Jump to content

Mi 5 - pytania ogólne - watek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

Cześć,

Szykuje się do kupna Mi5 tej wersji najuboższej 3/32gb w kolorze czarnym za jedyne 275$ z oficjalnym global romem i mam pytanie czy dużo smieci jest w nim zainstalowanych ? Nie chciałbym zmieniać softu bo jestem leniwy i nie chcę mi się tego wszystkiego czytać itd.

Próbuję zamrozić aplikacje od google, klawiatura google i telefon po restarcie wpada w bootloopa to samo przy próbie przekonwertowaniu na aplikację systemową np. Yaata sms czy w miui da się w ogóle takie coś osiągnąć

2 godziny temu, rodzyn889 napisał:

Kurczę bardzo dużo :( daleko im do samsunga.

Zastanawiam się właśnie czy zamawiać mi5 czy nie .

Bardzo dużo to byłoby 2W/kg. Tutaj masz bardzo mało. Do którego Samsunga porównujesz skoro piszesz, że daleko?

Jeśli do S7, S7 Edge czy Note 7 to te modele mają zdecydowanie więcej, odpowiednio: 0.62, 0.64 i 0.39 W/kg.

Starsze Samsungi, jak S6 (Edge) mają po 0.31 W/kg. S5 ma 0.56 W/kg.

Dla przypomnienia, MI5 ma 0.33 W/kg, więc jest to praktycznie ta sama wartość co w S6 (uwzględniając warunki pomiarowe to jest dokładnie to samo).

Edited by sp4ubw

3 godziny temu, AdamKli napisał:

@bartos38 najświeższą xiaomi.eu 6,9,29 usunąłem za pomocą apki "usuwanie aplikacji systemowych". Już po raz któryś raz usuwam i nigdy nie było problemów aby system się sypał. 

@AdanKli na dev 29  poszło za pomocą tej apki co podałeś dzięki wielkie a dał byś radę podać jakie apki można jeszcze usunąć chodzi o apki miui i nie tylko będę bardzo wdzięczny nic nie znalazłem na ten temat przydał by się osobny temat w tej kwesti

Edited by bartos38

11 godzin temu, sp4ubw napisał:

Bardzo dużo to byłoby 2W/kg. Tutaj masz bardzo mało. Do którego Samsunga porównujesz skoro piszesz, że daleko?

Jeśli do S7, S7 Edge czy Note 7 to te modele mają zdecydowanie więcej, odpowiednio: 0.62, 0.64 i 0.39 W/kg.

Starsze Samsungi, jak S6 (Edge) mają po 0.31 W/kg. S5 ma 0.56 W/kg.

Dla przypomnienia, MI5 ma 0.33 W/kg, więc jest to praktycznie ta sama wartość co w S6 (uwzględniając warunki pomiarowe to jest dokładnie to samo).

Ale piszes O body , A Head ?

mam pytanie jak wgrać china rom dev ,żeby bootloopa nie łapać?

chce go sprawdzić według wielu ludzi jest najlepiej działającym romem

I jak zwykle nikt nie czyta dokładnie, towar wysyła z Chin, oni nie są stroną transakcji, jak wpadnie cło, to kupujący płaci. Wystarczy zetknąć na stronę informacje od sprzedającego.