xcoom Posted April 19, 2018 Posted April 19, 2018 Witam wszystkich Może ktoś zna rozwiązanie mojego problemu Mój MI5 ma już prawie 2 lata i postanowiłem wymienić baterię bo stara już dogorywała. Wybór padł na baterię firmy NOHON (pochlebne opinie w internecie) Bateria została wymieniona i teraz zaczynają się schody Aktualnie mam zainstalowany LineageOS 15.1. Po wymianie chciałem sprawdzić pojemność baterii przy pomocy testera Okazało się, że bateria nie chce się ładować oryginalną ładowarką od MI5. Pokazuje się szybkie ładowanie prawie 8V/1,5A i za chwilę prąd spada praktycznie do 0A. Na ekranie blokady pokazuje się "Naładowana" a ikona baterii wskazuje 28%. Myślałem, że może to wina kabla, sprawdziłem na jeszcze 2 innych - efekt taki sam Z ciekawości podłączyłem do ładowarki od Redmi Note 4x i okazało się że bateria zaczęła się ładować 5V i pobierała prawie 2A i naładowała baterię do 100% Wipe systemu nic nie dało. Wgrałem MIUI EU i co szybkie ładowanie działa. Wgrałem lineageos - nie działa. Żeby było ciekawiej na chwilę wróciłem do starej baterii - nie działa szybkie ładowanie na Lineageos, a wcześniej działało Przywracałem również oficjalne globalne MIUI łącznie z zablokowaniem bootloadera - ale to nic nie pomogło. Na MIUI działa na lineage nie
Recommended Posts