TomoS Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 U Was też informacje o limicie danych mobilnych pojawiają się krzywo? Z tego co pamietam to w poprzedniej aktualizacji wszystko było wycentrowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Też nie mam wycentrowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefighter Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 U mnie to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 (edited) Uaktualniłem do wersji 9.2.2 i w opcjach programistycznych można ustawić skale animacji na 0,5 a nie jak dotychczas na 1 przez co wszystko otwiera się znacznie szybciej - bardzo mi się to podoba. Edited February 11, 2018 by wenazyr Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Zawsze było 0,5... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmonet Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Nic się krzywo nie pojawia. Ja jeszcze nie aktualizowałem i jest jak na zdjęciu powyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefighter Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Info o nieodebranych połączeniu nadal po Angielsku Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 ^Tego chyba już nie naprawią... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Ja zaktualizowałem z 9.0.2. na 9.2.2 i chyba jest mala poprawa ze zużyciem baterii. Zadnej belki nie mam o ktorej co niektórzy wspominają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 http://en.miui.com/thread-1764537-1-1.html Niestety, odczuwam przedstawione problemy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Ja zauważyłem bardzo mocne nagrzewanie się telefonu w czasie ładowania i to ładowarka 5V 1A. Wczewniej była o wiele chłodniejsza przy ładowaniu ładowarką 5V 2A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 (edited) U mnie pisze aktualizacja dzienna......hmmm. Ładowanie orginalną ładowarka takie jak przed.... Edited February 12, 2018 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Teraz tak. Jak ściągnąłem to była jako stabilna. Nauczka na przyszłość. Mam nadzieję że szybko poprawkę poprawki ogarną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
max35 Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 (edited) Obecnie jest na RN4 v9.2.1.0 Edited February 13, 2018 by max35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Wkleiłeś screen aktualizacji aplikacji systemowej... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Nie poprawiono rowniez automatycznej regulacji podswietlenia ekranu w aplikacji aparat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 (edited) Troszkę się dziwię wypowiedzi wyżej. Czy niepowinno być , że najpierw jest aktualizacja Alpha, potem beta, potem night, później dzienną i prawidłowa , ostateczna czyli stabilna? Mam info, że mam dzienna..... Edited February 13, 2018 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 To jest błąd w nazewnictwie. Jak wejdziesz w "Informacje o telefonie" to masz "Stabilna" Link to comment Share on other sites More sharing options...
md23 Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Witam Wszystkich, Zrobiłem upgarde MIUI 8 global na MIUI 9 global i jednym z niepożądanych efektów jest to ze google now przestał odpowiadać na zapytania. Rozpoznaje poprawnie komendy w języku polskim głosowe ale nie odpowiada. Czy ktoś miał podobny problem? Pzdr. M23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 (edited) U mnie po aktualizacji przy ładowaniu bateria odczuwalnie szybciej się nagrzewa ale za to dłużej trzyma, t.z.n. przed aktualizacją na 24 h schodziło mi około 10% baterii teraz schodzi 7%. Nareszcie również zmniejszyli najniższy poziom głośności głośniczka do rozmów, mogliby jeszcze trochę zmniejszyć ale i tak jest lepiej przynajmniej głowa nie boli przy dłuższej rozmowie. Zmieniłem również zdanie co do pulpitu z lewej strony (asystenta), na samym początku uważałem go za zbędny ale teraz myślę, że to krok w dobrą stronę i powinni tam dodać jeszcze kilka rzeczy np. powiadomienia z innych kalendarzy czy notatników np. ColorNote i pogoda z paska u góry powinna trafić w bardziej rozbudowanej formie (graficznie) właśnie na lewy pulpit. Jak najbardziej polecam aktualizację. Edited February 14, 2018 by wenazyr Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 (edited) witam ostatnio kupiłem redmi note 4 global ver.i jest zainstalowany rom; miui_HMNote4XGlobal_V9.2.1.0.NCFMIEK_095a79e80a_7.0 jaka jest różnica między tym romem: xiaomi.eu_multi_HMNote4X_V9.2.1.0.NCFCNEK_v9-7.0 czy warto zainstalować i w jaki sposób przez aktualizacje zip da rady czy niema sensu instalacji tego xiomi .eu dziękuje i pozdrawiam Edited February 15, 2018 by ewjp Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Różnice między Globalem a xiaomi.eu są wielokrotnie opisywane na forum. Wystarczy poczytać. Czy zmieniać? Kwestia gustu. I nie, tak po prostu z zupa nie zainstalujesz. Są o tym poradniki, w tym filmowe. Linki na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pr0Playerek Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Sorki że się wtrącam delikatnie z czym innym, po tej ostatniej aktualizacji było niby ok mam ją praktycznie od początku, a przez jakiś tydzień się coś dzieje zobaczcie sami a na screenach używam tak samo jak kiedyś kiedy mi trzymało do 10h na ekranie a nawet 12 rekordowo. Co to może być? Wydaje mi się że ta "aplikacja" system android strasznie zabiera, przy czym kiedyś zabierała raptem kilka% a teraz bardzo dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Dlatego ją wycofali. Tylko po co pisali, że to wersja stabilna? Już mnie więcej nie nabiorą na królika doświadczalnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Mam 9.2.2. i jest ok. Pisze że dzienna aktualizacja. Telefon zachowuje się poprawnie. Nie widzę dziwnych zachowań. Wszystko działa jak trzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokry Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 5 godzin temu, Pr0Playerek napisał: Sorki że się wtrącam delikatnie z czym innym, po tej ostatniej aktualizacji było niby ok mam ją praktycznie od początku, a przez jakiś tydzień się coś dzieje zobaczcie sami a na screenach używam tak samo jak kiedyś kiedy mi trzymało do 10h na ekranie a nawet 12 rekordowo. Co to może być? Wydaje mi się że ta "aplikacja" system android strasznie zabiera, przy czym kiedyś zabierała raptem kilka% a teraz bardzo dużo. Spróbuj przywrócić do fabrycznych. Może pomoże. U mnie na tej aktualizacji żadnych bugów nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Do Mokry. System Android to najwazniejsza część systemu. Po aktualizacji miałem na poziomie 35 % później stabilizuje się na okolo25%. Dobra rada to ustawienia fabryczne zrób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilgor Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 55 minut temu, slawek.n napisał: Do Mokry. System Android to najwazniejsza część systemu. Po aktualizacji miałem na poziomie 35 % później stabilizuje się na okolo25%. Dobra rada to ustawienia fabryczne zrób. Czy po zrobieniu resetu do ustawien fabrycznych strace dane tzn smsy, polaczenia, zdjecia itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 No chyba, że wyślesz je Chińczykom do chmury Xiaomi. Ktoś testował przywracanie kopii urządzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilgor Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Jak wam trzyma bateria na 9.2.1.0? Bo mi bez szalu. Wczesniej na miui 8 mialem sot nawet 11h... A teraz troche ponad 7h. Dodam ze po aktualizacji nie robilem resetu do ustawien fabrycznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lekter Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 2 godziny temu, kilgor napisał: Czy po zrobieniu resetu do ustawien fabrycznych strace dane tzn smsy, polaczenia, zdjecia itp? Tak, stracisz wszystko co masz na pamięci wewnętrznej, to co jest na karcie SD zostanie. Zrób sobie kopie programem MyPhoneExplorer, a później wszystko przywrócisz z powrotem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
max35 Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 titanium backup jest pewniejszy jako soft do Backup Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Zapytam z Ciekawości : korzystacie ze skanera odcisków palca na codzien ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas_Anderson Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Ja korzystam bardzo często. Bardzo przydatne kiedy mam aplikacje do której nie chce żeby ktoś postronny miał dostęp Oreo tastes better with Xiaomi Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts