Jump to content

Bateria w Redmi 4x

Recommended Posts

Zastanawiam się jaki był by wynik na sofcie xiaomi.eu 8.2.8.0

Ponieważ teraz mam 8.2.9.0 i o dziwo miałem 8H i 20 minut SOT (i jeszcze zostało 10% baterii) w ciągu 3 dni i 11 godzin

Ale mój fon był czysty prosto z pudełka i sam się zaktualizował :(

Może musicie przywrócić dane fabryczne może to pomoże w długiej pracy na baterii (pewnie apki które macie zjadają wam baterie).

Teraz wyłączę wi-fi zobaczymy jaki będzie SOT

PS. ile wam spada procent baterii przez noc ?

Screenshot_2017-06-05-18-56-07-061_com_miui.securitycenter.thumb.png.286eb769cdadd4605b9ce22d820ef724.pngScreenshot_2017-06-05-18-04-10-836_com_miui.securitycenter.thumb.png.dac3780f53d0359942b34afd321c340f.png

1 godzinę temu, dziadek-NET napisał:

Zastanawiam się jaki był by wynik na sofcie xiaomi.eu 8.2.8.0

Ponieważ teraz mam 8.2.9.0 i o dziwo miałem 8H i 20 minut SOT (i jeszcze zostało 10% baterii) w ciągu 3 dni i 11 godzin

Ale mój fon był czysty prosto z pudełka i sam się zaktualizował :(

Może musicie przywrócić dane fabryczne może to pomoże w długiej pracy na baterii (pewnie apki które macie zjadają wam baterie).

Teraz wyłączę wi-fi zobaczymy jaki będzie SOT

PS. ile wam spada procent baterii przez noc ?

Screenshot_2017-06-05-18-56-07-061_com_miui.securitycenter.thumb.png.286eb769cdadd4605b9ce22d820ef724.pngScreenshot_2017-06-05-18-04-10-836_com_miui.securitycenter.thumb.png.dac3780f53d0359942b34afd321c340f.png

Potwierdzam otrzymałem info od Mi Polska na moje pytanie o baterie po aktualizacji softa do globala 8.2.9.0 mammiea o tej treści  Przywróć telefon do ustawień fabrycznych. Po aktualizacji zazwyczaj jakaś aplikacja nie jest zoptymalizowana i to ona drenuje baterie a nie aktualizacja. Pomaga postawienie telefonu od nowa.

robiłem tak ale różnicy póki co nie zauważam 

Edited by coogar2006

Bardzo mały test z wczoraj, naładowałem telefon do 61%, nastepnie zainstalowalem TWRP, pozniej ladowanie xiaomi.wu 8.2.8.0, nastepnie jeszcze 3 full WIPE, bo mi sie cos posralo podczas instalacji i szukalem od czego to, jak juz doprowadzilem telefon do porzadku, Żona sie dorwala i troche na nim siedziala. Bateria spadala do 37% a SOT wyniosl 2h 15 minut. Zostawilem telefon na noc i na tę chwilę nie spadł nawet 1% baterii przez noc, oczywiscie telefon w nocy lezal bez karty SIM (pewnie dlatego nie spadło nawet 1%). Apka systemowa pokazuje caly czas, ze baterii pozostalo na 7H (jakbym jej wierzyl to juz dawno telefon by sie wylaczyl w nocy, bo jak go odkladalem to tez tyle pokazywalo), z kolei batery bot pro pokazuje ze pozostaly 2 dni czuwania i tej aplce ufam od wielu lat i ja polecam, a systemowa.... bez komentarza.

• Like 1

9 minut temu, coogar2006 napisał:

co dziwne wystarczy włączyć animacje systemowa na on po aktualizacji

Ale to i tak jest na ON po aktualizacji, czyli co trzeba wejsc i nacisnac na on czy jak ktos tam zauwazyl, zrobic off, nastepnie przelaczyc na ON?

no z tego co tu pisze to chyba tak będę testował i dam znać jak wygląda to teraz polecam po aktualizacji przywrocić usyawienia jak pisze Mi polska tutaj info od nich

od Mi Polska na moje pytanie o baterie po aktualizacji softa do globala 8.2.9.0 mammiea o tej treści  Przywróć telefon do ustawień fabrycznych. Po aktualizacji zazwyczaj jakaś aplikacja nie jest zoptymalizowana i to ona drenuje baterie a nie aktualizacja. Pomaga postawienie telefonu od nowa.

12 godzin temu, kamillm napisał:

@elbi. Przypomnisz mi jaki sot na tym sofcie udalo Ci sie wyciagnac? 

Wcześniejszego nie pamiętam - teraz testuję po tych wszystkich wipe, cache itd. Niestety fon działa raczej tylko po wifi (operator wyłączył mi net) więc wartości mogą być inne. 

Co do wskazania czasu w Panelu sterowania - to zgodzę się, że jest skopany - wczoraj przy 100% pokazywał ca 17 godzin a dziś przy 84% 1 dzień i 7 godzin :shock:

@kobakobielski sot 7h to tak w miare, na starym sofice bylo 16H ale wydaje mi sie ze wiecej nie wycisniesz :D

1 godzinę temu, elbi napisał:

teraz testuję po tych wszystkich wipe, cache itd.

U mnie wczoraj SOT 2h 15minut, zajadło 30% baterii, ale w miedzy czasie 3 WIPEy i instalacja xioami.eu, takze nie jest to miarodajne, powinno być lepiej, bo instalacja i WIPE swoje zjadła baterii.

• Like 1

U mnie sot 9h, 32h działania telefonu. Drugiego dnia na samą noc pod ładowarkę bo było ok 3%baterii. Przez noc schody ok 3-5% ale ja mam cały czas lte włączone :) po aktualizacji nie robiłem wipe. Nie zauważyłem drenażu baterii.

received_1276422075760153.png

received_1276421492426878.png

Czy wynik 1 dzień,8h przy Sot 9h jest wynikiem oczekiwanym od R4X? Nie wiem czy robic wipe, bo w zasadzie czy da się z niego wyciagnąć jeszcze więcej?  Ja cały czas używam telefonu w domu i w pracy. Screeny wrzuciłem post wyżej. 

Poważnie?:) tylko ja mam cały czas włączone LTE, 1 karta sim , aplikacje wiadomo - fb, messenger itd. Wipe nie będę robił bo pewnie nic to nie da. A ustawiań nie bardzo mi się chce ustawiań od nowa. JEst tu ktoś komu wipe pomógł i faktycznie bateria wytrzymuje dłużej? Korzystam z najnowszej wersji, 8.2.9.0 MAMIEA, przed aktulizacją wydawało mi się, że bateria troche wolniej schodzi, ale suma sumarum SOT sięgał właśnie od 8 do 9 godzin. Zostawało 10% baterii 

Edited by gln4X

6 minut temu, gln4X napisał:

Poważnie?:) tylko ja mam cały czas włączone LTE

Mówisz, że masz 24h na dobe włączone dane LTE, czy po prostu zasięg 4G? bo to różnica jest ;)

7 minut temu, gln4X napisał:

8.2.9.0 MAMIEA, przed aktulizacją wydawało mi się, że bateria troche wolniej schodzi,

W tej wersji bardzo dużo osób skarży się na to, że baterią szybciej schodzi, cos popsuli w tym MIUI.

6 minut temu, kamillm napisał:

Mówisz, że masz 24h na dobe włączone dane LTE, czy po prostu zasięg 4G? bo to różnica jest ;)

W tej wersji bardzo dużo osób skarży się na to, że baterią szybciej schodzi, cos popsuli w tym MIUI.

Pokazuję cały czas LTE - dane mobilne cały czas włączone :) ustawione - preferowany typ sieci LTE

Też mi się wydaję, że delikatnie szybciej uciekają procenty, ale do 9h Sotu dobijam, zawsze ładuję telefon drugiego dnia wieczorem przy 10%. 

Edited by gln4X

2 minuty temu, gln4X napisał:

Pokazuję cały czas LTE - dane mobilne cały czas włączone :)

Dzisiaj w nocy w moim z wlaczonym 4G (ale wylaczone dane mobilne) zjadło tylko 1% baterii (23:00-7:00) tak informacyjnie jesli takie porównanie coś Ci da ;) Soft to xiaomi.eu 8.2.8.0. Co dalej działo się z % nie wiem, żona wziela telefon do pracy :D

No widzisz, ja mam cały czas włączone dane mobilne, przez noc maks 3-5% zjada :) No nic, wipe nie robię, bo pewnie to nic nie da. Drenaż baterii nie występuje więc poprostu tak ta bateria trzyma i tyle :) Kwestia softu

1 minutę temu, gln4X napisał:

przez noc maks 3-5% zjada

Jak tyle Ci zjada to daj sobie spokój z WIPEm ;)

2 minuty temu, gln4X napisał:

Kwestia softu

Miejmy nadzieje, ze poprawią to w kolejnych wydaniach.

• Like 1

A po co wam dane mobilne w nocy :) ?

Chyba można włączyć odpowiednie zachowania, ja jeszcze tego nie próbowałem ale o godzinie 23 do 7 rano niech telefon nie korzysta z wi-fi i danym mobilnych zyskacie nawet 10% baterii jak komuś zjada przez noc 5% (2 x 5%)

Dnia 5.06.2017 o 20:17, elbi napisał:

Aby trzymać aktualność wątku - po czyszczeniu i naladowaniu baterii - oto wynik:

Screenshot_2017-06-05-20-04-29-419_com_miui.securitycenter.thumb.png.3abf239c2ca841207f619e0712ff2ebe.png

trochę kiepsko, ale zobaczę jak będzie w rzeczywistości

cd ..

na dziń dzisiejszy wygląda to tak. jest znacznie znacznie lepiej - od poniedziałku wieczora do dziś .. ;-) 

Screenshot_2017-06-09-10-11-59-476_com_miui.securitycenter.thumb.png.26aa2a2768640aa2981dc685c4262d2e.pngScreenshot_2017-06-09-10-12-09-744_com_miui.securitycenter.thumb.png.0080483e18326a5d5b2758a777af6ae4.pngScreenshot_2017-06-09-10-12-19-954_com_miui.securitycenter.thumb.png.207732d3fe20d365ae9aa54f7fa0869e.png