Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, michaelwaut napisał:

Wiesz że moderator ma też takie uprawnienia?

A wiesz, że obowiązki moderatora są ciut inne niż uaktualnianie linków we wszystkich wpisach na całym forum?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 3.07.2018 o 17:19, fido napisał:

Koledzy mam zainstalowanego Magisk i mam problem bo mimo że w nim mam zaznaczone że ma być ukryty dla aplikacji Airwatch to nie mogę tej aplikacji zainstalować. Wydaje mi się że kiedyś szło bez problemu. Czy jest jakaś szansa na instalacje tego Airwatch.

Dałeś radę ukryć roota przed Aiwatch?

Edytowane przez emarcin
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, postawilem najnowszy system na RN5 pro (miui 10 pie) i pyanie co z magiskiem ? za cholere telefon sie nie chce uruchomic po instalacji magisk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem, jak dla mnie poważny. Od kilku lat używałem pliku com.miui. home do usuwania  napisów pod ikonami, po przejściu do PIE ta funkcja przestała działać. Jedyne co teraz robi ten plik to pomniejsza napisy pod ikonami na bardzo małe, lecz je widać.

Czy jest jakiś moduł na magisku który rozwiąże mój problem? Jeśli nie, to może istnieje inny sposób na usunięcie tych napisów.

Nova launcher odpada, no chyba że można eksportować jakoś ikony z motywów do launchera.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Mam problem z instalacją magiska bądź superU. Chciałbym zainstalować GCM'a, ale za cholerę mój Redmi 4X nie chce się zrootować, a zainstalowane ma miui eu.

Bez tytułu.png

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dzidexx napisał:

W sekcji mount odmontuj najpierw /system.

@newbee1

Stockowo System jest odznaczony, ba nawet tapując nie mogę go zaznaczyć. 

Jakby co to TWRP Recovery(cofface) 3.0.3-0

Edytowane przez newbee1
Opublikowano

Piszesz, że masz najnowsze a chwilę wcześniej , że 3.0.3.0.

To jaką masz w końcu tą wersję?

Parę dni temu robiłem update do najnowszej wersji xiaomi.eu stable i magiska wgrałem bez problemu.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Marrik napisał:

Piszesz, że masz najnowsze a chwilę wcześniej , że 3.0.3.0.

To jaką masz w końcu tą wersję?

Parę dni temu robiłem update do najnowszej wersji xiaomi.eu stable i magiska wgrałem bez problemu.

Sorka świeżak jestem w temacie i się uczę :D. Wgrałem inne recovery OrangeFox i aplikacja root checker wykryła roota, ale gdy odpalam Magisk Manager to nie wykrywa.

Bez tytułu.jpg

Screenshot_2019-06-04-22-21-12-320_com.joeykrim.rootcheck (2).png

Screenshot_2019-06-04-22-29-29-468_com.topjohnwu.magisk.png

Edytowane przez newbee1
Opublikowano

Skoro widzi roota a w Magisku nie ma to znaczy że coś wcześniej robiłeś z tym rootem. Zainstaluj raz jeszcze stable bez wipe by przywrócić domyślny boot.img, uruchom, wroc do orangefoxa, zainstaluj Magiska.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Z ciekawości pobrałem apkę maka i faktycznie, mimo ukrycia w "magisk hide" to wykrywa roota.
ING natomiast działa u mnie bez problemu po ukryciu, roota nie wykrywa.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki @dzidexx  , @zoltan78 . Nie wiem od jak dawna jest dostępna ta opcja i jak mogłem ją przeoczyć :mrgreen:

McDonald's działa, ale ING jest nie do przejścia (Mi 8). Działa, ale wykrywa roota i płatności nie są możliwe.

Edytowane przez mariusz.ur
Opublikowano (edytowane)

ING działa bez problemów z odblokowanym  bootloaderem, włącznie z płatnościami. Po zainstalowaniu Magisk nie działają płatności - jest komunikat o wykrytym root. Nie pomaga ukrycie Magisk, ani moduł MagiskHide. Zresztą, nie ma to znaczenia. Ważne że działa bez Magisk na każdym custom romie.

Edytowane przez mariusz.ur
Opublikowano
1 godzinę temu, dzidexx napisał:

Każdemu się uda, wystarczy postępować logicznie. Przykładowo:

ING wykrywa odblokowany bootloader - należy ING dodać do Hide (tuż po instalacji).

McDonald wykrywa Magisk.apk - należy ukryć Magisk Manager(nie Hide).

Czyli jak ukryć .APK?

Opublikowano
9 godzin temu, dzidexx napisał:

Ciebie.

Magisk Manager - ustawienia, ukryj Magisk.

Odpowiedź wystarczająca: reszta to zbędna wymiana zdań.

Okazało się również, że przy okazji prawdopodobnie zniknął problem z Google Pay (co włączenie telefonu musiałem konfigurowanie płatność NFC) 

DZIĘKI WIELKIE

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, dzidexx napisał:

Dzisiaj tu napisałem.

Tą opcję już dawno włączyłem/sprawdziłem. Nie jest rozwiązaniem dla mcd. Zrobię full wipe, powinno pomóc.

Edytowane przez acocieto
Opublikowano
Dnia Wed Oct 09 2019 o 23:48, kwitek191 napisał:

Odpowiedź wystarczająca: reszta to zbędna wymiana zdań.

Okazało się również, że przy okazji prawdopodobnie zniknął problem z Google Pay (co włączenie telefonu musiałem konfigurowanie płatność NFC) 

DZIĘKI WIELKIE

Jednak problem z Google Pay nie zniknął. Codziennie po włączeniu telefonu (bo wyłączam na noc) karta MBanku musi być skonfigurowana, aby móc nią zapłacić. (duży postęp od Magiska 18.x bo chociaż działa, ale może np wersja 20 naprawiła ten błąd? Dowiem się jutro. 

Jest najnowsza wersja Magiska, jest ukryty Magisk, oraz Magisk Hide props. 

Może jest coś co jeszcze powinienem zrobić? 

Opublikowano

jak poprawnie zainstalować wersję v20 Magiska?

nie do końca rozumiem na czym polegają te nowości od wersji 19.4 ( A/B partitions, system-as-root )...

dodam, że ostatnia poprawnie działająca (albo poprawnie zainstalowana) to była 19.3

Opublikowano

Nic nie robisz poza flashowanem zipa. W magisk menadżer pobierasz (powinna aktualizacja wyskoczyć) i albo przez magiska się zainstaluje i reboot albo po pobraniu zipa instalujesz z palca w TWRP.

Zmiany nie dotyczą jako tako opcji instalacji  tylko samych zmian działania magiska i jego integracji z systemem. Mam v20 i działa bdb na miui11beta - android 9

Opublikowano (edytowane)

jeśli zainstaluje Magiska z poziomu managera czy też przez TWRP to mam pewne problemy, np. nie mogę edytować plików systemowych przez SolidExplorer, nie mogę usunąć/przeinstalować BusyBoxa (meefik) (wyskakuje coś w stylu "remounting /system to rw ... fail")

dlatego właśnie zacząłem sądzić, że niewłaściwie instaluję nowego Magiska

skoro instalacja przebiega prawidłowo (nie wyskakują żadne błędy) to czym spowodowane są opisywane wyżej problemy?

Edytowane przez efazeti