mis_82 Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Od jakiegoś czasu nie dochodziły do mnie smsy, próbowałem walczyć z tym problemem z siecią, nie przyniosło to żadnych rezultatów. Przez przypadek odkryłem ze podczas zamykania wszystkich otwartych okien za pomocą krzyżyka jak na rysunku poniżej, aplikacja zabija wszystkie procesy zwalniając pamięć RAM, niestety tak zabija pewne procesy że nie potrafią samoczynnie powstać i np. wiadomości SMS nigdy już nie dochodziły. Czy jest jakaś opcja żeby samoczynnie proces się uruchamiał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@GUTEK@ Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Jaką masz wersję MIUI ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
McG Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 Jeśli nie używasz aplikacji domyślnej do obsługi smsów, tylko zewnętrznej, spróbuj w Panel Sterowania => Uprawnienia Aplikacji => Autostart, ustawić uprawnienie do autostartu dla używanej aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mis_82 Posted March 8, 2017 Author Share Posted March 8, 2017 Dnia 7.03.2017 o 10:55, @GUTEK@ napisał: Jaką masz wersję MIUI ? MIUI by xiaomi.eu 8.1 (stabilna) 8.1.2.0(MHQCNDI) Dnia 7.03.2017 o 13:05, McG napisał: Jeśli nie używasz aplikacji domyślnej do obsługi smsów, tylko zewnętrznej, spróbuj w Panel Sterowania => Uprawnienia Aplikacji => Autostart, ustawić uprawnienie do autostartu dla używanej aplikacji. Właśnie o początku mam problem z smsami i zacząłem używać innych aplikacji, wsumie zostałem teraz na TEXTRA. i muszę pamiętać aby nie zabijać wszystkich procesów. Co do Autostartu to jest ustawiony, pierwsze to zrobiłem, niestety nie wstaje tak jak powinna. Nawet dodam że zabija proces z dzwonienia, bo jak ktoś do mnie dzwoni to on już ma z 2 sygnałki a mi dopiero proces wstaje i ja dostaję sygnałki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts