pkonrad Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Bardzo dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 (edited) 1 godzinę temu, max35 napisał: Aktualizację z 9.2.1.0 na 9.5.8.0 robić przez zmianę Regionu na Indie? Bateria jak się Wam sprawuję na 9.5.8.0.? Aktualizacje zrób przestawiając region na Indie lub np. na Szwajcarię, jeżeli Ci zależy na motywach i VoLTE, to na Indiach są a na Szwajcarii VoLTE niema. Bateria trzyma trochę lepiej niż na 9.2.1.0 - przynajmniej u mnie. Edited April 18, 2018 by wenazyr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokry Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Ja wgrałem z pliku. Bateria bardzo dobrze. Żadnych niedoróbek nie widać na pierwszy rzut oka. Zobaczymy jak będzie w dalszym praniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Ja też wgrywałem z pliku jak jeszcze nie był oficjalnie udostępniony, tylko jako Global Beta Stable. Do softu nie mam zastrzeżeń. Wszystko śmiga rewelacyjnie, bateria w porównaniu do 9.5.4.0 trzyma o wiele lepiej. Przez noc zeszło mi 2% a nie tak jak wcześniej 3x tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
max35 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 53 minuty temu, wenazyr napisał: Aktualizacje zrób przestawiając region na Indie lub np. na Szwajcarię, jeżeli Ci zależy na motywach i VoLTE, to na Indiach są a na Szwajcarii VoLTE niema. Bateria trzyma trochę lepiej niż na 9.2.1.0 - przynajmniej u mnie. Po aktualizacji do 9.5.8.0. Region z powrotem zmienić na PL ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Czy pozostawienie regionu na Indie wpływa jakoś negatywnie na działanie telefonu? Np. na godzinę, datę itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 57 minut temu, max35 napisał: Po aktualizacji do 9.5.8.0. Region z powrotem zmienić na PL ? Jeśli zmienisz region na Polskę, to znowu znikną Ci motywy i VoLTE. Jeśli chcesz je zachować to pozostaw na Indiach, datę i godzinę można ustawić oddzielnie i nie wpływa to w żaden negatywny sposób na działanie telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 witam a będzie aktualizacja dla naszego regionu? ktoś wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 (edited) 2 godziny temu, ewjp napisał: witam a będzie aktualizacja dla naszego regionu? ktoś wie Oczywiście, że będzie, będziesz musiał tylko dłużej poczekać żeby pobrać dokładnie ta samą aktualizację która na inne serwery trafiła szybciej. Chyba, że zostanie wycofana jak miało to miejsce przy dwóch poprzednich aktualizacjach. Edited April 18, 2018 by wenazyr Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Aktualizacja 9.5.8.0 sprawuje się dobrze. Bateria ze 100% w dół schodzi wolniej... I to na plus. Mam takie pytanie. Od dłuższego czasu zastanawiam się jakie znaczenie ma opcja w Ustawienia, wifi i na samym dole "Tryb używania danych". Są tam trzy tryby:wyłączony, regularny i ekstremalny..... Jakie to ma zastosowanie ? Po co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Dnia 18.04.2018 o 17:54, slawek.n napisał: Aktualizacja 9.5.8.0 sprawuje się dobrze. Bateria ze 100% w dół schodzi wolniej... I to na plus. Mam takie pytanie. Od dłuższego czasu zastanawiam się jakie znaczenie ma opcja w Ustawienia, wifi i na samym dole "Tryb używania danych". Są tam trzy tryby:wyłączony, regularny i ekstremalny..... Jakie to ma zastosowanie ? Po co to jest? Tutaj: Nezumi pisze, że to powinno się zwać "Optymalizacją danych", telefon będzie ograniczać zużycie danych mobilnych/wifi nie wyświetlając pewnych treści etc, coś jak optymalizacje w przeglądarkach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lekter Posted April 21, 2018 Share Posted April 21, 2018 U mnie po aktualizacji MIUI do wersji 9.5.8.0 zużycie baterii spadło około 20% w stosunku do wersji 9.2.1.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesho Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Po zmianie na 9.5.8.0 jak na razie gra i trąbi. Nie widzę póki co zmian na minus, z baterią zobaczymy po jakimś tygodniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Dnia 21.04.2018 o 13:02, Lekter napisał: U mnie po aktualizacji MIUI do wersji 9.5.8.0 zużycie baterii spadło około 20% w stosunku do wersji 9.2.1.0. U mnie po przesiadce z MIUI 8.4.12 na global stable 9.5.8.0 bateria trzyma dwa razy dłużej. Obecnie mam 6 dni i zostało jeszcze 20% baterii, SoT 6h. Mimo, że zużycie baterii przez System android jest nadal ok 30% to bateria nie spada jak szalona. Poza tym wszystko stabilnie i bez błędów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rush1221 Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Czy aktualizacja 9.5.8 kontatybilna będzie z telefonem Redmi Note 4 ? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Myślę, że jeżeli jest dostępna z pozycji telefonu to znaczy na 100% , że jest prawidłowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
225rgnusmas Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 11 godzin temu, Robcik napisał: U mnie po przesiadce z MIUI 8.4.12 na global stable 9.5.8.0 bateria trzyma dwa razy dłużej. Obecnie mam 6 dni i zostało jeszcze 20% baterii, SoT 6h. Mimo, że zużycie baterii przez System android jest nadal ok 30% to bateria nie spada jak szalona. Poza tym wszystko stabilnie i bez błędów. Zgadzam się z tym, że bateria na global stable 9.5.8.0 trzyma zdecydowanie lepiej niż na wersjach MIUI.eu. dev. Unormowała się i SOT mam zdecydowanie lepszy - od dawna już nie było tak dopracowanej wersji stabilnej moim zdaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Nic dziwnego że nie zdjęli jej z serwerów jak pozostałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Ja nie kombinuję na razie i zostaje na tym ROMie na dłużej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feanaro Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 Po przeczytaniu tych wszystkich pochwał 9.5.8.0 zainstalowałem sobie tę aktualizację przez plik .zip (aktualizator -> zainstaluj paczkę), wcześniej miałem 8.2.5.0 z rootem, TWRP itd. Chyba wszystko działa, ale o dziwo instalacja polegała na tym że telefon się zrestartował do recovery i to TWRP zainstalowało aktualizację. Myślicie że jest ok, czy popsułem coś głęboko w systemie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 @Feanaro wszystko jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feanaro Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 Dzięki za potwierdzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feanaro Posted May 2, 2018 Share Posted May 2, 2018 Po aktualizacji do 9.5.8.0 przestawiłem region na Indie tak jak niektórzy w tym temacie, ale później zmieniłem z powrotem na Polskę, bo odniosłem wrażenie że internet z sieci komórkowej działa mi wolniej. Teraz po każdym restarcie telefon ochoczo wraca na Indie i trzeba z powrotem przestawiać. Miał ktoś taki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 kiedy można się spodziewać aktualizacji do 9.5.8.0 w naszym regionie ktoś zna termin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 Daj na Czech , pobierz i z powrotem na Pl. I gotowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feanaro Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 Ta i potem jemu też będzie się po każdym restarcie region zmieniał Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 3, 2018 Share Posted May 3, 2018 To pobierz plik z ROMem i zrób update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Witam, wróciłem z miuipolska do globala. Wszystko ok ale możecie polecić skina z siatką 5x5 bo widzę że nie ma tej opcji.I w końcu bateryjka działa tak jak powinna Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
woli Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Zaktualizowałem sobie MIUI do 9.5.8, oczywiście po zmianie regionu - na Szwajcarię. Problem mam z diodą powiadomień, nie świeci w momencie otrzymania wiadomości. Szukałem na innych forach i nikt nie miał takiego problemu. Wszystkie ustawienia tak jak na poprzedniej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mentos Posted May 4, 2018 Author Share Posted May 4, 2018 Ja już kilka razy pobierałem nowy soft poprzez zmianę regionu głównie na Indie. Potem zmieniam region na Polskę i nigdy sam się nie zmienia na inny. Po aktualizacji do 9.5.8.0 przestawiłem region na Indie tak jak niektórzy w tym temacie, ale później zmieniłem z powrotem na Polskę, bo odniosłem wrażenie że internet z sieci komórkowej działa mi wolniej. Teraz po każdym restarcie telefon ochoczo wraca na Indie i trzeba z powrotem przestawiać. Miał ktoś taki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 Feanaro masz po prostu pecha. Ja instalowałem ostatnie 4 aktualizacje zmieniając region i nigdy takich problemów nie miałem i nie mam. Teraz cały czas mam region na Indiach i jest dobrze, musiałem tylko sprawdzić czy dodatkowych usług nie zainstalowało mi, zrobiłem to w Activity Launcher-ze i rzeczywiście odkryłem jedną nową, która łączyła się z jakimś sklepem chyba amazon-em, usunąłem ją i jest O'K. Jeśli Ty masz takie problemy, to proponuję ci wrócić telefon u ustawień fabrycznych i powinno być dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feanaro Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 No tak podejrzewam że jakbym zrobił factory reset to by było już ok, ale nie chce mi się potem przywracać wszystkiego Liczyłem że może ktoś miał ten problem i jakaś prosta zmiana go naprawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted May 5, 2018 Share Posted May 5, 2018 witam wszystkich zaktualizowalem telefon do softu 9.5.8.0 przestawiając na indie wszystko ok , tylko zamiast lte pokazuje 4g na górnej belce a mam włączone VoLTE czy jeszcze coś trzeba włączyć czy musi być soft od operatora aby działało VoLTE pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted May 5, 2018 Share Posted May 5, 2018 LTE a 4g to jest to samo. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted May 5, 2018 Share Posted May 5, 2018 tak tylko nie pojawia się napis VoLTE abonament mam w t-mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts