frrancuz Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Wszystko mam. To również RN5p - whyred
michaelwaut Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 10 godzin temu, Antyhaker napisał: Ponieważ autor ostatni raz logował się 2 grudnia 2017 roku? Wiesz że moderator ma też takie uprawnienia?
Antyhaker Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 2 godziny temu, michaelwaut napisał: Wiesz że moderator ma też takie uprawnienia? A wiesz, że obowiązki moderatora są ciut inne niż uaktualnianie linków we wszystkich wpisach na całym forum?
frrancuz Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Dobre, dajcie sobie po razie i spokój. Nie o tym ten temat. RN5p - whyred 1
emarcin Opublikowano 29 Stycznia 2019 Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) Dnia 3.07.2018 o 17:19, fido napisał: Koledzy mam zainstalowanego Magisk i mam problem bo mimo że w nim mam zaznaczone że ma być ukryty dla aplikacji Airwatch to nie mogę tej aplikacji zainstalować. Wydaje mi się że kiedyś szło bez problemu. Czy jest jakaś szansa na instalacje tego Airwatch. Dałeś radę ukryć roota przed Aiwatch? Edytowane 29 Stycznia 2019 przez emarcin
OutSideR Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Witam, postawilem najnowszy system na RN5 pro (miui 10 pie) i pyanie co z magiskiem ? za cholere telefon sie nie chce uruchomic po instalacji magisk
Adamk102 Opublikowano 30 Marca 2019 Opublikowano 30 Marca 2019 Witam pojawił się nowy moduł w magisku, może ktoś już go używał i coś o nim opowie?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
gwalberg Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Mam problem, jak dla mnie poważny. Od kilku lat używałem pliku com.miui. home do usuwania napisów pod ikonami, po przejściu do PIE ta funkcja przestała działać. Jedyne co teraz robi ten plik to pomniejsza napisy pod ikonami na bardzo małe, lecz je widać. Czy jest jakiś moduł na magisku który rozwiąże mój problem? Jeśli nie, to może istnieje inny sposób na usunięcie tych napisów. Nova launcher odpada, no chyba że można eksportować jakoś ikony z motywów do launchera.
newbee1 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Witam. Mam problem z instalacją magiska bądź superU. Chciałbym zainstalować GCM'a, ale za cholerę mój Redmi 4X nie chce się zrootować, a zainstalowane ma miui eu.
newbee1 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) 2 godziny temu, dzidexx napisał: W sekcji mount odmontuj najpierw /system. @newbee1 Stockowo System jest odznaczony, ba nawet tapując nie mogę go zaznaczyć. Jakby co to TWRP Recovery(cofface) 3.0.3-0 Edytowane 3 Czerwca 2019 przez newbee1
newbee1 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Mam wgrane stąd najnowsze https://eu.dl.twrp.me/santoni/ instalowałem różne wersje magiska i dalej to samo :/
newbee1 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 19 godzin temu, dzidexx napisał: https://sourceforge.net/projects/orangefox/files/santoni/ https://forum.xda-developers.com/xiaomi-redmi-4x/development/official-twrp-3-2-1-0-xiaomi-redmi-4x-t3718217 Pochwal się jeszcze wersją Miui i Androida.
Marrik Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Piszesz, że masz najnowsze a chwilę wcześniej , że 3.0.3.0.To jaką masz w końcu tą wersję?Parę dni temu robiłem update do najnowszej wersji xiaomi.eu stable i magiska wgrałem bez problemu. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
newbee1 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) 44 minuty temu, Marrik napisał: Piszesz, że masz najnowsze a chwilę wcześniej , że 3.0.3.0. To jaką masz w końcu tą wersję? Parę dni temu robiłem update do najnowszej wersji xiaomi.eu stable i magiska wgrałem bez problemu. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Sorka świeżak jestem w temacie i się uczę :D. Wgrałem inne recovery OrangeFox i aplikacja root checker wykryła roota, ale gdy odpalam Magisk Manager to nie wykrywa. Edytowane 4 Czerwca 2019 przez newbee1
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Skoro widzi roota a w Magisku nie ma to znaczy że coś wcześniej robiłeś z tym rootem. Zainstaluj raz jeszcze stable bez wipe by przywrócić domyślny boot.img, uruchom, wroc do orangefoxa, zainstaluj Magiska.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
kwitek191 Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 Aplikacja McDonald's pokonała Magiska, pomimo włączenia apki w Magisk Hide, wyskakuje błąd o zrootowanym telefonie.
mariusz.ur Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 6 minut temu, dzidexx napisał: Ciebie. Magisk Manager - ustawienia, ukryj Magisk. Nie działa od jakiegoś czasu, to samo ING. Za to obie aplikacje działają dobrze bez roota
Adam Błażejewski Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 @mariusz.ur działa tylko źle to robisz, nie chodzi o ukrywanie w aplikacji tylko samej aplikacji. Przeczytaj raz jeszcze post nad swoim. 1
Marrik Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 Z ciekawości pobrałem apkę maka i faktycznie, mimo ukrycia w "magisk hide" to wykrywa roota.ING natomiast działa u mnie bez problemu po ukryciu, roota nie wykrywa.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Adam Błażejewski Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 No nie wiem, u mnie aplikacja działa mimo roota
mariusz.ur Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Dzięki @dzidexx , @zoltan78 . Nie wiem od jak dawna jest dostępna ta opcja i jak mogłem ją przeoczyć McDonald's działa, ale ING jest nie do przejścia (Mi 8). Działa, ale wykrywa roota i płatności nie są możliwe. Edytowane 9 Października 2019 przez mariusz.ur
Adam Błażejewski Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 Safetypatch V3 próbowałeś? W magisku jest mod do pobrania.
frrancuz Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 Odinstaluj ING. Wyczyść dane aplikacji(najpierw). Reboot telefonu. Instalujesz ING. Nie uruchamiaj. Najpierw w magisk ukryj aplikacje. Dopiero odpal ING i aktywuj aplikacje.
acocieto Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 Mcd i wasze kombinacje są guzik warte. Komuś się uda albo nie.
Adam Błażejewski Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 @acocieto skoro są guzik warte to po tu siedzisz. Jak widać sposób działa więc komentarz bez sensu. 1
mariusz.ur Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) ING działa bez problemów z odblokowanym bootloaderem, włącznie z płatnościami. Po zainstalowaniu Magisk nie działają płatności - jest komunikat o wykrytym root. Nie pomaga ukrycie Magisk, ani moduł MagiskHide. Zresztą, nie ma to znaczenia. Ważne że działa bez Magisk na każdym custom romie. Edytowane 9 Października 2019 przez mariusz.ur
acocieto Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 1 godzinę temu, dzidexx napisał: Każdemu się uda, wystarczy postępować logicznie. Przykładowo: ING wykrywa odblokowany bootloader - należy ING dodać do Hide (tuż po instalacji). McDonald wykrywa Magisk.apk - należy ukryć Magisk Manager(nie Hide). Czyli jak ukryć .APK?
kwitek191 Opublikowano 9 Października 2019 Opublikowano 9 Października 2019 9 godzin temu, dzidexx napisał: Ciebie. Magisk Manager - ustawienia, ukryj Magisk. Odpowiedź wystarczająca: reszta to zbędna wymiana zdań. Okazało się również, że przy okazji prawdopodobnie zniknął problem z Google Pay (co włączenie telefonu musiałem konfigurowanie płatność NFC) DZIĘKI WIELKIE
acocieto Opublikowano 10 Października 2019 Opublikowano 10 Października 2019 (edytowane) 9 godzin temu, dzidexx napisał: Dzisiaj tu napisałem. Tą opcję już dawno włączyłem/sprawdziłem. Nie jest rozwiązaniem dla mcd. Zrobię full wipe, powinno pomóc. Edytowane 10 Października 2019 przez acocieto
kwitek191 Opublikowano 13 Października 2019 Opublikowano 13 Października 2019 Dnia Wed Oct 09 2019 o 23:48, kwitek191 napisał: Odpowiedź wystarczająca: reszta to zbędna wymiana zdań. Okazało się również, że przy okazji prawdopodobnie zniknął problem z Google Pay (co włączenie telefonu musiałem konfigurowanie płatność NFC) DZIĘKI WIELKIE Jednak problem z Google Pay nie zniknął. Codziennie po włączeniu telefonu (bo wyłączam na noc) karta MBanku musi być skonfigurowana, aby móc nią zapłacić. (duży postęp od Magiska 18.x bo chociaż działa, ale może np wersja 20 naprawiła ten błąd? Dowiem się jutro. Jest najnowsza wersja Magiska, jest ukryty Magisk, oraz Magisk Hide props. Może jest coś co jeszcze powinienem zrobić?
efazeti Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 jak poprawnie zainstalować wersję v20 Magiska? nie do końca rozumiem na czym polegają te nowości od wersji 19.4 ( A/B partitions, system-as-root )... dodam, że ostatnia poprawnie działająca (albo poprawnie zainstalowana) to była 19.3
frrancuz Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Nic nie robisz poza flashowanem zipa. W magisk menadżer pobierasz (powinna aktualizacja wyskoczyć) i albo przez magiska się zainstaluje i reboot albo po pobraniu zipa instalujesz z palca w TWRP. Zmiany nie dotyczą jako tako opcji instalacji tylko samych zmian działania magiska i jego integracji z systemem. Mam v20 i działa bdb na miui11beta - android 9
efazeti Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) jeśli zainstaluje Magiska z poziomu managera czy też przez TWRP to mam pewne problemy, np. nie mogę edytować plików systemowych przez SolidExplorer, nie mogę usunąć/przeinstalować BusyBoxa (meefik) (wyskakuje coś w stylu "remounting /system to rw ... fail") dlatego właśnie zacząłem sądzić, że niewłaściwie instaluję nowego Magiska skoro instalacja przebiega prawidłowo (nie wyskakują żadne błędy) to czym spowodowane są opisywane wyżej problemy? Edytowane 17 Października 2019 przez efazeti
frrancuz Opublikowano 18 Października 2019 Opublikowano 18 Października 2019 Spróbuj inny menager, zobacz czy w magiskmanager twój ma odpowiednie uprawnienia. , a busybox dla magiska masz w modulach do pobrania.
Adam Błażejewski Opublikowano 18 Października 2019 Opublikowano 18 Października 2019 Gdyby ktoś poszukiwał czcionki MiLanPro to załączam w pełni działającą czcionkę, obsługującą polskie znaki. Na FB czy przy nieprzeczytanych wiadomościach jest pogrubiona tak jak systemowa. Pogrubianie również działa. Moduł Magiska. [Magisk]Fonts_Miui11.zip 1
Rekomendowane odpowiedzi