Magisk
Dyskusje o modyfikacji z Magisk
9 topics in this forum
-
- 10 followers
- 56 replies
- 13.9k views
Koledzy z forum XDA, znaleźli sposób na profil CTS. Na moim telefonie Redmi Note 7 działa. Musimy mieć najnowszego Magiska i zainstalować: Moduły Magisk: Riru-Core Module: https://github.com/RikkaApps/Riru/releases/latest YAHFA Module: https://github.com/ElderDrivers/EdXp...eleases/latest Aplikacje: EdXposedManager: https://github.com/ElderDrivers/EdXp...eleases/latest HiddenCore Module: https://repo.xposed.info/module/com.cofface.ivader W Xposed Manager, wchodzimy w sekcje moduły i aktywujemy HiddenCore. Czyścimy dane aplikacji Sklep Google i po wszystkim uruchamiamy telefon ponownie. Screeny są mojego autorstwa. …
Last reply by krzygaj, -
-
- 26 followers
- 697 replies
- 111.5k views
Witam, nie mogłem znaleźć na naszym forum dokładnej instrukcji instalacji Magisk'a więc postanowiłem napisać jedną dla Was. Model na którym instalowałem Magisk to Redmi 3s z najnowszym ROMem xiaomi.eu (w wersji rozwojowej). 1. Usuwamy menadżer root'a (SuperSU czy co tam macie) 2. Aktualizujemy system z .zip'a (żeby mieć pewność że system jest czysty) 3. Z poziomu TWRP instalujemy "Magisk-v9.zip", a następnie "phh-superuser-magisk-r266-2.zip" (ja instalowałem bez reboot'a pomiędzy) 4. Ze sklepu GooglePlay instalujemy "phh's SuperUser" 5. Instalujemy "MagiskManager-v2.5.apk" 6. Uruchamiamy Magisk Manager i przyznajemy uprawnienia root. …
Last reply by kozseb, -
- 4 followers
- 63 replies
- 15.6k views
Dokładny opis i informacje o tym czym jest A.R.I.S.E., jakie daje korzyści, oraz opis działania poszczególnych jego wtyczek i modułów można znaleźć na oficjalnym forum - ARISE Sound Systems™. Dyskusja na naszym forum o tej modyfikacji toczy się TUTAJ Generalnie A.R.I.S.E. jest modyfikacją kodeka dźwiękowego przeznaczonego do telefonów opartych na procesorach ARM, Mediatek™, Qualcomm™, 32bit, 64bit i x86. Posiadacze telefonów bez sprzętowego DAC odczują najwięcej korzyści z jego instalacji, aczkolwiek na forum XDA wielu posiadaczy telefonów z DAC chwali sobie ten mod. Niestety nie wiem jak z doborem wtyczek i ustawień w takim wypadku. Wymagania: Root i przynajmn…
Last reply by Olek619, -
- 1 follower
- 4 replies
- 117 views
Witam serdecznie. Poruszę dość nietypowy (lub typowy z perspektywy innych użytkowników) problem dotyczący blokady aktualizacji sklepu Play. Do chwili obecnej posiadałem telefon Mi6 na androidzie 9 z Miui 12. Root telefonu poprzez Magisk, wgranie modowanego sklepu Play przez Lucky i wszystko działało bezproblemowo. Przyszła pora na zmiany i pojawił się Xiaomi 12x. Root również poprzez Magisk, wgranie modowanego sklepu Play przez Lucky ..........i pojawia się problem. Po każdym wyłączeniu lub restarcie Sklep Play aktualizuje się do wersji oficjalnej (najnowszej). Może któryś z użytkowników znalazł rozwiązanie problemu (zablokowania aktualizacji Sklepu Play) i…
Last reply by dudijack, -
- 0 replies
- 105 views
witam serdecznie. chciałbym Was moi drodzy forumowicze zapytać jak zainstalować krok po kroku moduł gravity box w magisku? czytalem zagraniczne toturiale i oglądałem filmy na yt, ale jakoś ciężko mi to zrozumieć po co to wszystko i w jakim celu. na chwilę obecną mam wgranego najnowszego magiska z modułami które przechodzą poprawnie test safetynet (aktualizowalem listę fingerprint terminalem) i to tyle. czytalem, ze jeszcze muszę mieć lsposed i jakies dodatki riru i zygisk, ale właśnie nie wiem jak i z czym się to je. aktualnie w magisku mam aktywnego zygiska i dodanych parę aplikacji do listy deny, McDonald's i np. Pokemon wgrany na próbę działają normalnie. czy byłby kto…
Last reply by Habemus Papam, -
- 0 replies
- 582 views
Szanowni, Jakiś czas temu, jak wszyscy wiemy, z Magiska usunięto opcję Magisk Hide. Dotychczas opcja płacenia zbliżeniowego była dostępna po aktywacji Zygisk i dodaniu aplikacji Google do 'deny list'. W najnowszym Magisku i wraz z aktualizacją Google Pay do Google Wallet - urządzenia nie przechodzą CTS pass, wskutek czego płatności zbliżeniowe nie są możliwe. Na forum xda developers znaleziono rozwiązanie: Nie jest ono jednak doskonałe, dlatego że w module props nie ma Xiaomi 12X. Niestety nie mam drugiego takiego modelu, żeby na czystym romie wykonać polecenia zgodnie z instrukcją: i uzyskać naturalny fingerprint do niego. Stąd właśnie moja prośba do Was…
Last reply by Czarniok, -
- 3 followers
- 6 replies
- 820 views
Jak w temacie mam problem z magisk na Mi 10 Lite 5G. Wgrałem room miui_MONETGlobal_V13.0.2.0.SJIMIXM_f2b661bdf6_12.0 Z racji że na android 12 nie ma jeszcze działającego TWRP wgrałem magisk 24.3 załatałem plik boot.img i wgrałem przez FASTBOOT, wszystko się wgrało mam dostęp do roota ale aplikacja nie działa jak powinna. Gdy chce ukryć aplikację pod nazwą settings zainstalowaniu dostaje komunikat: "Przywróć aplikację magisk, ta aplikacja nie może działać jako że root został utracony. proszę przywrócić ją do oryginalnego stanu." i tu mam na dole do kliknięcia zainstaluj. po zainstalowaniu od nowa aplikacji dostaję kolejny komunikat "Twoje urządzenie wymaga dodat…
Last reply by aromat, -
- 3 replies
- 648 views
Mam od niedawna Poco M4 Pro 5G z odblokowanym bootloaderem. Próbowałem zainstalować Magiska bez twrp wg dostępnych w sieci tutoriali i nie udało mi się. Czy macie jakiś sprawdzony sposób?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 745 views
Cześć! Pacjent Xiaomi 12, xiaomi.eu Stable. Ma ktoś jakiś patent lub fixa pod Magiska dla Viper4Android? Instalowałem wedle poradników razem AudioModificationLibrary, natomiast w apk V4A ciągle kończy się na "Drivers not found" i reset w kółko.
Last reply by QBAQ,