Jump to content

Bateria w Redmi 4x

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Jestem bardzo zadowolony z baterii, bez gierek 3 dni na luzie.
Global 8.2.5 stabilny.

Ostatnio grałem godzinę w Asphalt 8 na full z dźwiękiem na ok 50% + pad bezprzewodowy Speedlink torid podłączony przez OTG i ubyło mi jedynie 18 % baterii a750d8665959b2a70be977882417e98b.jpgfce1530caa4c060dc6e014980a369bc3.jpg3f1657d060a0ae1af6514409ee8202b4.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

nie instalujcie aktualizacji bo baterie drenuje tragicznie coś niestety skopali przy przejściu z miui 8.2.1.0 stable na 8.2.9.0 mamimea stable soft global  istna porażka oby to poprawili w kolejnej aktualizacji mam nadzieje 

U mnie raczej nie najlepiej :? a nawet bardzo kiepsko!

Od 100% naładowania wytrzymuję 1 dzień i 17 godzin do momentu wołania o ładowarkę  - przy takich samych ustawieniach i moich nawykach na A3 (samsung, pierwsza wersja) wytrzymywał prwie 3 dni. Fon od niedawna więc jeszcze jest na global 8,2,9,0 mammiea. Może jakieś Wasze sugestie na co zwrócić uwagę a może czy zmiana miui?

Niestety nie mam porównania z 8.2.1.0 ponieważ nie wiedziałem że telefon może sam się zaktualizować bez mojej zgody. I w piątek rano uruchamiam a tu informacja ze zaktualizowany do 8.2.9.0 :(

Mam zamiar / miałem zamiar wracać do 8.2.1.0 ale z każdym dniem mam wątpliwości ponieważ telefon działa 2 dni z tego 4 godziny SOT i jeszcze 48% baterii

1.png

2.png

Edited by dziadek-NET

Witam wszystkich. Jestem nowy, telefon mam świeży i zaktualizowałem niestety [z baterią strasznie]. Jak wrócić do 8.2.1.0

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Z uwagi na baterie. Trzyma mi 15 h. Możesz coś doradzić? Uczę się xiaomi.

Dziwne rzeczy. Zaktualizowałem do 8.2.9 kilka dni temu i nie zauważyłem nic niepokojącego.

Po czym wczoraj w ciągu jednego dnia (11 godz - w tym ok. 1.5h podłaczona do ładowarki w samochodzie, jedna krótka rozmowa) zjechała mi do 45% (w tym 2 godz SOT), potem przez noc spadło ponad 15%. W efekcie ok. 12 w południe telefon odmówił współpracy.

W międzyczasie kupiłem drugie Redmi 4X dla żony i tez zaktualizowałem do 2.8.9. Aktualnie ma 50% po 63 godz (w tym 1 godz. SOT).

Edited by pawelll

U mnie pokazuje to samo poaktualizacji do 8.2.9.0 stable mammiea niestety wersja 8.2.1.0   stable mammiea była lepsza pod wzgledem baterii tu po aktualizacji jest słabo

13 minut temu, kobakobielski napisał:

Czy jest rzeczą normalną, że po ładowaniu do 100 mam informację, że czas na baterii to 16h z minutami?

@kamillm od 3 dni mam ten soft i zachwytu nie ma. Maksymalnie fon wytrzymuje 2 dni i to przy naprawdę niewielkim "wykorzystanieu". Testuję jeszcze kilka dni i pewnie zmienię na 8.2.1.0. Teraz przy 82% naładowania - mam 19 godzin :-(

• Like 1