Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 1 reply
- 2.1k views
Cześć. Mam dosyć nietypowy problem. Po zainstalowaniu TWRP i miui polska chciałem uruchomić TWRP. Wszystko fajnie, uruchomione lecz mam nałożone hasło. Korzystałem z tego poradnika. Metoda pierwsza. https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/ Jest jakieś standardowe hasło TWRP? ----------------- Wipe all i wszystko działa.
Last reply by Nezumi, -
-
- 2 replies
- 1k views
Po instalacji polskiego romu stable (7.2.13.0) zdjęcia z aparatu nie są widoczne w galerii. Po zrobieniu zdjęcia pojawia się ikonka galerii po lewej stronie w rogu po czym po chwili znika. W folderze DCIM wszystkie zdjęcia są. Ktoś ma podobnie? Jakieś pomysły na rozwiązanie?
Last reply by ZduneX25, -
- 2 replies
- 709 views
Witam, od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Mi5, telefon sprawuje się prawie idealnie, nie działają mi prawidłowo dwie funkcje. Problem z standardowym dialerem, wysypuje się po połączeniu z Mi Account, gdy go odłączę wszystko działa ok. Narazie mam połączone Mi Account, korzystam z innej aplikacji do dzwonienia czekając na odblokowanie, no chyba że nie muszę mieć połączonego konta do tego czasu? Problem z budzikiem, szczerze powiedziawszy na kilka ustawionych alarmów dzwonił prawidłowo tylko raz, czasami z opóźnieniem (na przykład ustawiam 8:30, a dzwoni 8:34 albo dopiero jak go wybudzę ręcznie) Szperając w necie natrafiłem na problem z budzik…
Last reply by Derosters, -
- 0 replies
- 613 views
Witam,niedawno zauważyłem że nie da się wyłączyć Wi-Fi w moim tel. Adres mac jaki teraz sie pokazuje to 02:00:00:00:00:00. Wcześniej działało bez problemu. Nie mogę też zrobić aktualizacji przez OTA, pobiera się cały rom (898mb), po czym tel się resetuje i pokazuje się błąd. Miał ktoś podobne problemy z mi5?
Last reply by janushek, -
- 2 replies
- 3.3k views
Może ktoś ma jakiś pomysł, a mianowicie problem wygląda następująco : Po aktualizacji oprogramowania do mi5 ( zwykła aktualizacjia poprzez client w telefonie ) telefon wyłączył się potem ponownie się włączył wszystko jakoś skakało i było w odcieniu niebieskim. Następnie wyłączyłem telefon i odstawiłem na chwilkę nie chce się włączyć, lecz jeżeli podłączam go pod komputer to komputer wydaje odgłos podłącznia i pokazuje mi5 w wykazie sprzętów systemowych ale jak próbuje podłączyć telefon w trybie fastboot to podaje mi informacje, żeby spróbować podłączyć najpierw w zwykłym trybie, w zwykłym trybie nie chce wgl go czytać. Ktoś ma może pomysł o co może chodzić ?
Last reply by nafing, -
- 1 follower
- 1 reply
- 629 views
Witam. Niedawno kupiłem telefon Xiaomi Mi5. Jest to mój pierwszy telefon z Androidem, więc mam praktycznie zerową wiedzę na temat tego systemu. Do tej pory pojawiły się różne mniejsze bądź większe zgrzyty z którymi dałem sobie radę. Jednak ostatnio kiedy testowałem mój telefon w roli nawigacji (w najbliższym czasie wybieram się ciut dalej) wystąpił pewien problem: lokalizacja jest fatalna. W przypadku np. Google Maps radzi sobie jeszcze jakoś, chociaż co chwila „przerzuca mnie” nawet w obrębie kilometra. Z kolei Sygic albo Automapa (z których zamierzam korzystać) nie są w stanie w ogóle znaleźć sygnału GPS. Czy znacie jakieś potencjalne metody w jaki sposób można to napra…
Last reply by jordan87,