Colinovsky Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 Tak, pisze, że Global Version. Ale chciałbym się jakoś upewnić, że to mam. A co z tym TWRP? Santoni jest dla Redmi 4X? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ash1970 Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Santoni to Redmi 4x - tak jak napisałeśWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
perun2033 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 (edited) Czy bateria redmi 4x jest taka sama jak redmi note 4x, czyli model bn42 ? Edited July 20, 2017 by perun2033 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 18 minut temu, perun2033 napisał: Czy bateria redmi 4x jest taka sama jak redmi note 4x Tak, ta sama pojemnosc. To ciezko juz sobie sprawdzic w specyfikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 1 godzinę temu, kamillm napisał: Tak, ta sama pojemnosc. To ciezko juz sobie sprawdzic w specyfikacji? Nie chodzi pewnie o pojemność tylko wymiary jakie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
manieksurf Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Witam. Jak sprawdzić które pasma LTE obsługuje Redmi 4X? Zainstalowałem LTE Discovery, MTK Engineering Mode (tutaj trzeba wgrać ROM i odpuściłem temat) i nie doszukałem się wyników. Znacie jakiś sposób lub program (bez ingerencji w system)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Witam. Jak sprawdzić które pasma LTE obsługuje Redmi 4X? Zainstalowałem LTE Discovery, MTK Engineering Mode (tutaj trzeba wgrać ROM i odpuściłem temat) i nie doszukałem się wyników. Znacie jakiś sposób lub program (bez ingerencji w system)?MTK Enginering Mode jest dla telefonów na procesorach MTK a Redmi 4X przecież jest na Snapdragon więc i tak nie będzie to działać Bez Roota w telefonie raczej nic nie zobaczysz. Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Tylko root+network signal guru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colinovsky Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 (edited) Czy tez zauwazyliscie problem z mini-jackiem, tj. ze nie wchodzi on do konca, czy to tylko u mnie wystepuje? Nie mam jak sprawdzic na innych sluchawkach, ale w drugim telefonie wchodzily do konca, a tutaj nie i czasem cos trzeszczy i przerywa. :/ Ktos cos wie o tym? Edit: Rozwiązane. Jakieś niewyrobione te mini-jacki są, trzeba mocno wepchnąć wtyczke i wszystko działa. Trochę się bałem, bo to jednak nowy telefon A co z tym LTE, da się sprawdzić na jakim pasmiea ktualnie pracuje telefon? Edited July 22, 2017 by Colinovsky 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 A co z tym LTE, da się sprawdzić na jakim pasmiea ktualnie pracuje telefon?Tylko root + Network Signal Guru Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colinovsky Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 Czy jak mam zainstalowane MIUI Polska, to mam dostęp do roota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 Jeśli nie dograles go to nie masz. Ściągnij apke Root Checker i będziesz miał pewność Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 Czy komuś w tym telefonie pękł ekran? a jeżeli tak to czy przy byle uderzeniu się może to stać czy trzeba mieć na prawdę pecha? Link to comment Share on other sites More sharing options...
witykm Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Wczoraj jadąc samochodem z włączonym Yanosikiem telefon po około godzinie wyłączył się (był podłączony do ładowarki samochodowej). Włączyć udało się po około pół godziny długo trzymając przycisk power. System MIUI 7.7.20. Czyżby telefon się przegrzał ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiesto83 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Miałem tak parę razy. Telefon wyłączał się, tak że tylko b. długie trzymanie powera działało. I wróciłem na global. Problem zniknął Link to comment Share on other sites More sharing options...
witykm Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 1 minutę temu, Tiesto83 napisał: Miałem tak parę razy. Telefon wyłączał się, tak że tylko b. długie trzymanie powera działało. I wróciłem na global. Problem zniknął Poczekam na MIUI 9 i zobaczę co to zmieni. Jak coś - global i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted July 26, 2017 Share Posted July 26, 2017 Dnia 22.07.2017 o 21:34, matiasmovie napisał: Czy komuś w tym telefonie pękł ekran? a jeżeli tak to czy przy byle uderzeniu się może to stać czy trzeba mieć na prawdę pecha? @matiasmovie mi dzisiaj wypadł telefon z ręki spadł na chodnik ekranem do dołu i cały jest 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Jest jakaś możliwość sprawdzić jakiś log czy coś w tym stylu? Dzisiaj 2 razy mi się zresetował po prostu leżąc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirWinsALot Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 (edited) Hej, Kupilem telefon dla siostry, dzisiaj 1 dzien uzytkowania i musze go zsetupowac w wersji stable i jej wyslac. Z tego co czytam w tym temacie to narazie nie ma co wrzucac MIUI polska tylko najlepiej zaktualizowac globala do nanowszej tak? Poki co wszystko dziala, chce jedynie skonfigurowac to tak, zeby bylo stabilnie, bo ona potem sama nie ogarnie najprostrzej aktualizacji... Aktualnie mam global 8.2.9.0, jedyne co mi nie pasuje to brak mozliwosci obracania ekranu przy sms - pewnie jak zainstaluje inny soft to bedzie ok? Sciagnalem rowniez wersje stable : xiaomi.eu_multi_HM4X_7.7.20_v8-7.1 co jak rozumiem jest stabilna wersja MIUI Polska? Edited August 1, 2017 by SirWinsALot Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Ziku90 log można sprawdzić w adb lub osmonitor a także jak pamiętam informacje o telefonie kilka razy wciskać ale już nie pamiętam (raport) pobaw się tam Wysłane z MI 5s Plus mokeedev Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Ja bym na początek wyłączył wszystkie oszczędzania baterii i optymalizację Miui w Opcjach Deweloperskich bo tutaj zazwyczaj jest problem z ubijaniem apek w tle, brakiem powiadomień itp itd. Zakładam że siostra będzie używać Fb i innych tego podobnych rzeczy. Reszta to kwestia ustawienia już pod siebie jak już się przyzwyczai do Miui . Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirWinsALot Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Kumam, dzieki. Wlasnie doczytalem (kurde, duzo tych informacji) ze teraz aby przejsc z global na miui polska to trzeba ogarnac bootloader'a co jest cala procedura, wiec sie wstrzymuje. 4 minuty temu, drabollo napisał: Ja bym na początek wyłączył wszystkie oszczędzania baterii i optymalizację Miui w Opcjach Deweloperskich bo tutaj zazwyczaj jest problem z ubijaniem apek w tle, brakiem powiadomień itp itd. Zakładam że siostra będzie używać Fb i innych tego podobnych rzeczy. Reszta to kwestia ustawienia już pod siebie jak już się przyzwyczai do Miui . Wysłane z mojego Redmi 4X Czyli reasumując, zostaje narazie na globalach, czy jest sens robic skok z 8.2.9.0 (MAAMIEA) do v8.2.10.0? na liscie kupa poprawek, chociaz wiem po przygodzie z redmi note2 i miui polska,ze lepsze jest wrogiem dobrego Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 @SirWinsALotTo nie jest Stable xiaomi.euTo jest wersja rozwojowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Skoro to tel siostry to ja bym narazie się wstrzymał z aktualizacją. Najwyżej zrobisz później jak coś jej nie będzie pasować Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirWinsALot Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 (edited) tylko ze mieszkamy w innych miastach ,a za niedlugo nawet krajach, mam kilka dni zeby zsetupowac to dobrze i stabilnie - pytanie ,czy na globalach w razie czego jest mozliwosc downgrade? ok ostatnie pytanie, zeby nie spamowac - tak saom u niej na globalu jak na moim redmi note2 z miui polska jak w standardowej przegladarce wejde na Youtube to moge ogladac clipy tylko w oknie, po maksymalizacji sie pauzuja i nie ruszaja - tez tak macie? Edited August 1, 2017 by SirWinsALot Link to comment Share on other sites More sharing options...
drabollo Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Raczej nie ma. Tam jest OTA czyli dostanie powiadomienie o nowej wersji systemu. Ściągnie i zainstaluje automatycznie jak będzie chciała. Nic w tym trudnego. Nie trzeba nic wgrywać przez kompa.Wysłane z mojego Redmi 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirWinsALot Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 dzieki, w takim razie nic nie bede narazie aktualizowal, najwyzej kiedys ja przeguide'uje. z tym youtube to wszyscy tak maja, czy moje ustawienia w obu telefonach sa nie takie jak powinny? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Do autostartu w aplikacji Panel dodaj rzeczy pokroju Messenger, wtedy większa pewność że będą działać od startu systemu i możliwe, że nie będą ubijane Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirWinsALot Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 done, tak samo dalem messangera, facebook, skype i inne komunikatory jako "Bez ograniczeń: oszczędzanie energii nie ogranicza aplikacji w tle" tak aby wyskakiwaly powiadomienia. PS: Youtube naprawiony! zaktualizowalem sama aplikacje "Internet" (wbudowana przegladarka) i wersja z 21lipca2017 ma juz fixa z maxymalizacja obrazu Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 1, 2017 Share Posted August 1, 2017 Ja mam pytanko, czy da się wyłączyć ikonę na pasku powiadomień podczas ładowania telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 Dnia 1.08.2017 o 18:48, matiasmovie napisał: czy da się wyłączyć ikonę Jaką ikonę? Ładowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balasek Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 (edited) czy w globalu jest google sklep? Edited August 6, 2017 by Balasek poprawka Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 (edited) 45 minut temu, kamillm napisał: Jaką ikonę? Ładowania? tak, na pasku powiadomień tą zieloną 12 minut temu, Balasek napisał: czy w globalu jest google sklep? tak, jest Edited August 6, 2017 by matiasmovie Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 (edited) Witam wszystkich serdecznie. Zamierzam dziś zakupić xiaomi redmi 4x w sklepie media markt https://mediamarkt.pl/telefony-i-smartfony/smartfon-xiaomi-redmi-4x-3-32gb-zloty Czytając forum znalazłem problemy między innymi o przegrzewaniu się Redmi 4x przegrzewa się ??? czy tego typu rzeczy występowały w wersjach ze sklepów jak media martk etc. Czy telefon posiada pasmo 800Mhz lte bo szukając w internecie i patrząc na recenzje każdy pisze co innego. Nie chcę już się wpakować z telefonem, który się grzeje wystarczy jak mój obecny lg g3 potrafił nagrzać wyświetlacz do 60 stopni..... a po gwarancji zaczął się resetować co pare minut Edited August 6, 2017 by danio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balasek Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 @up Nie wiem jak z tym grzaniem się, ale przepłacasz i to dużo w MM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts