AdamKli Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 Czy jest możliwość skonfigurowania domyślnej przeglądarki aby otwierała pełne strony zamiast w wersji mobilnej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamcom Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 (edited) Owszem. Otwierasz przeglądarkę wchodzisz w menu przeglądarki ... ustawienia ... zaawansowane ......Tryb user agenta ... i wybierasz Komputer PC Edited October 1, 2016 by Adamcom 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Dzięki, a to forum otwiera się Wam w wersji na pc? Bo u mnie jest z tym problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
burak Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Cześć, Szykuje się do kupna Mi5 tej wersji najuboższej 3/32gb w kolorze czarnym za jedyne 275$ z oficjalnym global romem i mam pytanie czy dużo smieci jest w nim zainstalowanych ? Nie chciałbym zmieniać softu bo jestem leniwy i nie chcę mi się tego wszystkiego czytać itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 JEsli oficjalny global to wszystkie apki google i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Próbuję zamrozić aplikacje od google, klawiatura google i telefon po restarcie wpada w bootloopa to samo przy próbie przekonwertowaniu na aplikację systemową np. Yaata sms czy w miui da się w ogóle takie coś osiągnąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 @bartos38 da się, sam mam usuniętą klawiaturę google i wszystko działa jak należy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodzyn889 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Nie doczytałem tutaj na forum jaki Sar Value ma Mi5? Glowa i ciało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 @rodzyn889 Ze specyfikacji na indyjskiej stronie: SAR 1g limit: 1.6W/kg SAR Value: Head: 0.703W/Kg, Body: 1.422W/Kg (MAX, 10mm distance) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 W pudełku na załączonych "papierach" można przeczytać, akurat jestem poza domem więc może ktoś inny sprawdzi. Tu przykładowo dla mi4c https://miuipolska.pl/forum/uploads/monthly_2016_03/Mi4_SAR_2.jpg.b061543d52c5ff7c7a8c698df553c508.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodzyn889 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Kurczę bardzo dużo daleko im do samsunga. Zastanawiam się właśnie czy zamawiać mi5 czy nie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 1 godzinę temu, AdamKli napisał: @bartos38 da się, sam mam usuniętą klawiaturę google i wszystko działa jak należy. A jaką masz wersje softu ja próbowałem na global v8 może ma to jakieś znaczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Kurczę bardzo dużo daleko im do samsunga. Zastanawiam się właśnie czy zamawiać mi5 czy nie .Jakies problemy ze zdrowiem że patrzysz na to? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 @bartos38 najświeższą xiaomi.eu 6,9,29 usunąłem za pomocą apki "usuwanie aplikacji systemowych". Już po raz któryś raz usuwam i nigdy nie było problemów aby system się sypał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodzyn889 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 25 minut temu, lockerek napisał: Jakies problemy ze zdrowiem że patrzysz na to? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Głowa mnie boli jak długo używam takiego urządzenia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 (edited) 2 godziny temu, rodzyn889 napisał: Kurczę bardzo dużo daleko im do samsunga. Zastanawiam się właśnie czy zamawiać mi5 czy nie . Bardzo dużo to byłoby 2W/kg. Tutaj masz bardzo mało. Do którego Samsunga porównujesz skoro piszesz, że daleko? Jeśli do S7, S7 Edge czy Note 7 to te modele mają zdecydowanie więcej, odpowiednio: 0.62, 0.64 i 0.39 W/kg. Starsze Samsungi, jak S6 (Edge) mają po 0.31 W/kg. S5 ma 0.56 W/kg. Dla przypomnienia, MI5 ma 0.33 W/kg, więc jest to praktycznie ta sama wartość co w S6 (uwzględniając warunki pomiarowe to jest dokładnie to samo). Edited October 2, 2016 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 (edited) 3 godziny temu, AdamKli napisał: @bartos38 najświeższą xiaomi.eu 6,9,29 usunąłem za pomocą apki "usuwanie aplikacji systemowych". Już po raz któryś raz usuwam i nigdy nie było problemów aby system się sypał. @AdanKli na dev 29 poszło za pomocą tej apki co podałeś dzięki wielkie a dał byś radę podać jakie apki można jeszcze usunąć chodzi o apki miui i nie tylko będę bardzo wdzięczny nic nie znalazłem na ten temat przydał by się osobny temat w tej kwesti Edited October 2, 2016 by bartos38 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 @bartos38 nic więcej nie usuwałem bo system jest już pozbawiony śmieci jak dla mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodzyn889 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 11 godzin temu, sp4ubw napisał: Bardzo dużo to byłoby 2W/kg. Tutaj masz bardzo mało. Do którego Samsunga porównujesz skoro piszesz, że daleko? Jeśli do S7, S7 Edge czy Note 7 to te modele mają zdecydowanie więcej, odpowiednio: 0.62, 0.64 i 0.39 W/kg. Starsze Samsungi, jak S6 (Edge) mają po 0.31 W/kg. S5 ma 0.56 W/kg. Dla przypomnienia, MI5 ma 0.33 W/kg, więc jest to praktycznie ta sama wartość co w S6 (uwzględniając warunki pomiarowe to jest dokładnie to samo). Ale piszes O body , A Head ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 O głowie. Z reguły tam są uszy więc parametr istotniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodzyn889 Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Będę monitorować ten przypadek tym czasem zamawiam mi5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Czy jest możliwość zablokowania pulpitu aby instalowane apki nie tworzyły nowej karty? Może jakiś moduł xposed? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 mam pytanie jak wgrać china rom dev ,żeby bootloopa nie łapać? chce go sprawdzić według wielu ludzi jest najlepiej działającym romem Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Miflash fastbootZ MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 (edited) i nie zablokuje mi bootloadera przy okazji? ta instrukcja jest ok ?http://en.miui.com/a-234.html Edited October 4, 2016 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Jesli miales odblokowanego wcześniej to mozesz odblokowac jeszcze raz. Z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaiketsu Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 http://allegro.pl/xiaomi-mi5-32gb-2xsim-gratisy-kolory-do-wyboru-i6261223872.html co sądzicie o czymś takim? jest podejrzanie tanio, więc podejrzewam wszystko. Od refurbów po wałki na VAT-cie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Dlaczego tanio? 120zł dorzucił do ceny i sprzedaje. Normalna cena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 I jak zwykle nikt nie czyta dokładnie, towar wysyła z Chin, oni nie są stroną transakcji, jak wpadnie cło, to kupujący płaci. Wystarczy zetknąć na stronę informacje od sprzedającego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaiketsu Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Ach, już widzę. Z vatem będzie drożej niż w technosie, no i przy zwrocie ewentualnym odda mi tylko kwote netto bo przecież "tyle zaplacilem". No to odpada Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 nie czaje po co zamawiać przez allegro od kogoś kto i tak "wysyła" z chin, zamiast samemu sobie ściągnąć z chin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaiketsu Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Zwrot 14 dni. W Chinach go nie ma, a pośrednik musi przyjąć bo jest w EU. dla mnie cenne ale tylko wtedy gdy odda całą sumę z vat, a tutaj oczywiście tak nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikołaj Koput Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Witam , jestem posiadaczem Mi5 mam pytanie czy aktualne oprogramowanie xiaomi.eu jest już official miui v8 czy nadal beta ? Jeśli beta to jakie według Was jest najbardziej optymalne pod względem wydajności oprogramowanie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Jest optymalne Z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolar Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Czy da się ustawić, aby czytnik lini papilarnych był aktywny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts