Jump to content

Dostępna aktualizacja globala

Mentos

Recommended Posts

Uaktualniłem do wersji 9.2.2 i w opcjach programistycznych można ustawić skale animacji na 0,5 a nie jak dotychczas na 1 przez co wszystko otwiera się znacznie szybciej - bardzo mi się to podoba.

Edited by wenazyr

Troszkę się dziwię wypowiedzi wyżej. Czy niepowinno być , że najpierw jest aktualizacja Alpha, potem beta, potem night, później dzienną i prawidłowa , ostateczna czyli  stabilna?

Mam info, że mam dzienna.....

Edited by slawek.n

Witam Wszystkich,

Zrobiłem upgarde MIUI 8 global na MIUI 9 global i jednym z niepożądanych efektów jest to ze google now przestał odpowiadać na zapytania. Rozpoznaje poprawnie komendy w języku polskim  głosowe ale nie odpowiada. Czy ktoś miał podobny problem?

Pzdr.

M23

U mnie po aktualizacji przy ładowaniu bateria odczuwalnie szybciej się nagrzewa ale za to dłużej trzyma, t.z.n. przed aktualizacją na 24 h schodziło mi około 10% baterii teraz schodzi 7%. Nareszcie również zmniejszyli najniższy poziom głośności głośniczka do rozmów, mogliby jeszcze trochę zmniejszyć ale i tak jest lepiej przynajmniej głowa nie boli przy dłuższej rozmowie. Zmieniłem również zdanie co do pulpitu z lewej strony (asystenta), na samym początku uważałem go za zbędny ale teraz myślę, że to krok w dobrą stronę i powinni tam dodać jeszcze kilka rzeczy np. powiadomienia z innych kalendarzy czy notatników np. ColorNote i pogoda z paska u góry powinna trafić w bardziej rozbudowanej formie (graficznie) właśnie na lewy pulpit. Jak najbardziej polecam aktualizację.

Edited by wenazyr

witam ostatnio kupiłem redmi note 4 global ver.i jest zainstalowany rom; miui_HMNote4XGlobal_V9.2.1.0.NCFMIEK_095a79e80a_7.0 jaka jest różnica między tym romem: xiaomi.eu_multi_HMNote4X_V9.2.1.0.NCFCNEK_v9-7.0 czy warto zainstalować i w jaki sposób przez aktualizacje zip da rady czy niema sensu instalacji tego xiomi .eu  dziękuje i pozdrawiam

Edited by ewjp

Różnice między Globalem a xiaomi.eu są wielokrotnie opisywane na forum. Wystarczy poczytać. 

Czy zmieniać? Kwestia gustu. 

I nie, tak po prostu z zupa nie zainstalujesz. Są o tym poradniki,  w tym filmowe. Linki na forum. 

Screenshot_2018-02-15-18-07-40-374_com_miui.securitycenter.thumb.png.4c974f18c6f11be1d4726a58e5085542.png

Screenshot_2018-02-15-18-08-03-262_com_miui.securitycenter.thumb.png.a994271e2dd91c3fc30a28abea2ce432.pngScreenshot_2018-02-15-18-07-52-583_com_miui.securitycenter.thumb.png.4e2313c1003a341ab95c3912622788b7.png

Sorki że się wtrącam delikatnie z czym innym, po tej ostatniej aktualizacji było niby ok mam ją praktycznie od początku, a przez jakiś tydzień się coś dzieje zobaczcie sami a na screenach używam tak samo jak kiedyś kiedy mi trzymało do 10h na ekranie a nawet 12 rekordowo. Co to może być? Wydaje mi się że ta "aplikacja" system android strasznie zabiera, przy czym kiedyś zabierała raptem kilka% a teraz bardzo dużo.

5 godzin temu, Pr0Playerek napisał:

Screenshot_2018-02-15-18-07-40-374_com_miui.securitycenter.thumb.png.4c974f18c6f11be1d4726a58e5085542.png

Screenshot_2018-02-15-18-08-03-262_com_miui.securitycenter.thumb.png.a994271e2dd91c3fc30a28abea2ce432.pngScreenshot_2018-02-15-18-07-52-583_com_miui.securitycenter.thumb.png.4e2313c1003a341ab95c3912622788b7.png

Sorki że się wtrącam delikatnie z czym innym, po tej ostatniej aktualizacji było niby ok mam ją praktycznie od początku, a przez jakiś tydzień się coś dzieje zobaczcie sami a na screenach używam tak samo jak kiedyś kiedy mi trzymało do 10h na ekranie a nawet 12 rekordowo. Co to może być? Wydaje mi się że ta "aplikacja" system android strasznie zabiera, przy czym kiedyś zabierała raptem kilka% a teraz bardzo dużo.

Spróbuj przywrócić do fabrycznych. Może pomoże.

U mnie na tej aktualizacji żadnych bugów nie zauważyłem.

55 minut temu, slawek.n napisał:

Do Mokry. System Android to najwazniejsza część systemu. Po aktualizacji miałem na poziomie 35 % później stabilizuje się na okolo25%. Dobra rada to ustawienia fabryczne zrób.

Czy po zrobieniu resetu do ustawien fabrycznych strace dane tzn smsy, polaczenia, zdjecia itp? 

2 godziny temu, kilgor napisał:

Czy po zrobieniu resetu do ustawien fabrycznych strace dane tzn smsy, polaczenia, zdjecia itp? 

Tak, stracisz wszystko co masz na pamięci wewnętrznej, to co jest na karcie SD zostanie. Zrób sobie kopie programem MyPhoneExplorer, a później wszystko przywrócisz z powrotem.