JacekBB Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Ja wróciłem na tapatalk 4.9.5. Najlepsza wersja bez cukierków. Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Ostatnio mam dziwny problem z 3g. Wersja oprogramowania 6.9.1, wcześniej normalnie lapalo mi 3g w pracy a teraz ciągle E lub ledwo 1 kreska na H+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 U mnie gorzej z gps na 6.9.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 U mnie z baterią.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 6 minut temu, grizzly napisał: U mnie gorzej z gps na 6.9.8 Nie tylko u Ciebie Pomijam, fakt, że MI5 ma ogólnie kiepski odbiornik GPS (lub antenę) ale co aktualizacja to dodatkowo gorzej z tym. Jechałem teraz Audi A8 z szybami podwójnymi i jak Redmi 3 miał GPS z drobnymi przerwami, LG G3 po otwarciu okna, Samsung S5 tak jak Redmi - działał z lekkimi przerwami, tak MI5 przez 400km czekał na fixa. Wiem, że autko takie i problemy są ale mając Nexusa 5 nie było żadnego problemu przy zamkniętych oknach więc da się zrobić dużo lepiej. Bardzo udany model z bardzo nieudanym odbiornikiem GPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Ja na gps nie narzekam. Pokazuje tak samo jak nawigacja samochodowa więc jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 W drugim aucie też nie narzekam ale to nie zmienia faktu, że odbiornik jest kiepski. Są modele, w których jest dużo lepszy odbiór sygnałów z satelitów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomeczek Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 (edited) Panowie takie pytanie odnośnie motywów itd. Zainstalowałem motyw deadpool. U mnie to wygląda tak jak na 1 zrzucie natomiast w motywach inaczej. Czy da sie usunac jakos ta pogode i pasek wyszukiwania? Edited September 13, 2016 by ziomeczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 @ziomeczek pogody nie usunisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomeczek Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 (edited) 34 minuty temu, AdamKli napisał: @ziomeczek pogody nie usunisz. A pasek wyszukiwania? I zeby to bylo na czerwono nie fioletowo? Zastanawiam sie czy to nie problemy z softem. Dziekuje Panie Acid wystarczyl restart:) Edited September 13, 2016 by ziomeczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Uruchom ponownie telefon Z Mi5 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 @ziomeczek jak pasek wyszukiwania usunąłem za pomocą modułu xposed MIUI Tweaks ( korzystam z pełnej płatnej wersji ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emaras Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 (edited) Synchronizowałem kontakty z kontem google. Wszystko fajnie, ale jak ktoś dzwoni to nie wyświetla mi sie jego zdjęcie. Da się to jakoś naprawić?? Drugi problem to błąd przy instalacji automapy pojawia się komunikat:write_secure_settings Edited September 15, 2016 by emaras Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Aktualnie mam konfigurację automatycznego wyłączania pakietu gdy ekran zostanie zablokowany. Czy da się jakoś ustawić aby transmisja danych została ponownie włączona dopiero po odblokowaniu urządzenia? Teraz włącza się nawet gdy chcę sprawdzić godzinę na zablokowanym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyra666 Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Proszę o poradę. Czy w celu odblokowania Mi5 jest wymagana wersja developerska miui global czy może byc stable powyżej jakiejś wersji? Bo znajduję sprzeczne informacje. Mam wersję chyba 7.5.x.x. Nie wiem gdzie leży problem z weryfikacja telefonu podczas odblokowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 (edited) Własnie dostałem Mi5,ale nie włacza sie chyba jest rozładowany,więc podlłaczylem do ładowania i podczas gdy sie ładuje miga czerwona lampka czy to normalne zachowanie trzeba poczekac az bedzie miało siły wstac ? EDIT Dobra nie ważne właczył sie Edited September 16, 2016 by lockerek głupota Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 1 godzinę temu, pyra666 napisał: Proszę o poradę. Czy w celu odblokowania Mi5 jest wymagana wersja developerska miui global czy może byc stable powyżej jakiejś wersji? Bo znajduję sprzeczne informacje. Mam wersję chyba 7.5.x.x. Nie wiem gdzie leży problem z weryfikacja telefonu podczas odblokowania. Ja odblokowywałem na china dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
masito Posted September 16, 2016 Share Posted September 16, 2016 Czy jeśli posiadam wersje miui : MIUI Global 8.0.1 Stabilna 8.0.2.0(MAAMIDG) to oznacza ,że mam odblokowany bootloader ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tartary Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 2 godziny temu, okulowiec napisał: według poradnika china dev i tylko china dev Chyba jednak nie tylko china dev 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 według poradnika china dev i tylko china dev Odblokowanie nie zależy już od romu. Można bez problemu na Global dev/stable. Chyba, że soft jest syfiasty to nie. Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Ciekawe z jakim softem x-kom będzie sprzedawał Mi5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
masito Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Jaka wersja jest lepsza Global czy Miui Polska ? Aktualnie posiadam taki - MIUI Global 8.0.1 Stabilna 8.0.2.0(MAAMIDG) - To jest global tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 35 minut temu, szymam napisał: Jest jeszcze szansa dostać gdzieś nowe Mi5 z ceramicznymi pleckami? Xiaomi.com.pl? Za 2199? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtrac Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 (edited) Siemka Mam pytanie do posiadaczy Mi5 jak wciśniecie powierzchnie ekranu miedzy przeciskiem home a ekranem na dole czarne pole (albo mocniejsze wcisniecie przycisku home ) to czy na ekranie pojawiaja sie wam takie biale przebarwienia migoczące (wystepuja tylko na dole ekranu i na szerokosci wciskanego obszaru) widać to tylko na czarnym tle Edited September 17, 2016 by wojtrac 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Nic się nie dzieje z tego co piszesz, ale ja mam szkło hartowane na ekranie może dlatego Link to comment Share on other sites More sharing options...
marti701 Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Jaka wersja jest lepsza Global czy Miui Polska ? Aktualnie posiadam taki - MIUI Global 8.0.1 Stabilna 8.0.2.0(MAAMIDG) - To jest global tak ? Masz oficjalny rom. Jeśli wszystko działa to siedź na nim. Wszyscy rzucają się na custom romy od xiaomi.eu, a potem płaczą, że bateria leci, lub jakieś inne cyrki. Ja siedzę na oficjalnym global dev i jestem zadowolony. Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 14 minut temu, marti701 napisał: Masz oficjalny rom. Jeśli wszystko działa to siedź na nim. Wszyscy rzucają się na custom romy od xiaomi.eu, a potem płaczą, że bateria leci, lub jakieś inne cyrki. Ja siedzę na oficjalnym global dev i jestem zadowolony. Wysłane z mojego MI 5 Chyba troszkę nie rozumiesz co to Miui Polska, no ale każdy robi jak uważa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
masito Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Mam jeden problem z wifi . Pobieranie ok 300 kb/s . Można to jakoś niby naprawić ale trzeba mieć roota , tak więc nie mam pojęcia co zrobić . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Da się godzinę na prawo przenieść szukałem ale nie znalazłem ;/ Z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 @lockerek Da się, tylko potrzebujesz roota + Xposed + xMIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 5 godzin temu, szymam napisał: Jest jeszcze szansa dostać gdzieś nowe Mi5 z ceramicznymi pleckami? Jakieś 2 miesiące temu, zamAwiałem na ibuygou.com i bez zbytniego czekania dostałem. Była to wersja pro 128 GB pamięci z ceramicznymi pleckami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marti701 Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 Chyba troszkę nie rozumiesz co to Miui Polska, no ale każdy robi jak uważa. Romów od Miui Polska już nie ma od dawna, więc co mam rozumieć? Kiedyś trzeba było je instalować, lub xiaomi.eu, bo oficjalne romy nie posiadały języka PL. Aktualnie nie widzę potrzeby przechodzenia z oficjalnego na custom. Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emaras Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 Po zainstalowaniu automapy (aAM_3.0.0_crk_3a.apk) przy uruchomieniu pojawia się błąd permission WRITE_SECURE_SETTINGS Ktoś zna rozwiązanie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 W takiej cenie chyba warto wziąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 30 minut temu, fakeeus napisał: W takiej cenie chyba warto wziąć? Szarpalbym jak reksio szynke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts