Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 6 replies
- 2k views
Witam mam problem z ładowaniem telefonu xiaomi mi5. Od paru dniu telefon w ładuje się powoli tzn. 24h godziny ładowania naładował mi się na 40%. Wymieniłem kabel na inny też z quickchargem, ładowałem oryginalna ładowarka i powerbankiem firmy xiaomi z quickchargem też nic nie pomogło w ogóle nie pojawia się ten znak oznaczajacy ładowanie quickchargem. I tu moje pytanie czy bateria siadła czy wejscie się uszkodzilo? Telefon nie został ani zalany ani mi nie spadł cały czas w obudowie siedzi. Przywróciłem ustawienia fabryczne niestety nic nie pomogło
Last reply by ramzi, -
-
- 0 replies
- 612 views
Czesc, dzisiaj odblokowałem bootloader. Jeśli mam aktualnie oficjalny global to musze pobierac chiński tak jak widziałem w poradnikach czy mogę od razu wgrywać przez twrp miui polska? i jeszcze jedno, jak mam wgrac wszystkie aplikacje zdjęcia itp. z backup po tym jak zmienie już system?
Last reply by NeoKidPL, -
- 0 replies
- 633 views
Witam, Mi5 4/128 miui 8.2.2.0 Wieczorem naładowany a po 3 h ma 35% baterii i jest ciepły. Po sprawdzeniu użycia baterii podaje największe zużycie System Android a w historii widać że telefon jest cały czas wybudzony, czyli nie wchodzi w deep sleep. Nic nie instalowane, telefon nie upadł. Zrobiłem reset z pozycji telefonu i nic się nie zmieniło. Pomóżcie
Last reply by noman1, -
- 1 reply
- 991 views
Witam, Mam taką niesforną mi5 co wpadla w bootloop tzn restartuje sie i tylko logo Mi. Po wgraniu MIUi 9 global stable podzialala jeden dzien i to samo. Co tú robic ? Czy zwalona pamiec czy cala plyta glowna do wymiany a moze macie jeszcze jakies inne patenty ?
Last reply by wtelniak, -
- 0 replies
- 876 views
Witam, Ostatnio zainstalowana aplikacja Ikol nie działa tak jak należy. Problem polega na tym, że mimo włączonej lokalizacji, autostartu, itd. aplikacja nie działa w tle. Co więcej, Ikol działał dobrze tylko momentami. Jest to problem, ponieważ służy on do namierzania przez GPS telefonu i podawania jego aktualnej pozycji. Z góry muszę wspomnieć, że inne aplikacje tego typu również nie działały na moim Mi 5 - za każdym razem telefon był lokalizowany przez parę minut, a potem ślad po nim ginął. Jaka może być tego przyczyna?
Last reply by tomeckr, -
- 2 replies
- 693 views
Mam problem, po wykonaniu downgrade z 7.0 do 6.0.1 wgrywając rom xiaomi.eu miui 8.1.6.0(od MiuiPolska) przez recovery. Po wgraniu romu telefon uruchomiał się z logiem Mi bez dopisku na dole unlocked, nie włączał się, więc uruchomiłem go w trybie Recovery i zrobiłem wipe. Teraz mam problem, ponieważ komputer nie widzi mojego telefonu przez kabel i nie mam jak czegoś wgrać.
Last reply by kugame2, -
- 1 reply
- 2.2k views
Hej Szukałem wszędzie pomocy przeglądałem też forum ale nie znalazłem nic co by pasowało do mojego problemu. Jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Mi 5 już od ponad 1,5 roku, nie miałem żadnych problemów z telefonem i jestem ogólnie mega zadowolony, aż do ostatnich problemów. W zeszły piątek tj 26.01 telefon sam mi się wyłączył w pracy ( jestem pewny, że nie nacisnąłem żadnych przycisków funkcyjnych i nie wymusiłem tego sam), bateria była gdzieś w okolicy 60-75%. Nie mogłem telefonu włączyć, póki nie podpiąłem go do laptopa i nie zrobiłem fastboot ( cały czas był obrazek z pingwinem i nic się dalej nie działo, czekałem jakieś 10 minut +) , przerwałem fastbootowanie,…
Last reply by ARC, -
- 0 replies
- 864 views
Dzisiaj taki problem. Prolog: Chciałem ponownie wgrać MIUI eu. Kiedyś już to robiłem bez problemu. Po odebraniu telefonu z serwisu (problem z czytnikiem papilarnym), otrzymałem telefon z romem global i Mi-Recovery 3.0 (Usunęli TWRP). Chciałem teraz z powrotem zmienić na eu. i jest problem. Telefon przechodzi w tryb Fastboot, mija kilkanaście sekund i uruchamia się ponownie. Korzystając z Minimal ADB and Fastbooot telefon jest wykrywany przez komendę ADB Devices. Chcąc to samo zrobić w trybie Fastboot oraz komendą Fastboot devices, nic nie wykrywa, mimo że słychać w komputerze dźwięk połączenia/wykrycia urządzenia. Próbowałem uruchomić Mi Unlock, jednak…
Last reply by grzechuc, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam. Mam telefon od znajomego, był użytkowany z MIUIPOLSKA, wszystko działało, zrobiłem full wipe i przeniesienie wszystkich danych i ustawień z poprzedniego telefonu na ten mi5. Korzystam na codzień z dwóch różnych sieci - w domu i w pracy. Na poprzednim telefonie mi4c wszędzie Wifi działało, na tym mi5 w domu wszystko działa idealnie a w pracy i wielu innych miejscach po połączeniu z siecią połączenie jest w statusie "Połączony, brak internetu". Hotspot jest wyłączony, DHCP jest włączone, adres IP otrzymuję, sieć zabezpieczona WPA2 PSK, próbowałem już usunąć sieć i wpisać hasło od nowa - bez rezultatu. Wczoraj zrobiłem wipe systemu i ponowną in…
Last reply by Morton, -
- 3 replies
- 756 views
Żona się uskarżała na swojego MI5, że wpierdziela szybko baterię, że rozmowy przerywa, więc mówię dobra miuipolska przyjdzie z pomocą. Dostaliśmy zgodę na odblokowanie bootloadera i zaczęły się schody. Podłączenie do PC (win 10, win 7, różne kable) skutkuje tym że telefon zaczyna się ładować i po sekundzie przestaje (jakbym odłączył kabel). Dodatkowo przy próbie wejścia w fastboot, telefon zwiesza na ekranie fastboot i tyle. Generalnie twierdzi że nie zalała (ale to nigdy nie wiesz, notebooka też twierdziła że nie zalała, a po rozkręceniu woda się z niego wylała ), pęknięty za to jest ekran, ale dotyk działa i przyciski pod ekranem też. Coś z tego telefonu …
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 850 views
Ratunku! W nocy samoczynnie zaktualizowało mi się MIUI do Global 9.2.1.0. Teraz połowę aplikacji mi się crashuje, internet się wiesza i występuje wiele innych dziwnych problemów. Czy da się to jakoś cofnąć do starej wersji? Telefon Mi5. Android 7.0
Last reply by JacekBB, -
- 9 replies
- 1.1k views
Witam w MI5 córki nagle zniknęła możliwość podłączenie go do komputera.Wygląda to tak ,że gdy podłącze go do komp. nie wyświetla się w telefonie informacja o wyborze usb w trybie przesyłania plików, telefon jest tylko ładowany i oczywiście komputer go nie widzi. Próbowałem z apkami miui i sterownikami usb dla androida, ale nic nie pomogło.
Last reply by kapro1968, -
- 3 replies
- 867 views
Telefon mam od wakacji, więc kilka miesięcy użytkowania, ale intensywnego. Zaczął mulić, działać mniej stabilnie i jeszcze bateria trzyma odczuwalnie krócej. Co mogę zrobić bez utraty danych, żeby było lepiej? Czytałem o wipe, ale trochę się boję, żeby mi danych nie wywaliło.
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 719 views
dolny prawy róg telefonu odkleja się ekran, przez tą szparę wydostaje się światło z podświetlenia czy gwarancja to obejmie ? czy można podkleić to nie rozbierając telefonu nie tracąc gwarancji w jakims innym serwisie ?
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 500 views
Witam, czy to tylko w moim MI5 ten przycisk tak lata ? przy delikatnym naciśnięciu z prawej i lewej strony czuć bujanie się przycisku, tez tak macie ?
Last reply by air_jordan_show, -
- 4 replies
- 5.9k views
Witam. Dzisiaj dostałem nowego Xiaomi Mi5 wersja 64 GB, 3GB RAM. Problem polega na tym ze po robieniu pierwszej konfiguracji telefonu zaczęły wyskakiwać komunikaty "aplikacja (nazwa aplikacji jak np. sklep google, mi forum itd) przestaje działać" i do wyboru anuluj/zgłoś. Telefon sie resetował przez te błędy systemowe. Zrobiłem HARDRESET to gdy jest logo MI zaczyna migać czerwony pasek i nic sie nie dzieje jak go ponownie uruchomie to chwile pomyśli i znowu mam ustawienia początkowe. Daje dalej dalej dalej ustawiam co sie da i znowu błędy systemowe wyskakują ;/ Ogólnie dziwne są te paski/linie podczas hard resetu, wyglądają jak by uszkodzony ekran ale za kazdym razem są g…
Last reply by Pietr, -
- 1 reply
- 2.3k views
Witam, Mam problem z dźwiękiem w telefonie. Dosyć często się zdarza, że telefon nie wydaje dźwięku podczas połączeń przychodzących. Głośność ustawiona na max, nic nie wyciszone, pliki dźwięków ustawione prawidłowo. Pomaga restart telefonu ale tylko na jakiś czas, potem znowu to samo. Aktualizacje softu nie pomagają. Mam w rodzinie drugi taki sam tel i dzieje się to samo. Jest to bardzo denerwujące, gdy nagle się okazuje że mam 30 nieodebranych połączeń i się nie można dodzwonić, a resetowanie telefonu co chwila to chyba nie do końca jest rozwiązanie problemu. Prośba o pomoc w tym temacie.
Last reply by Niewymijalny, -
- 0 replies
- 628 views
Witam, czy istnieje jakiś sposób zmiany dźwięku dzwonka budzika na stałe? Próbowałem dodawać dźwięk do różnych folderów i nadal gdy ustawiam budzik muszę zmienić na swój dzwonek który chcę. Most People Are Good – Luke Bryan ringtone
Last reply by HarryJS, -
- 1 follower
- 53 replies
- 7.8k views
Witam! Mam problem z przyciskami wstecz i tym co pokazuje ostatnie apki. Chodzi o to ,że raz one działają a raz nie. Stało mi sie to po wgraniu systemu miui Polska. Istnieje opcja ,że jest to spowodowane własnie ta instalacja ? Jakieś porady ? Uprzedzam wpisy typu włącz przyciski z poziomu ustawień, przyciski są włączone w ustawieniach ( ew z przełączników powiadomień). I jak wygląda uznawanie gwarancji po wgraniu miui eu/ polska przez twrp ?
Last reply by Vesz, -
- 0 replies
- 489 views
Witam, z dnia na dzień pojawił sie taki o to problem. Factory reset, najnowszy ROM nie pomogł... Co może być przyczyną? Zaznaczę, że aparat w innych aplikacjach także nie działa.
Last reply by ink100, -
- 7 replies
- 1.5k views
Witam, mam w Mi5 mojej żony odblokowany bootloader, wgrałem TWRP ale niestety podczas każdego uruchomienia TWRP pyta mnie o hasło:(( wpisuje różne kombinacje i nic, a przez to, że jest błędne nie mogę niczego wgrać. Muszę wykonać full wipe wtedy TWRP nie pyta o hasło i mogę wgrać cokolwiek. Gdy już wgram nowego ROMa TWRP dalej woła o hasło. I tak w kółko. Miał ktoś podobny problem? 'zuk Z2'
Last reply by Pietr, -
- 0 replies
- 596 views
Xiaomi Mi5 3/64 Miui 8.2.1 Dlaczego po aktualizacji nie synchronizują mi się wysłane maile, kopie robocze, itp? Aplikacja poczty stockowa, konto na o2. Znikła tez opcja synchronizacji wybranych folderów w ustawieniach poczty. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by alex_master, -
- 19 replies
- 43.4k views
Witam, Mam następujący problem w moim Mi5. Pojawił się dzisiaj, wcześniej wszystko działało. Ostatnio, tj. przed wystąpieniem usterki, nie instalowałem żadnych nowych uaktualnień (bo mam chyba najnowszą wersję - 8 6.11.10). Kiedy chcę nagrać filmik video i go wysłać w messengerze kamera się zawiesza. Wychodzę, wchodzę i chcę nagrać jeszcze raz i wtedy pojawia się komunikat "Przepraszamy, kamera nie działa. Być może konieczne jest zamknięcie innych uruchomionych aplikacji do obsługi kamery". Robienie zdjęc w messengerze działa poprawnie, kamera w innych aplikacjach/aparacie systemowym też działa. Reset telefonu nic nie pomaga. Tak, zrobiłem próbę nagrania od …
Last reply by giedol, -
- 15 replies
- 2.8k views
Witam dzisiaj po ponownych uruchomieniu telfon zwariował , sam się uruchamia , i nie widzi kart sim . Jest to Xiaomi mi5 64 GB Bootloader odblokowany , wersja systamu na którym to się stało to 6.0 6.11.10 . Próbowałem instalować różne romy w TWRP i przez fastboota z Miflash toolem i nie wiem już co się dzieje z nim . Zrobiłem z ciekawość test na to czy jest zablokowany bootlader i wyszło mi że jest false . Co jest dziwne bo romy mogę instalowac bez problemu z poziomu twrp czy fastboota. Telefon widzi mi normalnie w fastboocie , ale jak włączę go do systemu i podłącze kabel to nie widzi mi już urządzenia i sam się włącza i nie widzi żadej karty sim ,…
Last reply by konzik, -
- 2 replies
- 834 views
Cześć wszystkim od jakiegoś czasu mam problem z ładowaniem quickcharge 3.0 Pewnego dnia po prostu przestał działać z niewiadomej przyczyny, ładowarka której używam to blitzwolf, ale przez pierwsze pół roku działała bez zająknięcia, natomiast 2 tygodnie temu telefon ładuje się z wykluczeniem QC. Sprawdzałem na innej ładowarce i jest dokładnie tak samo. Ciekawą kwestią jest to, że czasami po poruszaniu kabla przy gniazdku na chwile qc sie włącza. Oprogramowanie to global, proszę o pomoc, ponieważ nie ukrywam, że quickcharge niejednokrotnie uratował mi życie
Last reply by Pietr,