mecedo Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Mam pytanie do użytkowników. Przymierzam się do kupna Redmi Pro ale spotkałem kilka opinii, że OLED z tego telefonu, to nie do końca OLED. Podobno jak się patrzy na ekran w ciemnym pomieszczeniu, to widać jakby czerń była delikatnie podświetlona. Szczególnie jak się zmniejszy jasność ekranu. Ciekawią mnie Wasze spostrzeżenia w tym temacie? Ja mam starą Lumię 730 i w niej OLED daje idealną czerń przy dowolnych ustawieniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Moja żona ma l735 więc to to samo i ja tam różnicy nie widzę wieczorem, w dzień ekran u mnie jest ładniejszy,ale wiadomo że to indywidualna sprawaRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Jest to jak najbardziej OLED, co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości, ale poniżej pewnego progu jasności zaczyna bardzo delikatnie świecić na brązowo. Efekt jest bardzo słabo widoczny, no ale jednak daje się go zaobserwować. Podejrzewam, że jest to wina samego MIUI, który coś kombinuje z jasnością i kontrastem nie bardzo wiedząc, że ma ekran OLED a nie IPS - ale to tylko teoria. Przy większej jasności jest piękna czerń - np. podczas uruchamiania telefonu małe białe i bardzo jasne logo "MI" prezentuje się wprost bosko Jest to chyba jedyny minus tego telefonu, który udało mi się znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati15081 Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 Widać idealną czerń jeśli nie pozmieniasz kolorów i kontrastu Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Nie, niestety, nie widać, choć prawdą jest, że (d)efekt jest wtedy bardzo delikatnie, ale jednak mniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts