Jump to content

Miui 8 china na global

Onemoment

Recommended Posts

Witam jestem nowy i w piątek będę mial juz Redmi Pro , 3gb/32gb x20 helio niestety z chińskim romem i napewno miui 8 i chcialem zapytać sie o to czy warto przechodzić na globalną wersję i z chińskiego? Język angielski w chinskim romie chyba bedzie a z angielskim problemu nie mam . Chodzi o płynność dzialania i funkcje . Czy możecie polecić dobry poradnik który krok po kroku poprowadzi zielonego jak Odblokowac bootloader , jaki rom dobry czysty sprawny sciagnac i jak go potem zainstalowac ? Boję sie troche ze ucegle telefon juz mi sie to kiedyś zdarzyło z LG ale lg w komisach naprawiaja a taka chinska nowosc to watpie ze uratują. Wiec jakie jest ryzyko ze cos pojdzie nie tak i jakie sa przeciwwskazania do zmiany romu na na global lub polski jeśli jest ? 

Witam jestem nowy i w piątek będę mial juz Redmi Pro , 3gb/32gb x20 helio niestety z chińskim romem i napewno miui 8 i chcialem zapytać sie o to czy warto przechodzić na globalną wersję i z chińskiego? Język angielski w chinskim romie chyba bedzie a z angielskim problemu nie mam . Chodzi o płynność dzialania i funkcje . Czy możecie polecić dobry poradnik który krok po kroku poprowadzi zielonego jak Odblokowac bootloader , jaki rom dobry czysty sprawny sciagnac i jak go potem zainstalowac ? Boję sie troche ze ucegle telefon juz mi sie to kiedyś zdarzyło z LG ale lg w komisach naprawiaja a taka chinska nowosc to watpie ze uratują. Wiec jakie jest ryzyko ze cos pojdzie nie tak i jakie sa przeciwwskazania do zmiany romu na na global lub polski jeśli jest ? 

Po pierwsze nie ma globalnej wersji dla Redmi Pro. Jest stworzone MiuiPolska na podstawie developerskiego chińskiego romu. Jeśli telefon będzie miał zainstalowany dev china i nie przeszkadza ci angielski możesz siedzieć. Jednak obawiam sie, że przyjdzie z zainstalowanym smieciem, dlatego tu zmiana softu konieczna. Cała instalacja jest raczej prosta, a telefon ciężko uceglić ;)
Pozdro

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Zakupiłem telefon z X-Sklep niestety po zakupie doczytalem gdzies w zakladce zupełnie w innej części strony sklepu ze ten telefon ma soft oficjlany Xiaomi ... A oficjalny xiaomi nie ma aplikacji google . I zastanawiam sie czy nie zrobić zworu przed odpakowaniem go bo potem bedzie problem zrobic zwrot . Ale jesli da sie wgrać to raczej go sobie zostawie. 

51 minut temu, JachuWojtan napisał:

Ze zwrotem nie będzie problemu bo masz na to 14 dni ;)
Jak dojdzie ci telefon wrzuć tu screena z ustawienia-> informacje o telefonie. Bo teraz to gdybanie jest.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Telefon przyjdzie ze stabilnym China, więc kolegę czeka, troszkę więcej pracy. Wgranie China dev. Odblokowanie bootloadera, wgranie Twrp, i dopiero Miui.eu

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...