Dyskusja ogólna
72 topics in this forum
-
Jak rozpoznać wersję Redmi Note 4, 4X, Snapdragon, Mediatek, Global, China itp. 1 2 3 4 9
by mgcompany- 6 followers
- 291 replies
- 132k views
Z powodu dużej ilości ciągłych pytań o to jak rozróżnić wersje Xiaomi Redmi Note 4, tworzę ten wątek, gdzie są podane podstawowe informacje i jak rozpoznać te modele. Jeśli chcesz by pomóc Ci odgadnąć Twój model Redmi Note 4, to zadaj pytanie w tym wątku, by nie tworzyć kolejnego zamieszania w innych tematach. Zaczynamy!!! 1. Nazewnictwo: Nazewnictwo jest zagmatwane, ale spróbuję je dostosować do podziału na procesory i na rynki oficjalnej sprzedaży, a żeby zrozumieć o co chodzi z procesorami, to musisz przeczytać dalsze punkty. Oficjalny rynek Polski: W Polsce w oficjalnej dystrybucji występują tylko Xiaomi Redmi Note 4 z procesorem S…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
-
- 36 replies
- 54.9k views
Witam. Posiadam Redmi Note 4 Global Version. Czy jest ktoś kto posiada ten model telefonu i mógłby mi pomóc 'Nie Tylko" w sprawie zdjęć? Problem ze zdjęciami wygląda następująco: W telefonie jest Galeria, Menadżer Plików i w preinstalowanych aplikacjach Google - "Zdjęcia" ,aplikacja z kolorowym wiatraczkiem. Moje pytanie : Dlaczego wszystkie (również przeniesione z innego telefonu) zdjęcia znajdują się w Google-Zdjęcia ? Część zdjęć zrobionych już tym telefonem znajduje się w Galeria i część w Menadżerze Plików. Jak mogę posegregować zdjęcia według własnego uznania tak aby się nie dublowały w innych miejscach , folderach ?
Last reply by AZM, -
- 22 replies
- 27.2k views
Cześć po przedostatniej aktualizacji MIUI musiałem zmienić region by aplikacja motywy działała a po ostatniej nie mogę ustawić motywu z źródeł zewnętrznych, MIUI theme editor nie działa w sensie zapisanych motywów nie można zastosować. Jedyne co mi przeszkadza to ogromne ikony. lubię mieć wszystko w jednym miejscu a nie w 15 ekranach. Jest jakiś jeszcze sposób na to bez roota ? A 7.0 MIUI 9.5.9.0
Last reply by viader80, -
- 13 followers
- 1k replies
- 135.5k views
Właśnie otrzymałem MIUI 9 na wersje 4/64 ze Snapdragonem. Telefon od Play.
Last reply by andrucha, -
- 1 reply
- 911 views
Witam, czy w Polsce gdzieś dostanę oryg. Wyświetlacz do redmi note 4X snapdragon w cenie poniżej 150? Czy w tej cenie tylko zamiennik ? Jeśli znacie pewne miejsce gdzie mogę zamówić proszę o link Pozdrawiam
Last reply by mgcompany, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.3k views
Od jakiegoś czasu po włączeniu telefonu nie wyświetla się górny pasek. Przy przewijaniu ekranu czasem się pojawi czasem znowu zniknie albo nie wiadomo z jakiego powodu zaczyna znowu dobrze się wyświetlać. Jak temu zaradzić?
Last reply by p89, -
- 12 replies
- 2.6k views
Witam, od pewnego czasu irytuje mnie bardzo krótki czas działania na jednym ładowaniu. Jaki rom polecacie dla tego telefonu, tak aby trzymał długo, miał aktualizacje i nie zamulał? Obojętnie czy MIUI czy czysty android z jakimiś dodatkami. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Niestety ale oficjalne wsparcie się skończyło, a nadal wydaje mi się, że telefon ma potencjał na kolejny rok u mnie :).
Last reply by KiESWY, -
- 6 replies
- 1.8k views
Cześć, ostatni raz aktualizowałem MIUI Polska kilka miesięcy temu, sprawdzam dziś i widzę, że mój fonik nie ma już wsparcia. Nie zamierzam go zmieniać póki mi dobrze służy, ale tak przyszłościowo co polecacie na dziś dzień jako jego godnego następcę, zwłaszcza że coś czytałem że Xiaomi rozdzieliło się od MI czy coś w ten deseń, ogólnie dużo się u chinczyków dzieje. Brat ma Redmi Note 5, ale poza większym ekranem i mniejszą baterią niewiele się różnią, dla mnie jest to raczej krokiem wstecz. Co więc polecacie koledzy, czy jest możliwe kupienie coś równie dobrego jak 4X w podobnej cenie jak miał on w okolicach premiery? Zdrowych i Wesołych Świąt.
Last reply by mgcompany, -
- 4 followers
- 397 replies
- 56.4k views
Pomyślałem, że dobrze byłoby pokazać ewentualnym niezdecydowanym jak bateria trzyma w RN4X, osobiście jestem bardzo zaskoczony. Co prawda jakoś mega dużo w tym czasie telefonu nie używałem, i brak powiadomień push (aplikacje FB Lite i Messenger są ale nie jestem w nich aktualnie zalogowany). Telefon w tym czasie to trochę rozmów, internet, apka wykopu i youtube. A jak Wasze osiągi?
Last reply by mateuszmagiera12, -
- 2 replies
- 776 views
Witam Czy jest możliwość aby telefon był ustawiony na stałe w trybie oszczędzania baterii? Zawsze muszę to włączać ręcznie a po naładowaniu telefonu automatycznie się wyłącza co jest uciążliwe i niezrozumiałe dla mnie. Pozdrawiam
Last reply by Sheol, -
- 1 follower
- 41 replies
- 6k views
Cześć. W związku z końcem wsparcia wydań cotygodniowych pora rozejrzeć się za jakimś stabilnym wydaniem systemu dla naszego urządzenia. Ja obecnie użytkuje jeden z ostatnich romów z miui 9, który ostatnio wykazuje kilka irytujących błędów, ale nie o tym teraz chciałem się rozwodzić. Jaki jest najstabilniejszy rom MIUI Polska dla Redmi Note 4X? Myślę nad przejściem na Xiaomi.eu stable, lecz nie znalazłem do tej pory wątku z opisywanymi błędami. Nie znalazłem żadnych opinii o tych romach, prócz oklepanego stwierdzenia że skoro są wydawane rzadziej to i wolniej błędy znikają. Pytanie tylko czy są w nich jakieś błędy, jeśli tak to jakie? Czy przejście na wspomniane xiaomi.e…
Last reply by Robcik, -
- 1 reply
- 875 views
Hej wszystkim mam pytanie może ktoś wie jak cofnąć mui 10 na 9 wer.rozwojowa miuipolska bez większych strat.Jakoś nie przypadło mi to do gustu a już jestem na 10 sporo czasu nie podoba mi się aparat jakiś słabszy jest niż na 9, motywy w większości nie kompatybilne te grube kreski podgłaszania itp.
Last reply by Antyhaker, -
- 4 replies
- 2.9k views
Cześć, wgrany od nowa soft xiaomi 8.12.27 i zrobiony wipe, nie działa punkt apn (nie działa internet) mimo ustawień które są tutaj zalecane na tym forum , przeszukałem wszystkie posty z forum na temat apn nju i żadna konfiguracja nie działą, brak internetu. Karta w formacie mikrosim w porcie nr. 1. O co chodzi? Ustawienia zalecane nie działają. Oczywiście transmisja danych włączona, zasięg 3g jest. Nie sugerujcie się moim podpisem, mam NH5 pro ale ustawiam NH4 dla znajomego. Nazwa: Orange internetAPN: internetProxy: Nie ustawionoPort: Nie ustawionoHasło: internetSerwer: nieustawionoMMSC: nie ustawionoProxy dla MMS : nie ustawiono,MCC: 260MNC: 03Typ uwieżytelnian…
Last reply by zagrobelny, -
- 1 reply
- 2.2k views
Cześć, tak całkiem przypadkiem zobaczyłem u siebie, że widnieje u mnie typ sieci: IWLAN Moim operatorem jest virgin mobile. Czy to oznacza, że teraz nawet bez zasięgu sieci gsm, lte ale mając dostęp do wifi mogę dzwonić i odbierać połączenia telefoniczne?
Last reply by Mario80, -
- 2 replies
- 3.4k views
Zastanawia mnie czemu nie ma na forum RN4x tematu odnośnie tego, czy będzie aktualizacja androida do Oreo lub Pie. Może o czymś nie wiem co jest oczywiste dla pozostałych? Czy brak takiego tematu mam rozumieć przez fakt, że android 7 to ostateczna wersja tego systemu dla naszych słuchawek? W sieci jest pełno art. odnośnie tego czy i kiedy między innymi RN4x dostanie nowszego androida a tutaj cisza. Zapraszam do dyskusji Jeśli wygłupiłem się z tematem bo jest to oczywista oczywistość to proszę usunąć bez zbędnego hejtu. Dziękuję za wyrozumiałość i pozdrawiam
Last reply by SilverSan, -
- 4 replies
- 1.4k views
Witam, czy to normalne że kolory na wyświetlaczu są jakieś mało nasycone/blade? Wcześniej miałem Mi4c i między tymi wyświetlaczami jest spora różnica w wyświetlanych kolorach, w Mi4c były bardzo żywe i ładne w przeciwieństwie do tych w moim RN4
Last reply by max35, -
- 9 replies
- 1.2k views
Mam takie pytanie: "Czy da się zrootować Redmi Note 4 (snapdragon ) , tak aby aplikacje myślały że jest to Mi5/Mi 5s plus?" A jeśli tak to jak to zrobić i czy dane się zachowają? Z góry dzięki za odpowiedź.
Last reply by slawek.n, -
- 7 replies
- 15.1k views
Jestem w sieci Play i nigdy jeszcze nie wyświetlała mi się nazwa operatora na pasku stanu tylko LTE. Czy jest opcja na włączenie żebym wiedziała z jakiej sieci korzystam?
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 751 views
Witam, Mam taki ciekawy problem. Przeglądając pamięć wewnętrzną mojego 4X zauważyłem folder sdcard. W środku był katalog DCIM w którym było parę zdjęć które powtarzały się ze zdjęciami w głównym DCIM. Bez namysłu skasowałem folder. Jakie jest moje zdziwienie ponieważ cała pamięć wewnętrzna telefonu została wykasowana! Został folder android i miui. Pod rootexplorerem widać te dwa katalogi natomiast pod PC widać całe drzewko folderów, nazwy plików, można skakać po polderach ale nic nie da się skopiować. Czy jakaś dobra duszyczka podpowie jak odzyskać przynajmniej zdjęcia? Może jakiś poradnik? Może poradnik jak pod androidem zrobić kopie partycji ze znikającą zawar…
Last reply by chimal, -
- 0 replies
- 799 views
Witam Przed aktualizacją systemu zrobiłem kopię danych w Ustawienia/Dodatkowe ustawienia/kopia i kasowanie danych/kopia zapasowa systemu miui.. Po wyczyszczeniu danych w twrp chciałem sobie przywrócić dane i niestety nie widzę ich po dotarciu do Ustawienia/Dodatkowe ustawienia/kopia i kasowanie danych/kopia zapasowa systemu miui.. Są tam 2 katalogi z przed pół roku ale tego nowego nie ma - co ciekawe wchodząc przez menagera plików do katalogu z tymi danymi w pamięci wewn. widzę 3 katalogi , czyli 2 stare i ten nowy 3 , ale nie jest on widoczny w odzyskiwaniu. Można coś z tym zrobić ?
Last reply by Szoszon, -
- 9 replies
- 6.8k views
Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem Xiaomi 4X. Chciałem podłączyć telefon do komputera i okazało się że nie wykrywa ani pamięci wew. ani karty SD. Przełączyłem więc tryb USB na przesyłanie plików (MTP). Kiedy kolejny raz podłączyłem telefon do komputera znów to samo. Stąd moje pytanie - czy da się jakoś ustawić żeby po podłączeniu telefonu do komputera tryb MTP automatycznie się ustawiał?
Last reply by Heisenberg, -
- 2 replies
- 1.6k views
Cześć wszystkim, Jak w temacie, czy Redmi Note 4X / Snapdragon można podłączyć do telewizora za pomocą HDMI? W skrócie czy obsłuży MHL? Ktoś próbował? Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by Heisenberg, -
- 1 reply
- 1k views
Testuję drugą kartę do internetu i chciałam się dowiedzieć czy jest opcja zrobienia różnych kolorów zasięgu sieci żeby je odróżnić ?
Last reply by fake4r, -
- 0 replies
- 882 views
Ostatnio pojawił się problem z moim telefonem, o tuż kiedy lekko stuknę w miejsce procesora uruchamia mi się cały niebieski ekran. Przy korzystaniu z niego również mi się tak pojawia. Zflashowałem już go i nie pomogło, jakieś pomysły???
Last reply by LemoMiNote4x, -
- 6 replies
- 2.9k views
Witam, Czy istnieje jakiś mod albo ktoś wie gdzie dokładnie zmienić wpis aby zredukować głośność głośnika do rozmów telefonicznych? W tej chwili najniższy poziom głośności jest jeszcze zbyt głośny. Na którymś z romów global problem nie występował.
Last reply by Jardo,