kawosz636 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 (edited) Instalujac przez TWRP xiaomi eu czy to stable czy dev, przy instalacji wyskakuje bląd firmware failed...no such volume,o co chodzi ? Edited November 17, 2017 by kawosz636 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekkojak Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Zmieniłem region na Czechy i jest aktualizacja ale tylko 266mb czy tak ma być? Powinno być chyba 1,3Gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeg Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Jak masz androida 7 to chyba tak, przynajmniej u mnie tak było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mentos Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 Zmieniłem region na Czechy i jest aktualizacja ale tylko 266mb czy tak ma być? Powinno być chyba 1,3Gb.U mnie też było coś koło 200mb Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Taka aktualizacja jest jak robisz tylko update nowych rzeczy. Jeśli się nie powiedzie to wtedy telefon chce ściągać pełną. Ogólnie to zamiast zmieniać region to można ściągnąć z en.miui.com soft samemu i samemu zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agarx Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 Dostałem aktualizację do MIUI V9.0.3.0 NCFMIEI, dzisiaj się pojawiła, jak to się sprawuje ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Czy ktoś dostał aktualizację do v9.0.5.0?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ichris Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Mam aktualizacje do 9.0.3.0 OTA - warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimmripper Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Według mnie warto. Mam od wczoraj rano, zainstalowałem od razu, jak Koledzy pisali, kilka rzeczy jest nieprzetłumaczonych (angielski), nawet tego nie zauważam. Poza tyzejm wszystko OK. czy lepiej, nie wiem ale na pewno nie gorzej. Możesz śmiało instalować. Dnia 8.11.2017 o 11:05, zielu napisał: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamcza Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 31 minut temu, deiwid63 napisał: W porównaniu do wersji developerkich to Global jest 100 lat świetlnych do tyłu jeszcze wersje podrasowane z 4Pda w wersji Global nadają sie do użytku, a co do Globala od Xiomi szkoda słów. Trzeba tu dodac jakis system minusowania specjalnie dla ciebie dev ma swoje plusy jak i minusy, global ma mniej opcji (przewaznie zbednych) ale minusow tez przewaznie ma mniej. Stwierdzenie, że nie nadaje sie do uzytku jest smieszne... a jesli jestes zakochany w ruskich modach ( nie mowie, ze sa zle) to miarkuj to i nie p***rnicz glupot. Testowałem sporo wersji dev/miui polska i global stable kiedys i zawsze wychodziło, że można trafić na bardzo dobre wydanie dev, ale z kolejnymi upadetami moze lecz nie musi stac się strasznie c***udnie nie uzywalne. Devy jak sama nazwa wskazuje są przeznaczone dla ludzi ktorzy maja czas i jakies ogarnięcie aby sie borykać z ew. błedami. Stable czy to miui polska z dev wersji czy to stable global zdecydowanie częsciej nadją sie do bezproblemowego uzytku a brak kilku opcji typu tryb... nie wiem gry nie powoduje , że stajką się nie uzywalne i sa 100 lat za wersjami dev. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Amen.. .Mój RN4X Global i zero stresu. A już wcześniej wypowiadałem się o baterii i systemie, trzyma wysmienicie, a nawet lepiej niż miui pl. Wiec przestańcie juz tak głaskać te devy... Nie wiem czy mając Windows 7 czy 10 niedopracowany , to byście psioczyli jak diabli !!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek0211 Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Zniknęlo mi przypisywanie akcji do przyciskow na dole.Wie ktoś jak można skonfigurować przyciski po aktualizacji do 9 na stable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 (edited) 13 godzin temu, deiwid63 napisał: - Global to Rom dla tych co nigdy nie rozblokują telefonu i nigdy nie dowiedzą się tak naprawdę co to jest Android Zapomnialbym moja wersja Epic dodatkowo jest jeszcze podrasowana przeze mnie także nie chce nawet myśleć o Globalu. Pozdrawiam Czy naprawdę uważasz, że poza tobą są na tym forum osoby, które nie znają Androida? Nie zamierzam się chwalić dlatego by nie wypaść w oczach innych na narcyza, a i nie znając tutaj zaglądających ludzi obawiam się, że moja trzydziestoletnia przygoda z informatyką mogłaby się okazać zbyt mała w konfrontacji z ich wiedzą. To tyle jak chodzi o pierwszą część zacytowanego fragmentu. Bardzo dobrze, że potrafisz sobie coś zrobić sam, ale jaki sens się tym chwalić skoro nie chcesz się tym podzielić? Nie, nie tutaj. Jest dział - jak byś nie wiedział - modyfikacje systemowe. Ale Ale skoro już tak zachwalasz Epica, a psy wieszasz na Globalu i Miui pl., Twierdzisz, żete dw ostatnie są złe,, a ja twierdzę, że wszystkie, łącznie z Epiciem mają swoje wady i zalety. Zalety Globala. Napiszę zaletach i wadach Epica jako, że jest on mniej popularny. Sam go używam z przerwami. Obecnie jestem id kilku dni na wersji najnowszej i chyba dopiero ta wersja jest dość dobra. Szybka. Bateria chyba najlepsza - SoT u mnie to około 13 godzin przy trzech dniach (niedowiarkom mogę wrzucić screena). Jednak i ten rom nie jest bez wad. Pamięć spada poniżej 1gb (mam wersję (4/64). Dla jednych oznaczałoby to, że nie są ubijane apki. I tak jest w istocie gdyby nie jedno ale, a mianowicie bywa, że przywrócona apka nie reaguje, system każe czekać a po chwili ją zamyka. Nie zdarza się to często niemniej tak jest. Dodam jeszcze, że jak chodzi w ogóle o prędkość, to dopiero ostatnia wersja dorównuje globalowi. Piszę, że dorównuje choć pewności nie mam. Powrócę jeszcze do tego zdania: " Global to Rom dla tych co nigdy nie rozblokują telefonu i nigdy nie dowiedzą się tak naprawdę co to jest Android". Otóż czasy gdy bawiłem się w zmienianie na sile romów fabrycznych w modyfikowane już jakiś czas za mną, szczególnie gdy robią to domorośli kucharze, czerpiący wiedzę z YouTube . Nie bawi mnie też już upiększanie samemu coś co działa w miarę dobrze. Krytykujesz globala, krytykujesz Miui Polska, chłopie więcej szacunku zwłaszcza dla twórców polskiego Miui, bo już o szacunek dla forumowiczów nawet nie śmiem prosić. Edited November 22, 2017 by Roman_M 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ichris Posted November 22, 2017 Share Posted November 22, 2017 (edited) Zniknęła połowa systemowych Widgetów np. tryb czytania. Okrojona opcja konfiguracji akcji przycisków na dole ... Słabo :/ Edited November 22, 2017 by ichris 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trev79 Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Czyli lepiej nie instalować aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Jest pełno zwrotów po angielsku (nawet tych podstawowych jak "Nieodebrane połączenia" itp.) czego w MIUI 8 nie uświadczyłem. Dodatkowo aplikacja poczty kiepska jeśli chodzi o wygląd, wcześniejsza była bardziej przejrzysta. W sumie tylko to jest na minus, do reszty nie mam zastrzeżeń. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 Ja zauważyłem jeden błąd u siebie. Nie przypominam sobie żeby ktoś o tym pisał. Jak dostanę sms'a to mam informację o tym na pasku ale nie mam ikonki. Lekko irytujące to jest, ale w wolnej chwili wrzucę system na czysto to zobaczę czy coś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted November 23, 2017 Share Posted November 23, 2017 (edited) 48 minut temu, GoldSnickers napisał: Ja zauważyłem jeden błąd u siebie. A w ustawienia/pasek powiadomień i statusu/pokaż ikony powiadomień masz zaznaczone? Edited November 23, 2017 by Roman_M Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimmripper Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Gold, u mnie jest OK z ikonką, wgrywałem przez OTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mentos Posted November 24, 2017 Author Share Posted November 24, 2017 Ja zauważyłem jeden błąd u siebie. Nie przypominam sobie żeby ktoś o tym pisał. Jak dostanę sms'a to mam informację o tym na pasku ale nie mam ikonki. Lekko irytujące to jest, ale w wolnej chwili wrzucę system na czysto to zobaczę czy coś pomoże.U mnie też jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 Dnia 23.11.2017 o 23:13, Roman_M napisał: A w ustawienia/pasek powiadomień i statusu/pokaż ikony powiadomień masz zaznaczone? yup. Jakiś błąd po prostu. Coś się gryzie. Wszystkie inne powiadomienia bez problemu się wyświetlają. Podejrzewałem, że raczej nie jest to częsty błąd. Jakoś ciągle mi nie po drodze, żeby od nowa wszystko wrzucać znowu ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 (edited) Sam nie bardzo wierzyłem abyś nie sprawdził tego wcześniej, ale... No to nic innego nie pozostaje jak instalować jeszcze raz, bo zapewne czyściłeś i delvik , i domyślne. Tak bywa. Jednak jak znam życie, to skoro jeden błąd już widzisz nie znaczy, że nie może być ich więcej, a które - nie widoczne - mogą wpływać na ogólną stabilność. Edited November 25, 2017 by Roman_M Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Dalvik i cache czyszczę chyba aż za często. Zresztą po czyszczeniu muszę zatrzymać gboard'a bo inaczej słownika mi nie wczytuję. Poza tym system hula aż miło dlatego nie chce mi się zebrać bo miflash'owania.Zresztą smsy w 90% dostaje z banku to też mi to nie przeszkadza aż tak Wytapatalkowane z Szajomi Nołta 4 Glołbal Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLADEpl Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Jest nowa wersja global 9.0.5.0. Zmiany w screenshocie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal.smoderek Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Poprawili może tłumaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 U mnie nie ma aktualizacji do 9.0.5.0. Pewnie znowu partiami idzie. Jak ktoś nie chce czekać to tutaj można sobie już sflashować na czysto http://bigota.d.miui.com/V9.0.5.0.NCFMIEI/miui_HMNote4XGlobal_V9.0.5.0.NCFMIEI_d6176de291_7.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLADEpl Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 52 minuty temu, michal.smoderek napisał: Poprawili może tłumaczenie? Bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 U mnie własnie tez się pojawiła. Pierwsza faza aktualizacji to 52M, po kolejnej pobrało 1.3G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Ludziska, mam do Was pytanie - czy na globalu nie ma funkcji Automatyczne Zadania, która jest dostępna na MIUIPolska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Jak u was z bateria na 9.0.5.0 lub 9.0.3.0 ? jaki SoT ? trzyma wam lepiej na miui 9 niz na miui 8 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniol Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Moim zdaniem nie ma zauważalnej różnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Czy Miui9 ma tryb czytania? Bo ktoś pisał w tym wątku, ze go z tego wykastrowali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLADEpl Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 (edited) U mnie w ustawieniach jest tryb czytania. Miui global 9.0.5.0 Edited December 5, 2017 by BLADEpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzemic Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Czytam sobie o różnicach między global a miuipolska na miuipolska.pl i zastanawiam się czy na aktualnym stable te różnice względem miuipolska nadal występują. Chodzi mi przedewszystkim o:1) Polepszona (dwukrotnie) jakość nagrywania rozmów.2) Polepszony dźwięk odtwarzania rozmów/wideo w serii Redmi.3) Polepszona jakość nagrywanego dźwięku wideo do 192 kB/s (niektóre modele)4) Możliwość wyłączenia dźwięku podłączenia ładowarki5) Poprawione działanie GPS (Qualcommy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 (edited) 5 minut temu, rzemic napisał: Czytam sobie o różnicach między global a miuipolska na miuipolska.pl i zastanawiam się czy na aktualnym stable te różnice względem miuipolska nadal występują. Chodzi mi przedewszystkim o: 1) Polepszona (dwukrotnie) jakość nagrywania rozmów. 2) Polepszony dźwięk odtwarzania rozmów/wideo w serii Redmi. 3) Polepszona jakość nagrywanego dźwięku wideo do 192 kB/s (niektóre modele) 4) Możliwość wyłączenia dźwięku podłączenia ładowarki 5) Poprawione działanie GPS (Qualcommy) Wg mnie te roznice sie zacierają,np na najnowszym globalu u mnie GPS dziala bardzo dobrze, dźwieki również są w porządku, a najbardziej moim zdaniem zauwazylem roznice z przesiadki miui 8 rom 8.2.1.0 na miui 9,gdzie tam byla slabsza jakosc rozmowy i tu jest wyraznie poprawiona na miui 9,jak i rowniez chyba na miui 8 rom 8.5.8.0, miui polska jak i global maja swoje minusy roznie,np na RN4X na kazdm ostatnim romie przynajmniej gdy rozmawia sie przez telefon,nawet na minimalnym podgloszeniu slychac bardzo glosno rozmowce,ze ktos kto jest obok bedzie slyszal wyraznie i glosno to, na globalu wszystko jest w porzadku z tym Edited December 5, 2017 by kawosz636 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts