elbi Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 @kamillm robiłem przed "Wipe > Format data" ale "po" to już nie - nie ma tego w instrukcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 3 minuty temu, elbi napisał: ale "po" to już nie - nie ma tego w instrukcji a zrob jeszcze po wipe cache, davlink, data i zobacz co sie zadzieje, ja zawsze tak robie Link to comment Share on other sites More sharing options...
elbi Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 @kamillm - czy to kombinacja power + volup czy voldown? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 18 minut temu, elbi napisał: @kamillm - czy to kombinacja power + volup czy voldown? Volume Down + Power Link to comment Share on other sites More sharing options...
elbi Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 @kamillm - ta kombinacja włącza mi fastboot aby wejśc w ustawienia muszę podłączyć pod pc i uruchomić "twrp.img".Zrobiłem wpie z cache, davlink i data. Przywróciłem dane i zobaczymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Do TWRP można wejsc normalnie z apki aktualizacje: trzy kropki- uruchom w recoveryWysłano z Redmi Note 4x 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elbi Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Aby trzymać aktualność wątku - po czyszczeniu i naladowaniu baterii - oto wynik: trochę kiepsko, ale zobaczę jak będzie w rzeczywistości Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 @elbi. Przypomnisz mi jaki sot na tym sofcie udalo Ci sie wyciagnac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek-NET Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Zastanawiam się jaki był by wynik na sofcie xiaomi.eu 8.2.8.0 Ponieważ teraz mam 8.2.9.0 i o dziwo miałem 8H i 20 minut SOT (i jeszcze zostało 10% baterii) w ciągu 3 dni i 11 godzin Ale mój fon był czysty prosto z pudełka i sam się zaktualizował Może musicie przywrócić dane fabryczne może to pomoże w długiej pracy na baterii (pewnie apki które macie zjadają wam baterie). Teraz wyłączę wi-fi zobaczymy jaki będzie SOT PS. ile wam spada procent baterii przez noc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coogar2006 Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 (edited) 1 godzinę temu, dziadek-NET napisał: Zastanawiam się jaki był by wynik na sofcie xiaomi.eu 8.2.8.0 Ponieważ teraz mam 8.2.9.0 i o dziwo miałem 8H i 20 minut SOT (i jeszcze zostało 10% baterii) w ciągu 3 dni i 11 godzin Ale mój fon był czysty prosto z pudełka i sam się zaktualizował Może musicie przywrócić dane fabryczne może to pomoże w długiej pracy na baterii (pewnie apki które macie zjadają wam baterie). Teraz wyłączę wi-fi zobaczymy jaki będzie SOT PS. ile wam spada procent baterii przez noc ? Potwierdzam otrzymałem info od Mi Polska na moje pytanie o baterie po aktualizacji softa do globala 8.2.9.0 mammiea o tej treści Przywróć telefon do ustawień fabrycznych. Po aktualizacji zazwyczaj jakaś aplikacja nie jest zoptymalizowana i to ona drenuje baterie a nie aktualizacja. Pomaga postawienie telefonu od nowa. robiłem tak ale różnicy póki co nie zauważam Edited June 5, 2017 by coogar2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Bardzo mały test z wczoraj, naładowałem telefon do 61%, nastepnie zainstalowalem TWRP, pozniej ladowanie xiaomi.wu 8.2.8.0, nastepnie jeszcze 3 full WIPE, bo mi sie cos posralo podczas instalacji i szukalem od czego to, jak juz doprowadzilem telefon do porzadku, Żona sie dorwala i troche na nim siedziala. Bateria spadala do 37% a SOT wyniosl 2h 15 minut. Zostawilem telefon na noc i na tę chwilę nie spadł nawet 1% baterii przez noc, oczywiscie telefon w nocy lezal bez karty SIM (pewnie dlatego nie spadło nawet 1%). Apka systemowa pokazuje caly czas, ze baterii pozostalo na 7H (jakbym jej wierzyl to juz dawno telefon by sie wylaczyl w nocy, bo jak go odkladalem to tez tyle pokazywalo), z kolei batery bot pro pokazuje ze pozostaly 2 dni czuwania i tej aplce ufam od wielu lat i ja polecam, a systemowa.... bez komentarza. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
coogar2006 Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 podobno jest to bug po aktualizacji co dziwne wystarczy włączyć animacje systemowa na on po aktualizacji i przywróceniu ustawień fabrycznych i jest ok mi spadła bateria przez noc rekordowe 2 % wiec chyba nie jest źle podaje link http://en.miui.com/thread-637590-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 9 minut temu, coogar2006 napisał: co dziwne wystarczy włączyć animacje systemowa na on po aktualizacji Ale to i tak jest na ON po aktualizacji, czyli co trzeba wejsc i nacisnac na on czy jak ktos tam zauwazyl, zrobic off, nastepnie przelaczyc na ON? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coogar2006 Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 no z tego co tu pisze to chyba tak będę testował i dam znać jak wygląda to teraz polecam po aktualizacji przywrocić usyawienia jak pisze Mi polska tutaj info od nich od Mi Polska na moje pytanie o baterie po aktualizacji softa do globala 8.2.9.0 mammiea o tej treści Przywróć telefon do ustawień fabrycznych. Po aktualizacji zazwyczaj jakaś aplikacja nie jest zoptymalizowana i to ona drenuje baterie a nie aktualizacja. Pomaga postawienie telefonu od nowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 22 minuty temu, coogar2006 napisał: Przywróć telefon do ustawień fabrycznych Dlatego ja po wgraniu softu jak sie zaladuje zawsze wracam do TWRP i robie wipe, data, cache, davlink, internal storage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coogar2006 Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 niestety boje sie to robic nie mam wprawy jeszcze na tyle żeby to ogarnąć sam póki co Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 1 godzinę temu, coogar2006 napisał: niestety boje sie to robic nie mam wprawy jeszcze na tyle żeby to ogarnąć sam póki co To jest bardzo proste Link to comment Share on other sites More sharing options...
elbi Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 12 godzin temu, kamillm napisał: @elbi. Przypomnisz mi jaki sot na tym sofcie udalo Ci sie wyciagnac? Wcześniejszego nie pamiętam - teraz testuję po tych wszystkich wipe, cache itd. Niestety fon działa raczej tylko po wifi (operator wyłączył mi net) więc wartości mogą być inne. Co do wskazania czasu w Panelu sterowania - to zgodzę się, że jest skopany - wczoraj przy 100% pokazywał ca 17 godzin a dziś przy 84% 1 dzień i 7 godzin Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 To jest bardzo proste Dokładnie, 10min roboty. Najpierw poczytać, w razie pytań pytać i zobaczysz że to nie trudneWysłano z Redmi Note 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobakobielski Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Jestem po resecie, recoverze i zmianach z poradnika YouTube. Bateria wytrzymała 32h sot 7.10. Czy to już wynik do przyjęcia? Jeśli nie, to b proszę o jeszcze jakieś wskazówki. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 @kobakobielski sot 7h to tak w miare, na starym sofice bylo 16H ale wydaje mi sie ze wiecej nie wycisniesz 1 godzinę temu, elbi napisał: teraz testuję po tych wszystkich wipe, cache itd. U mnie wczoraj SOT 2h 15minut, zajadło 30% baterii, ale w miedzy czasie 3 WIPEy i instalacja xioami.eu, takze nie jest to miarodajne, powinno być lepiej, bo instalacja i WIPE swoje zjadła baterii. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gln4X Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 U mnie sot 9h, 32h działania telefonu. Drugiego dnia na samą noc pod ładowarkę bo było ok 3%baterii. Przez noc schody ok 3-5% ale ja mam cały czas lte włączone po aktualizacji nie robiłem wipe. Nie zauważyłem drenażu baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelll Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 W 4X żony (8.2.9 zainstalowany bezpośrednio po wyjęciu z pudełka), włączone WiFi, dane, jedna karta jest w tej chwili 55% baterii, 40 godzin pracy, SOT 31 miin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 @pawell No i właśnie nie wiem jakby używała to 5 dnia nie dociągnie na tym szajsie 8.2.9.0. Gdyby to był Mi4 z 5.11.5 i baterią 4000 to bym wyciągał 11-12dni czuwania. R3X powinien co najmniej 10dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gln4X Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Czy wynik 1 dzień,8h przy Sot 9h jest wynikiem oczekiwanym od R4X? Nie wiem czy robic wipe, bo w zasadzie czy da się z niego wyciagnąć jeszcze więcej? Ja cały czas używam telefonu w domu i w pracy. Screeny wrzuciłem post wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 5 minut temu, gln4X napisał: Czy wynik 1 dzień,8h przy Sot 9h jest wynikiem oczekiwanym od R4X? Nie jest źle, aczkolwiek SOTy w tym telefonie sięgają 16H. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gln4X Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 (edited) Poważnie?:) tylko ja mam cały czas włączone LTE, 1 karta sim , aplikacje wiadomo - fb, messenger itd. Wipe nie będę robił bo pewnie nic to nie da. A ustawiań nie bardzo mi się chce ustawiań od nowa. JEst tu ktoś komu wipe pomógł i faktycznie bateria wytrzymuje dłużej? Korzystam z najnowszej wersji, 8.2.9.0 MAMIEA, przed aktulizacją wydawało mi się, że bateria troche wolniej schodzi, ale suma sumarum SOT sięgał właśnie od 8 do 9 godzin. Zostawało 10% baterii Edited June 7, 2017 by gln4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 6 minut temu, gln4X napisał: Poważnie?:) tylko ja mam cały czas włączone LTE Mówisz, że masz 24h na dobe włączone dane LTE, czy po prostu zasięg 4G? bo to różnica jest 7 minut temu, gln4X napisał: 8.2.9.0 MAMIEA, przed aktulizacją wydawało mi się, że bateria troche wolniej schodzi, W tej wersji bardzo dużo osób skarży się na to, że baterią szybciej schodzi, cos popsuli w tym MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gln4X Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 (edited) 6 minut temu, kamillm napisał: Mówisz, że masz 24h na dobe włączone dane LTE, czy po prostu zasięg 4G? bo to różnica jest W tej wersji bardzo dużo osób skarży się na to, że baterią szybciej schodzi, cos popsuli w tym MIUI. Pokazuję cały czas LTE - dane mobilne cały czas włączone ustawione - preferowany typ sieci LTE Też mi się wydaję, że delikatnie szybciej uciekają procenty, ale do 9h Sotu dobijam, zawsze ładuję telefon drugiego dnia wieczorem przy 10%. Edited June 7, 2017 by gln4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 2 minuty temu, gln4X napisał: Pokazuję cały czas LTE - dane mobilne cały czas włączone Dzisiaj w nocy w moim z wlaczonym 4G (ale wylaczone dane mobilne) zjadło tylko 1% baterii (23:00-7:00) tak informacyjnie jesli takie porównanie coś Ci da Soft to xiaomi.eu 8.2.8.0. Co dalej działo się z % nie wiem, żona wziela telefon do pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
gln4X Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 No widzisz, ja mam cały czas włączone dane mobilne, przez noc maks 3-5% zjada No nic, wipe nie robię, bo pewnie to nic nie da. Drenaż baterii nie występuje więc poprostu tak ta bateria trzyma i tyle Kwestia softu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 1 minutę temu, gln4X napisał: przez noc maks 3-5% zjada Jak tyle Ci zjada to daj sobie spokój z WIPEm 2 minuty temu, gln4X napisał: Kwestia softu Miejmy nadzieje, ze poprawią to w kolejnych wydaniach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gln4X Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 Sprawdzę ile procent zje w nocy przy wyłączonych danych mobilnych Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek-NET Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 A po co wam dane mobilne w nocy ? Chyba można włączyć odpowiednie zachowania, ja jeszcze tego nie próbowałem ale o godzinie 23 do 7 rano niech telefon nie korzysta z wi-fi i danym mobilnych zyskacie nawet 10% baterii jak komuś zjada przez noc 5% (2 x 5%) Link to comment Share on other sites More sharing options...
elbi Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Dnia 5.06.2017 o 20:17, elbi napisał: Aby trzymać aktualność wątku - po czyszczeniu i naladowaniu baterii - oto wynik: trochę kiepsko, ale zobaczę jak będzie w rzeczywistości cd .. na dziń dzisiejszy wygląda to tak. jest znacznie znacznie lepiej - od poniedziałku wieczora do dziś .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts