XiaoRén Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Mam takie dość grube pytanie, więc założę wątek. Otóż wszyscy wiemy, że z ROMami do Redmi Pro odwalają się niezłe cuda. Tak więc chciałbym zadać takie ogólne pytanie - która wersja miuipolska jest według was do RP najlepsza i jakie są jej zalety i wady na tle innych? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Ja wiem czy "odawalają się niezłe cuda" raczej te same błędy co w romach do reszty Xiaomi. Myślę tak: 1. 7.1.5 2. 7.2.24 3. 7.3.16 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted April 7, 2017 Author Share Posted April 7, 2017 Czy w 7.1.5 był juz fix deep sleep?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted April 7, 2017 Share Posted April 7, 2017 Powiem tak, nie usypiał się przy połączeniu do ukrytej sieci wifi. Po za tym to nie zauważyłem żeby coś innego się działo z usypianiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajdass Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 Mam 7.3.16 i jak na razie jestem zadowolony. Na każdym późniejszym miałem problem z baterią. Teraz mam około 5-6 godzin na SOT w ciągu 48 godzin co uważam za dobry wynik, przy tym około 14 godzin bt i muzyka na słuchawkach około 10-12. Stabilność jest wg mnie bardzo ok. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 (edited) 12 godzin temu, XiaoRén napisał: Czy w 7.1.5 był juz fix deep sleep? Tak już na tym romie, był rozwiązany problem z drenażem baterii, ogólnie problem był rozwiązany już w listopadowych aktualizacjach, ale co ciekawe na Stabilnym Miui.eu z końca grudnia, który sobie testowałem ten problem nadal występował, teraz niestety na baterii nie jest dobrze i SoT mam ok 4h/24h, dlatego w wolnej chwili wypróbuję MultiRom. Edited April 8, 2017 by wojtekmarchewka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JachuWojtan Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 7.3.16Teraz na nim siedzę, jeden z lepszych. Wybrał bym tego bo najnowszy PozdroWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rostii Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 (edited) Czyli jaki rom będzie na tą chwile najlepszy dla baterii 7.3.16 ? Edited April 8, 2017 by Rostii Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted April 8, 2017 Author Share Posted April 8, 2017 Taki jest chyba ogólny wniosekWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted April 8, 2017 Share Posted April 8, 2017 W sumie to wgrałem 7.4.6, wywaliłem Magisk i wgrałem z powrotem zwykłego roota i też telefon odżył. Jak na razie to jedyna rzecz której mi ciągle brakuje to ta dioda rozładowanego akumulatora. A tak to puki co jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacky Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Dnia 8.04.2017 o 10:27, wojtekmarchewka napisał: w wolnej chwili wypróbuję MultiRom. Jak to instalować? Tak jak aktualizację MIUI? Testował ktoś już MultiRom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Ta samo jak soft od xiaomi.eu. W temacie dyskusji ogólnej masz moje spostrzeżenia o MultiRomie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Jak chcesz "więcej" RAM to weź MultiRom. Mają tam taki fajny hack gdzie końcowe wskazanie pamięci mnożone jest przez 0.8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerzy1967 Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 Witam. Na chwilę obecną, który rom dla Redmi pro uważacie za najlepszy? W ostatnich dwóch niewłaściwie mi działa funkcja "godziny ciszy". pomimo ustawienia wyciszania dźwięków połączeń, sms i powiadomień dźwięki sms nie są wyciszane. Czy też tak macie? Proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
McG Posted July 12, 2017 Share Posted July 12, 2017 Dnia 8.07.2017 o 16:08, Jerzy1967 napisał: Witam. Na chwilę obecną, który rom dla Redmi pro uważacie za najlepszy? Bez zmian - 7.3.16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerzy1967 Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 ok, dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
davneson Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Ja mam rozwojowy i sobie chwale po co wgrywac starszy?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Przecież nikt do Ciebie nie pisał Rozwojowy rom a to na redmi pro był jakikolwiek Stable? Co tydzień wychodzą rozwojowe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
McG Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 Witam, jako że minęło trochę czasu, pojawiło się miui 9 chciałbym odgrzebać i zaktualizować temat dotyczący najlepszego romu. Jakie są Wasze aktualne opinie, na której wersji xiaomi.eu działacie, którą polecacie? U mnie obecnie zainstalowane najnowsze 8.4.26. Żre baterię jak szalone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu323 Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 U mnie też na najnowszym bateria mega słaba , w nocy leci masakrycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
cameroon Posted September 9, 2018 Share Posted September 9, 2018 jaki firmware teraz polecacie ? od jakiegoś czasu mam stabilną 9.5.2.0 i szału nie ma bateria szybko schodzi, 'sygnał sieci' dużo pobiera itd co polecicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafa79Bor Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Cześć Wszystkim, Mam małe pytanie, chciałem wgrać nowe oprogramowanie do xiaomi redmi pro bo to które mam nie da się zaktualizować. Jest to wersja MIUI 8.3 by xiaomi.eu 7.3.2 (rozwojowa) Stan aktualizacji 2017-01-01. Czy da się coś zrobić z tym oprogramowaniem? Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts