preston2009 Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 @Netoper Nawet Jak wyłączysz synchronizację to dostaniesz powiadomienie aby ją włączyć. Ja się z tym pogodziłem bo przeważnie pojawia się raz na dwa dni, rzadko kiedy częściej. Głównie gdy włączę na pewien czas neta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Dnia 19.08.2018 o 23:11, preston2009 napisał: Nawet Jak wyłączysz synchronizację to dostaniesz powiadomienie aby ją włączyć. oprócz synchronizacji to jeszcze samą chmurę trza wyłączyć i wtedy powiadomienia przestają wyskakiwać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 @Netoper chyba jak wyłączy się jej proces przez roota. Daruję go sobie bo potem są problemy. Synchronizacja z chmurą włącznie wyłączona i nadal czasem powiadomienie przyjdzie. Nic sobie z tego nie robię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 W tych ustawieniach synchronizacja, to niżej jest chmura xiaomi, no i w niej wyłącz jeszcze wszelkie aktywności.Jak Ci wyskoczy komunikat to weź go dłużej przytrzymaj palcem i otworzy się okno z możliwością wyłączenia powiadomień.Do jednej i drugiej metody nie trza roota.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 24, 2018 Share Posted August 24, 2018 Mam wszystko wyłączone wcześniej. A powiadomienie niech sobie będzie. Nie chcę sobie niepotrzebnie zablokować powiadomień z tej apki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziku90 Posted August 25, 2018 Share Posted August 25, 2018 Tego powiadomienia też się nie da 'normalnie' wyłączyć?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 25, 2018 Share Posted August 25, 2018 Przytrzymaj dłużej palucha na powiadomieniu, otworzy się okno z opcjami i zobacz czy możesz wyłączyć powiadomienia.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Panowie i Panie gdzie się włącza/wyłącza żeby mi nie rozlaczalo wifi jak telefon się zablokuje/wygasi???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saataniel Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Ustawienia-Wifi -,na dole ustawienia dodatkowe -zmień na zawsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrekR Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Dzięki.Jest. Kurcze wchodziłem tu,ale ta ostatnią pozycję zasłania ten przycisk odśwież i nie widziałem tego dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monoaudiostereo Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 (edited) Czy ktoś też ma takiego buga, że pasek powiadomień ma czarny cień? U mnie pierwszy raz pojawiło się z tydzień temu. Nic nowego nie zainstalowałem ani nie zmieniałem. Nie wiem jaki jest tego powód. Pojawia się to samo w losowych momentach. Jak już się pojawi to ten pasek będzie tak wyglądał cały czas do momentu uruchomienia telefonu ponownie. EDIT. Udało mi się rozwiązać problem. Wygląda na to że MIUI ma jakiś problem z aplikacjami które mają tryb nocny. Tak się składa że miałem zainstalowany Android Messages i włączyłem na nim tryb nocny. Wystarczyło ten tryb nocny wyłączyć i problem zniknął. Edited September 15, 2018 by monoaudiostereo Problem rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
en-t Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 Dzień dobry wszystkim, to mój pierwszy post, nie wiem czy w dobrym temacie, w razie czego liczę na wyrozumiałość adminów. Zamierzałem (zamierzam) kupić Redmi 4X, w tym telefonie pasuje mi wszystko od przekątnej ekranu, przez procesor, baterię, na czytniku linii papilarnych kończąc. Jest on na dzień dzisiejszy trudny do zdobycia, ale nie niemożliwy, ale jest jedno małe ALE... Pisałem do oficjalnego sklepu Mi, czy wprowadzą jeszcze go do sprzedaży. Dostałem odpowiedź, że oficjalnie nie będzie już w sprzedaży ze względu na niedługie wyłącznie tego modelu ze wszelkich aktualizacji. Mam teraz dylemat, czy warto kupować telefon za 7 stów, wiedząc że za półtora roku nie otworzę połowy stron w necie, bo sterowniki już są za stare, tak jak ma to teraz miejsce z moją Lumią 630. Pytanie do użytkowników starszych modeli, czy po wygaśnięciu wsparcia ze strony producenta, smartfony Xiaomi jeszcze się do czegoś nadają, ile można bez takich aktualizacji przejechać? Chciałbym żeby taki telefon starczył mi na co najmniej 3 lata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprzetowiec90 Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 Kup se uzywany z gw. Placenie obecnie 700zl za redmi 4x to pomylka. Na 3lata starczy ale zawsze lepiej se odblokowac bootloader i jechac na customach lu fabrycznym wyczyszczonym z syfu. Wsparcie na xda jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 @en-t Nie wiem co nabujał ten gość, ale mi jeszcze działa Mi2S z 2013 r. Fakt nie ma już dawno aktualizacji, ale działa wszystko. FB, net, nawigacja, rozmowy i smsy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas8707 Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Witam doradzi mi ktoś co zrobić jak podczas sluchania muzyki wyłącza się w trakcie odtwarzacz. Odinstalowywanie aktualizacji nic nie daje. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 4 hours ago, Lukas8707 said: Witam doradzi mi ktoś co zrobić jak podczas sluchania muzyki wyłącza się w trakcie odtwarzacz. Odinstalowywanie aktualizacji nic nie daje. Z góry dziękuję. Używasz standardowego, wbudowanego odtwarzacza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas8707 Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 7 minut temu, poziomek90 napisał: Używasz standardowego, wbudowanego odtwarzacza? Tak . Ale jest to też na tidalu i na nowym odtwarzaczu który pobrałem ze sklepu Play. Na wszystkich jest to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viader80 Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Ustawienia-bateria i wydajnosc-oszczedxanie baterii/wybierz aplikacje- wybierasz odtwarzacz i zaznaczasz bez ograniczen radzę tak zrobić do wszystkich apek, które chcesz żeby działały w tle Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelG7 Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 (edited) 18 godzin temu, Lukas8707 napisał: Witam doradzi mi ktoś co zrobić jak podczas sluchania muzyki wyłącza się w trakcie odtwarzacz. Odinstalowywanie aktualizacji nic nie daje. Z góry dziękuję. Załóż mu kłódkę (na pulpicie klikasz w przycisk menu, w widoku otwartych aplikacji ciągniesz odtwarzacz w dół, u góry po prawej pokaże się znaczek kłódki), u mnie zadziałało z odtwarzaczem i ze Spotify Edited November 28, 2018 by PawelG7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
And.N Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 (edited) Witam użytkowników Redmi 4X i mam takie pytanie: czy w 4X jest podobny problem z dźwiękiem podczas nagrywania filmików (bądź używania dyktafonu) jak w Redmi 4A ? Problem ten (w Redmi 4A) polega na tym, że podczas odtwarzania nagranego filmiku dźwięku praktycznie nie słychać (trzeba przyłożyć telefon do ucha wtedy coś tam ewentualnie słychać). Można właściwie traktować, że nagrane video jest bez fonii. Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Oczywiście telefon (4A) zaktualizowany do najnowszego oprogramowania i głośności ustawione na max. Edited December 17, 2018 by And.N Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 Nie ma żadnego problemu z dźwiękiem,miui9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
And.N Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 1 godzinę temu, ohara napisał: Nie ma żadnego problemu z dźwiękiem,miui9. Dzięki za odpowiedź. W Redmi 4A niestety problem jest w miui10, także był w miui9 (po aktualizacji do MIUI10 nic się nie zmieniło). Tylko jeszcze raz chcę podkreślić, że chodzi o nagrany dźwięk w filmikach, bądź dyktafonem. Podczas odtwarzania np. mp3, filmików z internetu, jest wszystko OK, poziom głośności jest zadowalający. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Wiem że był problem bo miałem 4A,jedyne wyjście to root i skopiować dwa pliki odpowiednie i po tym działa jak trzeba.Jakie pliki to znajdziesz w dziale dla 4A Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 Ktoś się orientuje czy w MIUI 10 można włączyć pokazywanie prawdopodobnego czasu ładowania albo wskazówek jak i kiedy ładować? Było coś takiego w MIUI 9, teraz jest napisane jedynie, że ładuje i to wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 8 godzin temu, poziomek90 napisał: Ktoś się orientuje czy w MIUI 10 można włączyć pokazywanie prawdopodobnego czasu ładowania albo wskazówek jak i kiedy ładować? Było coś takiego w MIUI 9, teraz jest napisane jedynie, że ładuje i to wszystko chodzi ci jak włączyc % baterii podczas ładowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 13 minutes ago, Kanio said: chodzi ci jak włączyc % baterii podczas ładowania? Nie. Wcześniej tam na dole było napisane ile mniej więcej zostało do końca ładowania. Można było to kliknąć i rozwijało się bardziej szczegółowe info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 a sam tego szukałem i nie znalazlem chyba usuneli to z opragramowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 Czyli R4x posiada LTE Advanced? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 Dnia 24.01.2019 o 08:48, ohara napisał: Czyli R4x posiada LTE Advanced? A myślisz, że skąd ten plus przy LTE? Snapdragon 435 ma modem X9, co sprawia że jest on pierwszą jednostką z serii 4xx wyposażoną w Cat. 7 LTE (pobieranie danych z maksymalną prędkością 300 Mbps, wysyłanie 100 Mbps) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaz39 Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Witam Czy LTE Advanced trzeba jakoś włączyć, czy pokazuje sie jak jest dostępne? Pozdrawiam Kazik Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Jak jest dostepne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts