Onemoment Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Witam jestem nowy i w piątek będę mial juz Redmi Pro , 3gb/32gb x20 helio niestety z chińskim romem i napewno miui 8 i chcialem zapytać sie o to czy warto przechodzić na globalną wersję i z chińskiego? Język angielski w chinskim romie chyba bedzie a z angielskim problemu nie mam . Chodzi o płynność dzialania i funkcje . Czy możecie polecić dobry poradnik który krok po kroku poprowadzi zielonego jak Odblokowac bootloader , jaki rom dobry czysty sprawny sciagnac i jak go potem zainstalowac ? Boję sie troche ze ucegle telefon juz mi sie to kiedyś zdarzyło z LG ale lg w komisach naprawiaja a taka chinska nowosc to watpie ze uratują. Wiec jakie jest ryzyko ze cos pojdzie nie tak i jakie sa przeciwwskazania do zmiany romu na na global lub polski jeśli jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JachuWojtan Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Witam jestem nowy i w piątek będę mial juz Redmi Pro , 3gb/32gb x20 helio niestety z chińskim romem i napewno miui 8 i chcialem zapytać sie o to czy warto przechodzić na globalną wersję i z chińskiego? Język angielski w chinskim romie chyba bedzie a z angielskim problemu nie mam . Chodzi o płynność dzialania i funkcje . Czy możecie polecić dobry poradnik który krok po kroku poprowadzi zielonego jak Odblokowac bootloader , jaki rom dobry czysty sprawny sciagnac i jak go potem zainstalowac ? Boję sie troche ze ucegle telefon juz mi sie to kiedyś zdarzyło z LG ale lg w komisach naprawiaja a taka chinska nowosc to watpie ze uratują. Wiec jakie jest ryzyko ze cos pojdzie nie tak i jakie sa przeciwwskazania do zmiany romu na na global lub polski jeśli jest ? Po pierwsze nie ma globalnej wersji dla Redmi Pro. Jest stworzone MiuiPolska na podstawie developerskiego chińskiego romu. Jeśli telefon będzie miał zainstalowany dev china i nie przeszkadza ci angielski możesz siedzieć. Jednak obawiam sie, że przyjdzie z zainstalowanym smieciem, dlatego tu zmiana softu konieczna. Cała instalacja jest raczej prosta, a telefon ciężko uceglić PozdroWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onemoment Posted April 5, 2017 Author Share Posted April 5, 2017 Zakupiłem telefon z X-Sklep niestety po zakupie doczytalem gdzies w zakladce zupełnie w innej części strony sklepu ze ten telefon ma soft oficjlany Xiaomi ... A oficjalny xiaomi nie ma aplikacji google . I zastanawiam sie czy nie zrobić zworu przed odpakowaniem go bo potem bedzie problem zrobic zwrot . Ale jesli da sie wgrać to raczej go sobie zostawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JachuWojtan Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Ze zwrotem nie będzie problemu bo masz na to 14 dni Jak dojdzie ci telefon wrzuć tu screena z ustawienia-> informacje o telefonie. Bo teraz to gdybanie jest. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 51 minut temu, JachuWojtan napisał: Ze zwrotem nie będzie problemu bo masz na to 14 dni Jak dojdzie ci telefon wrzuć tu screena z ustawienia-> informacje o telefonie. Bo teraz to gdybanie jest. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Telefon przyjdzie ze stabilnym China, więc kolegę czeka, troszkę więcej pracy. Wgranie China dev. Odblokowanie bootloadera, wgranie Twrp, i dopiero Miui.eu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 6, 2017 Share Posted April 6, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts