Dyskusja ogólna
50 topics in this forum
-
- 1 follower
- 6 replies
- 2.7k views
Właśnie wyczytałem dość ciekawy post na forum miui o takim fix-ie dla Redmi Pro. Sprawdzał już ktoś może to? Link: Klik Ja właśnie zainstalowałem, poszło bez problemu, teraz testuje i sam jestem ciekaw czy coś to zmienia jeśli chodzi o baterię. Mam w tej chwili rom stabilny 8.1 i po instalacji jak na razie żadnych problemów.
Last reply by kwasek15, -
-
- 19 replies
- 2.1k views
Hej! Czy ktoś miał styczność z telefonem X25 i x20? Czy różnica jest duża? Zauważalna? W recenzjach spotykałem się z opinią, iż warto dopłacić do 3/64 + x25 zamiast 3/32 + x20
Last reply by @GUTEK@, -
- 1 reply
- 822 views
Rzadko bo rzadko, ale czasem trzeba użyć - wtedy liczy się szybkość uruchomienia tej funkcji. Teraz jest tak że najpierw trzeba wejść w ustawienia i zmienić rozdzielczość z FHD na HD i dopiero wtedy tryb Slow Motion jest aktywny. Czy da się jakoś zrobić żeby to uprościć ? Czyli klikam na tryb SM a on sobie automatycznie już zmienia rozdzielczość ? Szukałem w ustawieniach i nie widzę takiego rozwiązania.
Last reply by Maciolas, -
- 1 reply
- 842 views
Witam, Jestem zainteresowany zakupem Redmi Pro, na YouTube jeden z angielskich znanych recenzentów powiedział że Redmi Pro nagrywa filmy z przedniej kamerki w 480p czy to prawda? Gsmarena itp. podają ze redmi pro nagrywa w 1080p. Oraz chciałem się przy okazji dopytać czy jest możliwość, ze za mnie ktoś wgra MIUI Polska, np serwis ibuygou we Wrocławiu, ile mniej więcej kosztuje taka usługa?
Last reply by Maciolas, -
- 17 replies
- 2.3k views
Sprawa wygląda tak, często gram w gry i chciałbym się dowiedzieć czy Xiaomi Redmi Pro zapewni mi w pełni płynną rozgrywkę w bardziej wymagające gry takie jak np. Fifa17, Asphalt 8?
Last reply by XiaoRén, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.5k views
Pytanie do posiadaczy. Czy Redmi Pro posiada moduł NFC?
Last reply by mrosi, -
- 26 replies
- 3.3k views
Witam, Czy może ktoś wie czy Redmi Pro ma opcję quick charge? Na różnych stronach są różne informacje. Pozdrawiam
Last reply by sp4ubw, -
- 6 replies
- 4.5k views
Witam, wkońcu przyszedł mój xiaomi od Goldwaya i myślę sobie już tylko gładka instalacja MiuiPolska, ale oczywiśnie nie.. Pierwsze co to chciałem sprawdzić status Bootloader. Kierowałem się według FAQ forum, zainstalowałem ADB, telefon w FASTBOOT, wyświetliło się logo fastboot i sprawdzam. Pierwsza komenda fastboot devices elegancko wyświetliło, że podłączone. Więc chciałem sprawdzić Bootloader komendą fastboot oem device-info , niestety wywalają jakieś błędy. Później spróbowałem fastboot reboot ale telefon nie uruchomił się ponownie. Także ADB Devices wyświetla coś innego. Miał ktoś podobny problem, są jakieś alternatywne sposoby na sprawd…
Last reply by JachuWojtan, -
- 11 replies
- 2.1k views
Zakupiłem Redmi Pro z MIUI Global. Widzę, że nie działa aplikacja wysyłania sms. Smsy przychodzące, można przeczytać i są powiadomienia, natomist nie można wysłać- nie możliwości nawet napisania. Czy ktoś wie jaka jest przyczyna i czy można przywrócić
Last reply by Jendro, -
- 7 replies
- 1.2k views
Witam wszystkich, Od dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem telefonu marki Xiaomi. Myślałem, że przejście z Samsunga galaxy S4 na Xiaomi będzie mniej bolesne ale cóż... Czytając tu forum natrafiłem na informacje o instalowaniu miui.eu czy coś takiego, aktualnie mam wersję MIUI Global 8.0 | Stabilna 8.0.4.0 (LXKCNMA). Wysłałem zgłoszenie o odblokowanie bootloadera- czekam. Mam system na wpół spolszczony Czytałem też, że telefon może już być odblokowany więc próbowałem to sprawdzić wg. poradnika na stronie ale po wejściu fastboota i podłączeniu telefonu kablem do kompa telefon po około 10 sekundach restartuje się. Więc nie mam jak sprawdzić. Ktoś ma pomysł c…
Last reply by santos, -
Zdjęcia 3d
by Tonik- 4 replies
- 3.9k views
Witajcie, Pewnie wączenie tego jest dzieciennie proste ale z racji, że od wczoraj mam swój pierwszy telefon xiaomi to nie wiem jak włączyć tą opcję w aparacje aby zrobić zdjęcie 3d. Proszę o podpowiedź
Last reply by Tonik, -
Witam, czy mogę prosić kogoś o pomoc, mój telefon działa w sieci 3G zamiast 4G LTE, co najdziwniejsze, w opcjach sieci mam zaznaczone "prefer LTE", i karta jest do tego przystosowana. Jeśli taki temat już był założony, proszę o przekierowanie. Pozdrawiam.
Last reply by rusisz, -
- 3 replies
- 1.3k views
Czy ktoś instalował Super Su w TWRP ? Po instalacji nie mogłem uruchomić telefonu i musiałem na nowo wgrać system i pytanie, dlaczego tak się stało ?
Last reply by burak, -
Jak się używa jednej karty to na druga w tym samym czasie nie da się dodzwonić (jest nie aktywna), czy nie ma z tym problemu??
Last reply by matt_s, -
- 24 replies
- 2.9k views
Witam! Kupiłem Xiaomi Redmi Pro 3/64 z helio X-25 i jestem... kosmicznie zadowolony. Chciałbym jednak zapytać, czy to oryginalny soft? 8.0.6.0.0. ? są "śmieciowe" programy, ten UC sobie w tle chodzi. Wolałbym zachować język angielski w telefonie, a jedynie mam dwa słowniki w klawiaturze google (EN_US+PL). Gdzieś tutaj czytałem, że te 5 cyfrowe + ze śmieciami, to nieoryginalny soft. Telefon od Goldway'a, ominął opłaty
Last reply by wojtekmarchewka, -
- 3 replies
- 881 views
Witam Mam problem z odblokowaniem Boootloadera Redmi Pro. Mianowicie zgodnie z tym co wyczytałem procedura dot. modeli w produkowanych w 2016 . Wstąpiłem o zgodne do Mi otrzymałem sms potwierdzającego wydanie zgodny Następnie chciałem się zalogować do MiFlashUnlock po wpisaniu danych z konta, które otrzymało zgodne wyskoczył ponizszy komunikat: Nie mam pojęcia o co chodzi . Dodam, że wcześniej odblokowałem 5 telefonów Xiaomi mi5 i nigdy nie miała miejsca taka sytuacja. Czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi skoro otrzymałem zgode a mi unlock mówi co innego .
Last reply by ajsklep, -
- 1 reply
- 592 views
Witam, instalował ktoś Xposed na nasze Redmi? Może ma ktoś link do działającej wersji, są jakieś problemy podczas instalacji?
Last reply by ed wood, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.4k views
Koledzy, mam pytanie dot. aktualizacji Xiaomi Redmi Pro. Mam MIUI 8 6.8.25 (rozwojowa). Chciałbym zaktualizować teraz do wersji 6.11. Wg instrukcji https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ aktualizacja wygląda prawie jak instalacja. Czy jest możliwość zachowania ustawień, danych i aplikacji? Czy zadziała uruchomienie instalacji aktualizacji z aplikacji "Aktualizacje" -wybór ściągniętego pliku zip?
Last reply by gerardcool, -
- 2 replies
- 870 views
Witam, dziś zakupiłem Xiaomi Redmi Pro z ibuygou. Mam zainstalowany MIUI 8.0.7.0(MHQCNDG). Poprowadzi mnie ktoś miły przez instalacje MIUI Polska, jest szansa zabawę bez odblokowania bootloadera ? Muszę czekać kilka dni, a z aktualnym romem użyteczność jest mocno ograniczona..
Last reply by seb.gr, -
- 1 follower
- 1 reply
- 853 views
Witam, czy ktoś może podrzucić mi linka gdzie znajduje się root dla Redmi Pro? I jeszcze jedno pytanie, czy jeżeli zrootuję telefon, to czy po co tygodniowej aktualizacji będę musiał rootować na nowo czy nie? Mam najnowszą aktualizację 6.10.20 Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam dan-tom
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 16 replies
- 1.3k views
Witam. Dostałem informację od ibuygou o częstotliwości pracy telefonu. Są to: Network Frequency: FDD-LTE: B1/B3/B7 TDD-LTE: B38/B39/B40/B41: 2555-2655MHz TD-SCDMA: B34/B39 WCDMA: B1/B2/B5/B8 CDMA 2000: BC0 GSM: B2/B3/B8 Zaznaczę, że nie znam się na tym, i nic mi to nie mówi. Czy ten telefon z tymi częstotliwościami będzie działać w Polsce? Czy obsłuży LTE?
Last reply by giedol, -
- 11 replies
- 872 views
Witam jestem zainteresowany tym telefonem i planuję jego zakup z Aliexpress. Nigdzie jednak nie mogę dostać wersji 64gb szarej, białe ani złote mnie nie interesują. One już zostały wszystkie wykupione czy może Jeszcze nie wyszły? Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka
Last reply by wojtekmarchewka, -
- 1 follower
- 0 replies
- 590 views
Po aktualizacji do ROMu Xiaomi.eu w opcjach bazy wirusów mam do wyboru trzy różne bazy (AVL, Tencent i Avast). Niestety po wybraniu jakiejkolwiek (albo wszystkich trzech) nie aktualizuje się baza wirusów. Mam tylko komunikat przy każdym "Ostatnia aktualizacja: nieznane" Ktoś się już z tym spotkał? Jak wymusić aktualizację bazy danych wirusów? Czy ktoś może mi pomóc?
Last reply by giedol, -
- 1 follower
- 20 replies
- 2k views
Hej, Z racji tego ze to nowy telefon, to z jakimi problemami spotkaliscie sie? Ja np. na 6.9.22 mam problem z Tematami, wszystkie niestandardowe po chwili się resetują do domyślnego.
Last reply by latet, -
- 1 reply
- 562 views
Witam Was, Proszę o pomoc, jakie Recovery pasuje do telefonu Redmi Pro?
Last reply by wojtekmarchewka,