Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 2 replies
- 1.1k views
Witam :) Od dłuższego czasu mam problemy z krótkim czasem działania urządzenia na baterii(w ciągu dnia ładuję telefon pewnie z 10 razy), zacząłem od wymiany baterii, nic się nie zmieniło, myślałem, że bateria wadliwa, więc przysłali mi nową, efekt ten sam. Po naładowaniu maksymalna pojemność baterii wynosiła ok 1300mAh. Zmieniłem więc ROM i dalej nic, procenty uciekają dosłownie w oczach. Dodatkowo ostatnio jest problem z ładowaniem, nie wiem czy to związane z tym czy nie, ale często jak podłącze ładowarkę to ładuje się przez sekundę i przestaje, po paru próbach zazwyczaj zaczyna ładować normalnie. Podczas ładowania telefon się tak nagrzewa, że jakby nie etui to nie…
Last reply by dejv_23, -
-
- 6 replies
- 1.5k views
Cześć wszystkim, Po prawie 3 latach dość intensywnego użytkowania mój Mi5 dokonał żywota. Z dnia na dzień tracił coraz szybciej baterię (którą i tak po tym czasie nie była w najlepszej kondycji, ale dotychczas prawie dzień wytrzymał, co jest bdb wynikiem) aż w sobotę wyjąłem telefon z kieszeni "martwy". Nie reaguje na żadną kombinację klawiszy, nie pokazuje, że jest ładowany - nawet się nie nagrzewa. Po połączeniu do PC widnieje jedynie informacja, że Qualcomm coś tam, coś tam na porcie com coś tam. Wiem, że istnieje metoda żeby podnieść nawet z hard bricka jednak oznacza to Full Flash. Zależy mi jednak na danych, które nie były niestety synchronizowane: zdjęcia,…
Last reply by MysticHussar, -
- 12 replies
- 6.4k views
Panowie problem dotyczy karty SIM z RebTel. Ta sama karta SIM bez problemu działa w telefonie Huawei i APN-y dodają się same.
Last reply by grzes20u, -
- 3 replies
- 973 views
Dzień dobry wszystkim. Jestem posiadaczem telefonu Mi5 i od ostatniej aktualizacji do softu MIUI 10.2.2.0 rozpoczęły się moje kłopoty. Byc może jest to zbieg okoliczności ale po aktualizacji MIUI do 10.2.2.0 telefon zaczął drenaż baterii. Dosłownie. W ciągu 40 minut potrafi wyssać cała baterie. Poczatkowo obstawiałem problem z sama bateria i ja wymieniłem ale nie naprawiło to problemu. Wymienilem ładowarkę na inna, oryginalna wraz z oryginalnym kablem - nie rozwiązało to problemu. Wgralem TRWP, zmieniłem soft z globala na 10.0.1.0 stad i niestety drenaż trwa nadal. Czy ktoś mi może pomoc i podpowiedzieć co dalej robić? Wracać do jakiejś wer…
Last reply by Adamcom, -
- 1 follower
- 6 replies
- 2.1k views
Problem jest tak niespotykany, że pozwoliłem go sobie opisać w ww. wątku. Telefon MI-5 posiadam od blisko 3 lat . Do października ubiegłego roku ładowanie baterii przebiegało bezproblemowo w oparciu o dowolną ładowarkę i przewód USB C. Od tego pamiętnego miesiąca telefon można naładować tylko oryginalnym kablem xiaomi. Inne przewody są "ignorowane" przez telefon. Jedynym rozwiązaniem jest restart telefonu, wtedy po ponownym uruchomieniu z już podpiętym innym kablem następuje i ładowanie i transfer danych . Może jakaś mądra głowa zna rozwiązanie tego problemu?
Last reply by Eragon, -
- 2 replies
- 917 views
Witajcie, przeglądnąłem forum ale nic nie znalazłem na mój problem a mianowicie. Mam komórkę MI5 (bardzo fajny model). Nie wiem czy to miało wpływ ale byłem na spływie kajakowym (woda nie uszkodziła komórkę) ale komórka ładuje mi się tylko w trybie off line, muszę wyłączyć komórkę aby naładować baterie. Jednocześnie jeśli podłącze komórkę portem USB do koma to komp nie wykrywa komórki oraz oczywiście komórka się nie ładuje. Szukałem na nacie podobnych tematów ale nic nie znalazłem. Czy ktoś ma pomysł dlaczego tak się dzieje (dzisiaj przez kilka sekund na innej ładowarce (sprawdzałem z 5) komórka ładowała się gdy była włączona - stwierdziłem że …
Last reply by rip_us, -
- 0 replies
- 859 views
Witam po trzech latach i stekach upadków telefon w końcu spadł tak że pękła szybka. Dotyk działa, ekran działa, mam na nim folie więc ciężko mi sprawdzić co dokładnie pękło. W internecie znalazłem tylko instrukcje wymiany całego wyświetlacza. A z tego co rozumiem wyświetlacz jest ok. Czy można samą szybkę / digitizer wymienić? Gdzie znajdę instrukcje. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
Last reply by flood, -
- 6 replies
- 2.7k views
Czesc, Ok tygodnia temu zaktualizowalem mi5 do tej wersji najwyzej zgodnie z instrukcja miui polska. Po dniu wyskoczyl komunikat o nowszej wersji(tej srodkowej) wiec zaktualizowalem telefon automatycznie juz. Szczerze nie pamietam czy po pierwszej aktualizacji softu czy tez po tej drugiej ale po wylaczeniu ekranu on samoczynnie sie podswietla. Dzieje sie to w roznych odstepach czasu, od kilku sekund do nawet kilku minut. Myslac ze cos jest no Tak z soften zrobilem kolejna aktualizacji do tego najnizej na screenie znowu zgodnie z instrukcja z miui polska. Niestety problem nie ustapil. zastanawiam sie tez czy nie ma to nic wspolnego z asystentem Google bo czasami Sam …
Last reply by Nexusidlo, -
- 1 reply
- 921 views
Witam od pewnego czasu borykam się z problemem szumów w moim mi 5 , Testowałem telefon z różnymi słuchawkami przy wszystkich pchełkach występowały szumy ale przy słuchawkach z muszlami już nie [HyperX cloud alpha] . Kupiłem nawet Roccat'y Syva które mają impedancje na poziomie 32 ohm Ale szumy nie ustąpiły . Wydaje mi się że problem może być w Sofcie. Z góry dzięki za podpowiedzi. Wersja Androida 8.0.0 Wersja MIUI: Global 10.2
- 0 replies
- 924 views
Telefon samoczynnie się zresetował i już nie chce wstać, cały czas resetuje się na logo Mi. Mam wgrane TWRP i po odpaleniu z kombinacji pojawia się logo team WIN po czym od razu reset. Podobnie tryb fastboot - też reset po sekundzie. Jak na razie odpiąłem baterie żeby jej nie wydrenować do zera. Co mogę zrobić? Edycja: w końcu wstał normalnie. Winowajcą prawdopodobnie jakiś moduł albo sam magisk
Last reply by grizzly, -
- 3 replies
- 1.4k views
Witam Dzis Mi5 potwornie zamulił, tak jakby procesor byl na 100% obciazony non stop. Przy sluchaniu audiobooka. Postanowilem go zrestartowac, po restarcie pojawilo sie ladowanie systemu i pozniej juz nic. Dotyk dziala bo na pamiec moge nawet zalogowac sie i wibracja dziala jak dotykam. Ale ekran jest czarny caly czas, wyciagalem baterie, ladowalem i nic. Moglbym wyczycic lub docisnac cos co doprowadza sygnal do LCD ale ktory to styk? Ktos moze pomoc?
Last reply by stereo0, -
- 1 follower
- 15 replies
- 1.8k views
Witajcie Jestem nowym użytkownikiem forum, choć bywałem tu wiele razy jako gość. Życie, a właściwie telefon zmusił niejako mnie to rejestracji. Telefon użytkowany 2 lata. Praktycznie do niedawna bez najmniejszych problemów. Nigdy nie upadł, od nowości w etui i za szybką, nie zalany. Do niedawna na oryginalnym cotygodniowym sofcie. Po jednej z ostatnich aktualizacji pojawił się problem z działaniem przycisków fizycznych. Po kolejnej aktualizacji wszystko wróciło do normy. Miesiąc temu wyszedł z gwarancji. W sobotę 23 czerwca ekran przestał się wybudzać. Pomyślałem sobie, że to kolejny problem z softem. Wyłączyłem i włączyłem telefon i dopóki…
Last reply by lukmos1, -
- 0 replies
- 760 views
Mam rozkreconego Mi5 - srubki osobno Ktos moze pomoc i pokazac schemat jakie srubki gdzie uzyc bo sa roznych dlugosci - chodzi o te podstawowe trzymajace gorna i dolna czesc?
Last reply by wyzwolenia, -
- 1 reply
- 985 views
Od pewnego czasu w telefonie Mi5 nie dziala mi przycisk POWER. Wczoraj po powrocie do domu juz dzialal. Dzis się rozładowal i nie bylo mozliwosci uruchomienia go, postanowiłem spróbowac to naprawić, włączyłem FASTBOOT i teraz nie mogę nic zrobić. Na ekranie ciągle mam napis fastboot.
Last reply by patrikos23, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.2k views
Cześć, Mam problem z mi 5 mojej dziewczyny,mianowicie telefon został zakupiony jakoś na wakacje 2017 i od tamtego czasu jest codziennie używany-dlatego została wymieniona bateria(kupiona na allegro).Jednak przed wymianą,telefon na włączonym ekranie pracował ok 2-3h a po wymianie 30 min dłużej.Nie wiem dlaczego tak się dzieje.Przywracanie do ustawień fabrycznych, wyłączenie skanowania sieci wifi itd i dalej bez zmian. Miui Global 10.2.2.0(OAAMIXM)
Last reply by ZduneX25, -
- 1 reply
- 905 views
Mam nietypowy temacik. Otóż mój Mi5 ogarnia odwrotnie komendy bluetooth. Tzn w słuchawkach BT jak przytrzymam długo minus to włącza następny utwór, gdy plus poprzedni. Przy zestawie głośnomówiącym po wydaniu komendy NIE odbiera połączenie, po wydaniu komendy TAK rozłącza. Gdzie szukać problemu ??
Last reply by frrancuz, -
- 3 replies
- 1.2k views
Zakładam konto firmowe z nowej pracy. Mi5 nie zadaje mi pytania co chcę: IMAP czy POP3. I zakłada dostęp przez POP3, port 995. Co i gdzie muszę zmienić (ustawić) abym miał IMAP a nie POP3? Pozostałe konta na telefonie mają IMAP. Serwery są na home.pl.
Last reply by pl_shibby, -
- 1 reply
- 978 views
Witam, Mam taki problem podczas korzystania z jakiejś aplikacji czasem 3-5 min gdy wrócę na ekran główny w tle zostaje cień tej aplikacji jakiej używałem np. Facebook. Znika to po kilku minutach jak telefon ostygnie. Dzieje się to w górnej części telefonu w miejscu prawdopodobnie procesora i od ciepła na chwilę pojawiają się takie cienie np napisow. Czy to ma jakieś większe znaczenie i powinienem rozglądać się za nowym telefonem, chodzi o to czy za jakiś czas nie zacznie się to pogłębiać. Dodam że zaczęło się to jakieś 3 dni temu, po zainstalowaniu pewnej gierki zacząłem to zauważać ale gdy teraz jest cały dzień wyłączona i tak się to pojawia. Na początku myślałem że…
- 2 followers
- 8 replies
- 2.1k views
Hej Dzisiaj otrzymałem automatyczną auktualizację do MIUI 10.2.1.0.OAACNXM i wraz z nią GPS przestał łapać fix. GPS status pokazuje, że telefon nie łączy się z żadną satelitą, ewentualnie z jedną. Zgaduję, że ustawienia GPSu zmieniły się na Azję zamiast Global czy Europa. Factory reset tym razem niestety nie pomógł. Sytuacja jest kwaśna bo potrzebuję telefonu z GPSem do pracy. Jakieś rady? Myślę nad odwiedzeniem MiCenter we Wrocławiu, może są w stanie zflashować telefon do europejskiego ROM na miejscu w ciągu dnia albo dwóch, ewentualnie sam się tego podejmę ale doświadczenie w tym temacie nie posiadam wcale. Jestem otwarty na sugestie i pomysły
Last reply by baku1991, -
- 1 reply
- 1.1k views
Cześć! Wpadł mi w ręce trochę sfatygowany życiem mi5- miał spuchniętą baterię, poza tym żadnych uszkodzeń wizualnie nie ma (więcej na temat "pacjenta" nie wiem, poza tym, że raczej nikt nie grzebał o oprogramowaniu). Po podpięciu nowej baterii system nie chce wystartować. Jedyne co się dzieje to: - gdy jest wyłączony, po podłączeniu wyświetla poziom naładowania i świeci się dioda - po przytrzymaniu przycisku zasilania wyświetla logo xiaomi, potem to co na zdjęciu, przy czym reaguje na to, czy jest podłączony do kompa czy nie (kabelek na grafice). Niestety PC suite nie łączy się z telefonem a komputer widzi go jako "urządzenie niezidentyfikowane" (sprawdzane różnymi k…
Last reply by Shadow2k3, -
- 0 replies
- 719 views
Witam, To mój pierwszy post na tym forum Niestety jakieś 2 miesiące temu moja MI5 upadła mi kantem na podłogę i powstała pajęczynka na wyświetlaczu (dotyk działał) oraz spore wgniecenie na ramce. Wczoraj oddałem telefon na wymianę wyświetlacza, dziś odebrałem i ... mam mieszane uczucia. Wszystko wygląda super w świetle dziennym natomiast w ciemności widać prześwitujące poza obudowę światło od podświetlenie klawiszy (w tym głównego menu - tak jakby był delikatnie krzywo). Wybaczcie jakość zdjęcia. Zastanawiam się czy macie podobne doświadczenia po wymianie ekranu ? Jeżeli chodzi o serwis to nie mogę powiedzieć złego słowa ponieważ pracę wykonali w umówionym t…
Last reply by groch.adam, -
- 3 replies
- 1.8k views
Cześć, Mam Mi5, już ponad 2 lata, ale jakiś czas temu telefon przestał się ładować. Podłączałem różne ładowarki, różne kable w różne gniazdka - ogólnie próbowałem wielu kombinacji, ale nic nie przyniosło skutku. Wymieniłem gniazdo ładowania, co też nie rozwiązało problemu. Odkryłem jednak, że telefon ładuje się poprawnie przy użyciu ładowarki samochodowej. Co w takim razie jest nie tak z telefonem? Może ktoś z was miał taki problem i się z nim uporał? Może macie jakieś pomysły? Szukałem odpowiedzi w internecie, ale ludzie, którzy mieli podobny problem w telefonach innych marek zwykle korzystali z wadliwych kabli czy ładowarek. Czytałem też, że czasem problemy z ład…
Last reply by K4r0lSz, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam Po aktualizacji do MIUI 10 (8.11.22) wywaliło mi aplikacje samsunga do parowania i obsługi opaski FIT 2. Gdy próbuję instalować np. Galaxy Wearable czy Gear Fit2 Plugin to po pobraniu wyskakuje komunikat: Nie można zainstalować aplikacji (Kod błędu 910 lub 505). Błędy te mówią o sprawdzeniu internetu czy wyczyszczenia pamięci Sklepu Play. Oczywiście internet mam i inne apki ze sklepu się instalują. Może ktoś wie jak sparować opaskę w inny sposób.
Last reply by rgw, -
- 1 reply
- 692 views
Witam Xiaomi Redmi 5 Nie dziala przesyl danych, czasami gubi zasieg. Zainstalowame oreo 8.1,to samo. Czytalem na necie, i pare osob tez mialo takie problemy ale nie znalazlem rozwiazania. Raz sie wlaczy na chwile przeysl danych, ale dziala bo dziala. W wiekszosci w ogole on sie nie odpala.. Co radzicie?
Last reply by Squer, -
- 3 replies
- 823 views
Sprawę opisałem na Fanpage u Majstra Pirza dlatego wątek jest odbiciem kroków które podjąłem i w żaden sposób nie mogę rozwiązać problemu. Może tu znajdzie się jakaś mądra głowa która jeszcze coś podpowie 1. Ogólny opis problemu: Pacjent mi5 TWRP 3.1.0.1 MIUI 7.5.25 Objawy: Wysypują mi się aplikacje po czym telefon łąpie reset i wpada jakby w bootloopa. Dopiero jak go zrestetuje przez przycisk Power Off i uruchomie ponownie w tym stanie to wstaje do systemu. Nie mogę powiązać z tego z żadną aplikacją bo za każdym razem co innego jest zatrzymywane. Jedna/kilka aplikacji. Dawno nie aktualizowałem systemu i podejrzewam, że coś się sypie. Teraz pytanie c…
Last reply by Nezumi,