Jendro Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Też przymierzałem się do odblokowania bootloadera i wgrania MiuiPolska, ale przeraziłem się,że coś skopię i dlatego wolę jak zrobią to fachowcy z MiCenter we Wrocławiu.
MarioAntonio Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 Dnia 23.10.2016 o 14:22, Jendro napisał: Też przymierzałem się do odblokowania bootloadera i wgrania MiuiPolska, ale przeraziłem się,że coś skopię i dlatego wolę jak zrobią to fachowcy z MiCenter we Wrocławiu. Mam ten sam problem. Chociaz zobacze moze mi sie zachce i kogos poprosze o prywatna pomoc w razie W.
Mordimer Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Dnia 30.08.2016 o 18:30, Wojto napisał: Może nie zabrzmi to bardzo profesjonalnie ale jak chcesz to opiszę: Telefon po zakupie i pierwszym uruchomieniu od razu zresetowałem i pobrałem najnowszy ROM MIUI 8 0.1 chyba, po czym ściągnąłem stąd http://en.miui.com/download-304.html Developer ROM>Full ROM pack Version: 6.8.25 (MIUI8 i zaktualizowałem telefon poprzez "Choose update package" Następnym krokiem była wysłana prośba o odblokowanie telefonu, nie wiem czemu u mnie wziął się inny numer xiaomi w telefonie niż ten w otrzymanym smsie od chińczyka. W każdym bądź razie jak się już kapnąłem telefon był odblokowany. Wgrałem TWRP_omega tą metodą: Przy próbie aktualizacji poprzez "Choose update package" wyskakuje mi "Can't verify update. Couldn't verify update package" Obecnie mam MIUI 8.0.1.0.0 Stable. Mam pozwolenie od chińczyka ale niestety na tym romie nie mogę odblokować bootloadera.
tpawel Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 To chyba nie jest oryginalny ROM Xiaomi.Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
muszateq Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 1 godzinę temu, Mordimer napisał: Obecnie mam MIUI 8.0.1.0.0 Stable. Bo to jest "syfmiui" musisz zrobić flash romu dev przez miflash w tryble edl i wtedy odblokujesz bootloader.
tpawel Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Bo to jest "syfmiui" musisz zrobić flash romu dev przez miflash w tryble edl i wtedy odblokujesz bootloader.Nie pójdzie miflashem, to mtkWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
muszateq Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Dzięki za sprostowanie, jakoś nie skojarzyłem.
Mordimer Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 (edited) Ktoś mógłby opisać całą operację krok po kroku konkretnie na Redmi Pro??? Wszędzie są tylko poradniki jak to zrobić poprzez miflash. Sterowniki wgrałem według tego : http://forum.xda-developers.com/elephone-m2/help/windows-10-mtk-vcom-usb-drivers-32-64-t3267033 Rom: http://en.miui.com/a-234.html (wybrałem : Redmi Pro Latest China Developer Version Fastboot Wersja Flasha: SP_Flash_Tool_v5.1628_Win Robiąc według tego: 1. Flashowanie SP Flash Toolem: 2. Wybierz opcje Download Only. 3. Naciśnij przycisk Download. 4. Wyłącz RMN3. 5. Naciśnij i przytrzymaj wyłącznie przycisk vol- ( zmniejszania głośniości) na RMN3 i w tym samym momencie podłączajac kabel USB. 6. Pojawi się czerwony pasek w SP Flash Toolu. Teraz możez puścić przycisk vol-. 7. Zobaczysz zółty pasek w SP Flash Toolu - to oznacza że proces flashowania się rozpoczął. Czekaj aż dojdzie do 100% i pojawi się zielony ptaszek. 8. Teraz odłącz USB i włącz telefon. Proces uruchamiania się telefonu może trwać ok. 10 min. nie uwalę telefonu? Jeżeli coś źle myślę to proszę o pomoc. Edited November 20, 2016 by Mordimer
tpawel Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Pytanie po co Ci FlashTool?Bootloader odblokowany? FlashToolem możesz wrzucić oryginalne Romy Xiaomi, a żeby mieć język pl musiałbyś mieć Global,ktorego nie ma na ten telefonWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Mordimer Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Chodzi właśnie o to że nie mogę odblokować bootloadera. Spójrz 8 postów wyżej i w dół.
tpawel Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Może masz odblokowany. Jaki masz teraz ROM?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
wojtekmarchewka Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 1 minutę temu, Mordimer napisał: MIUI 8.0.1.0.0 Stable Czyli Chińskie badziewie, bo oryginalny soft nie ma pięciu cyfr w oznaczeniu romu, jest szansa że masz odblokowany bootloader, więc zanim zaczniesz z nim kombinować, spróbuj wgrać TWRP, jak się uda to lecieć dalej. Skorzystaj z mojego poradnika
Mordimer Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Już wszystko hula Bootloader był jednak odblokowany na tym romie. Wgrałem Miui 8 6.11.17 według twojego poradnika i wszystko pięknie chodzi Dziękuje za pomoc.
wojtekmarchewka Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 (edited) 23 minuty temu, Mordimer napisał: Już wszystko hula Bootloader był jednak odblokowany na tym romie. Wgrałem Miui 8 6.11.17 według twojego poradnika i wszystko pięknie chodzi Dziękuje za pomoc. Witamy kolejnego kolegę w szeregach sekty "Redmi PRO" Zapisy nadal możliwe Edited November 20, 2016 by wojtekmarchewka
sebasvp Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Witam wszystkich użytkowników Redmi pro chciałbym się dołaczyć do tematu zakupiłem swego redmi pro 3gb/64GB przez Alie. ze sklepu top One przesyłka DHL w 4 dni totalnie mnie zmiotło tą szybką przesyłka. a wracając do tematu mam zainstalowane MIUI 8.1 by xiaomi .eu , wersja rozwojowa 6,9,22 jak to z tymi aktulizacjami jak to najlepiej ogarnąć. prosze o rozwiazania która metoda najlepsza i najszybsza
tpawel Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Najprawdopodobniej to śmieć a nie Xiaomi.eu Jaką masz klawiaturę? Kalkulator polski czy angielski?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
sebasvp Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 12 minut temu, tpawel napisał: Najprawdopodobniej to śmieć a nie Xiaomi.eu Jaką masz klawiaturę? Kalkulator polski czy angielski? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka klawiatura google a kalkulator polski
matt_s Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 42 minuty temu, sebasvp napisał: klawiatura google a kalkulator polski Instalowałeś sam czy taki przyszedł ?
matt_s Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 A menadżer plików ? po polsku ? wrzuć screena jak możesz. Nie chce mi się wierzyć, że TOP-ONE instaluje xiaomi.eu...
sebasvp Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 11 minut temu, matt_s napisał: A menadżer plików ? po polsku ? wrzuć screena jak możesz. Nie chce mi się wierzyć, że TOP-ONE instaluje xiaomi.eu... Tego zrzut czy czego
tpawel Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Sprawdź proszę czy masz TWRP. Jeśli tak to mamy HIT Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
sebasvp Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 40 minut temu, tpawel napisał: Sprawdź proszę czy masz TWRP. Jeśli tak to mamy HIT Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka A co to te TWRP ale chyba nie ma jeśli to jakiś program
tpawel Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 TWRP to custom recovery, przez którego wgrywasz custom Romy. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
sebasvp Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 A jednak jest coś takiego że można go uruchomić w formie recovery☺ czy to oto chodzi?
Boowkens Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Ja tez kupowalem od top one. Ja mialem global stable :). Bootloader byl odblokowany. Twrp brak.
tpawel Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 A jednak jest coś takiego że można go uruchomić w formie recovery czy to oto chodzi? Nie Ja tez kupowalem od top one. Ja mialem global stable . Bootloader byl odblokowany. Twrp brak. To był śmieć. Nie ma globala na ten telefonWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
matt_s Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 30 minut temu, sebasvp napisał: A jednak jest coś takiego że można go uruchomić w formie recovery☺ czy to oto chodzi? Jeżeli faktycznie masz zainstalowane TWRP i tapniesz opcję "uruchom w recovery" telefon się zrestartuje i wejdzie do TWRP.
Boowkens Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Dnia 9.11.2016 o 07:56, tpawel napisał: Nie masz globala tylko takiego samego śmiecia jak u mnie Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Juz mi to mowiles...... 1
wojtekmarchewka Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 (edited) 8 minut temu, matt_s napisał: Jeżeli faktycznie masz zainstalowane TWRP i tapniesz opcję "uruchom w recovery" telefon się zrestartuje i wejdzie do TWRP. No i jak z niego wyjdzie, jeżeli nie wie co TWRP Edited November 20, 2016 by wojtekmarchewka
sebasvp Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 Jak wchodzę w recovery tzn. Fon robi ponowne uruchomienie i czeka aż podlacze kabel ale dalej już nie robiłem właśnie przez to że nie wiedziałem co dalej i wolałem tego nie sprawdzać
sebasvp Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 A wracając do tematu to który sposób na przejście do aktualizacji w moim przypadku jest najlepszy
wojtekmarchewka Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 6 minut temu, sebasvp napisał: A wracając do tematu to który sposób na przejście do aktualizacji w moim przypadku jest najlepszy Nie masz TWRP Wykonaj to wszystko z mojego poradnika, jeżeli czujesz się na siłach
Recommended Posts