Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 1 reply
- 810 views
Witam, Mam problem z moim Mi5. Po prostu ni stąd ni zowąd wyłącza się ( nie działa podłączenie pod ładowarkę, komputer go nie wykrywa) i nie daje znaku życia i nie można było go włączyć. Już go chciałem spisać na straty, ale następnego dnia udało mi się go włączyć.Podziałał jeden dzień i znowu się wyłączył/zawiesił, ponownie odłożyłem go na półkę i po kilku godzinach udało się go włączyć. Telefon kupiony w marcu 2017, od goldway z aliexpress
Last reply by alex_master, -
-
- 4 replies
- 1.9k views
Witam, Czyszcząc wczoraj telefon psiknąłem sprężonym powietrzem w miejsce gdzie zamontowany jest mikrofon główny. Po jakimś czasie mikrofon ten przestał działać. Telefon łapie jednak baaardzo głośne dźwięki (ale i tak bardzo niewyraźnie). Otworzyłem go, jednak mikrofon nie oderwał się od płytki - wszystko wygląda ok. Dociskanie go nic nie daje. Czy jest szansa, że mikrofon został fizycznie uszkodzony tylko dlatego że dmuchnąłem w niego powietrzem? Czy to tylko zbieg okoliczności i urządzenie wysypało się nagle softowo? Mikrofon znajdujący się obok kamery działa prawidłowo.
Last reply by Nezumi, -
- 4 replies
- 1.3k views
Cześć Kilka dni temu zakupiłem MI5. Głównym powodem do zmiany była możliwości płatności NFC. Niestety po zainstalowaniu aplikacji, nadaniu uprawnień, ustawieniu NFC, HCE, etc... nie mogę zapłacić w żadnym sklepie. Mam Tmobile oraz AndroidPay. Po przyłożeniu telefonu na terminalu jest błąd co wskazuje na to, że NFC raczej działa tylko płatność nie przechodzi. Pogrzebałem trochę forum sprawdziłem następujące rzeczy na moim telefonie: ROM global beta SafetyNet test failed Opcje programistyczne: debugowanie włączone; status telefonu: telefon jest zablokowany. Naczytałem się, że płatności nie działają gdy BL jest odblokowany. No więc czy to możliwe, że…
Last reply by SphunaR, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.5k views
jak usunąć kopie backup w twrp bo nie chce żeby mi zabierała niepotrzebnie 5 gb
Last reply by ZduneX25, -
- 6 replies
- 4.3k views
Witam, W listopadzie 2016r. zakupiłem telefon Xiaomi mi5 wersja z 32gb pamięci. Telefon od momentu zakupu działał bardzo poprawnie, nie zawieszał się, podczas korzystania z niego nie pojawiały się żadne lagi itd. Od momentu zakupu telefon zawsze znajdował się w futerale, ponadto miał na froncie przyklejone szkło hartowane. Podczas użytkowania go nigdy mi nie spadł, ani nie doznał żadnych wstrząsów:) Od około dwóch tygodni telefon zaczął się zawieszać przy przeglądaniu Internetu, graniu w gry czy przewijaniu otwartych kart w przeglądarce. Objawia się to tym, że to co jest na ekranie zatrzymuje się podczas gdy dźwięk działa normalnie. Żeby rozwiązać ten problem na…
Last reply by skay77, -
- 2 replies
- 4.6k views
Wersja MIUI i posiadany smartfon: Miui 9 / 7.8.17 /// Xiaomi Mi5 Opis znalezionego błędu / problemu: Gdy dostaję smsy ( ale tylko od dwóch nr- od reszty normalnie) w pasku powiadomień wyskakuje mi "nieznany nadawca" gdy wchodzę w sms to nic się nie wyświetla. Jak wysyłam sms do tych nr do nawet się nie zapisują na liście wysłanych. Dodam ze na global stable też występował ten błąd z tymi nr. O co może chodzić?
Last reply by Nezumi, -
- 5 replies
- 1.3k views
Fabryczne dpi 427 jest jakieś za duże. Ktoś coś zmieniał w tej kwestii?
Last reply by JacekBB, -
- 5 replies
- 3.8k views
Witam, wiem, że był omawiany temat żyroskopu i czujnika światła ale ... mi nie działa tylko żyroskop. Nagle z dnia na dzień przestał działać, właśnie się zorientowałem. Reset systemu nie pomaga...nie działa obracanie ekranu i kompas. Wchodząc w testy diagnostyczne nie mam w go w opcjach. System MIUI 8 global stable - mam go od miesiąca i wcześniej nie było problemów. Jak sprawdzić czy to jakiś bug systemowy czy sprzętowy problem?
Last reply by skiniu, -
- 1 follower
- 5 replies
- 5.4k views
Dzień Dobry, mam następujący problem z Xiaomi Mi5 : Dźwięk zarejestrowany przez mikrofon jest bardzo cichy. Natomiast nie wszędzie : szczególnie uciążliwe jest to podczas wykonywania rozmów telefonicznych czy używania komunikatorów internetowych (w moim przypadku - whatsappa). Natomiast nagrania zarejestrowane przez dyktafon mają już bardzo ładny i donośny dźwięk. Również testy obu mikrofonów wypadły pozytywnie : dźwięk może nie jest super czysty, ale głośny i całkiem znośny. Problem występował odkąd tylko dostałem telefon do ręki, na obu wersjach MIUI - zarówno na zainstalowanym od początku Globalu jak i na wgranym przeze mnie Xiaomi.eu. Nie jest to też racz…
Last reply by ic3man81, -
- 1 follower
- 10 replies
- 3.1k views
Hej, Przyszedł dziś do mnie mi5 64GB z Goldway ale niestety nie działa :/ Tzn po uruchomieniu widać jak ładuje się android i pojawia się ekran z wyborem regionu "Seleccione su region". Niestety wyświetlacz nie reaguje na dotyk. Przyciski działają normalnie. Możecie coś poradzić, warto spróbować jakiś hard reset czy coś w tym stylu?
Last reply by tymon, -
- 2 replies
- 1.2k views
Witam Miałem problem na globalu 8.2.2.0 mianowicie przy próbie zrobienia zdjęcia z lampą telefon się cegli, włącza się jedynie po podpięciu ładowarki. Więc zainstalowałem sobie MIUI Polska przez TWRP, a problem nadal istnieje. Podpowiadano mi żeby przez TWRP wyczyścić Dalvik/Cache, wyczyściłem ale nic nie dało. Na zewnętrznej aplikacji aparatu zdjęcia cyka, i się nie wyłącza, latarka również działa normalnie, tylko na fabrycznej aplikacji aparatu się wyłącza. W czym problem?
Last reply by Lukasz36016, -
- 11 replies
- 13.9k views
Witam, Mam problem z moim telefonem Xiaomi mi5. Jest u mnie od kilku dni. Nie mogę kopiować plików z telefonu i na telefon. Podczas kopiowania pojawia się komunikat, że urządzenie podłączone do komputera nie działa i kopiowanie się przerywa. Proszę o pomoc.
Last reply by blodytraveler, -
- 3 replies
- 699 views
Hej, Nie jestem pewien czy poprawnie rozumiem tekst na zdjęciu poniżej. Zainstalowałem program do odblokowania telefonu i wszedłem w tryb fast bota. Proszę o wyjaśnienie czy telefon zostanie odblokowany po 72 godzinach od próby ? Oh, ok już znalazłem odpowiedź na angielskim forum. Dla zainteresowanych yes, now we must wait 72hours binding your mi account on your device to get unlock bootloader.Maybe this way use by xiaomi for security reason if our device is lost and we can have a time to find our lost device. Można zamknąć temat.
Last reply by Nezumi, -
- 22 replies
- 3k views
Dobra, takie zapytanie też i poszło do serwisu: Dostałem mojego nowego mi5, teraz powiem o co chodzi, po włożeniu karty sim a nawet dwóch, jedna jest lycamobile a druga mobile vikings zasięg "wariuje" tzn niezależnie od tego czy karta jest włożona jedna czy dwie telefon pokazuje co chwilę pełen zasięg po czym nie ma zasięgu albo jest minimum... Film w linku poniżej: https://goo.gl/photos/vcZZTJEksRS97jdv7 Ktoś miał podobnie ? Przy 4G potrafi zniknąć całkowicie zasięg i za chwilę się pokazać na maxa... Enibodi help?
Last reply by dmtaukhua123, -
- 18 replies
- 4.3k views
Cześć, Mam problem z aparatem. Mianowicie chodzi o to, że wszystkie zdjęcia oraz filmiki wychodzą rozmyte lub lepszym określeniem będzie to, że są całkowicie nieostre . Jedynie zdjęcia macro wychodzą tak jak powinny. Nie wiem co jest problemem ale próbowałem na wszystkich możliwych ustawieniach. Być może jest to kwestia oprogramowania, ale ciężko mi stwierdzić ponieważ jestem posiadaczem MI5 od kilku tygodni i nie mam porównania. W internecie spotkałem się z kilkoma takimi przypadkami na zagranicznych forach, ale nie znalazłem konkretnego rozwiązania problemu. Zdarzało się, że aparat złapał ostrość + wszystkie macro wychodzą dobrze, więc wydaje mi się, że nie…
Last reply by gapa12399, -
- 1 follower
- 30 replies
- 4.5k views
Hej, Ostatnimi czasy moje MI5 robi zdjęcia zbyt zielone. Na początku było wszystko ok z kolorami a teraz mam za dużo zielonego koloru na zdjęciach. Zastanawiam się czy to problem sprzętowy czy programowy. Może są jakieś opcje regulacji na poziomie serwisowym ? Jakieś rady ?
Last reply by Nezumi, -
- 17 replies
- 4.2k views
Jakiś czas temu dostepna była aktualizacja OTA do MIUI 8.0.2.0 Stable po tej aktualizacji wszystko działało jak trzeba. Z potrzeby chwili dokonałem fabrycznego czyszczenia urządzenia. Po tej operacji telefon nie może połączyć się z zestawem głośnomówiącym bluetooth w moim aucie. Jakieś pomysły? Nie posiadam odblokowanego bootloadera. Pozdrawiam
Last reply by grzesiekols, -
- 3 replies
- 675 views
Witam, telefon posiadam od około 5 miesięcy, a problem jest taki że telefon ładuje się maksymalnie do 61%. Pojawiło się to dzisiaj rano jak podłączyłem telefon do ładowania. Po około 3 godzinach ładowania telefon zatrzymał się na tych 61%. Reset telefonu nie pomógł. Drugi problem to słaba łączność Wi-Fi, nic się nie ładuje, dodam że na transferze danych wszystko działa bez zarzutu.
Last reply by Nezumi, -
- 3 followers
- 75 replies
- 7.2k views
Mamy wreszcie rozwiązanie wolnego pobierania w google play, przynajmniej dla telefonów zrootowanych. 1. Pobieramy plik https://mega.nz/#!B9NVXZIa!znSXNsRqbv5ppgxnnCmsOK56lp0ycfUKl6n4J5kQfKM 2. Rozpakowujemy 3. Robimy backup folderów "DownloadProvider" i "DownloadProviderUi" z katalogu "/system/priv-app", tak dla zabezpieczenia jakby coś poszło nie tak 4. Zamieniamy pliki z pkt 2 z plikami w folderach z pkt 3 5. Nadajemy plikom uprawnienia -rw-r-r- restartujemy i voila działa pobieranie z pełną prędkością. Sposób podany na en.miui.com http://en.miui.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=311371&pid=6234602 Sposób polega…
Last reply by mateusz.polaczkiewicz, -
- 5 replies
- 3.1k views
Witam, ostatnimi czasy mój telefon strasznie zwolnił - aplikacje dosyć długo się ładują, a czasem potrafią się w ogóle nie załadować. Korzystam z romu xiaomi.eu w wersji 7.7.13. Problem jest dość irytujący. Proszę o pomoc.
Last reply by adrian2301, -
- 1 reply
- 863 views
Witam, tydzień temu kupiłem telefon Xiaomi Mi5 i niestety do dnia dzisiejszego nie mogę korzystać na nim z usług Orange. Przez większość czasu widzę informację o braku usługi. Czasem na sekundę telefon łapie sygnał i dochodzą do mnie wszystkie wiadomości ale nawet jeśli widzę kreski zasięgu sam nie mogę wykonywać połączeń. w kwestii ewentualnych pytań: - karta SIM była wymieniana - jest sprawna - działa w innych urządzeniach, - ustawienia APN są poprawne - ustawienia sieci na preferowane 3G, przy preferowanym LTE zasięgu nie łapie w ogóle - telefon prosi o PIN karty więc ją widzi, karty Plusa nie czyta w ogóle - wersja oprogramowania Global…
Last reply by bergmen, -
- 19 replies
- 3.5k views
Witam forumowiczów! W lutym bieżącego roku zakupiłem przez sklep Foster na Allegro swoje Xiaomi Mi5 Standard w wersji białej. Byłem bardzo pozytywnie nastawiony do tego telefonu, ale moja cierpliwość powoli już się kończy. Napotkałem wiele problemów technicznych, nie wszystkie udało mi się rozwiązać, dlatego proszę was o pomoc. Oto lista problemów: Kiepskia łączność wi-fi. Nic oprócz aplikacji Youtube nie chodzi poprawnie. Tam filmiki działają zawsze bez opóźnienia. Wszystko inne, czyli Facebook, Messenger, Instagram, Snapchat, Chrome, Sklep Play i wiele innych mają problemy z działaniem. Dokładniej działają wolno, po czym przepustowość spada do 0 kb/s i trwa t…
Last reply by KamPaw, -
- 2 replies
- 2.2k views
Cześć, mam problem z Endomondo i GPSem. Konkretnie, nie łapie mi wogóle sygnału. Cały czas mam znaczek zakazu przy GPS. Mapy google i inne aplikacje działają normalnie. Oszczędzanie baterii całkowicie wyłączyłem. Czy miał ktoś podobnie?
Last reply by Panchoss, -
- 0 replies
- 628 views
Witam wszystkich! Czy jest jakiś sposób, żeby zrobić backup pamięci wewnętrznej telefonu z poziomu EDL? Coś na kształt https://forum.xda-developers.com/axon-7/development/axon7tool-flash-backup-boot-recovery-t3514254?
Last reply by zenekkusmider, -
- 23 replies
- 8.2k views
Witam, Mam pytanie, mam zainstalowany rom xiaomi.eu ostatnią wersje stable na androidzie 6.0 i w użyciu baterii z aplikacji najwięcej zabierają mi usługi xiaomi a ja praktycznie w ogóle nie korzystam z chmury xiaomi itd. więc nie wiem w czym tkwi sekret tego drenażu.
Last reply by waldi_82,