Jump to content

efazeti

Użytkownicy
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Informacje osobiste

  • Płeć
    Mężczyzna

Dodatkowe

  • Smartfon
    Redmi Note 7 4/128

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

efazeti's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

  1. Nie chodziło mi o zewnętrzne różnice... Pytam bo kupiłem Mi Box S a dostałem pilot z białymi przyciskami...
  2. Czym się różnią te piloty? Oby dwa są oryginalne?
  3. Wyłączyłem "carrier check" powyższym kodem, opcja "VoLTE" się świeci że niby włączona ale fizycznie nie działa bo nie mam ani ikonki VoLTE a w sekcji "Stan usługi IMS" jest "Usługa VoLTE: Niedostępna".
  4. Czyli Plus ściemnia? Czy po prostu nie będzie działało na Redmi? Bo usługę aktywowałem, przychodzi mi, że VoLTE_VoWIFI aktywne ale telefon twierdzi że operator nie wspiera technologii... Nie będę przechodził do różowych bo mam złe doświadczenia...
  5. u mnie na RN7 nie udało się uruchomić VoLTE/VoWIFI
  6. Pojawiła się nowa wersja dla RN7? Bo wczoraj robiłem aktualizacje a dzisiaj mi wyskoczył komunikat, że znaleziono nową wersję.
  7. podpinam się pod pytanie
  8. Ja miałem coś takiego, ale to było kilka miesięcy temu (pisałem bardzo dużo smsów). Używałem wtedy chompSMS, więc aplikacja z tej samej stajni co Textra (obecnie używam). Teraz smsów prawie nie piszę, więc nie wiem czy problem ustąpił czy nie. P.S. Ale czasami jajca wychodziły z tych smsów i były powodem niejednej sprzeczki
  9. Witam. Zauważyłem takie zjawisko. Chcę sobie wprowadzić zmiany w pliku buildprop (modyfikacja istniejących wartości i dodanie nowych wpisów). Otwieram w/w plik, robię co trzeba, zapisuje, zamykam, jeszcze raz otwieram dla sprawdzenia - jest ok. Robię restart i bam - plik jest przywrócony do stanu fabrycznego. Dlaczego tak się dzieje? Sprawdzałem kilka menedżerów plików i kilka edytorów tekstowych. Obecnie mam najnowsze miui beta ale na wersji z marca też tak było.
  10. u mnie ten moduł HiddenCore powodował niewygaszanie się ekranu poza tym działa, SafetyNet na zielono
  11. u mnie tego problemu nie ma (lavender, sieć Plush)
  12. nie wiem do końca czy to problem z romem bo aktualizacje zrobiłem od razu w piątek a mój problem dostrzegłem ze 2 dni temu otóż nie wygasza mi się ekran, jeśli nie zablokuje go "powerem" to będzie świecił i świecił próbowałem: wgrać jeszcze raz rom, zrobić wipe dalvik & cache, zmieniać ustawienia wygaszenia ekranu (ustawiałem różne czasy wygaszenia), zmieniać motywy, zmieniać dark mode... Edit: Problem rozwiązany, winny okazał się jeden moduł do xposed, który niedawno zainstalowałem (miał włączona opcje AOD)
  13. jeśli zainstaluje Magiska z poziomu managera czy też przez TWRP to mam pewne problemy, np. nie mogę edytować plików systemowych przez SolidExplorer, nie mogę usunąć/przeinstalować BusyBoxa (meefik) (wyskakuje coś w stylu "remounting /system to rw ... fail") dlatego właśnie zacząłem sądzić, że niewłaściwie instaluję nowego Magiska skoro instalacja przebiega prawidłowo (nie wyskakują żadne błędy) to czym spowodowane są opisywane wyżej problemy?
  14. jak poprawnie zainstalować wersję v20 Magiska? nie do końca rozumiem na czym polegają te nowości od wersji 19.4 ( A/B partitions, system-as-root )... dodam, że ostatnia poprawnie działająca (albo poprawnie zainstalowana) to była 19.3
  15. próbowałem z redmi 4x i samsungiem s4, efekt jest podobny może mam jakąś trefną sztukę (parę)?
×
×
  • Create New...