Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

jakiś czas temu uruchomiłem sobie płatności telefonem przez aplikację mBanku, która wykorzystuje Android Pay i śmigało to kilka tygodni. Nagle nie wiadomo czemu od 3 dni pojawia się komunikat, że Android Pay nie może być uruchomione, bo:

- mam roota

- mam odblokowany bootloader

- jest jakieś wewnętrzne oprogramowanie czy coś takiego, które na to nie pozwala

Nic z tych powyższych rzeczy nie pasuje. Na telefonie mam chyba najnowsze MIUI, ale w wersji BETA, nie wiem czy wcześniej też takie było czy mi się sam telefon zaktualizował do bety i dlatego taki problem?

Próbowałem instalować Google Pay, bo coś się podobno zaktualizowało, ale komunikat jest ten sam.

Proszę póki co nie sugerować przywrócenia do ustawień fabrycznych, ani wgrywania nowego oprogramowania, może ktoś ogarnia przyczynę tej sytuacji. Reinstalacje aplikacji nie pomagają.

Za pomocne, nakierowujące odpowiedzi z góry bardzo dziękuję :)

Posted

Roota nie ma, bootloader zablokowany - była tylko prośba o odblokowanie bootloadera, ale nie podpinałem telefonu i ostatecznie go nie odblokowywałem, a przecież samo się nic nie mogło odblokować.

Nie wiem czy cokolwiek załączony screen wskazuje.

Screenshot_2018-02-21-14-54-10-987_com.android.settings.png

Posted

Ja mam to samo. Nie rotowałem telefonu, bootloader zablokowany. Co więcej, w niedzielę w jednym sklepie płaciłem telefonem powiedzmy koło 14 a koło 18 już nie mogłem.

Jest jakaś możliwość sprawdzić co było w tym czasie aktualizowane?

Posted

Dokładnie to samo MIUI co Ty. Tylko ostatnio nie było aktualizacji w piątek i po drugie mnie przestał działać w ciągu kilku godzin. Jestem w stanie określić powiedzmy rozrzut ok 2-3h kiedy to się stało.

Posted

Zainstaluj od nowa MIUI poprzez aplikację Aktualizacje. Jak nie pomoże to może co skopali. Polecam odblokować bootloader i zainstalować MIUIPolska. Tam jest patch i nie będzie takich cyrków. ;)

Posted

Od najnowszej Global Bety MIUI (luty 2018) Android Pay/Google Pay nie będzie działać na wersji Beta MIUI - wg informacji MIUI Forum/Beta Team.

Nawet przy braku root, braku odblokowanego BL.

• Thanks 1
Posted

To samo. Niby oficjalne aktualizacje MIUI 9 Global 8.2.1 Beta, ale dzisiaj już pelen komunikat w google pay: "metoda platnosci nie jest juz mozliwa na twoim telefonie". Chociaz juz od koncowki stycznia platnosci nie byly mozliwe...

• 5 weeks later...
Posted

Downgrade do najnowszej wersji romu Global Stable podziałało i normalnie już da się płacić telefonem. Problemem jest to, że trzeba zrobić wipe telefonu ;/

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...