lubek Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 Witam Używam telefonu od kilku lat głównie do przeglądania internetu i ściągania plików (wifi), które przenoszę na komputer. Obserwuje regularne znikanie dostępnej pamieci mimo używania dosłownie kilku programów , braku gier, używania sprzątacza . Wyłączyłem kopie systemu oto a mimo tego znikło już 6 GB pamięci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 @lubek sprawdz co zajmuje najwiecej pamięci, niestety nikt z nas nie powie Ci przez internet co Ci zaśmieca. Zerknnij na pamiec podreczna skoro przegladasz internet i uzywasz chroma potrafi on czasem rozrosnac sie do duzych rozmiarow. Moze gdzies sa tez przetryzmywane nie do konca sciagniete pliki, gdy przerywales sciaganie. Daj zrzut z infromacji o pamieci Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohara Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 Dokładnie wyczyść pamięć podręczną aplikacji, usuń stare pobrane pliki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubek Posted January 21, 2021 Author Share Posted January 21, 2021 Robię to regularnie. Nie mam rota i nie wszędzie mam dostęp . Na moje oko to to po mimo wyłączenia kopi zapasowej systemu przy każdej aktualizacji MUI czy innych systemowych aplikacji coś jest "zachowywane" i ogranicza dostępna pamięć. Na razie nie mam czasu ale chyba konieczne będzie przywrócenie ustawień fabrycznych. A tak swoją drogą te ciągłe automatyczne aktualizacje (przy tak minimalnej ilości aplikacji) są irytujące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts