Dyskusja ogólna
69 topics in this forum
-
- 79 replies
- 41.6k views
Mam prośbę do tych którzy maja Redmi 4x , czy mógłby ktoś podzielić się w formie pdf lub jakiejś innej instrukcją obsługi tego telefonu , pewnie chodzi o ten składany "kartonik" ,mam kłopoty z UC , Jakby ktoś wiedział jaki jest number Model tego telefonu ,również byłbym wdzięczny .Niestety nie wszyscy mają szczęście do celników.
Last reply by kamillm, -
-
- 7 replies
- 3k views
Witam, poproszę o pomoc w root-owaniu Redmi 4x MIUI Global 11.0.2 Android 7.1.2 N2G47H. Zrobiłem wszystko jak w tym fliku (Magisk) wszytko krok po kroku przeszło jak na filmiku jednak Root Checker nadal pokazuje (root nie jest zainstalowany) https://youtu.be/gPnpXIhOf38?si=aPNzD565QRXzrC2B Potem próbował ten filmik (SuperSU) wszystko ok ale Root Checker nadal pokazuje (root nie jest zainstalowany) https://youtu.be/85YJaCTnznk?si=42m6_oLFPaeHHwUf Poproszę o pomoc.
Last reply by paweltlman, -
- 2 followers
- 12 replies
- 14.5k views
Dzień dobry, jestem nowy. Telefon Redmi 4X przez ostatnie miesiące ogromnie spowolnił, zrobiłem factory reset, pozaciągał ustawienia z konta google i nic to nie poprawiło. Co zrobić, żeby wgrać oprogramowanie, które będzie działało stabilnie. Nie umiem znaleźć instrukcji "krok po kroku". Nie umiem sobie poukładać co to jest Bootloader, Miflash, Rom czy TWRP. (nie jestem zupełnym laikiem - nie mam np problemu z wgrywaniem alternatywnych oprogramowań do urządzeń ESP8266, czy też niegdyś do dekoderów sat) Nadrzędnym czynnikiem jest bezpieczeństwo - czy jeśli uda mi się wgrać "czystego androida"do 4x to jak bezpieczne będą aplikacje bankowe czy im podobne? …
Last reply by as66, -
- 1 follower
- 13 replies
- 8.9k views
Witam, krótka historia telefonu: telefon wyciągnięty po pół roku z szafki. Przy włączeniu pojawiło się logo xiaomi, telefon się wyłączył. Przy kolejnej próbie włączenia pojawił się pingwinek i tel się wyłączył.Nie reaguje na żadne kombinacje przycisków. Zero diod, zero wibracji, zero informacji na ekranie. Doczytałem, że padłą partycja slash, więc telefon jest w stanie ciężkiego uceglenia. Czytałem o trybie EDL, jako możliwość odratowania (https://miuipolska.pl/forum/topic/25273-jak-włączyć-tryb-edl-i-obejść-zablokowany-bootloader-unbrick-martwych-note-4x/ )Natomiast u mnie sytuacja jest następująca: -> ściągnąłem MiFlash oraz ROM Global 6.0 -> zainst…
Last reply by ojczyk, -
- 5 replies
- 6.4k views
Witam, czy w Redmi 4X da się gdzieś wyłączyć ekranu blokady? W każdym smartfonie chyba coś takiego było od zawsze... android 7.1.2, miui 10.5
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 6 replies
- 2k views
Witam. Mam staruszka jak w temacie. Chciałem mu odświeżyć androida. Wgrałem TWRP i custom roma działa pięknie. Ale mam pare problemów: 1. Najważniejszy: Nie moge odpalić TWRP z telefonu z jego przycisków. Żeby odpalić TWRP musze wejść w fastboot na telefonie, następnie podłączyć do komputera i w konsoli wpisać fastboot boot twrp.img wtedy TWRP wstaje. Troche to uciążliwe. Jest na to jakis sposób? (szukałem po necie i duzo ludzi opisuje ten problem ale rozwiązania nie znalazłem). Dodam równiez że z najnowsza wersją TWRP był problem z czytanie zawartości karty SD wiec wgrałem wersje o jeden niższą: twrp-3.5.1_9-0-santoni.img 2. Wgrałem OMNI (android 10) i …
Last reply by frrancuz, -
- 1 follower
- 11 replies
- 1.3k views
Mam zakupiony używany telefon ,wersja chińska ,z odblokowanym bootloaderem i zainstalowanym custum romem,bez roota ,recovery Twrp. Jako ,że nie znam osobiście sprzedawcy chciałem wykasować co tylko się da bez przykrych konsekwencji ,jako że to mój pierwszy kontakt z Xiaomi (wcześniej samsung) ,chciałem się dowiedzieć czy przy takiej oto próbie grożą mi jakieś konsekwencje ,biorąc pod uwagę także to że to wersja chińska 4gb ram 64gb rom ,aktualnie zainstalowany działa dobrze i ma podpis santoni ,a więc tak jak przypadku 4x 3gb/32gb.A więc jakie niedogodności mogą wystąpić przy kolejnych krokach : 1.Wgranie nowszej wersji twrp spod samego recovery twrp? 2.W…
Last reply by kuba8, -
- 1 follower
- 1 reply
- 526 views
Mam pytanie odnośnie zasady działania przesyłania ekranu w Redmi 4x. Otóż wydawało mi się że w wersji 4x 3g/32g na global romie była możliwość przesyłania bezprzewodowego ekranu miracast/wireless display bez konieczności łączenia telefonu i odbiornika we wspólną sieć Wlan. Natomiast aktualnie posiadam wersje 4x 4g/64g z romem crdroid android 11 ,i takiej opcji brak.Pytanie czy jest to wina romu ,czy wersji telefonu ,a może u was takiej opcji w redmi 3g/32g także nie ma i takie przesyłanie w redmi 4x wymaga spólnej sieci wlan? Chwilowo nie mogę sam wgrać innego romu i przetestować gdyż telefon zakupiony z opcja zwrotu w ciągu 14 dni .Mógłby ktoś sprawdzić to u siebie…
Last reply by kuba8, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1k views
Czy znacie jakiś sposób na ominięcie blokady ekranu bez utraty danych? redmi 4x z zablokowanym bootloaderem.
Last reply by piszpunta, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam Mam Redmi 4x (telefon przeleżał w szufladzie) rzadko odpalany tylko aby podładować do 50% . Teraz wrócił do łask i zastanawiam się czy aktualizować soft. Od czasu kiedy przeczytałem artykuł że apple postarzała poprzednie modele telefonów (muliła) ogólnie obawiam się aktualizować telefony z tej przyczyny, że telefon zamiast przyśpieszyć czy działać stabilnie zacznie mulić coraz bardziej z każdą kolejną aktualizacją itp. Proszę o info jakie są wasze odczucia na temat softu. Aktualnie telefon działa na: Android 6.0.1 MIUI 8.5.2.0 Czy powinienem aktualizować telefon ? Opłaca się ?
Last reply by dziadek-NET, -
- 3 replies
- 1.4k views
Witam Używam telefonu od kilku lat głównie do przeglądania internetu i ściągania plików (wifi), które przenoszę na komputer. Obserwuje regularne znikanie dostępnej pamieci mimo używania dosłownie kilku programów , braku gier, używania sprzątacza . Wyłączyłem kopie systemu oto a mimo tego znikło już 6 GB pamięci ?
Last reply by lubek, -
- 2 followers
- 23 replies
- 3.3k views
Dziś wgrałem MIUI 11 na Andku 9 na Redmi 4X[emoji16][emoji16][emoji16] Bawię się od dobrej godziny i jak na razie nie znalazłem bugów. Działa odblokowanie odciskiem palca, MMS bez włączonej transmisji danych, czyli to na czym najbardziej mi zależało. Instalowałem na ostatnią tygodniówkę i bez wipe działa bez problemu. Nawet na Google Play pokazuje, że urządzenie jest certyfikowane, SafetyNet w Magisku na zielono. Dodatkowo aktualizacja zabezpieczeń z 5 listopada 2019. Fajnie, że chłopakom się chciało i nie porzucili tego telefonu, tylko walczą dalej. Wszystko tutaj: https://m.youtube.com/watch?v=i5nyGBkKnzE
Last reply by ohara, -
- 7 replies
- 2.4k views
Pożyczyłem model 4X od kolegi. Potrzebuję go jako telefonu tymczasowego, mój obecny idzie na gwarancję. Redmi miał skonfigurowane konto Mi, na telefonie było sporo osobistych rzeczy (jakieś konfiguracje, zdjęcia), więc zrobiłem mu (jak się okazuje, nierozważnie) wipe'a. Teraz przy uruchamianiu pyta o hasło do konta Mi. Telefon, jak pisałem, nie jest kradziony, ani nie pochodzi z lewego źródła. To telefon mojego kolegi (w gruncie rzeczy jego żony, nawet nie jestem pewny, czy wie, że mi go pożyczył, heh). Podobno dziewczyna może nie znać swojego hasła do konta Mi, ale - również podobno - ma na swoim obecnym Xiaomi podłączone te same konto Mi, więc opcja, że po prostu z…
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 followers
- 835 replies
- 120.6k views
Witam Jak jest z baterią w tym telefonie. Możecie podzielić się swoimi wynikami Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Last reply by Ludvik, -
- 1 follower
- 2 replies
- 4.1k views
Witam wszystkich. Nie jestem serwisantem ale postanowiłem wymienić wyświetlacz w moim Xiaomi redmi 4x. Kupiłem oczywiście nie oryginalny. Wszystko zrobiłem tak jak na filmikach z YT więc myślałem że powinno być dobrze jednak po złożeniu wystąpił taki o to problem: podłączyłem pod ładowarkę. Oryginalną. Kabel USB niestety jest inny. Po podłączeniu zawibrowal jak zawsze ale dioda się nie zaświeciła. Po ok 5 sek. Dalej zawibrowal i tak co 5 sek wibruje. Reaguje na ładowarkę, bywa że załączy się logo Mi ale zawibruje i to wszystko. W fastbota nie wchodzi hard reset nie działa. Po podłączeniu do laptopa nie zostaje wykryty. Problem z kablem? Musi być oryginalny? Czy coś b…
Last reply by tecktonik11, -
- 6 replies
- 41.4k views
Opiszę rozwiązanie problemu, z którym się borykałem dzisiaj kilka godzin. Myślę, że ten opis może być wartościowy dla osób, którzy jak ja po raz pierwszy się z takim problemem zetknęli. Szukałem rozwiązania na tym forum dłuuugo, ale nie znalazłem, więc może warto byłoby nie wywalać do kosza tego, co tutaj piszę, bo komuś to pomoże (taki apel do moderatora). Jeżeli zaktualizowałeś sobie MIUI i nagle zdajesz sobie sprawę, że wczesniej mogłeś bez problemu kopiować pliki z telefonu do kompa i odwrotnie przez kabel usb, a po aktualizacji już nie, to może pomoże to, co pomogło mnie. Miałem w moim Redmi 4x wersję MIUI z 9-tką z przodu, zaktualizowałem do MIUI 11. I po tej…
Last reply by mrosi, -
- 5 followers
- 1.7k replies
- 243.5k views
UWAGA: nie testowalem, to chyba wersja nightly, wiec wrzucacie na wlasne ryzyko na miui.com ktos wrzucil link: http://bigota.d.miui.com/V8.2.9.0.MAMMIEA/miui_HM4XGlobal_V8.2.9.0.MAMMIEA_4dc698e10b_6.0.zip edit: a tu mozna pobrac global 8.2.1.0 pod fastboot/miflash lub jako backup twrp. nie jest to oficjalny rom jak ten wyzej z bigota. prawdopodobnie zrobiony przez ludzi z 4pda.ru przez dump urzadzenia z fabrycznym globalem 8.2.1.0. podobno dziala normalnie i dostaje ota do 8.2.9.0: https://xiaomifirmware.com/downloads/redmi-4x-miui-8-2-1-0-global-miflash-twrp/
Last reply by mrozilla, -
- 1 follower
- 1 reply
- 891 views
Mam problem z tym przyciskiem. Trzeba go trzymać chyba 40sekund żeby wyłączyć i włączyć. W drugim 4X jest ok. Ktoś może wie o co chodzi?
