0.5.0). Zmiany kosmetyczne. Spadania baterii jak na razie bez zmian. Na pasku powiadomień zauważyłem sumę odebranych danych w ciągu dnia i miesiącu. Duży plus, przydatne dane na wierzchu. Ciężko też znaleźć nieprzetłumaczone zwroty w ustawieniach. Doszła apka MiVideo, która umożliwia przesyłanie odtwarzanego obrazu z telefonu na TV przez Wifi. Spadanie baterii bez zmian czyli jest lepiej czy gorzej niż na 9.0.5.0? Możesz porównać drenaż baterii w stosunku do miui8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Jest nowa aktualizacja oprogramowania dla RN4 . Między innymi poprawia resety podczas połączenia - miałem to wczoraj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowjanko Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 90tomash czy chodzi tobie o np. wyłączanie sie mikrofonu podczas rozmowy? W telefonie żony podczas prowadzenia rozmowy przestaje działać mikrofon, tzn. ona słyszy rozmówcę ale druga strona już nie. Czytałem, że zmiana softu może rozwiązać problem ale jeśli ta aktualizacja rozwiązuje problem to mam z głowy troche dłubania z bootloaderem itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 90tomash czy chodzi tobie o np. wyłączanie sie mikrofonu podczas rozmowy? W telefonie żony podczas prowadzenia rozmowy przestaje działać mikrofon, tzn. ona słyszy rozmówcę ale druga strona już nie. Czytałem, że zmiana softu może rozwiązać problem ale jeśli ta aktualizacja rozwiązuje problem to mam z głowy troche dłubania z bootloaderem itp.To raczej jest nieświadome wyłączanie mikrofonu podczas rozmowy. Też miałem parę razy.to. Stwierdziłem że podczas rozmowy ekran po lekkim oddaleniu słuchawki od ucha, po ponownym przyłożeniu nie zdążał gasnąć i wtedy prawdopodobnie wyłączałem mikrofon. Teraz, pamiętając o tym, już nie mam problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowjanko Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Być może. Wyczulę żonę, że sprawcą może być czujnik zbliżeniowy. W Samsungu S4 działał bezproblemowo, chyba kobitka nie oduczyła się, jak rozmawiać :). W każdym bądź razie po aktualizacji na razie spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Miałem tak kilka razy, że rozmowa była i po kilku sekundach nie słyszał mnie rozmówca . Raz zdarzyło się ze telefon się wyłączył w ogóle podczas rozmowy. Plus dla xiaomi, że szybko wydali łatkę. Zobaczymy czy ona pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago68 Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 (edited) Jak mam zrobić aby zaktualizować swój telefon . Miałem wczoraj dostępną aktualizacje i chciałem podładować telefon, a dzisiaj jeszcze była w pasku i znikła. Telefon nie wykrywa nowej aktualizacji. Jak mam to zrobić?? Edited February 11, 2018 by drago68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gello1 Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 U mnie też znikła. wczoraj jeszcze była, pewnie wycofali??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefighter Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Pobierz ze strony na kompa i wgraj do tela. http://en.miui.com/download-321.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lekter Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 2 godziny temu, drago68 napisał: Jak mam zrobić aby zaktualizować swój telefon . Miałem wczoraj dostępną aktualizacje i chciałem podładować telefon, a dzisiaj jeszcze była w pasku i znikła. Telefon nie wykrywa nowej aktualizacji. Jak mam to zrobić?? Wejdź w "Ustawienia" -> "Informacje o telefonie" -> "Aktualizacja systemu" Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago68 Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 1 godzinę temu, Lekter napisał: Wejdź w "Ustawienia" -> "Informacje o telefonie" -> "Aktualizacja systemu" To wiem, ale jak daję szukaj aktualizacji wyskakuje brak dostępnych aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirek_smok Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Warto to aktualizować mam roota ? Czy ktoś się pozbył tego pulpitu po lewej w globalu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefighter Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 18 minut temu, drago68 napisał: To wiem, ale jak daję szukaj aktualizacji wyskakuje brak dostępnych aktualizacji. Pobierz z linku który Ci podałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumlel Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 2 godziny temu, firefighter napisał: Pobierz z linku który Ci podałem Ok co daje ta aktualizacja jakieś zmiany na dobre lub nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts