RSL Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 @adi997 mam tak samo zarówno na Fruit Ninja Free jak i płatnej wersji, stable 8.0.8.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurian Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 A co z tym endo jest nie tak? U mnie były problemy do czasu aż nie zablokowałem aplikacji by nie dała się "ubić" od tego czasu żadnych problemów już nie mam. Jedyny problem jaki mam to tylko czasami zdarza się że czujnik oświetlania nie zareaguje na nagła zmianę warunków oświetleniowych (nie rozjaśnia gdy potrzeba) ale trafia się to tak sporadycznie, że nie udało mi się do tej pory ustalić w jakich warunkach to się dzieje. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Jak już zarejestrowałem sim i zapłaciłem za SMS 50 groszy to mogę korzystać z tej chmury xiaomi? Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Czy są jeszcze jakieś dodatkowe grosze za używanie chmurki? 1zl za lokalizację chyba.... Czy to jednorazowe? Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 18 godzin temu, adi997 napisał: Też macie problem z grą Fruit Ninja? Nie wiedziec czemu żadna wersja nie chce mi się uruchomić, ta najnowsza z Google Play się zamyka, a inna wiesza sie na czarnym ekranie. Stable 7.5.7.0 Wejdź w panel sterowania i przyznaj grze wymagane uprawnienia. Zacznie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomeczek Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Dotarł do mnie dziś Mi5 64Gb na pokładzie zainstalowany soft global 7.5.2.0. Jaki soft polecacie na tą chwilę aby nie zżerał baterii i dosyć fajne śmigał ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Jest sposób na wyłączenie sprawdzania pisowni google? Przeczytałem kilka tematów odnośnie tego problemu (podkreślenie tekstu na czerwono) ale nie znalazłem rozwiązania na miui8. Klawiatury google odinstalować nie można, jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtrac Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 1 godzinę temu, ziomeczek napisał: Dotarł do mnie dziś Mi5 64Gb na pokładzie zainstalowany soft global 7.5.2.0. Jaki soft polecacie na tą chwilę aby nie zżerał baterii i dosyć fajne śmigał ? najnowszy 6.9.1 u mnie Mi5 śmiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Jest sposób na wyłączenie sprawdzania pisowni google? Przeczytałem kilka tematów odnośnie tego problemu (podkreślenie tekstu na czerwono) ale nie znalazłem rozwiązania na miui8. Klawiatury google odinstalować nie można, jakieś pomysły? Ja odinstalowalem klawiaturę Google za pomocą tego wątku. Restart mi5 i już nie podkreśla. http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/15712-Swiftkey---podkreślanie-słów Wysłane z Mi5 A co do aplikacji 8sms i zablokowania jej kłódką to dalej mi nie dochodzą SMS od xiaomi jak chce zalogować się na chmurę z kodem. SMS z banku dochodzi. Wysłane z Mi5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Witam, posiadam rom miuipolska , jak zrobić aby np gg działało mi w tle ? zauważyłem że po jakimś czasie się wyłącza , w oszczędzaniu w aplikacjach dodałem gg do wyjątków i nic to nie dało .. Jeszcze jedno pytanko czy idzie ustawić aby każda rozmowa nagrywała się automatycznie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus1212 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 jachu, telefon/ ustawienia/ nagrywanie połączeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 @jachu76 spróbuj zablokować gg kłódką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Dzięki panowie , już wszytko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomeczek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Panowie taki problem przy wgrywaniu najnowszego miui pl po odblokowaniu bootloader mam najnowszy soft developer global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Wywal spacje że ścieżki. Było milion razy. A po drugie, MiFlash służy do wgrywania romów fastboot czyli w formacie tgz. Wysłane z MI5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomeczek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 (edited) To w jaki sposób mam wgrać MIUI PL na global developer? korzystam z tej instrukcji https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ Edited September 8, 2016 by ziomeczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 27 minut temu, ziomeczek napisał: To w jaki sposób mam wgrać MIUI PL na global developer? korzystam z tej instrukcji https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ W taki sposób jak w niej napisano masz wgrywać. Czegoś konkretnego nie rozumiesz, czy tak ogólnie pytasz? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Zainstalowałem Launcher Google. Jak go ustawić? Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Nie lepiej już wgrać Cyanogemoda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 wejdź w aplikacje domyślne i tam go ustaw Nie było tego drugiego. Był tylko ten systemowy do wyboru. Wysłane z Mi5 A czy po wgraniu aktualizacji muszę na nowo w trwp instalować dodatki od miui polska i pakiet zip do szybszego ściągania z Google Play? Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Nie było tego drugiego. Był tylko ten systemowy do wyboru. Wysłane z Mi5 A czy po wgraniu aktualizacji muszę na nowo w trwp instalować dodatki od miui polska i pakiet zip do szybszego ściągania z Google Play? Wysłane z Mi5 Musisz wgrać a nowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomeczek Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 (edited) Soft 6.9.1 Mi5 nie otrzymuje powiadomień z massangera. Restartowałem telefon. Ustawienia poniżej. Dopiero jak go odpale ręcznie otrzymuje. Edited September 9, 2016 by ziomeczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 (edited) 7 minut temu, ziomeczek napisał: Soft 6.9.1 Mi5 nie otrzymuje powiadomień z massangera. Restartowałem telefon. Ustawienia poniżej. Dopiero jak go odpale ręcznie otrzymuje. Dajesz do autostartu i zakładasz kłódke. Ewentualnie sprawdź czy w oszczędzaniu energii nie masz coś namotane. Edited September 9, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomeczek Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 9 minut temu, okulowiec napisał: panel sterowania/bateria/oszczędzanie w aplikacjach/massanger/bez ograniczeń. powinno zadziałać niestety nie pomaga. ustawiłem bez ograniczeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Mi na 6.9.1 massanger działał bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 A mi coś zaczęło szwankować, mam ustawioną textra jako domyślny program do sms a przychodzą w domyślnej systemowej aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 U mnie domyślnie ustawiony jest 8sms ale jak wejdę z ciekawości do stockowej aplikacji sms to 8sms przestaje być domyślną i trzeba ją od nowa ustawić jako domyślną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Usunąłem dane stockowej aplikacji sms + zatrzymałem ją. Usunąłem kłódkę, zamknąłem/odpaliłem textra i ponownie zablokowałem. Na razie jest ok. Czy da się usunąć apke SMS od miui jakąś zewnętrzną apką do usuwania systemowych aplikacji? Nie posypie się system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 (edited) Jak masz super su to możesz apka ,,odinstalujesz plikacji e systemowe " najwyżej wrzucisz na nowo całe miui tak jak aktualizacjie. Edited September 10, 2016 by Slashu Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 @Slashu tak korzystałem już z tej aplikacji aby odinstalować klawiaturę google. Mam kopię twrp więc w razie problemów co przywrócić? /system ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekBB Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Ja odinstalować klawiatura Google i jak wgrałem aktualizacje do 6.8.9 to klawiatura nie zainstalowala się. Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 o.O to ja nie wiem skoro Ci się nie zainstalowalo. Ja tym wyrzucam pocztę i odtwarzacz muzyki i za każdym razem mi się pojawia. W takim razie nie wiem ja bym na nowo poprostu system wrzucil i już przecież w tym całym paczu miui polska jest wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slashu Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 (edited) Wie ktoś co zrobić aby pobierać moduły na xposed? nie wiem czemu ale nie pozwala mi zadnego pobrac Dobra to jest ,,bug" apki czy jak to tam nazwano Edited September 10, 2016 by Slashu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomeczek Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 (edited) Ustawiłem sobie hasło blokady telefonu, chciałbym to teraz wyłaczyc i niestety klikam dalej i nic sie nie dzieje. Jakies pomysly na rozwiazanie tego problemu? Mozna usunac. Pomogl restart Edited September 11, 2016 by ziomeczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolingus Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Wciśnij Enter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts