Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 11 replies
- 1.2k views
Witam serdecznie, mam olbrzymi problem z telefonem. Miałem softa Global MIUI 9 8.4.19 Beta. Od 2 lat odkąd go kupiłem miałem Global Betę ponieważ na innych softach restartowały mi się aplikacje. Na tym sofcie działało wszystko ok. Wgrał mi go sklep w którym go kupiłem, czyli TECHNOS. Postanowiłem spróbować przesiąść się na najnowszy soft xiaomi.eu, dostępny do pobrania ze strony MIUI Polska - MIUI 10: 8.7.5. Niestety nie przewidziałem, że usunie mi to wszystkie zdjęcia, screeny i filmy z telefonu. Od kilku dni próbuję odzyskać to za pomocą różnych programów jednak bezskutecznie. Większą szansę miałbym to gdyby urządzenie było zrootowane. Tutaj pojawia się kolejny pro…
Last reply by pl_shibby, -
-
- 0 replies
- 546 views
Mam problem po aktualizacji na miui10 . Po rozwinięciu przełączników nie mam możliwości edycji przycisków. Problem widoczny na zdjęciach oraz informacje o telefonie. W ustawieniach też nic nie mogę znaleźć. Pomocy !
Last reply by Madzio94, -
- 6 replies
- 9.4k views
Cos namieszalem i prosze o pomoc Jak w temacie jak ktos do mnie dzwoni nie pokazuja sie okno ale dzwonek dzwon i u gory jak odblokuje ekran mam powiadomienie. Dalem zrzut - tylko zielony pasek sie pokazuje o polaczeniu Zmieniałem motywy ale nic to nie daje. Blokuje na ekranie blokady oraz przy niezablokowanym urządzeniu Wyczyściłem dane aplikacji kontakty i dialer ale to nie pomaga. Szukalem w necie rozwiązania ale tylko takie widziałem Nie istalowalem jakis aplikcji specjalnych ktore by cos blokwaly. Musiem cos kliknac omylkowo co zablokowalo ten ekran pokazujacy osobe dzwoniaca. PS> Chcialem to napisac w problemach z MIUI ale moderator uzn…
Last reply by wyzwolenia, -
- 1 reply
- 1.4k views
Witam, Ostatnio kupiłem nowe słuchawki tj. Beats EP. Podłączyłem je pod mojego xiaomi Mi 5 i jest tragedia szumy są nie do wytrzymania nie jest to problem słuchawek ponieważ podłączone pod komputer nie szumią. Podłączyłem również inne słuchawki pod telefon i jest to samo. Czy te szumy mogą być spowodowane aktualizacją MIUI, ostatnio dostałem aktualizację 9.6.1.0. Proszę o pomoc jeżeli można coś poradzić, ponieważ szum jest nie do wytrzymania.
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 420 views
Hej. Od jakiegoś miesiąca mam problem z moim Mi5, który kupiłem w sierpniu zeszłego roku. Telefon widocznie się zawiesza - jak kliknę klawisz do odblokowania to zanim na ekranie się coś pojawi mija czasami nawet 4 sekundy. Aplikacje się też wieszają, czasami nawet na samym dźwięku słychać, że ma problemy i brzmi jakby procek nie wyrabiał(?). Jestem zawsze na najnowszych aktualizacjach. Ostatnio nawet zrobiłem Backup tylko moich aplikacji (około 30 przy użyciu Titanium Backup) i wyczyściłem go (razem z internal storage), oraz wgrałem MIUI 10. Niestety problem po dniu albo dwóch powrócił i sam nie wiem co z tym zrobić. Jakieś rady?
Last reply by KyonV2, -
- 0 replies
- 1.3k views
Rozebrałem telefon w celu wymiany wyświetlacza (robię to nie pierwszy raz) i złożyłem go tak jak zawsze. Próbowałem uruchomić telefon, odpalił się, ale zaraz się wyłączył gdyż bateria była rozładowana. Zostawiłem telefon na 15h, aby dobrze się wyświetlacz przykleił do ramki. Rano podłączyłem telefon do ładowarki i stało się coś dziwnego. Ekran zaświecił na biało i nagle przycisk HOME zrobił się strasznie gorący, telefon się nie ładuje, przycisk się grzeje, że nie idzie go dotknąć. Po ponownym podłączeniu telefonu do ładowania, znów przycisk zaczął się grzać, ale w tle było słychać, że telefon się uruchomił, ale zaraz wyłączył. Próbowałem później na samej baterii, ale ekra…
Last reply by Ryszes, -
- 5 replies
- 826 views
Witam. Od kilku dni mam problem z lokalizacją urządzenia. Nie lokalizuje mnie poprawnie na mapach i w aplikacjach pogodowych. Wyskakuje "nie możesz być zlokalizowany" Dostęp do lokalizacji w apkach jest włączony. Lokalizacja jest włączona. Zauważyłem że w ustawieniach/status zabrzpieczen widnieje: lokalizacja urządzenia WYŁ. (Ale w ustawieniach jest włączona) Ktoś miał podobny problem?
Last reply by Poohacz79, -
- 6 replies
- 2.2k views
Witam! Mój szwagier ma problem ze swoim Mi5 który ma zainstalowany ROM Global 9.5.5.0.. Problem jednakże nie pojawił się wraz z aktualizacją ale dużo wcześniej. Chodzi o to, że przy podłączeniu do komputera telefon zaczyna się ładować i nie ma możliwości, aby przełączyć na przesył danych (MTP). W ustawieniach programistycznych widnieje opcja zmiany, lecz klikając na MTP z automatu przerzuca na Ładowanie Telefonu. Nie pomaga również instalacja MiPCSuit ani sterowników USB, debugowanie usb też nie daje efektu. Nie wiem czy nie jest to też wina samego portu usb w telefonie bo kabel praktycznie wypada - jest duży luz ... niemniej jednak telefon ładuje się norma…
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 1k views
Witam Po aktualizacji ładowanie q-charge ląduje telefon do 100% ponad 3 godziny. Macie podobnie? Co zrobić?
Last reply by x8kontose, -
- 3 replies
- 2.2k views
Witam, Mam poważny problem ,mianowicie uceglilem mi5. to moze od początku: wgrałem sobie xiaomi.eu_multi_MI5_8.3.22_v9-8.0 i wszystko dobrze śmigało ale coś mnie podkusiło żeby wgrać xiaomi.eu_multi_MI5_8.6.14_v10-8.0 . Wiec wrzuciłem sobie xiaomi.eu_multi_MI5_8.6.14_v10-8.0 na pamieć wewnętrzna . Następnie nacinąłem Vol+ + power aby przejść do twrp. Od tego momentu telefon się wyłączył i uceglił. Podczas podlaczenia telefonu do komputera menedzer urzadzen widzi telefon jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 i tyle. Teraz najważniejsze pytanie. Czy jest szansa na uratowanie telefonu ?
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 1.1k views
Hej, posiadam gdzieś od roku xiaomi mi 5, telefon działał dobrze, aż do wczoraj. Po wyjęciu z kieszeni totalnie nie da się go uruchomić. Oczywiście podłączyłem go do ładowarki i nic, telefonu nie mogę wprowadzić w tryb fastboot, nie mogę wykonać żadnego hard resetu, komputer wykrywa go jako Mi5 i mogę wejść i zobaczyć co jest w pamięci telefonu ale program MiFlash już go nie wykrywa i nie mogę wgrać romu, próbowałem różnych wersji, sterowników, z różnych komputerów i nic. Ktoś ma jakieś pomysły?
Last reply by mitake, -
- 0 replies
- 448 views
Witam, mam miui polska 8.5.24, dodam że obecna wersja softu wgrana po resecie telefonu 100%, klikam w książce telefonicznej udostępnij kontakt, na ułamek sekundy "udostępnij przez" i tyle wracamy do książki telefonicznej, nie zdążę wybrać niż z listy tylko znika dodatkowo udostępnienie zdjęcia z Whatsapp ma tak samo Ktoś pomoże o co biega ?
Last reply by polsacik, -
- 2 replies
- 546 views
Hej, Długo zastanawiałem się jak opisać problem. Mi5 kupiłem niedawno, generalnie jestem zadowolony tak jak i z wcześniejszego mi4c. Natomiast co mnie rozczarowało to reakcja na dotyk. Odnoszę wrażenie ze po założeniu szyby średni dotyk staje się jeszcze gorszy. Ponadto wydaje mi się że obudowa (mam dość obszerną) też pogarsza wrażenie dotyku (WTF?) Wrażenie szczególnie dotyczy dolnej części ekranu. Notorycznie albo nie trafiam w spację. Aktualnie nie mam zamontowanej żadnej szyby. Czy macie jakiś pomysł jak sprawdzić czy dotyk jest taki jak być powinien. Prosty test dotyku rejestruje dotknięcia w dolnej części. A może można w jakiś sposób wspomóc dotyk ?? Z r…
Last reply by Pietr, -
- 5 replies
- 1.5k views
Witam, Telefon ma około 1,5 roku, z czego prawie rok leżał w szafie, bo nie można go było uruchomić. Dziś przyszła nowa bateria, potem pod ładowarkę QC 3.0. Ładowanie leci chwilę z napięciem 5V, a następnie podnosi sie do 9v 1,4A, a więc ewidentnie ładuje QC. Wpompowałem już w baterię 1,2Ah (sprawdzane pod testerem), ale ciągle nie ma wskaźnika poziomu ładowania na telefonie ani nie świeci dioda powiadomień, wydaje mi się że powinna świecić na czerwono. Raz zdarzyło się że na chwilę zaświeciła mi się zielona dioda powiadomień. W trakcie ładowania telefon jest bardzo ciepły, pomiar miernikiem na podczerwień wskazuje 48stC ( i od strony ekranu i od strony pły…
Last reply by jack78, -
- 2 replies
- 994 views
Witam, Z uwagi na martwą Mi5, która ma problem z układem zasilającym na płycie, a nikt nie potrafi mi z tym pomóc (serwis z częstochowy wziął telefon na kilkanaście dni, po czym odesłano mi go z informacją, że to zmiana baterii pomoże bo ta oryginalna jest zużyta i że działa na jego serwisowej bez zarzutu... stracilem kase na wysyłkę x2 i jakąś 'diagnoze' mimo ze w rozmowie była mowa o wymianie PMI za 130zł całość i naprawienie telefonu w ten sposób - kupiłem 2 baterie - nohona z Chin oryginał oraz z wrocławia za 70zł używaną, ale pewną i sprawdzoną przez chłopaków baterię i usterka dalej na nich występuje niestety. wrocław nie robi tej usterki, zaś jakiś losowy serwis…
Last reply by niejestemprogramista, -
- 2 replies
- 729 views
Cześć Zainstalowałem MIUI pobrane z tej strony. MIUI: 8.4.12 ANDROID: 8.0.0 ROM: MI5 KOD: gemini wszystko fajnie działało, aż do momentu w którym nie mogłem odblokować telefonu, dotyk jakby poprostu nie działał. przyciski fizyczne działają bez problemu, mogę uruchomić aparat i robić zdjęcia klawiszami głośność. Gdy przytrzymam przycisk power telefon się uruchomi ponownie i dotyk działa ale tylko przez chwilę, czasem działa 30min a czasem wystarczy go zablokować i już nie da się ponownie odblokować. Czy to jest wina sprzętowa i niefortunnie zbiegła się z instalacją ROMu czy może programowa i da się to jakoś naprawić ?
Last reply by Bogart, -
- 0 replies
- 428 views
Mam problem z moim xiaomi mi5, co jakiś czas załącza mi się ten dźwięk, miesiąc temu był on tylko przy odblokowanie telefonu ( w opcjach nie znalazłam opcji żeby go wyłączyć), teraz pika niezależnie od niczego, tak jak na filmiku https://vimeo.com/276498009
Last reply by horiks, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam. Stało się coś bardzo dziwnego. Wszystko działa w telefonie, wczoraj padła mi bateria jak wracałem do domu, więc jak wróciłem to podłączyłem do ładowarki i tyle. Telefon po włączeniu zwariował. 1. Przycisk HOME nie cofa do pulpitu. 2. Przycisk MENU nie wyświetla listy otwartych aplikacji. 3. Przycisk BACK działa normalnie. 4. Powiadomienia na pasku się nie wyświetlają. W ogóle. Słyszę dźwięk messengera, ale brak powiadomienia ani wyskakującego, ani po rozwinięciu pasku od góry. Co działa? Przyciski działają w sumie normalnie. HOME odblokowuje nadal na odcisk palca, MENU po przytrzymaniu dłuższy czas wyświetla mi menu danej ap…
Last reply by NextRandomUser, -
- 3 replies
- 3.8k views
Podczas próby odtworzenia wideo z poziomu galerii występuje błąd - jak w załączniku. Czyszczenie pamięci apki galeria nie pomaga. Xiaomi Mi 5, MIUI 9.6 8.3.22 xiaomi.eu. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by ralffi21, -
- 0 replies
- 539 views
Jestem po wymianie wyświetlacza, taśmy ze złączem usb i baterii. Po tym zabiegu zauważyłem, że co kilka min przyciski funkcyjne przestają działać - nie wykrywają dotyku. Muszę dotknąć ekranu i przyciski znów działają. Jeżeli ponaciskam je kilkanaście razy to też wracają do życia. Dotykowy przycisk home zawszę działa. Czy możliwe jest, że przy składniu tel coś źle złożyłem przez co coś nie łączy(lub zwiera) i stąd problem z przyciskami? A może to nowy ekran jest felerny?
Last reply by sebool12, -
- 1 reply
- 986 views
Witam po aktualizacji do andka 8.0 chrome blokuje mi wiele stron wyświetlając coś takiego(zdjęcie w załączniku) da się to jakoś obejść?
Last reply by SLiM, -
- 0 replies
- 863 views
Witam, W moim Xiaomi M5 pojawił się dosyć upierdliwy problem. Otóż losowo przestał działać ekran dotykowy (telefon działa - nie jest zawieszony, można korzystać z przycisków fizycznych, telefon reaguje itp.). Początkowo pomagał reset przyciskiem ON/OFF z prawej strony i telefon jakiś czas był do użycia. Jednak z czasem trzeba już go resetować 2-3 razy, aby ekran reagował na dotyk. Co ciekawe, ekran przestaje działać niezależnie, czy telefon jest na maksa eksploatowany, czy leży bezczynnie, bez żadnego obciążenia. Nie mogę znaleźć przyczyny i zależności. Wykonałem kilka czynności, które miałem nadzieję, żę pomogą, ale nic to nie dało. Mian…
Last reply by z3tka, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam, Przez ostatnie parę miesięcy używałem LineageOSa (najpierw 14.1, potem 15.1). Dzisiaj postanowiłem, że chciałbym wrócić do MIUI na okres próbny i zobaczyć, co tam słychać w tym systemie. Pobrałem więc plik fastboot z najnowszym globalem (stable) i sflaszowałem go używając MiFlasha. Niestety, po uruchomieniu systemu ekran stał się czarny. Działa podświetlenie przycisków nawigacyjnych, działa dioda powiadomień, mogę usłyszeć dźwięki systemowe, więc to nie jest brick. Co więcej, jestem w stanie zobaczyć, co jest na ekranie parokrotnie klikając w przycisk "Power" - jest wtedy szansa, że na ułamek sekundy ekran włączy się, a następnie znowu zgaśnie. Sprób…
Last reply by osama494, -
- 2 replies
- 1.3k views
Witam. Wczoraj zauważyłem, że na zdjęciach robionych głównym aparatem widoczna jest ciemna plama. Tak jakby jakiś "paproch" dostał się między matrycę a szkło zewnętrzne - jest taka szansa? Czy ktoś miał podobny problem? Telefon jest na gwarancji, a ja nie należę do grupy majsterkowiczów, więc chyba jedyne co mi pozostaje, to odesłanie telefonu do serwisu... Chyba że macie jakieś inne pomysły - będę wdzięczny za informacje. PS telefon nie upadł, nie odczepiły się również "plecki".
Last reply by laszlociaszlo, -
- 0 replies
- 714 views
Witam, zakupiłem Mi5 które było w pełni sprawne ale była na nim zainstalowana najnowsza wersja rozwojowa, chciałem wersje stabilną więc taką pobrałem, zainstalowałem twrp, potem rom w zip coś poszło nie tak, był bootloop ale udało się dzięki Miflash i zainstalowałem najnowszą wersje global stable. Telefon się uruchamia ale nie może połączyć się z żadną siecią wifi, wyskakuje Łączenie i za chwile znika. Zainstalowanie wersji rozwojowej przez Miflash też nie pomaga. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Jak to naprawić? EDIT: Wifi działa tylko i wyłącznie po wgraniu najnowszej wersji deweloperskiej przez MiFlash ale na tej wersji bateria znika w oczach
Last reply by adrian.adrian93,