kamillm Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 @elbi podaj jeszcze SOT Link to comment Share on other sites More sharing options...
elbi Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 sot 3h18min Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotras214 Posted June 10, 2017 Share Posted June 10, 2017 Super bateria . Ale nie aktualizowalem najnowszej aktualizacji bo podobno jest drenaż baterii tak się tu naczytałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Mam Xiaomi od 4 Dni. Bateria narazie raz ładowana wczoraj od 6:20 telefon chodzi. Dzisiaj 14:34 i jest 53 %. Wczoraj był gps przez dwie godziny włączony. Nawigacja kilka dzisiąt minut, WiFi i sciaganie ze sklepu. Nie jest zle. Chociaż myślałem kupując telefon że 3 dni to będzie minimum. Obiło mi się o oczy filmik do zoptymalizowania Xiaomi ale usunąłem i nie mogę znaleść byłbym wdzięczny jak by ktoś podesłał jak zna Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 @obek-86 a jaki soft masz na nim? W żony bateria 4 dni trzymała i SOT ok. 6H jak na razie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Mam global 8.2 /8.2.9.0 4 dni ??????? Jakos go konfigurowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 (edited) 35 minut temu, obek-86 napisał: Mam global 8.2 /8.2.9.0 4 dni ??????? Jakos go konfigurowałeś? Nie po prostu najnowsze miui ma problem z drenazem baterii. U mnie siedzi xiaomi.eu 8.2.8.0 i ten soft nei mial jeszcze problemu z drenowaniem baterii, jest jeszcze nowszy 8.2.16 ale tam jak 2 dni uciagnie to maks Edited June 12, 2017 by kamillm Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 1 godzinę temu, kamillm napisał: Nie po prostu najnowsze miui ma problem z drenazem baterii. U mnie siedzi xiaomi.eu 8.2.8.0 i ten soft nei mial jeszcze problemu z drenowaniem baterii, jest jeszcze nowszy 8.2.16 ale tam jak 2 dni uciagnie to maks Kurcze i co teraz począć???? jak telefon wgrane ma co potrzeba :/ baterii zostało 40 % wiec pewnie jutro trzeba bedzie ladować w ciagu dnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 12 minut temu, obek-86 napisał: Kurcze i co teraz począć???? Wgrać xiaomi.eu 8.2.8.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 3 minuty temu, kamillm napisał: Wgrać xiaomi.eu 8.2.8.0 Ustawienia fabryczne? Czy jak sorry za proste pytania pewnie dla CIebie. Czy starcę wszystko co mam na phonie już ponstalowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 3 minuty temu, obek-86 napisał: Ustawienia fabryczne? Odblokowanie bootoladera => TWRP => xiaomi.eu 4 minuty temu, obek-86 napisał: Czy starcę wszystko co mam na phonie już ponstalowane? Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 8 minut temu, kamillm napisał: Odblokowanie bootoladera => TWRP => xiaomi.eu Tak. Nie rozumiem. :/ Czyli co powienem wykonać krok po kroku jesteś w stanie mi to opisać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Wejdź na MIUI Polska i znajdź dział : instalacja MIUI 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 A moze po prostu przywrocic ustawienia fabryczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 9 godzin temu, obek-86 napisał: A moze po prostu przywrocic ustawienia fabryczne? A co to da? Zresetuje Ci telefon i nic poza tym, Instalacje softu masz tutaj: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Wyzsza technologia orientujecie się jak jest z Xiaomi 4X czy nie będzie w najblizszym czasie aktualizacji? chodzi mi o to np że wyskoczy w telefonie atualizuj do nowej wersji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 17 minut temu, obek-86 napisał: chodzi mi o to np że wyskoczy w telefonie atualizuj do nowej wersji ? Tego nie wie nikt... chyba, ze jakis beta-tester moze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 kamillm aty Jak instalowałeś na Swoim 4X? Bo ja kupiłem w polskim sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 57 minut temu, obek-86 napisał: kamillm aty Jak instalowałeś na Swoim 4X? Bo ja kupiłem w polskim sklepie. Ja odblokowalem bootlader, wgralem TWRP, nastepnie wgralem xiaomi.eu, normalna procedura wgrywania xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Bateria 2 dni i 3 godziny i zostalo 20 % warto przeinstalowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 A czas ekranu jaki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 4 minuty temu, tpawel napisał: A czas ekranu jaki? Ekran włączony 5 godz 47 min, dodam że na noc mam taki nawyk że włączam tryb samolotowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 W nocy to prawie bateria nie spada, ale w sumie 6h ekranu na dwa dni to dobry wynik Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Narazie potestuje i zobaczę jak bedzie najwyzej zmienię nie kupiłem z chin tylko w polskim sklepie wiec może nie warto zmieniać. Denerwuje mnie tylko że powiadomienia wyskakują do wszystkich aplikacji. Jak to wyłączyć? Dodatkowo telefon za kazdym razem chce dostep do kontaktow itp itd zezwalacie na to? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 4 godziny temu, obek-86 napisał: Denerwuje mnie tylko że powiadomienia wyskakują do wszystkich aplikacji. Jak to wyłączyć? Jakie powiadomienia? 4 godziny temu, obek-86 napisał: Dodatkowo telefon za kazdym razem chce dostep do kontaktow itp itd zezwalacie na to? zalezy jakiej aplikacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 15 godzin temu, kamillm napisał: Jakie powiadomienia? zalezy jakiej aplikacji 1. Powiadomienia przy palikacji np gogle play jest 1 - ze jest dostepna aktualizacja denerwujace to jest 2. Macie też tak rozregulowane wejscie ladowania do telefonu? U mnie nie wchodzi sztywno tylko jak jest podłączone to macha się na boki 3. Tak wygląda mój telefon po użytkowaniu ponad dwa dni. Dodam, że nie siedzę na nim non stop. Telefon był używany do Navigacji, wi-fi, endomondo kilka godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 22 minuty temu, obek-86 napisał: Macie też tak rozregulowane wejscie ladowania do telefonu? U mnie nie wchodzi sztywno tylko jak jest podłączone to macha się na boki U mnie siedzi ciasno. 22 minuty temu, obek-86 napisał: Tak wygląda mój telefon po użytkowaniu ponad dwa dn No to w sumie chyba podobnei jak na pierwszym xiaomi.eu stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Ja przeszedłem na xiaomi.eu i o ile z płynności jestem zadowolony o tyle bateria mocno średnio. Na dual sim wczoraj miałem 5 h SoT tylko, do tego przez noc spadło 10% baterii. Poczekam jeszcze kilka cykli może się ustabilizuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 25 minut temu, kamillm napisał: U mnie siedzi ciasno. Czyli może dali mi jakieś gówienko bo strasznie lata wejscie. Reklamować? jak myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aramis Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Z reklamacją może być słabo, standardowa odpowiedź "uszkodzenie mechaniczne nie podlega gwarancji". Choć mogę się mylić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 1 godzinę temu, obek-86 napisał: Reklamować? jak myślicie? Gdzie kupowales? 1 godzinę temu, tpawel napisał: Na dual sim wczoraj miałem 5 h SoT tylko, do tego przez noc spadło 10% baterii https://www.androidfilehost.com/?fid=457095661767150306 - na tym jest elegancko z baterią Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 @kamilm to jest stable? Dzięki, zaraz zasysam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 1 minutę temu, tpawel napisał: @kamilm to jest stable? Dzięki, zaraz zasysam Tak stable. U mnie żona miała na nim sot ponad 6H i telefon ładowała po 4 dniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obek-86 Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 3 godziny temu, kamillm napisał: Tak stable. U mnie żona miała na nim sot ponad 6H i telefon ładowała po 4 dniach. A jak jest teraz? Dalej po 4 dniach? Może nie używa telefonu tylko lezy 3 godziny temu, kamillm napisał: Gdzie kupowales? EURO RTV AGD. W ogole to telefon przyszedl tylko w folii od ups w szoku bylem pewnie uszkodził się podczas transportu bo był rzucany jak szmata. A może reklamować do oryginalnego producenta xiaomi lub odstąpić od umowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 Tak stable. U mnie żona miała na nim sot ponad 6H i telefon ładowała po 4 dniach.Mała podpowiedź dla innych. Po instalacji na zwykłego deva od razu konieczne full wipe.Zrobiłem tylko cache/dalvik i sypał mi błąd za błędem, do tego stopnia że nie mogłem nawet wejść ustawień fabrycznych zrobić.O dziwo nawet TWRP nie chciało się uruchomi,ale po pół godziny poszło i zrobiłem full wipe. Pomogło, działa Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts