danio Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 (edited) niby tak ale sporo rzeczy kupowałem w MM i chcąc oddać cokolwiek za każdym razem przyjmowali nawet po tygodniu i nie robili żadnych problemów nawet z niezłymi śladami użytkowania sprzęt przyjmowali tylko jednak wolałbym nie trafić na taki egzemplarz żeby na drugi dzień jechać oddawać ;/ EDIT: jak ktoś kupował w sklepie typu mm/me/rtv to prosiłbym o jakieś wypowiedzi Pozdrawiam! Edited August 6, 2017 by danio Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 42 minuty temu, danio napisał: jak ktoś kupował w sklepie typu mm/me/rtv to prosiłbym o jakieś wypowiedzi Kupowałem w proline.pl (mają sklepy stacjonarne w kilku miastach w tym w moim) egzemplarz wydaje się ok, grzeje się jak każdy tu opisywany czyli dłużej pograsz/pobawisz się żarłocznymi apkami to 40 stopni, z 800MHz i soft global (na start miałem 8.2.7.0), nie odczułem jakiś większych problemów poza tymi opisywanymi tutaj na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 @matiasmovie ikony nie wyłączysz Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 20 minut temu, matiasmovie napisał: Kupowałem w proline.pl (mają sklepy stacjonarne w kilku miastach w tym w moim) egzemplarz wydaje się ok, grzeje się jak każdy tu opisywany czyli dłużej pograsz/pobawisz się żarłocznymi apkami to 40 stopni, z 800MHz i soft global (na start miałem 8.2.7.0), nie odczułem jakiś większych problemów poza tymi opisywanymi tutaj na forum. 40 stopni to jeszcze nie grzanie przyzwyczaiłem sie do temperatur 50 w góre xd no ale nie chciałbym trefnego telefonu i znowu się z tym męczyć że telefon parzy w ręce Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 (edited) 3 godziny temu, danio napisał: 40 stopni to jeszcze nie grzanie przyzwyczaiłem sie do temperatur 50 w góre xd no ale nie chciałbym trefnego telefonu i znowu się z tym męczyć że telefon parzy w ręce no kupując w sklepie stacjonarnym(zamawiając online) zawsze masz te 10 dni na oddanie produktu o ile nic nie jest uszkodzone z winy użytkownika, więc możesz się pobawić tydzień i jak nie pyknie to oddać, co do grzania to bardziej bym się obawiał niedziałającego jakiegoś czujnika albo czytnika bo takie przypadki już były 3 godziny temu, kamillm napisał: @matiasmovie ikony nie wyłączysz no to lipka Edited August 6, 2017 by matiasmovie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek_Klimczuk Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 Witam wszystkich serdecznie. Zamierzam dziś zakupić xiaomi redmi 4x w sklepie media markt https://mediamarkt.pl/telefony-i-smartfony/smartfon-xiaomi-redmi-4x-3-32gb-zloty Czytając forum znalazłem problemy między innymi o przegrzewaniu się Redmi 4x przegrzewa się ??? czy tego typu rzeczy występowały w wersjach ze sklepów jak media martk etc. Czy telefon posiada pasmo 800Mhz lte bo szukając w internecie i patrząc na recenzje każdy pisze co innego. Nie chcę już się wpakować z telefonem, który się grzeje wystarczy jak mój obecny lg g3 potrafił nagrzać wyświetlacz do 60 stopni..... a po gwarancji zaczął się resetować co pare minutZapraszam do Dębna, u nas Redmi 4x za 699,- wersja global.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu TapatalkaZapraszam do Dębna, u nas Redmi 4x - 699,- wersja global.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balasek Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4x-eu-3gb-32gb-snapdragon-lte800-w24h-i6849309592.html Co myślicie o tej aukcji, potrzebuję telefonu na już. Sprzedający wydaje się w porządku. Nie doczytałem jedynie czy telefon ma global czy xiaomi.eu co mnie najbardziej interesuję(chcę globala z aktualizacjami OTA) bez żadnych zabaw z rootami i bootloaderami Link to comment Share on other sites More sharing options...
miniek987 Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 (edited) 1 godzinę temu, Balasek napisał: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4x-eu-3gb-32gb-snapdragon-lte800-w24h-i6849309592.html Co myślicie o tej aukcji, potrzebuję telefonu na już. Sprzedający wydaje się w porządku. Nie doczytałem jedynie czy telefon ma global czy xiaomi.eu co mnie najbardziej interesuję(chcę globala z aktualizacjami OTA) bez żadnych zabaw z rootami i bootloaderami Ja tego akurat nie znam, ale polecam tą aukcje http://allegro.pl/pl-gw24m-fv23-redmi-4x-global-3-32-eu-ce-i6904420896.html To jest użytkownik tego forum, bardzo rzeczowa, kompetentna i słowna osoba, z obsługi jestem bardzo zadowolony. Gwarancja jest na 24 miesiące na tel + 12 miesięcy na baterie i akcesoria. Z tego co się orientuję ma na stanie w kolorze czarnym, soft global i obsługuje LTE 800. Edited August 7, 2017 by miniek987 Dodanie informacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 @Balasek Jeżeli masz gdzieś sklepy proline w mieście to tam masz telefon za 699zł lub z flexible glass za 719 z softem global Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneeeK Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Nie chcę zakładać nowego tematu więc skoro ten ma tytuł pytania odnośnie 4x to tu zapytam. Czy ktoś z was testował inne romy np te które można znaleźć na XDA? Poniżej link do działu z naszym 4x i jednego przykładowego romu: https://forum.xda-developers.com/t/xiaomi-redmi-4x https://forum.xda-developers.com/android/development/rom-viperos-xiaomi-redmi-4x-4-t3650108 Jeżeli jednak wybrałem zły dział lub temat to przepraszam Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Zadam jeszcze ostatnie pytania przegląda zakupem Czy występuje w tym modelu thermal throttling? I jak radzi sobie miui z zarządzaniem pamięcią ram w wersji 3GB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Przecież ten procek praktycznie tak pracuje jakby thermal throtling ciągle był Taktowanie ma 1,4GHz więc nie bardzo jest już co ograniczać. Jak na tak niską półkę to działa wyjątkowo sprawnie. Co do zarządzania RAM to jak powylączasz wszystkie ubijania i oszczędzania to nie jest źle. Do tego na najważniejsze apki zakładasz kłódkę i da się zyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
filbron Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Witam Przy wyłączeni telefonu wszystkie zdjęcia przypisane do kontaktów znikają. Czy ktoś podpowie jaka jest przyczyna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Tak więc kupiłem 4x i jestem bardzo zadowolony bateria jak i temperatury bardzo dobre wiecie może czy zadziała tu adapter micro usb > hdmi? Na starym g3 który mial SD801 była możliwość nie wiem jak z tym SD435 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Nigdzie nie widziałem żeby się tym chwalili. Ostatnim telefonem Xiaomi, który to umożliwiał był Mi2S na MIUI5 lub 4 bodajże. Aktualnie zostaje tylko opcja ekranu bezprzewodowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 działa u was opcja dt2w niby jest zaznaczona ale nic nie daje i drugie pytanie co to za rozdzielczość 2k jak nasz telefon posiada hd Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 @danioSądząc po opcjach masz telefon Note 4X a nie 4X lub jakiś syfmiui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 (edited) Telefon redmi 4x a miui to global stable 8.2.10 choć może po prostu w globalu są zbędne opcje które nie będą działać bo są z innych urządzeń, ciekawe czy miui 9 będzie jako aktualizacja ota Edited August 20, 2017 by danio Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 @danio daj screena z informacji o telefonie. Na en.miui było pisane, że MUI9 będzie jako OTA w globalu. Tylko muszą lepiej sprawdzić choć głównie sprowadza się to do wypuszczenia ROMu kilka tygodni później niż dev/xiaomi.eu i bez niektórych rzeczy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Wychodzi, że bubel wypuścili . Wygląda jak soft pod Note 4X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 (edited) Po czym stwierdzasz, że wygląda jak soft pod note 4x? Edited August 20, 2017 by danio Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Masz opcje podwójne stuknięcie aby odblokować czego nigdy nie było i raczej nie będzie i zmiana rozdzielczości na HD gdzie 4X ma ekran HD. Posiadanie tych opcji jest bez sensu w 4X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 może po prostu sie walneli i każdy ma te opcje w ustawieniach na globalu 8.2.10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiasmovie Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Posiadam 8.2.10.0 i nie mam opcji podwójnego stuknięcia, więc tylko ty masz taki przypadek, albo chińczyk coś namieszał i ci wgrał lewy soft z poprawną cyferką xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 (edited) Ja mam widget baterii na pulpicie klikając go wchodzę w baterię i wydajność Potem ekran wybieram I w tym miejscu pierwsza opcja z góry No i jest choć przez ustawienia nie mogłem tego znaleźć jedynie przez widget baterii w miui kiepsko posortowane to wszystko jest i co niektóre opcją potrafią się powtarzać w ustawieniach i panel sterowania Edited August 20, 2017 by danio Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 8 godzin temu, danio napisał: No i jest choć przez ustawienia nie mogłem tego znaleźć jedynie przez widget baterii w miui kiepsko posortowane to wszystko jest i co niektóre opcją potrafią się powtarzać w ustawieniach i panel sterowania To jest chyba błąd motywu. Sprawdź czy masz to na domyślnym. Prawdopodobnie tego nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Na domyślnym też jest widocznie błąd systemu bo normalnie w ustawieniach tego nie znajdzie jedynie przez widget Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneeeK Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 1 hour ago, danio said: Na domyślnym też jest widocznie błąd systemu bo normalnie w ustawieniach tego nie znajdzie jedynie przez widget A w opcjach programistycznych nie masz czasem wyłączonej opcji "Włącz optymalizacje MIUI" ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 1 minutę temu, ZduneeeK napisał: A w opcjach programistycznych nie masz czasem wyłączonej opcji "Włącz optymalizacje MIUI" ? mam włączone a do czego to służy, mam to wyłączyć? i w dodatku czemu ustawienia programistyczne ciągle znikają tak ma być? muszę w infor o telefonie i wciskać tą wersje miui troche to irytujące bo debugowanie usb też mi się przez to wyłącza Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneeeK Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 (edited) Kiedyś się bawiłem i gdy wyłączyłem tą opcje to trochę mi się pozmieniały ustawienia i wykres baterii (był taki jak u Ciebie), dlatego pierwsza moja myśl że może to przez te opcje właśnie. Co do opcji programistycznych to jak wejdziesz w ustawienia na samej górze masz pole do wyszukiwania tam wpisujesz np. "programistyczne" i Ci je wyszuka. Edited August 21, 2017 by ZduneeeK Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 nie wyszukuje bo opcje programistyczne mi sie ukrywają i muszę klikać w wersję miui żeby sie pojawiły Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneeeK Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 to faktycznie musisz mieć coś nie tak z systemem, u mnie wystarczyło raz odblokować te opcje wciskając wersje miui kilka razy i mam cały czas odblokowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 (edited) 32 minuty temu, danio napisał: opcje programistyczne mi sie ukrywają A nie robisz optymalizacji w panelu sterowania? Ta optymalizacja ukrywa opcje programistyczne. Edited August 21, 2017 by FromWP literówka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 5 minut temu, FromWP napisał: A nie robisz optymalizacji w panelu sterowania? Ta optymalizacja urywa opcje programistyczne. stary wielkie dzięki nie zwracałem uwagi, że to po optymalizacji ginie a czasem ją robię jeszcze raz wielkie dzięki pewnie ukrywa to w bezpieczeństwie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts