FromWP Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Bo tu chyba nie chodzi o częstotliwość odświeżania, tylko o czas reakcji matrycy. W LCD od zarania dziejów był problem ze smużeniem, teraz już w zasadzie wyeliminowany właśnie z powodu długiego czasu reakcji. Oledy mają ten czas dużo krótszy dlatego na video migotanie jest bardziej widoczne. Żadne normalne oko tego nie wychwyci, a w dynamicznych scenach będzie tylko lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Jezuuu serio? To charakterystyka lamp LED. Zobaczcie nagrania nowych samochodów, które mają światła pozycyjne czerwone z LED, migotają jak diabli.. A normalnie też? Nie.. Trochę techniki i ludzie głupieją.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Migotanie OLED/AMOLED itd. bez problemu wychwyci każdy tylko pytanie na ile mu to będzie przeszkadzać bo niektórzy dopiero zauważają to, jak im się o tym powie i dopiero od tego momentu już na to zwracają uwagę. Na najwyższych procentach jasności rzeczywiście trudno to zauważyć ale jak ktoś ma czułe oczy to poczuje, a najgorsze zaczyna się od mniej więcej 50% jasności i mniej w większości modeli Samsunga z SAMOLEDem np. wtedy to migotanie jest bardzo widoczne i dla mnie osobiście wyklucza telefon. Nowe IPSy nie muszą mieć PWM bo się nie wypalają tak szybko jak OLEDy, przez co nawet na 10% jasności nie uświadczymy żadnego migotania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eadym Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Ok.Kilka zdj zlotego Redmi .Niestety zdjęcia zrobione Redmi Pro i mi5 duzo zajmują i będę musiał załadować gdzieś aby moza bylo porownac w pełnej okazałości 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vicu88 Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 (edited) Witaj @Eadym Mocno zastanawiam się nad Redmi Pro. Mam kilka pytań: 1. Ile czekałeś na przesyłkę z Ibuygou? 2. Jaką masz wersję? 3GB/Helio X20, 3GB/Helio X25 czy 4GB/Helio X25? 3. Odnosząc się do pytania 2: jak z płynnością działania/otwierania aplikacji/youtube/facebook itd.? 4. Zdjęcia widziałem, że robi bardzo ładne, chyba najlepsze z dotychczasowych telefonów Xiaomi (albo prawie najlepsze, mamy jeszcze Mi5), czy jest tam OIS (Optyczna stabilizacja obrazu), jeżeli nie ma to czy bardzo trzeba się namęczyć żeby zdjęcie wyszło ostre? 5. Jak wygląda sprawa z LTE? Łapie Ci wszędzie sygnał czy są problemy? Nie ma problemu z Wifi?6. No i kwestia bardzo ważna dla mnie - jak z muzyką odtwarzaną na słuchawkach, jej jakością (niskie/wysokie tony)? Czytałem, że smartfony xiaomi grają bardzo różnie w zależności od modelu. Edited August 25, 2016 by vicu88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 2 godziny temu, vicu88 napisał: 4. Zdjęcia widziałem, że robi bardzo ładne, chyba najlepsze z dotychczasowych telefonów Xiaomi (albo prawie najlepsze, mamy jeszcze Mi5), czy jest tam OIS (Optyczna stabilizacja obrazu), jeżeli nie ma to czy bardzo trzeba się namęczyć żeby zdjęcie wyszło ostre? Nie ma OIS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Telefon ładny, ale zastanawia mnie czemu hypowali te dwie kamerki skoro... One są zwyczajnie słabe. Jakość zdjęć na poziomie RN2, ta druga 5 mpx kamerka w sumie bezużyteczna (te rozmycie zabiera za dużo czasu i klikania, kolejny powód żeby Xiaomi wprowadziło manualne sterowanie a nie jakieś swoje udziwienia). W kiepskich świetle tak samo słabo jak RN2, brak OIS (poważnie? telefon z PRO kamerami i nie ma OIS?). Ot, taki Redmi z drugą bezużyteczną kamerką i wysoką ceną. 3 godziny temu, vicu88 napisał: Witaj @Eadym Mocno zastanawiam się nad Redmi Pro. Mam kilka pytań: 1. Ile czekałeś na przesyłkę z Ibuygou? 2. Jaką masz wersję? 3GB/Helio X20, 3GB/Helio X25 czy 4GB/Helio X25? 3. Odnosząc się do pytania 2: jak z płynnością działania/otwierania aplikacji/youtube/facebook itd.? 4. Zdjęcia widziałem, że robi bardzo ładne, chyba najlepsze z dotychczasowych telefonów Xiaomi (albo prawie najlepsze, mamy jeszcze Mi5), czy jest tam OIS (Optyczna stabilizacja obrazu), jeżeli nie ma to czy bardzo trzeba się namęczyć żeby zdjęcie wyszło ostre? 5. Jak wygląda sprawa z LTE? Łapie Ci wszędzie sygnał czy są problemy? Nie ma problemu z Wifi?6. No i kwestia bardzo ważna dla mnie - jak z muzyką odtwarzaną na słuchawkach, jej jakością (niskie/wysokie tony)? Czytałem, że smartfony xiaomi grają bardzo różnie w zależności od modelu. 1. Ja czekałem 4 dni. 3. Nic nie będzie zacinać, a na pewno nie facebook... 4. Nie robi zdjęć lepszych od serii Mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacky Posted August 25, 2016 Author Share Posted August 25, 2016 A możecie zamieścić jakieś testowe fotki wykonane przy użyciu Redmi PRO? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vicu88 Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Tutaj masz kilka zdjęć, wg. mnie są bardzo ładne, na pewno bardziej bogate w detale niż w RN2/RN3prohttp://techtablets.com/2016/08/xiaomi-redmi-pro-review-dual-cameras-anyone/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 1 minutę temu, vicu88 napisał: Tutaj masz kilka zdjęć, wg. mnie są bardzo ładne, na pewno bardziej bogate w detale niż w RN2/RN3prohttp://techtablets.com/2016/08/xiaomi-redmi-pro-review-dual-cameras-anyone/ Bo w pełnym słońcu... Mój RN2 też takie zrobi. Weź teraz tego PRO w pochmurny dzień, lub zrób zdjęcie w pokoju wieczorem. Kaszanka na miejscu. Do tego przednia kamera nagrywa chyba tylko 480p. Haha. Nie wiem co te Xiaomi odpiernicza.. Mój RN2 nagrywa 1080p.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacky Posted August 25, 2016 Author Share Posted August 25, 2016 9 minut temu, galakty napisał: Do tego przednia kamera nagrywa chyba tylko 480p. Haha. Niemożliwe! Producent podaje: 1080p at 30FPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 1 minutę temu, Jacky napisał: Niemożliwe! Producent podaje: 1080p at 30FPS. U mnie też miało być 30 fps, ale przy kiepskim świetle spada do 15, tadam. Nie, oglądałem recenzje i przednia kamerka nagrywa 480p, poszukaj sobie na YT porównania Redmi Pro z RN3 Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIelectronics Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 A tak wygląda wynik z AnTuTu. Wersja 3/32 GB z Helio X20. ROM oryginalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 A jak temperatury? Nie przegrzewa się? Wysłane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIelectronics Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Podczas testu w Antutu nie wyczułem, żeby się jakoś specjalnie zagrzał. Aktualnie się ładuje, więc jest lekko ciepły, ale moim zdaniem nic ponad normę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 A tak wygląda wynik z AnTuTu. Wersja 3/32 GB z Helio X20. ROM oryginalny. Da się z tego procka więcej wycisnąć, Czyli standardowo pierwsze Romy niedopracowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIelectronics Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 1 minutę temu, tpawel napisał: Da się z tego procka więcej wycisnąć, Czyli standardowo pierwsze Romy niedopracowane Pewnie tak. Czekam na rom Global i wtedy będziemy patrzeć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blest Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Jak z bateria? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawek Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Panowie, ja mam zamiar kupić Redmi Pro po 10 września ,opłaca się go kupić w polskim sklepie? http://www.technos-online.pl/xiaomi-redmi-pro-3-32gb-oled-podwojny-aparat-4050-mah-dualsim-(szary).html Ja się nie bawie w sprowadzanie zza granicy, nie mam tyle kasy żeby opłacić VAT w razie czego. Tylko mam jedno pytanie. Czy będzie w ogóle polski rom na ten cudny telefon? Jeżeli nie to chyba zrezygnuje z kupna :c Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Nie masz kasy, więc bierzesz z Polski? Zaprzeczasz sam sobie kupując w Polsce VAT masz wliczony w cenę + do tego marża sprzedawcy, kupując z Chin cena nawet z VAT jest niższa, a na VAT nie musisz trafić Wysłane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawek Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 1249 zł w polskim sklepie Na to samo wychodzi praktycznie przy sprowadzeniu, a tutaj mam prosto z polszy. Wiecie może coś o romie polskim na ten tel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 1249 zł w polskim sklepie Na to samo wychodzi praktycznie przy sprowadzeniu, a tutaj mam prosto z polszy. Wiecie może coś o romie polskim na ten tel? Jak bym nie liczył to nie chce mi wyjść 1249, ale wybrałeś chyba jeden z lepszych polskich sklepów więc choć to się chwali. Osobiście za te pieniądze wolałbym kupić w ibg i chociaż serwis jest dobry w razie czego Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawek Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Przed chwilą, tpawel napisał: Jak bym nie liczył to nie chce mi wyjść 1249, ale wybrałeś chyba jeden z lepszych polskich sklepów więc choć to się chwali. Osobiście za te pieniądze wolałbym kupić w ibg i chociaż serwis jest dobry w razie czego Z tego co licze to z IBG kosztuje około 1140zł sam telefon licząc dolar po 4zł. Dodaj jeszcze koszty przesyłki i ubezpieczenie od vatu Jak dodasz VAT to wyjdzie jeszcze większa kwota niż 1249zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Z tego co licze to z IBG kosztuje około 1140zł sam telefon licząc dolar po 4zł. Dodaj jeszcze koszty przesyłki i ubezpieczenie od vatu Jak dodasz VAT to wyjdzie jeszcze większa kwota niż 1249zł Na IBG często są dostępne kupony, do tego dolar 3,85 a wysyłka jest free. Co nie zmienia faktu że osobiście z tych dwóch opcji wybralbym Hongkong Goldway Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawek Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Jezeli chodzi o ten telefon to jednak chybw zdecyduje sie na polski sklep Bedzi polski rom na redmi pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Będzie, jak chińczycy nie zrobią globala, to będzie xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Będzie, jak chińczycy nie zrobią globala, to będzie xiaomi.eu. Już jest xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 11 godzin temu, tpawel napisał: Już jest xiaomi.eu Tylko czy już jest TWRP dla tego modelu, aby móc ten ROM zainstalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Nie wiem, nie interesowałem się, rom był już w zeszłym tygodniu na 100%,widzialem jak sciagalem na mi4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Tak szczerze, to czy jest sens kupować ten telefon? Cena nie zachwyca, a możliwości tego telefonu też mizerne. Miał wyróżniać się aparatem, a ten jest po prostu średni. Dla mnie lepiej wyjdzie kupić RN3 Pro, bądź dołożyć do Mi5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 8 minut temu, galakty napisał: Tak szczerze, to czy jest sens kupować ten telefon? Cena nie zachwyca, a możliwości tego telefonu też mizerne. Miał wyróżniać się aparatem, a ten jest po prostu średni. Dla mnie lepiej wyjdzie kupić RN3 Pro, bądź dołożyć do Mi5. Czy jest sens, to nie wiem, ale to jedyny Xiaomi z ekranem OLED, to go wyróżnia i dla wielu osób to będzie najważniejsza zaleta. Dwa aparaty – najpierw się tym podnieciłem, ale jak się bliżej przyjrzałem przykładowym zdjęciom, to doszedłem do wniosku, że ten sztuczny bokeh wygląda tandetnie. Do tego, jak czułem, zrobienie zdjęcia w tym trybie nie jest wygodne i trwa długo, bo robione jest kilka zdjęć (coś jak przy funkcji Ubifocus, fajnej w teorii, a nieprzydatnej w praktyce). Ja go chyba jednak nie kupię, choć żal d*pę ściska, że nadal nie mam OLED.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Czy jest sens, to nie wiem, ale to jedyny Xiaomi z ekranem OLED, to go wyróżnia i dla wielu osób to będzie najważniejsza zaleta. Dwa aparaty – najpierw się tym podnieciłem, ale jak się bliżej przyjrzałem przykładowym zdjęciom, to doszedłem do wniosku, że ten sztuczny bokeh wygląda tandetnie. Do tego, jak czułem, zrobienie zdjęcia w tym trybie nie jest wygodne i trwa długo, bo robione jest kilka zdjęć (coś jak przy funkcji Ubifocus, fajnej w teorii, a nieprzydatnej w praktyce). Ja go chyba jednak nie kupię, choć żal d*pę ściska, że nadal nie mam OLED.. Dokładnie ten OLED kusi, a dziś już prawie rn4 kupiłem i zrezygnowałem bo ten pro mi chodzi po głowie. Tyle że w cenie pro jest leeco le max 2. Ale bez oleda i Jacka, no i rose gold,ale za to że snapem 820 i świetnym aparatem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 2 godziny temu, tpawel napisał: Dokładnie ten OLED kusi, a dziś już prawie rn4 kupiłem i zrezygnowałem bo ten pro mi chodzi po głowie. Tyle że w cenie pro jest leeco le max 2. Ale bez oleda i Jacka, no i rose gold,ale za to że snapem 820 i świetnym aparatem. Współczuję. Ja mam jednak łatwiej, bo tylko Xiaomi biorę pod uwagę Dlaczego? Trochę z lenistwa, trochę z fanbojstwa, głównie z przywiązania do MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Też jestem fanbojem,ale nie mogę sobie znaleźć sprzętu który by mi pasowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 3 godziny temu, tpawel napisał: Też jestem fanbojem,ale nie mogę sobie znaleźć sprzętu który by mi pasowal Ja też nie mogę... dlatego od paru lat siedzę na starym Redmi Note LTE. Z każdym nowym modelem jest coś nie tak - parę już kupiłem i szybko odsprzedałem. Przede wszystkim nie toleruję jakichkolwiek problemów z GPS! Dla mnie to dyskwalifikacja bezwzględna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts