Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 3 replies
- 1.5k views
Cześć, jakoś miesiąc temu po raz pierwszy przy użytkowaniu mojego tel mi5 od listopada 2016, kupionej na stornie geekbuying, więc nie była to wtopa z aliexpress, zdałem sobie sprawę że zakup tel z chin nie był dobrym posunięciem. Ok 10.03 tel się podczas użytkowania, przy wyłączeniu ekranu już nie chciał uruchomić (odblokować), nie reagował na podłączenie do ładowarek różnych, i tych blitzwolfa z QC 3,0 i innych od Samsunga. Leżał tak kilka dni w szufladzie, bo nie miałem czasu się nim zająć i zabrać do speca, ale potem jak już zawiozłem i zdjęte zostały te klejone plecki, wypiąłem i wpiąłem złącze od baterii na płycie i tel podniósł się, ale początkowy wskaźnik naład…
Last reply by Nezumi, -
-
- 2 replies
- 1.1k views
Siemka. Mam dość nietypowy problem. I to od niedawna. Gdzieś ok miesiąca a telefon mam pół roku. Jak przechodzę pomiędzy oknami to widzę (zwłaszcza na czarnym tle) białe części interfejsu poprzedniej aplikacji. Dość bardzo denerwujące jest to ponieważ z tego co zauważyłem to dotyczy to tylko górnej części wyświetlacza (ok. 1/3). I im wyżej to przebarwienia bardziej się nasilają. Da radę to jakoś ograniczyć? Lub najlepiej całkowicie zniwelować? Wcześniej tego nie dostrzegałem.
Last reply by molt, -
- 0 replies
- 879 views
Witam. Po zaktualizowaniu do MIUI 9.6 xiaomi.eu 8.5.10 (rozwojowa) mam pewien problem, który jest widoczny na filmie w załączniku. Dzieje się tak również przykładowo w messengerze gdy po kliknięciu w link wyskakuje owe okno wyboru i nagle się crashuje i wraca do pulpitu. Odinstalowywałem, usuwałem dane, czyściłem pamięć podręczną i nic nie skutkuje. Czy wie ktoś może co z tym zrobić? video-1526839811.mp4
Last reply by Avre, -
- 3 replies
- 1.1k views
Cześć, Jestem na tym forum nowy. Szukałem podobnego tematu, ale nigdzie nie znalazłem. Jestem szczęśliwym posiadaczem MI5. Jakoś 2 tygodnie temu przestała mi działać karta SIM. Sam czytnik działa, bo widzi czy karta jest z Orange czy jakaś inna (testowałem różne). Problem w tym, że przez cały czas jest brak zasięgu. Próbowałem hard reset, inny ROM itp. Czy ktoś wie w czym tkwi problem?
Last reply by OZy, -
- 1 reply
- 1.1k views
Pomocy! Kupiłem słuchawki Xiaomi Noise Cancellation In-ear Earphones Type-C Version. Niestety nie działają z moim xiaomi mi5. Co robić?
Last reply by Pietr, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam ,wczoraj wieczorem rozładował mi sie telefon po tym zdarzeniu moje 2 przyciski tak jakby były nieaktywne ale nie dokonca bo jak je dotke to czuje wibracjie tylko niefunkcjonują poprawinie tylko prawy przycisk na ktorym mam cofanie działa , jeżeli zmienie ten przycisk na lewy wtedy tylko ten drugi mi działa czy to wina aktualizajci bo gdzies tak czytałem prosze o pomoc . A i jeszcze jedno przycisk home odczytuje tylko mój odcisk palca
Last reply by misu, -
- 4 replies
- 1.2k views
Cześć! Mam niecodzienny problem - mogę odblokować telefon poprzez pięciokrotne zeskanowanie innego palucha, niż był dodany do odblokowania telefonu. Jeśli dotknę czytnika innym palcem - telefon za każdym razem zawibruje (nie pokazuje się żadna informacja, że nie może odczytać palca itp.), ale za piątym razem telefon zostaje odblokowany. Próbowałem nawet łokciem - też da radę. Szukałem na forum - nic nie znalazłem (chyba, że źle szukałem :P). Spotkaliście się kiedyś z czymś podobnym? Bo jeśli tak to ma wyglądać, to czytnik linii papilarnych traci jakikolwiek sens.
Last reply by dzikibambus, -
- 1 reply
- 923 views
Witam wszystkich, Mam od jakiegoś czasu problem z Mi5. Jeśli chciałbym jednocześnie ładować telefon (w QC) i obejrzeć np jakiś film, odpalić grę czy coś co obciąża znacząco procesor (tak sądzę), to aplikacja gaśnie, robi się czarny ekran, świeci tylko dioda ładowania i czasem diody przycisków na dole ekranu. Jedyne co pomaga to przytrzymanie power na 10 sekund. Jeśli podczas ładowania niczego się nie używa, to problem nie występuje. Sprawdzane na ładowarce oryginalnej oraz Aukey, kablu oryginalnym oraz dwóch innych, ciut lepszych. Na wszystkich jest to samo. Dodam, że pod koniec ładowania, jak osiągnie już około 90% to nic takiego już się nie dzieje. Mogę…
Last reply by Nezumi, -
- 4 replies
- 2.7k views
Witam. W ostatnim czasie telefon podczas robienia zdjęć potrafi się wyłączyć mimo 70% baterii. Po podłączeniu do ładowarki wyskakuje 0% baterii, a następnie po kilku sekundach wraca do stanu przed wyłączeniem tj. 70%. Zdarzyło mi się już to kilka razy jednak nie dzieje się to zawsze podczas wykonywania zdjęć. Miał ktoś podobny problem ? W ostatnim czasie aktualizowalem telefon do najnowszej wersji.
Last reply by lycha, -
- 2 replies
- 1.5k views
Witajcie. Problem polega na tym, że telefon jest w stanie "wyłączyć się" 10 sekund po odłożeniu i wyłączeniu ekranu. Nie da się go w żaden sposób wybudzić. Komputer go nie widzi, nie reaguje na wywołanie recovery, ani na nic. Jedyną opcją jest rozebranie go, odłączenie,podłączenie baterii, zwarcie pinów na płycie głównej, i mechaniczne przejście do EDL. Po zwarciu pinów telefon idzie normalnie uruchomić bez konieczności flashowania. Problem zaczął się na wersji miui polska 8.3.29 po przejściu na najnowszy oficjalny rom flashując go XiaoMiFlash problem dalej pozostaje. Dodam jeszcze, że poza tym problemem telefon ostatnio lubi się wyłączyć przy 5% naładowana baterii (chy…
Last reply by porki18, -
- 4 replies
- 1k views
wersja miui 8.4.12. Robi sie to po kazdej innej aktualizacji aniżeli 8.3.8. Robiłem full wipe, system data cahch dalvic i nic nie pomaga, jakies sugestie jak to naprawić? Problem polega na tym jak klikam w kontakty pokazuje sie FC z taką treścią błędu
Last reply by szaman89, -
- 3 replies
- 938 views
Chyba ucegliłem moją Mi5 :/ Dzisiaj chciałem zainstalować sobie oficjalny rom i niestety coś chyba zepsułem bo telefon się nie uruchamia. Flash poprzez Miflasha poszedł bez problemu jednak tel się nie włącza. Jest wykrywany przez komputer jednak jak wciskan Vol- + power to nie odpala się nawet fastboot. Podczas flashowania chyba też przez przypadek zablokowałem bootloadera :/. Macie jakiś pomysł jak go ożywić? [Edit] Jak próbuje sprawdzić czy jest bootloader odblokowany poprzez adb to mam komunikat, że oczekuje na urządzenie i tyle :/ [edit2] Gdy podłącze tel pod ładowarkę to bateria się ładuje ale nie świeci się dioda. …
Last reply by Michallll, -
- 4 replies
- 818 views
Witam, otóż po kilku ostatnich aktualizacjach obrót ekranu mi nie działa, wszystko powłączane jak powinno. W diagnostyce brak kalibracji żyroskopu. Ma ktoś jakiś pomysł żeby zadziałać?
Last reply by Kacpereq, -
- 0 replies
- 956 views
Witam wszystkich Może ktoś zna rozwiązanie mojego problemu Mój MI5 ma już prawie 2 lata i postanowiłem wymienić baterię bo stara już dogorywała. Wybór padł na baterię firmy NOHON (pochlebne opinie w internecie) Bateria została wymieniona i teraz zaczynają się schody Aktualnie mam zainstalowany LineageOS 15.1. Po wymianie chciałem sprawdzić pojemność baterii przy pomocy testera Okazało się, że bateria nie chce się ładować oryginalną ładowarką od MI5. Pokazuje się szybkie ładowanie prawie 8V/1,5A i za chwilę prąd spada praktycznie do 0A. Na ekranie blokady pokazuje się "Naładowana" a ikona baterii wskazuje 28%. Myślałem, że może to wina ka…
Last reply by xcoom, -
- 1 reply
- 885 views
Ekran ciężko reaguje na dotyk, czasem działa czasem nie. Na ekranie pojawiły się delikatne paski itp. Podeminilem płytę główną z innego MI5 to samo. Czy to wyświetlacz ? Czy może taśma ? Jak to sprawdzić ? https://photos.app.goo.gl/AoT46QYBRHaqCfhp2
Last reply by Pietr, -
- 3 replies
- 1.5k views
Od około dwóch tygodni czyli praktycznie od ostatniej albo przedostatniej aktualizacji prawie za każdym razem wyciszam albo zawieszam połączenie uchem. Nigdy wcześniej praktycznie mu się to nie zdarzało. Już sam nie wiem czy ja coś wymyślam Czy poprostu czujnik zbliżeniowy szwankuje. Ale jest to bardzo nurtujące.
Last reply by DarioB, -
- 2 replies
- 868 views
Witam, mam dosyć duży problem ze swoim MI5. Głównym problemem jest brak dźwięku. Czy to z głośnika głównego czy podczas rozmów telefonicznych. Oprócz tego nie działa mikrofon- przy próbie nagrania dźwięku wyskakuje komunikat, że mikrofon jest używany przez inna aplikację. Dodatkowo nie działa wibracja przycisku HOME, lecz czujnik lini papilarnych działa jak należy. Wszystkie objawy wystąpiły w tym samym czasie, po dwóch miesiącach nieużywania telefonu. Gdy podłączyłem telefon do ładowania co chwile się sam wzbudzał i usypiał- był ciągle wyłączony. Pokazywał ikonkę baterii. Na youtube filmiki strasznie ścina, tzn co parę sekund się zaczyna buforowanie. Na inny…
Last reply by underoath, -
- 8 replies
- 1.4k views
Hej, od jakiegoś czasu mam taki problem. Mieszkam w Szwecji i tutaj wszystkie numery komórkowe zaczynają się od zera. I teraz tak, pomimo iż kontakt mam poprawnie zapisany to przy próbie wysłania smsa obcina mi zero co się kończy "niepowodzeniem wysłania wiadomości. Zupełnie nie wiem w czym problem może leżeć. Przykład na zdjęciu. Jakieś pomysły ?
Last reply by Nezumi, -
- 3 replies
- 639 views
Witam. Mam problem z telefonem Xiaomi mi 5. Problem jest następujący. Pacjent gubi zasięg ale tylko w mieście, poza miastem nic się nie dzieje. Telefon w sieci Play. Android 6.0 i miui 7. Próbowałem ustawić sztywno 4g ale wyrzuca mi po jakimś czasie ustawienia
Last reply by Nezumi, -
- 6 replies
- 5.3k views
Cześć wszystkim. Wiem że temat był już wałkowany tyle razy że szkoda gadać. Mi jednak już opadają ręce i nie mam pojęcia co robić. Sytuacja wygląda następująco: Mam mi5 wersję 64gb. Zakupiłem ją półtorej roku temu z chin z chińskim romem, zmieniłem na miui eu i wszystko śmigało elegancko (oprócz sporadycznych zacięć). Od ponad miesiąca jednak zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Zaczynając od tego że nagle bateria trzyma mi max 12 godzin, a na następny dzień po naładowaniu na full wszystko jest ok. Sprawdzałem to wielokrotnie i wszystko wskazuje na problem z android system ciągnącym z systemu non stop powyżej 50% baterii. Doszło nawet do sytuacji gd…
Last reply by Nezumi, -
- 18 replies
- 5.3k views
Hej, Czy jest w ktoś temacie problemu powolnego działania Google Chrome na Mi5 ? Przeglądając porównania na YT widzę, że to strasznie kuleje i przez to wstrzymałem się z kupnem tego modelu. Czy jest to wina softu ? Cy w Miui v8 to się poprawi? Czy jest jakaś przeglądarka która daje rade i śmiga jak żyleta jak na takiego flagowca przystało? I czy mi się wydaję, czy ten jak i prawdopodobnie inne modele Xiaomi mają wiele takich małych błędów i trzeba non stop śledzić fora i szukać rozwiązania problemu?
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 556 views
Witam, mam problem z bardzo wolną prędkością pobierania po wifi przy odległości większej niż około 2m od rutera. Mino tego siłę sygnału pokazuje normalnie i łączy się też bez problemów nawet w dalszych odległościach. Zauważyłem, że problem dotyczy tylko częstotliwości 2,4GHz, na 5GHz jest wszystko normalnie. Nie wiem kiedy się to stało, taki dostałem telefon. Jest wgrany rom xiaomi.eu, najnowsza wersja. Co może być przyczyną?
Last reply by Stachu55, -
- 13 replies
- 2.5k views
Witajcie, jakiś czas temu uruchomiłem sobie płatności telefonem przez aplikację mBanku, która wykorzystuje Android Pay i śmigało to kilka tygodni. Nagle nie wiadomo czemu od 3 dni pojawia się komunikat, że Android Pay nie może być uruchomione, bo: - mam roota - mam odblokowany bootloader - jest jakieś wewnętrzne oprogramowanie czy coś takiego, które na to nie pozwala Nic z tych powyższych rzeczy nie pasuje. Na telefonie mam chyba najnowsze MIUI, ale w wersji BETA, nie wiem czy wcześniej też takie było czy mi się sam telefon zaktualizował do bety i dlatego taki problem? Próbowałem instalować Google Pay, bo coś się podobno zaktualizowało, ale k…
Last reply by sebuli, -
- 2 replies
- 1k views
Nie pamiętam czy od nowości, ale miałem problem z głośnością rozmów. Dzisiaj już prawie nic nie słychać a głośność jest na maxa. Czy to problem sprzętowy czy da się coś zrobić w diagnostyce? Nie widzę takiej opcji poza symulacją rozmowy...
Last reply by grizzly, -
- 0 replies
- 578 views
Cześć, Mam problem z moim Xiaomi Mi5 (kupiony u Goldwaya), rok temu mianowicie nie mam zasięgu w różnych miejscach, LTE działa mi w niewielu miejscach. Przełożyłem moją kartę (Mobile Viking) do innego Xiaomi (Redmi Note 3 chyba) i w miejscu gdzie ja miałem 0 zasięgu on miał na mojej karcie max. Włożyliśmy jego kartę (njumobile), która u niego miała max zasięg, a ta u mnie miała 0 zasięgu... Miałem najnowsze miuipolska 8.3.22, ale cofnąłem aktualizację do tej z lutego, kiedy to jeszcze wszystko mi działało normalnie. "Uszkodzenie" pojawiło się z dnia na dzień, tj. nie pojawiło się po żadnej aktualizacji czy też zmianie. Telefon działał normalnie na tej karcie SIM (m…
Last reply by Silentsan,