Dyskusja ogólna
50 topics in this forum
-
- 3 followers
- 1.6k replies
- 153.5k views
Czy ktoś z Was ma już Redmi Pro? Czy możecie podzielić się pierwszymi wrażeniami z użytkowania tego telefonu? //Nezu: Temat zamieniam na ogólną dyskusję o Redmi Pro.
Last reply by Li Ming, -
-
- 2 followers
- 21 replies
- 12.9k views
Mam takie dość grube pytanie, więc założę wątek. Otóż wszyscy wiemy, że z ROMami do Redmi Pro odwalają się niezłe cuda. Tak więc chciałbym zadać takie ogólne pytanie - która wersja miuipolska jest według was do RP najlepsza i jakie są jej zalety i wady na tle innych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Last reply by Rafa79Bor, -
- 2 replies
- 2.7k views
Ostatnio się zorientowałem ze oficjalnie zakończono wsparcie redmi pro, rozumiem że wersja 9.1.3 była ostatnia czy też czekamy na jakieś poprawki? Pytam bo mam w domu 2 egzemplarze redmi pro i obydwa miewają problem z wifi. Czy ktoś ma info o planowanych aktualizacjach czy może jakiś inny pomysł i skoro nie będzie już aktualizacji to przejść na globala?
Last reply by Bart1, -
- 7 replies
- 2.9k views
Na oficjalnej stronie miui.com pojawił się soft do REDMI PRO w wersji 9 oznaczony numerem V9.2.1.0.MHQCNEK (MIUI9). http://en.miui.com/download-304.html Oczywiście jest to wersja China, ale miejmy teraz nadzieję że zespół EU szybko nam przerobi wersję dla naszych rodaków. Jak ktoś używa tego China wersja niech da znać jak odczucia? Michał
Last reply by mecedo, -
- 5 replies
- 23.5k views
Czy można zresetować telefon do ustawień fabrycznych? Jak to zrobić i czym to grozi , nie mam na myśli utratę danych. Chce mieć telefon taki jaki wyciągnełem z pudełka.
Last reply by pawelt, -
- 1 follower
- 365 replies
- 42.4k views
Po raz pierwszy trafił w moje ręce telefon ze stajni Xaomi. Czy ktoś z Was mógłby poprowadzić mnie step by step do instalacji polskiego MIUI tak bym nie uceglił telefonu?
Last reply by pawelt, -
- 4 replies
- 1.3k views
Witam, Jestem laikiem w kwestiach telefonów stąd pytanie. Szperałem po forum ale pewnie robiłem to źle Zainstalowałem wczoraj MIUI 9. Po tej aktualizacji nie mogę używać FAKE GPS (w grze pokemon) ponieważ zaktualizowały się aktualizacje zabezpieczeń. Patrzyłem na poradniki jak to obejść ale musi być zrootowany telefon jednak nie wiem czym i jak to zrobić. Może można to zrobić z poziomu telefonu? Może wiecie gdzie są poradniki do rootowania naszego modelu? KingRoot nie działa Może też mieliście ten problem i jakoś go obeszliście? Proszę o pomoc
Last reply by Tonik, -
- 2 followers
- 4 replies
- 2.1k views
Wygląda na to, że masz Redmi Pro nie dostanie MIUI 9: http://en.miui.com/thread-736393-1-1.html Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by Nezumi, -
- 11 replies
- 5.6k views
Witam, czy jest możliwość blokowania ekranu tapnięciem? Włączyłem funkcje odblokowania ekranu tapnięciem, ale nie ma takiej opcji jeśli chodzi o blokowanie. Chcę po prostu jak najmniej używać fizycznych przycisków a dodatkowo przyzwyczajony jestem z Lg g3
Last reply by kubaMI5, -
- 0 replies
- 938 views
Witam, mam problem ze sciaganiem mp3 na moim redmi pro, moze ktos z Was mial juz podobna sytuacje i bedzie wiedzial co zrobic. Wyglada to tak, po kliknieciu linku do sciagniecia mp3, pojawia sie ekran z wyborem aplikacji w jakich moge otworzyc ten plik, jesli wybiore internet to pokazuje, ze po sciagnieciu ten plik bedzie mial mniej niz 1kb, jesli go sciagne to nie da sie nic z nim zrobic. Na moim drugim xiao, redmi 4 pro, dziala to bez problemu, sciaga sie od razu pelny plik mp3 i mozna go odtwarzac w muzyce. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by yaztszomp, -
- 1 follower
- 12 replies
- 4.7k views
Witam, Jestem nowy na forum, więc jeżeli wybrałem złą kategorię, to proszę o przeniesienie. Chciałbym się dowiedzieć, kiedy i czy w ogóle będzie dostępnę MIUI Polska oparte o Android 7.0/7.1 dla Redmi Pro? (Helio X25) Jeżeli był już podobny temat z odpowiedzią, to baaardzo przepraszam, ale nie mogłem takowego znaleźć Liczę na szybką odpowiedż, Oskar Ż.
Last reply by tosshi2, -
- 40 replies
- 5k views
Witam, Czy u was w redmi pro też jest słaby zasięg LTE? Mieszkam na wsi ale zasięg był dobry na xperii T3 (2 kreski), więc mi się wydaje, że na tym telefonie powinno być lepiej. Tutaj jest tak, że na wsi nie lapie, ale już w mieście smiga. Na dodatek bateria też jest slaba (1 dzień normalnego użytkowania). System to najnowszy MIUI Polska. Czy to jest normalne?
Last reply by pawelt, -
- 0 replies
- 904 views
Witam! Zauważyłem ,że nie ma możliwosci przypisania kontaktów do klawiatury numerycznej,próbowałem korzystać z różnych aplikacji,ale żadna z nich nie posiada informacji przy zielonej słuchawce o nieodebranych rozmowach.Czy jest jakaś alternatywa?
Last reply by maqgregor, -
- 3 replies
- 1.1k views
Witam rozbiłem redmi pro. Nic nie widać. Niestety miałem tak że przy każdym połączeniu usb pytał się czy tylko ładowanie czy przesył danych. Nie moge nic z niego ściągnąć bo cały czas jest tylko w ładowaniu. Proszę by ktoś wysłał mi screen gdzie się klikało po podłączeniu do usb o zmianę trybu. Może uda się po omacku. A może nawet ruszyłoby udostępnianie ekranu na apkę mi w pc. Dziękuję.
Last reply by @GUTEK@, -
- 4 replies
- 5.5k views
Witam. Problem mam taki, że przy udostępnianiu ekranu (Drop>prześlij) i przy włączonej aplikacji Play NOW, ekran na TV (smart od Samsunga) ekran wysiwtla szare grafiki i dźwięk a obrazu brak. Menu kontekstowe działa lecz obrazu niet. Jak temu zaradzić? Chciałbym oglądać obraz z PLAY NOW na TV ale nie potrafię sobie poradzić. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by mrosi, -
- 5 replies
- 2.6k views
Czy jest możliwość ustawienia aby ekran się podswietlił po otwarciu pokrowca a potem palec na skaner. Miałem takie coś w htc desire 820 jak otworzyłem etui htc dot view to się ekran odblokował. W redmi pro wystarczy tylko aby się podswietlił to potem odblokuje odciskiem palca. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by @GUTEK@, -
- 5 replies
- 1.4k views
Witam jestem nowy i w piątek będę mial juz Redmi Pro , 3gb/32gb x20 helio niestety z chińskim romem i napewno miui 8 i chcialem zapytać sie o to czy warto przechodzić na globalną wersję i z chińskiego? Język angielski w chinskim romie chyba bedzie a z angielskim problemu nie mam . Chodzi o płynność dzialania i funkcje . Czy możecie polecić dobry poradnik który krok po kroku poprowadzi zielonego jak Odblokowac bootloader , jaki rom dobry czysty sprawny sciagnac i jak go potem zainstalowac ? Boję sie troche ze ucegle telefon juz mi sie to kiedyś zdarzyło z LG ale lg w komisach naprawiaja a taka chinska nowosc to watpie ze uratują. Wiec jakie jest ryzyko ze cos pojdzie nie t…
Last reply by mrosi, -
- 4 replies
- 1.5k views
Mam pytanie do użytkowników. Przymierzam się do kupna Redmi Pro ale spotkałem kilka opinii, że OLED z tego telefonu, to nie do końca OLED. Podobno jak się patrzy na ekran w ciemnym pomieszczeniu, to widać jakby czerń była delikatnie podświetlona. Szczególnie jak się zmniejszy jasność ekranu. Ciekawią mnie Wasze spostrzeżenia w tym temacie? Ja mam starą Lumię 730 i w niej OLED daje idealną czerń przy dowolnych ustawieniach
Last reply by paralemptor, -
- 8 replies
- 2.8k views
Witam. Przymierzam się do kupna Redmi Pro, jednak zastanawiam się czy będzie się dało nim nagrywać też filmy w rozdzielczości UHD. Specyfikacja techniczna, tj. procesor i sensory na to pozwalają, tak samo jak w Redmi Note 3 Pro. I właśnie w Redmi Note 3 Pro da się nagrywać klipy 4k jednak przez aplikację google camera. Niestety nei znalazłem informacji czy w Redmi Pro też jest opcja nagrywania w 4k korzystając z niedomyślnej aplikacja aparatu. Jest ktoś w stanie zweryfikować te informacje? Z góry wielki dzięki.
Last reply by basket4rap, -
- 6 replies
- 1.7k views
Jaką polecacie nawigację do redmi pro bo zwykle mapy Google niby działają ale obraz stoi w miejscu jak straci sygnał ale pokazuje następny manewr i głos mówi gdzie trzeba skręcić ale to jest mało komfortowe. Może trzeba zastosować jakiś program wspomagający gps? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by wojtekmarchewka, -
- 12 replies
- 5.5k views
Witam. Dotarł do mnie właśnie case z klapką. I mam pytanie z tym związane. Gdzie znajdę opcje do włączenia trybu(?) Działania z tą klapką. Chodzi mi o wyświetlanie godziny i powiadomień pod okienkiem i działanie związane z otwieraniem klapki. Pozdrawiam. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by skejcikk1, -
- 3 replies
- 1.4k views
Czy istnieje możliwość uruchomienia - konkretnie przyłożenia palca do czytnika, tak aby od razu pomijać ekran blokady i mieć pulpit ? Nie mówię o wciskaniu przycisku zasilania lub home.
Last reply by XiaoRén, -
- 4 replies
- 1.7k views
Czy też tak macie że podczas zwiększania/zmniejszania pasek przeskakuje o dany segment i nie ma płynnej regulacji głośności. Chodzi mi o to że np grając w grę chcę mieć bardzo cicho żeby lekko było słychać, niestety ostatnia z najniższych skal jest na tyle głośna że i tak gram na wyłączonym dźwięku. MIUI 8.1.2.0
Last reply by mariusz.ur, -
- 3 replies
- 1.1k views
Od jakiegoś czasu nie dochodziły do mnie smsy, próbowałem walczyć z tym problemem z siecią, nie przyniosło to żadnych rezultatów. Przez przypadek odkryłem ze podczas zamykania wszystkich otwartych okien za pomocą krzyżyka jak na rysunku poniżej, aplikacja zabija wszystkie procesy zwalniając pamięć RAM, niestety tak zabija pewne procesy że nie potrafią samoczynnie powstać i np. wiadomości SMS nigdy już nie dochodziły. Czy jest jakaś opcja żeby samoczynnie proces się uruchamiał.
Last reply by mis_82, -
- 10 replies
- 2.6k views
Witam, Proszę o Wasze opinie i pomoc. Zakupiłam telefon Xiaomi Redmi Pro na tej aukcji Aliexpress: https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Pro-Prime-64GB-ROM-Mobile-Phone-MTK-Helio-X25-Deca-Core-5-5/311331_32729053069.html Telefon odebrałam w dniu wczorajszym. Zainstalowałam program Mobile Security & Antywirus. Po przeskanowaniu telefonu wyskoczyła mi informacja o zagrożeniu. Dokładnie chodzii o Android/FakeApp.EB , ściezka: /system/etc/EngineX/game/3_com.android.world.news.pkg, kategoria: Trojan. Nie mogę usunąć tego pliku, pojawia się informacja o braku uprawnien dostępu. Czy telefon który zamówiłam na Aliexpre…
Last reply by mrosi,