Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 1 follower
- 2 replies
- 699 views
Testował ktoś kopię w chmurze na MIUIPolska? Na Globalu działało, ale po wgraniu MIUIPolska cały czas: Próba nieudana, spróbuj ponownie później.
Last reply by ZduneX25, -
-
- 1 follower
- 15 replies
- 4.3k views
Tak jak w temacie od paru godzin wybudza się ekran co parę sekund zauważyłem , pojawiła się ikonka budzika do góry . Restart i wyłączanie telefonu nie pomogło Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by mateusz2512, -
- 5 replies
- 1.7k views
Witam. Ostatnio mam problem. Mój czytnik linii papilarnych wydaje się jakby nie był cały czas aktywny. Czasami po zablokowaniu telefonu, wybudzając go (przyciskiem home lub zasilania) i chcąc go nim odblokować nie reaguje, tak jakby nie działał. Po wpisaniu kodu, znowu działa. Czasami też w aplikacjach (mam włączoną obsługę jednym przyciskiem, czyli dotknięcie HOME przycisku cofa) przy dotknięciu go (bez kliku) nie reaguje (klik działa). Ktoś miał taki problem? Mam problem od jakoś tygodnia. Xiaomi Mi5 3/64 Muiu Polska, nie wiem przez to, że zwracam na to uwagę ale wydaje mi się że dzieje się tak coraz częściej. Wina softu czy przycisku? Jak przycisku ktoś wie ile zajmi…
Last reply by Bobson, -
- 22 replies
- 20.1k views
Kilka dni temu dostałem telefon z ibuygou, wszystko w nim działa, poza tym że co jakiś dotyk przestaje działać na jakieś 1-5 sekund. Zdarza się to co 5-50 minut, nawet kiedy ekran przestaje reagować to telefon nadal działa. Jakieś pomysły czym to może być spowodowane? Czy to możliwe że dotyk/ekran jest uszkodzony? Kiedy dostałem paczkę to telefon nie był zbyt dobrze zapakowany i słychać było że się rusza, ale czy w przypadku uszkodzenia mechanicznego nie byłoby tak że dotyk w ogóle by nie działał?
Last reply by paulina.maniek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 861 views
Witam, Mam problem z ilością pamięci wewnętrznej, W trakcie nagrywania filmów wyskoczył komunikat że kończy się miejsce na telefonie. Przerwałem nagrywanie, filmy zgrałem, z telefonu je usunąłem. Gdy chciałem znowu nagrywać wyskoczył znowu komunikat że mało pamięci. Filmów nie ma, a dalej coś zajmuje miejsce. Po sprawdzeniu pamięci w ustawieniach zauważyłem że folder inne pliki spuchł to strasznych rozmiarów, nie wiem jak się do nich dobrać. Jak zwolnić z powrotem zajmowane miejsce?
Last reply by majutek, -
- 2 replies
- 764 views
Witajcie. Telefon mam od ok. 15 miesięcy. W maju tego roku pierwszy raz pojawił się brick. Przy pomocy zworki wgrałem od nowa soft. Powtórka z rozrywki jakieś 2 tygodnie temu. Dziś znowu to samo. Jakieś pomysły co może być przyczyną? Trochę to już męczące i zastanawiam się, czy można coś z tym zrobić...
Last reply by mrosi, -
- 6 replies
- 4.2k views
Moze ktos ma pomysl lub zna sposob na instalacje TWRP bez fastboot? Otoz: moj Mi5 ma cos nie tak z plyta i po podpieciu kabla do kompa dziala tylko ladowanie. Tel. wrocil z MiCenter i potwierdzili to, ze winna plyta. Obecnie mam na nim global dev, bootloader odblokowany. Wszystko w nim smiga, lecz zmieniajac xiaomi.eu na global dev zapomnialem, ze recovery sie nadpisze... Tym samym mam w nim teraz Mi Recovery. Zalezy mi by wgrac xiaomi.eu stable lecz do tego potrzebny mi TWRP... Probowalem juz zrobic najpierw root'a przez Kingo Root, by pozniej zainstalowac TWRP, przez apke lecz nie dziala... Kiedys na RN2 byl sposob instalacji TWRP przez updater, ale w Mi5 nie dzi…
Last reply by mates21, -
- 10 replies
- 2.2k views
Witam, mam problem z komunikacją telefonu z jakimkolwiek komputerem (były 2 sprawdzone komputery które działały i normalnie się podłączałem jednak to było 1-2 miesiące temu) po podłączeniu telefonu do komputera następuje tylko ładowanie żeby było łatwiej kroki które już wykonałem - Wszelkiego rodzaju instalowanie sterowników mtp skanowanie przez menadżer urządzeń instalowanie ze strony microsoftu - czyszczenie portów usb, zmiana portów kabli (testowane 3 różne kable z których wcześniej każdy działał) - debugowanie usb przełączanie na mtp , ptp , nie zależnie co ustawimy telefon tylko ładuje - fastboot również nie odpowiada gdy podłączam go w tym trybi…
Last reply by skay77, -
- 10 replies
- 2.7k views
Mam problem z działaniem części aplikacji. O ile od czasu do czasu kilka z nich się zamyka (co traktuję jednak jak typowe androidowe błędy), to większy problem ma z aplikacją taxify. Zwykle nie działa ona poprawnie: - nie można ustalić adresu odbioru i celu (nie chodzi o gps bo ustalenie adresu "z palca" nie ustawia go, a poza tym gps działa i widzi moją pozycję) - nie widać kart i sposobu płatnośc, nie można dodać karty ani wybrać gotówki - nie można dodać kodów - w rezultacie nie mogę zamówić kierowcy Jestem zalogowany na swój profil, jednak poza danymi, historią przejazdów, niewiele więcej mogę zrobić, tak jakby aplikacja nie załadowała si…
Last reply by stepon, -
- 0 replies
- 496 views
Zauważyłem, że po instalacji Viper4Android na Mi5 na xiaomi.eu w wersji 8.8.23 (a także wcześniejszych) psuje się dźwięk dzwonków i alarmów. Brzmi to tak: https://soundcloud.com/marcin-ma-ecki-269520225/sound-bug/s-cZcWa Czy ktoś spotkał się z takim problemem?
Last reply by marjanoos, -
- 5 replies
- 3.4k views
Witam! Wczoraj zainstalowałem sklep Aptoide i zaktualizowałem aplikacje systemową Panel Sterowania. Po aktualizacji co 10 sekund wyskakuje mi komunikat "Panel Sterowania wciąż przestaje działać" Czy da się przywrócić starą wersje panelu sterowania? Ponowne wgranie systemu MIUI 9.5.2.0 przez TWRP nie rozwiązało problemu. Mi5 3/64, MIUI 9/9.5.2.0 stabilna, odblokowany bootloader, wgrane TWRP. Adam
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.4k views
Witam wszystkich, na wstępie chciałbym napisać, że robiłem wszystko, aby nie zakładać nowego tematu, ale po tygodniu mocnej walki poddaję się, ponieważ już nic nie pomaga. Opiszę problem pokrótce. Posiadam Xiaomi MI 5. Pierwsze oznaki kłopotów zaczęły się od świrowania systemu - dotyk w pewnych miejscach działał, a w innych nie i ogólne zawiechy. Kilka dni później telefon padł i to tak, że nie dawał żadnego znaku życia. Ściągnąłem klapkę, podociskałem wszystkie złącza i po złożeniu odpaliłem i zadziałał, ale... Wpadł w bootloopa. Zrobiłem research i dalej dowiedziałem się, że jeśli nie pomoże wipe to będę musiał wgrać nowego ROMa. Po chwili poszukiwań wiedziałem…
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 683 views
Witam serdecznie. m Mam własnie problem z najnowszą aktualizacją. Wgrywa się już godzinę i jest praktycznie na ostatnim etapie w Recovery, pasek stanu na 99% i czeka. Ktoś coś wie na ten temat co jest przyczyna? zostawić i czekać czy interweniować? Pozdrawiam Marcin
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 793 views
Witam. Ostatnio zmieniałem baterię, od tego czasu telefon nie czyta karty sim. "Nie udało się zarejestrować karty SIM". Sprawdzałem oba sloty i zmieniłem ROM na MIUI Polska. Możecie coś poradzić? Edit: Właśnie brałem się za przekładanie karty z innego telefonu a tu sms :]. Gdyby ktoś miał podobny problem to polecam z 5 razy kliknąć automatyczną rejestrację.
Last reply by ev_ev, -
- 1 follower
- 5 replies
- 3.1k views
czy ktos moze potwierdzic czy xiaomi mi5 obsluguje protokol rsap w bluetooth? aktualnie mam najnowszy stabilny soft wersja global i niemoge podlaczyc sie do modulu BT w samochodzie tyle o ile drazylem w temacie i dowiedzialem sie, ze aktualny modul wymaga od telefonu obslugi protokolu rsap gdzies tez wyczytalem, ze mi5 powinien go obslugiwac z adnotacja, iz gdzies po drodze mogli cos nie tak zrobic w sofcie moze ktos pomoc w ogarnieciem tego problemu?
Last reply by Benqu, -
- 8 replies
- 781 views
Szukam pomocy kupiłem na olx uzywanego mi5. Sprawdziłem osobiście i zasięg był w telefonie. Jak pojechałem do domu zasięg był na chwile teraz już nie ma wcale nawet po ponowny włączeniu telefony.
Last reply by Nezumi, -
- 1 follower
- 0 replies
- 633 views
Witam wszystkich. Czy miał ktoś problem z rozmiarem zdjęć w kontaktach ? Ustawiam zdjęcia dla kilku kontaktów, które to zajmują prawie cały ekran. (fotki z galerii). Następnego dnia wchodzę w te same kontakty i w jednych jest duża fotka, a w innych mała w okrągłym, małym kółeczku. Poprzedniego dnia chwilę po ustawieniu wszystkie były duże :/ Próbowałem zmieniać wyświetlanie listy kontaktów Google / Xiaomi i ustawiać fotki od nowa ale to nic nie daje. Następnego dnia znowu niektóre w formie małych kółeczek. Wie ktoś od czego to zależy ??
Last reply by zmylna, -
- 3 replies
- 1.2k views
Witam, Od roku posiadam #xiaomi Mi 5 i od jakiegoś czasu urządzenie dziwnie się nagrzewa, strasznie drenuje baterię i traci wydajność. W ciągu 20 min potrafi zdrenowac 10% baterii. Przy podłączonym ładowaniu telefon strasznie ociężale pracuje, zrywa dotyk przy pisaniu, no ogółem lipa. Próbowałem wracać do różnych starszych Romów jak ze tych customowych i nic. Szczególnie jak sflashuje nowy rom to przy pierwszym uruchomieniu plecki strasznie się grzeją że aż parzą. Dodaje parę screenów z użyciem baterii. Dodam też że bateria ma pojemność 3000mah, w accuBattery wskazuje jakieś 2300.. Czy to może być wina zużycia akumulatora, czy poszedł jakis moduł? Zakupiłem nowa baterię i…
Last reply by K4r0lSz, -
- 1 reply
- 591 views
Witam. Otóż mój problem polega na tym że kiedy podłaczam.moja mi5 do kompa w trybie przesylania plików i wchodze do folderu DCIM albo Pictures to widac tylko niektóre foldery.. nie widac np glownego foldefu ze zdjeciami i filmikami z kamerki ktos wie moze dlaczego i co z tym zrobic?
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 660 views
Witam. po aktualizacji MIUI do 9.6. przestał u mnie działać czytnik linii papilarnych. Czasu mało pracy dużo więc po prostu korzystać zacząłem ze znaków w zabezpieczeniu. Sama aktualizacja wgrywała się przez całą sobotę i niedzielę ( to było trzy tygodnie temu) Dziwnie długo ale olałem telefon i pozwoliłem mu robić upgrade w swoim tempie.Troszkę zaczął mnie martwić komunikat o braku chronionych przeglądarek i polecenie włączenia funkcji mimo iż za każdym razem była ta funkcja włączona ale cóż...może mały błąd i zniknie po aktualizacji??!! Po kilku dniach weszły aktualizacje systemowe....i się zaczęło!! Przycisk środkowy (dolny)przestał działać całkowicie, na ekran…
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 4.7k views
Od 2 dni mam problem z telefonem, użuytkuje go ok roku. 2 dni temu pojawiły się problemy z głośnością podczas rozmowy telefonicznej, przycisk boczy nie był przeze mnie ruszany, a głośnik sam się ściszał, pomagało włączenie trybu głośnomówiącego. Tego samego dnia na ok 3 h tel sie zawiesił wyświetlając ikonkę z króliczkiem fastboot. Pod koniec dnai udało mi sie włączyć. Wczoraj jednak, przy ponownym uruchomieniu telefonu, fastboot włączył się ponownie, ale tez po kilku godzinach udało mi się włączyć telefon. JKednak po południu rozładował mi się telefon podczas rozmowy telefonicznej i telefon ponownie wszedł w tryb fastboot. Najpierw telefon miał problem z ładowaniem, i na…
Last reply by Nezumi, -
- 5 replies
- 1.6k views
Siema. Skonczyla mi sie gwarancja w moim mi5 i telefon odmowil posluszenstwa. Problem opisuje ponizej. Telefon wylacza sie po dowolnym czasie od jego wlaczenia mimo naladowania baterii. Potrafi wylaczyc sie po 5 sekundach jak i po 2 godzinach. Uruchomienie ponowne telefonu jest takze zalezne od jego wolnej woli(ktorej urządzenie elektryczne nie powinno posiadac). Czasem uda sie wlaczyc tryb fastboot, czasem nie. Jednak nie zawsze uruchomienie tego trybu daje mi gwarancje uruchomienia telefonu. Czasem jak go wlaczam to pojawi sie ekran z logiem mi, a czasem jakby totalnie zdechl. Podlaczenie pod ladowanie telefonu takze jest loteria. Czasem sie laduje, a czasem nie wy…
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 882 views
Witam, przeszukałem już pół internetu i nie znalazłem takiego przypadku jak ja mam. Ogólnie telefon praktycznie nie ładuje, trzeba się mocno namęczyć wyciągając i wsadzając wtyczkę od ładowarki, czasem szybciej się rozładowuje niż go ładuje. Sprawdzałem na innych ładowarkach, albo ładuje małym prądem, albo w ogóle nie ładuje. Czasem uda mi się naładować go na wyłączonym telefonie. Ostatnio zobaczyłem, że na TWRP mi ładuje i to nawet z quickchargem. Ma ktoś pomysł co to może być? Bateria, port usb?
Last reply by majkelek, -
- 0 replies
- 478 views
Mam problem z moim Mi5. Klawisz menu przestał działać. Po blokadzie telefonu dioda na tym klawiszu świeci się. Czasami telefon zaczyna wariować tzn. tak jakby klawisz menu sam się zaczął wciskać. Przywracałem już ustawienia fabryczne. Dotyk padł częściowo? Co myślicie? Pozdrawiam
Last reply by lukassz, -
- 0 replies
- 1.6k views
Witam serdecznie Telefon mojej narzeczonej odmawia posługi, a konkretnie ekran. Ekran jest w odcieniach pomarańczu-czerwieni, widać prześwitujące ikony, klawiaturę. Pytanie co to może być i z kim rozmawiać o serwisie (urządzenie kupione w chinach), najlepiej z okolic Katowic. Załączam zdjęcie ekranu, coś tam widać niby. Dzięki z góry za odpowiedź
Last reply by palusik,