Xiaomi Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 (edited) Hej, Czy jest w ktoś temacie problemu powolnego działania Google Chrome na Mi5 ? Przeglądając porównania na YT widzę, że to strasznie kuleje i przez to wstrzymałem się z kupnem tego modelu. Czy jest to wina softu ? Cy w Miui v8 to się poprawi? Czy jest jakaś przeglądarka która daje rade i śmiga jak żyleta jak na takiego flagowca przystało? I czy mi się wydaję, czy ten jak i prawdopodobnie inne modele Xiaomi mają wiele takich małych błędów i trzeba non stop śledzić fora i szukać rozwiązania problemu? Edited June 8, 2016 by Xiaomi
festor89 Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Specjalnie zainstalowałem chroma na miui 8 działa w miarę dobrze. Od jakiegoś czasu nie używam chroma ale na Motoroli x style też sprawiał problemy więc to nie wina telefonu xiaomi tylko chroma. Stockowa przeglądarka spokojnie daje radę. Co do błędów w miui to są na bieżąco naprawiane 1
Acid Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Mam Chrome dev i chodzi błyskawicznie. Pierwsze słyszę by na Mi5 był jakiś problem z Chrome. Z MI 5 1
Xiaomi Posted June 8, 2016 Author Posted June 8, 2016 Sugerowalem sie miedzy innymi tym filmem. Moze tego problemu juz nie ma, moze tak ma byc ale wg mnie zbytnio odbiega szybkoscia od Samsunga.
Segor Posted June 29, 2016 Posted June 29, 2016 Przepraszam, że odgrzewam kotleta, ale chciałem tylko zakończyć temat: kiedyś Chrom faktycznie mulił, ale później już to poprawili. W aktualnych wersjach działa bardzo fajnie.
Drobnoustrój Posted May 3, 2017 Posted May 3, 2017 (edited) Przedwczoraj wróciłem z globala na xiaomi.eu, i (znowu) pojawił się problem z aplikacją Chrome. Bardzo często wyskakuje mi błąd "kurza twarz". Ma to miejsce najczęściej na bardzo rozbudowanych stronach, które długo się ładują. Czyszczenie danych nie pomaga, system jest świeżo zainstalowany. Dodam też, że przez prawie 3 miesiące używania globala, Chrome praktycznie ani razu się nie wysypał. Wcześniej miałem xiaomi.eu i było tak samo. Ma ktoś podobny problem, albo jeszcze lepiej rozwiązanie? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka UPDATE Link do logcata: https://drive.google.com/file/d/0B-gMXQkkrRLOQ1pwV2x2RGtBcFE/view?usp=sharing I znalazłem "rozwiązanie" - wyłączenie optymalizacji MIUI naprawia problem. Niestety zmienia to nieco interfejs systemu, zaczynają się pojawiać nieprzetłumaczone ekrany ze stockowego androida, ogólnie lipa. Istnieje inne rozwiązanie czy trzeba czekać aż developerzy coś zrobią? Edited May 7, 2017 by Drobnoustrój
Wloczykij Posted August 25, 2017 Posted August 25, 2017 Mam problem z google chromem, ciągle się zacina i często pojawia się problem kurza twarz pomimo bardzo dobrego połączenia z internetem w trakcie przeglądania stron, jest na to sposob? Problem mam od paru aktualizacji także nie w niej leży problem, próbowałem czyścić, odinstalowywać i instalować na nowo, przeszperalem różne opcje. Pomysły?
Nezumi Posted August 26, 2017 Posted August 26, 2017 Jasnowidzów szukasz? Jeżeli tak, to nie tutaj... Nauczcie się, że bez informacji o systemie niewiele można poradzić...
Drobnoustrój Posted August 27, 2017 Posted August 27, 2017 Wloczykij, wyłącz optymalizacje miui albo zmień system na global. Błąd jest od dawna i nic się w tym temacie nie zmienia. Po prostu gdy mamy zajęte sporo ramu, miui zamyka procesy, w tym Chrome (wtedy wyskakuje kurza twarz).
kamil385_ Posted August 27, 2017 Posted August 27, 2017 Na miui9 brak fc przy chrome, zostało to prawdopodobnie naprawione.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
poiqwe369 Posted September 23, 2017 Posted September 23, 2017 Witam. Czy da się ustawić jakieś gesty bądź włączyć pasek z przyciskami wstecz i dalej w Chrome? Może jakaś dodatkowa aplikacja? W systemowej apce jest dodatkowy pasek ale jestem już dość przyzwyczajony do Chrome ale brakuje mi właśnie tego. Proszę o pomoc
kamillm Posted September 23, 2017 Posted September 23, 2017 12 godzin temu, poiqwe369 napisał: włączyć pasek z przyciskami wstecz i dalej w Chrome? Przeciez w chromie masz wstecz w systemowym przycisku a dalej w aplikacji po nacisnieciu "...". Mozesz poszukac jakiejs apki ktora bedzie symulowala przyciski dalej wstecz, ale chyba szkoda zachodu
poiqwe369 Posted September 24, 2017 Posted September 24, 2017 Dzięki za zainteresowanie. No niby można ale trochę zachodu z tym przyciskiem dalej a widziałem u znajomego jak tylko przesuwal palcem w lewo i prawo i to były gesty wstecz i dalej.
Zajebiaszczylogin Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 (edited) Witam. Odkopuję temat. Czy ma ktoś może problem z "kurza twarz" przy obrocie ekranu, czy to tylko mnie taki zaszczyt kopnął. Wszystkie inne przeglądarki działają (do niedawna i chrome), a chrome wywala w/w błąd. Korzystałbym z wbudowanej apki, aczkolwiek zależy mi na synchronizacji. Miło by było gdyby ktoś znał rozwiązanie tego problemu. Mój tel. to redmi note 4 snap najnowsze miuipolska. Z góry dzięki. Edited April 2, 2018 by Zajebiaszczylogin Powiadomienia
norfimbor Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 11 godzin temu, Zajebiaszczylogin napisał: Witam. Odkopuję temat. Czy ma ktoś może problem z "kurza twarz" przy obrocie ekranu, czy to tylko mnie taki zaszczyt kopnął. Wszystkie inne przeglądarki działają (do niedawna i chrome), a chrome wywala w/w błąd. Korzystałbym z wbudowanej apki, aczkolwiek zależy mi na synchronizacji. Miło by było gdyby ktoś znał rozwiązanie tego problemu. Mój tel. to redmi note 4 snap najnowsze miuipolska. Z góry dzięki. Ja właśnie mam tak samo..
Nezumi Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 12 godzin temu, Zajebiaszczylogin napisał: Mój tel. to redmi note 4 snap najnowsze miuipolska. Z góry dzięki. Dział dotyczy Mi5... Chrome Beta, problemu nie ma na Mi5...
Recommended Posts