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 718 views
Witam. Miui11. Można za pomocą jakieś aplikacji nie motywu zmienić tło okna SMS na czarne? Coś jak przy zmianie klawiatury.. Pozdrawiam
Last reply by wopiga, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.6k views
Cześć, wczoraj wyskoczyła aktualizacja systemu, niestety ale na nim ikony wyglądają po prostu szpetnie, mają takie białe tła, czy da się w jakiś sposób zmienić ich wygląd? wiadomo że odpada stosowanie motywów bo są zablokowane, nie mam roota ani żadnych innych modyfikacji i wolał bym tego nie robić
Last reply by kamillm, -
- 1 follower
- 11 replies
- 11.1k views
Witam . Po zalaniu mojego Redmi Note 4 musiałem kupić jakiś tani telefon zastępczy .. Padło na 4X . Pytanie kieruje do posiadaczy 4X jaki polecacie najlepszy ROM ? Na jakiej wersji globalnego romu najlepiej trzyma bateria ? Oraz czy poleca ktoś jakiegos custom roma wraz z kernelem
Last reply by Marrik, -
- 1 follower
- 2 replies
- 830 views
Witam. Panowie i Panie podpowiedzieć jak poustawiać w aplikacjach czy w telefonie żeby jakoś po ludzku przychodziły powiadomienia a nie jak się uda. Powiadomienia np. z YT,poczta itp.
Last reply by PiotrekR, -
- 4 replies
- 1.7k views
Witam posiadam telefon Xiaomi Redmi 4X za niecały miesiąc lecę do USA . Czy ten telefon będzie działał prawidłowo za oceanem . Telefon zakupiony w sklepie X-kom obecnie posiada oprogramowanie MIU Global 10.1 Stabilna 10.1.1.0 /NAMMIFI/ karta PLAY na miejscu chcę kupić kartę u lokalnego operatora .
Last reply by kismet75, -
- 5 followers
- 590 replies
- 70.8k views
Witam, Od niecałego tygodnia mam redmi 4x i kilka pytań/problemów z nim związanych, dlatego chciałem spytać was o to. 1. Nie mogę znaleźć w tym telefonie możliwości zapisania nowych numerów na karcie sim ani nawet nie ma jak ich ręcznie przenieść z sd/telefonu. To norma w obecnych telefonach i czy muszę znaleźć jakis program do tego osobny? 2. Żeby znaleźć pliki z karty sd muszę wchodzić przez eksplorer, gdzie wszystko jest wymieszane, mimo że na karcie były posegregowane do folderów. Galeria też ich nie czyta. Idzie jakoś nas tym zapanować? 3. W pudełku redmi 4x nie było jako takiej instrukcji, tylko jakaś mała dwukartkowa, z ktorej jedyne…
Last reply by ohara, -
- 2 replies
- 2.8k views
Mam problem z dodaniem innych kont Google dla sklonowanych przez MIUI aplikacji. Wchodzę w ustawienia>sklonowanie aplikacje>koło zębate>konta sklonowanych aplikacji>dodaj i mimo poprawnego dodania w tym miejscu konta, to pojawia się ono w telefonie jako normalnie dodanie konto (jakbym wszedł przez ustawienia>synchronizacja), czyli podstawowa aplikacja je widzi, a sklonowana, na której mi zależy, nie czyta dodanych kont... Gdy ponownie próbuję dodać to samo konto, żeby mieć normalne i sklonowane jednocześnie, to telefon twierdzi, że to konto jest już na tym telefonie :/ Resetowałem do fabrycznych, przeszedłem z MIUI 9 na 10 i nadal to samo. Jestem pewny, że …
Last reply by Mi Maniak,