Jump to content

Dostępna aktualizacja globala

Mentos

Recommended Posts

Może tam nie ma VoLTE i operatorzy nie blokowali logowan urządzeń Xiaomi do sieci i nie trzeba było testować nowych modemów? Nawet gdybyśmy byli mocarstwem jądrowym to też Mołdawia miałaby szybciej update tego Globala.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Czy ktoś z Was używa wersji stabilnej Xiaomi.eu? Wczoraj zainstalowałem i niestety, ale gdy chcę wyłączyć synchronizację galerii z chmurą Xiaomi to wywala błąd i jeszcze zatrzymuje się Klo bug report. Czy powinienem skonfigurować jako nowe urządzenie? Bo przywracałem pliki i ustawienia z global stable.
Jak działa bateria na xiaomi.eu stable? Niestety na dev było wyraźnie słabiej, więc wolę stable.
Czy w przypadku xiaoni.eu stable będzie również przejście na miui9?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Ja mam od wczoraj (instalowane na wcześniejszą wersję 9.0.4.0). Z tym Klo bug report jest problem jak się przywraca z chmury właśnie. Tak było nawet na rozwojowej wersji (chyba z 21 września) u mnie.

Edited by pantinPL

Dnia 10.12.2017 o 23:13, pq78 napisał:

To znaczy? Chyba każdy ma już Miui9,  region Polska, aktualizacja pojawiła się  u mnie po wyjęciu z pudełka. 

Czy gdzieś w opcjach jest możliwość zmiany czcionki tylko w domyślnej aplikacji SMS? 

Po wyjęciu z pudelka też miałem aktualizację na ustawionym polskim regionie ale od tamtej pory już nie ma jeśli się nie zmieni na inny region.

• 3 weeks later...

@bremso Znalezione w sieci 9.2.1.0 changelog:

1.New Mi Video App Added
2.Updater App removed in Tools and goes to setting in about phone
3.New security App
4. New installed Apps UI in Setting
5. New Mi drop App and Mi drop Remove in Notification & toggle
6. New Mi File Explorer App And also update by play Store
7. New Music App Version
8. New Themes App
9.  New Erase Option Added in Gallery Photo edit option10. New MI Mix2 Ringtone Added And Also More Cnanges.
Quick Reply Option not Added in this Version.

Czy na 9.03 Stable tez nie mozecie zmienic  intensywnosci podswietlenia ekranu w aplikacji Aparat?

Jesli po zrobieniu zdjecia wejde w jego podglad, zmienie podswietlenie, cofne sie do aparatu, to podswietlenie bedzie juz nowe, ale dalej nie reagujace na suwak.

Po aktualizacji przywróć ustawienia fabryczne. Mi to pomogło i sot od 9.5 h do 11h przy 2.5 dnia do 3 dni trzyma. Mam ver 9.0.5.0. Nakładanie aktualizacji czasami nie jest dobre. Zrób j.w. i będziesz wiedział.

Edited by slawek.n

Coś tam poprawia. Wystarczy przeczytać ten temat od poczatku, albo obejrzeć jeden z bardzo wielu filmików na YT.

Przywrócenie ustawień fabrycznych powoduje przywrócenie "czystej" instalacji wersji systemu, jaki masz obecnie zainstalowany.

Informacja o tym przewija się przez wiele tematów na tym forum. Czytałeś którykolwiek?

Warto aktualizować do  miui 9.0.5.0 ? 

zaktualizowałem note 4 Global z miui 8 do miui 9.0.3.0 zauważyłem że bateria szybciej schodzi 

z baterią szału nie ma

Po aktualizacji przywróć ustawienia fabryczne. z menu telefonu czy 

z poziomu recovery ?

Przechwytywanie.JPG

Edited by max35

19 godzin temu, slawek.n napisał:

Po aktualizacji przywróć ustawienia fabryczne. Mi to pomogło i sot od 9.5 h do 11h przy 2.5 dnia do 3 dni trzyma. Mam ver 9.0.5.0. Nakładanie aktualizacji czasami nie jest dobre. 

Po aktualizacji miui do 9.0.5.0.przywróć ustawienia fabryczne. z menu telefonu >Dodatkowe ustawienia>kopia  kasowanie danych

czy 

Wipe Data ?

Edited by max35