Ssmart Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Witam, Czy u was w redmi pro też jest słaby zasięg LTE? Mieszkam na wsi ale zasięg był dobry na xperii T3 (2 kreski), więc mi się wydaje, że na tym telefonie powinno być lepiej. Tutaj jest tak, że na wsi nie lapie, ale już w mieście smiga. Na dodatek bateria też jest slaba (1 dzień normalnego użytkowania). System to najnowszy MIUI Polska. Czy to jest normalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Macin1207 Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Ja mieszkam raczej w niewielkiej miejscowości 25 tys. mieszkańców i LTE działa spoko nie mam problemów z zasięgiem, chociaż też mi się wydaje że za miastem już szału nie robi ale to może być wina luk zasięgowych w mojej okolicy, a nie telefonu. Co do baterii to chyba coś jest u cb nie tak. Mi wytrzymuje 1 dzień, ale ja dużo używam YT w tle (xposed) oraz gram sporo. Przy włączonym necie i oszczędzaniu baterii oraz znikomym użytkowaniu telefonik wytrzymywał 2 doby więc chyba nie najgorzej. Możliwe jest, że u Ciebie bateria szybciej ucieka ze względu właśnie na słaby zasięg LTE, pewnie preferowany typ sieci masz ustawiony na 4G i telefon co jakiś czas próbuje się połączyć z siecią ale jest ona nieosiągalna przez co bateria szybciej spada. Sprawdź sobie w ustawieniach co jest na 1 miejscu w zużyciu energii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 5 godzin temu, Ssmart napisał: Witam, Czy u was w redmi pro też jest słaby zasięg LTE? Mieszkam na wsi ale zasięg był dobry na xperii T3 (2 kreski), więc mi się wydaje, że na tym telefonie powinno być lepiej. Tutaj jest tak, że na wsi nie lapie, ale już w mieście smiga. Na dodatek bateria też jest slaba (1 dzień normalnego użytkowania). System to najnowszy MIUI Polska. Czy to jest normalne? Nie jest to norma, jeden dzień to przy turbointensywmym użytkowaniu trzyma a i tak ciężko do nocy go rozładować. Przy weekendzie ja mam tak że w piątek w robocie z telefonu korzystam dużo, wracam do domku i używam go już sporo mniej i do sobotniego wieczora trzyma sobie spokojnie i pomalutku leci w dół. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 A nie jest tak że na wsi miałeś LTE800?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssmart Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 Raczej skoro działało na telefonie który mial prawie 3lata, to chyba była inna częstotliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Raczej skoro działało na telefonie który mial prawie 3lata, to chyba była inna częstotliwość.?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssmart Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 (edited) Właśnie doczytałem, że Xperia jednak obsługuje LTE 800 i chyba właśnie na wsi takie samo mam pasmo, dlatego jest problem. Edited January 19, 2017 by Ssmart Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssmart Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 Może to wpływać na baterię? Transmisje danych mam wyłączoną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 A masz ustawione na preferowane 4g?Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssmart Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 (edited) Tak. Mógłby ktoś dać screeny z użycia baterii? Bym sobie porównał. EDIT - przesyłam screeny Edited January 19, 2017 by Ssmart Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 34 minuty temu, Ssmart napisał: Tak. Mógłby ktoś dać screeny z użycia baterii? Bym sobie porównał. EDIT - przesyłam screeny Jaki masz SoT (użycie ekranu) bo ze screena wychodzi że dosyć duży Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssmart Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 Sorka, że pytam ale chodzi o jasność ekranu czy długość pracy na ekranie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 5 minut temu, Ssmart napisał: Sorka, że pytam ale chodzi o jasność ekranu czy długość pracy na ekranie? Długość pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssmart Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 Mam napisane że ekran działa 3h30min Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Od 0-100% ? Mega slaboWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 (edited) 21 minut temu, tpawel napisał: Od 0-100% ? Mega slabo Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Nie nie, chodzi o czas działania, w stosunku do screenów powyżej, a jeżeli tak jest, to kolega nie ma powodów do narzekania, a powiedziałbym że wynik bardzo zadowalający, biorąc pod uwagę że zostało jeszcze 50% baterii Edited January 19, 2017 by wojtekmarchewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Bardzo dobry wynik, nie widzę tego screena stąd moje pytanie.Miałem podobne wyniki po Wi-Fi i na single SIMWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssmart Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 Jeszcze raz spróbuje naładować i rozładować telefon, bo nie wiem czy się tam coś w pomiarach nie zawiesilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssmart Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 A tak droga to jakie są u was wyniki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 23 minuty temu, Ssmart napisał: Jeszcze raz spróbuje naładować i rozładować telefon, bo nie wiem czy się tam coś w pomiarach nie zawiesilo. Rób tak dalej, to niedługo wcale telefonu nie uruchomisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Rób tak dalej, to niedługo wcale telefonu nie uruchomisz.? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 2 minuty temu, tpawel napisał: ? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka To nie Nokia 3310 gdzie trzeba było rozładować baterię do zera. Widziałem już mistrzów robiących formowanie współczesnych baterii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 19, 2017 Share Posted January 19, 2017 Formatowanie To wiadomo, bardziej się zdziwiłem z tego co napisałeś o nieuruchomieniu telefonuWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssmart Posted January 19, 2017 Author Share Posted January 19, 2017 Ja nie chce robić formatu tylko zrobić pomiar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssmart Posted January 27, 2017 Author Share Posted January 27, 2017 (edited) Trochę potestowalem i wyszło mi SoT 4h 30min przy 1 dniu 14godzinach na baterii. Edited January 27, 2017 by Ssmart Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Dnia 19.01.2017 o 16:09, tpawel napisał: Formatowanie To wiadomo, bardziej się zdziwiłem z tego co napisałeś o nieuruchomieniu telefonu Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Na układach MTK bym uważał z rozładowywaniem do zera... Zresztą na każdym telefonie i SoC bym uważał. Jeśli napięcie spadnie poniżej pewnego progu (a może) to bateria zwyczajnie umrze. Rzadkie zjawisko, ale zdarza się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Dnia 28.01.2017 o 00:00, Ssmart napisał: Trochę potestowalem i wyszło mi SoT 4h 30min przy 1 dniu 14godzinach na baterii. A u mnie tak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Świetny wynik jak na dwa dniRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaos666 Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 2 godziny temu, wojtekmarchewka napisał: A u mnie tak Daj jeszcze zrzut z użycia aplikacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 (edited) 1 godzinę temu, chaos666 napisał: Daj jeszcze zrzut z użycia aplikacji Gdybym miał co to bym pokazał , w statystykach była tylko pozycja inne, mimo używania i nie wyłączając Skype oraz whatsapp, głównie SoT uzyskany przez przeglądarke, youtube oraz ok godziny gry na emulatorach Snes, PSP a później Skype Edited January 30, 2017 by wojtekmarchewka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciolas Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Dnia 19.01.2017 o 06:32, santos napisał: Nie jest to norma, jeden dzień to przy turbointensywmym użytkowaniu trzyma a i tak ciężko do nocy go rozładować. Przy weekendzie ja mam tak że w piątek w robocie z telefonu korzystam dużo, wracam do domku i używam go już sporo mniej i do sobotniego wieczora trzyma sobie spokojnie i pomalutku leci w dół. Oj kłóciłbym się, OLED potrafi sporo baterii pociągnąć Szczególnie przez Messenger, ta apka jest bardziej bateriożerna niż Hearthstone, w którego czasami pogrywam Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 @Maciolas, nie przeczę ale: po 1 mało korzystam z messengera a po 2 nie lubię jak telefon wali mi po oczach i praktycznie cały czas mam jasność ekranu ustawioną na 1/4 w porywach do 1/3 przy słonecznej pogodzie (automatyczna regulacja wyłączona). Być może to stąd u mnoe oszczędność prądu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciolas Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 49 minut temu, santos napisał: @Maciolas, nie przeczę ale: po 1 mało korzystam z messengera a po 2 nie lubię jak telefon wali mi po oczach i praktycznie cały czas mam jasność ekranu ustawioną na 1/4 w porywach do 1/3 przy słonecznej pogodzie (automatyczna regulacja wyłączona). Być może to stąd u mnoe oszczędność prądu. Ja niestety messengera używam sporo i jest to bardzo słaba aplikacja, no ale praktycznie nikt nie używa Whatsappa, Vibera etc. A z jasnością to u mnie z reguły jeszcze mniej + oszczędanie energii, wyłączone BT, za to zawsze włączone wi-fi i mobilny z mojego lenistwa Ale np jak się u mnie wejdzie w zużycie baterii to wyświetlacz ciągnie bardzo dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 U mnie jest tak =) Link to comment Share on other sites More sharing options...
XiaoRén Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Co ci ten sygnał tak zżera?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts