Problemy techniczne
756 topics in this forum
-
- 3 replies
- 673 views
Witam Mam problem z wiadomościami mms, ani nie odbiera i nie wysyła. U operatora dostałem dane APN jakie wpisać i na początku działało a po paru dniach znowu nie działa. Mam też Redmi 4 pro i tam wpisałem i działa bez problemu. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać?
Last reply by pepik1, -
-
- 3 replies
- 971 views
Dzisiaj maz wymienil baterie w swoim mi5 jednak po wymianie telefon sie nie włączy. Po podłączeniu pod ladowarke dioda zaswieci sie chwilkę a potem gasnie. Zna ktos rozwiazanie?
Last reply by Pietr, -
- 16 replies
- 5.9k views
Witam, po podłączeniu urządzenia przez USB, wykrywa telefon w trybie Fastboot, wykrywa telefon w windowsie, pokazuje go w "Mój Komputer" natomiast po wejściu wewnątrz w celu zgrania plików, zdjęć itp, niestety brak folderów... Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje i jak naprawić ten problem? Edit: Problem był w Sofcie, temat do usunięcia
Last reply by tarsier, -
- 1 follower
- 40 replies
- 7.2k views
mi5 3/32 Telefon po wgraniu romu ( 7.0) przez twrp (aktualne) wyłączył się Świeci tylko czerwona dioda Nie da się wejść w recovery i fastboot Mogę tylko wejść edl przez kabel deepflash Telefon jest widoczny w mi fash i w menadżerze urządzeń jako Qualcomm qdl 9008 Przy wgraniu Romu wyskakuje błąd cannot receive helio packed Próbowałem na trzech wersjach mi flash i dwóch komputerach ( oba na win 10 64bit) Nie wiem co robie nie tak Może źle go podłączam przez kabel deepflash Obecnie jak podłączam kabel Deep flash to nie mogę wejść w edl Świeci tylko czerwona dioda, a jak dłużej się ładuje to przestaje
Last reply by Piccolo, -
- 2 replies
- 588 views
Problem polega na tym ze mam słaby internet podczas przeglądanie Facebooka lub korzystania z przeglądarki. Prędkość internetu to od 7-50 kb/s a czasami to 200-900 kb/s. Podczas oglądania filmów na YT lub pobierania prędkość wynosi około 1-2 mb/s. Posiadam światłowód 100 mb/s na komputerze jest wszystko ok tylko na telefonie
Last reply by slimak131, -
- 0 replies
- 448 views
Witam, ostatnio zauważyłem problem input laga (telefon potrzebuję chwili czasu, by ruszyć obrazem po zmianie kamery), który dzieje się przy zmienianiu kamery PODCZAS nagrywania jakiegokolwiek wideo na Snapchacie. Sama aplikacja 'Aparat' niestety nie obsługuje zmiany kamery podczas nagrywania, więc to odpada. Jest na to jakaś solucja?
Last reply by Hyack, -
- 3 replies
- 1.3k views
Cześć. Próbuję od jakiegoś czasu odblokować swoje mi5. Problem w tym że podłączyłem go pod konto xiaomi, na którym jakieś pół roku temu odblokowałem Redmi 4x. Teraz kiedy chcę wysłać prośbę o odblokowanie, przenosi mnie od razu do pobrania miunlock. W samym programie z kolei linkuje mnie do wysłania prośby, i tak w kółko. Jakieś sugestie?
Last reply by Pietr, -
- 104 replies
- 17.4k views
Witam jestem posiadaczem Mi5/32Gb od kilku dni, po przejściu procedury odblokowania i wgraniu MIUI POLSKA 7.4 xiaomi eu 6.5.30 zacząłem korzystać z tel. i zauważyłem kilka problemów: 1. Mam kartę PLUS do internetu i nie włącza się tryb 4G i LTE, pracuje maksymalnie tylko H+. dodam że na oryginalnym ROM-ie Chińskim pojawiała się czasem 4G. 2. Niestabilnie zachowują się radia w dual sim, co chwilę przełączają się między trybem 3G i H+ i pokazują taką sama ilość kresek zasięgu. Karty sim PLUS i T-Mobile. 3. Czy jest jakiś sposób na ręczne dodanie nowego pulpitu.(ekranu) 4. Korzystając z kontaktów mamy możliwość alfabetycznie wyboru osoby, dobrze dzi…
Last reply by lesiu81, -
- 22 replies
- 6k views
Siemka Jak działają te płatności telefonem? Niby wszystko mam skonfigurowane, w opcjach NFC jest domyślnie ustawione żeby płacić mBankiem, ale jak przykładam telefon do terminala to wyskakuje na nim błąd "użyj innej karty". Nie rozumiem dlaczego. Nadal jest ten system sprzed wojny secesyjnej, że trzeba mieć specjalną kartę sim mBank (chyba tylko Orange to miało) i kartę MasterCard? Nie mogę nigdzie w Internecie znaleźć świeżego wątku na ten temat albo po prostu źle szukam.
Last reply by K4r0lSz, -
- 2 replies
- 783 views
Witam. W listopadzie chwilowo zaprzestałem zabawy z MI5 i wylądował w szufladzie. W międzyczasie wrzuciłem tylko aktualizację z MIUI9. Teraz przyszedł czas na powrót do działania.... i co? Ano po włożeniu karty SIM wyświetla "brak usługi". W trybie LTE nie loguje sie do żadnej sieci. W 3G lub2G za to się loguje, ba potrafi złapać max zasię, żeby po minucie zjechać do "brak usługi". Nawet jak teoretycznie jest zasięg, to dzwoniąc na ten telefon, słyszę "abonent poza zasięgiem :)". Przy ręcznym logowaniu widze, że tefon wykrywa sieci jak chce - czasem widzi 2-3, czasem żadnej. Robiłem hard reset, wipe all data... Nic nie pomaga. Czy zrąbał się sprzęt czy soft. Jakiś po…
Last reply by majdan12, -
- 11 replies
- 14.8k views
Jak byłem zadowolonym użytkownikiem od października tego telefonu to już jakiś problem mnie napotkał. Mianowicie. Gdy np długo używam jednej aplikacji np messenger czy whatsup a ekran cały czas jest w użytku. To tak jakby wypala obraz tego messengera i whatsupa na ekranie. Dziwnie to wygląda... Po odłożeniu telefonu. Problem znika, Wina wyświetlacza?
Last reply by Freemindostr, -
- 9 replies
- 13.5k views
Witam, Jestem użytkownikiem Mi5 Pro, od jakiegoś czasu zauważyłem szybsze spadki baterii, a po zainstalowaniu nowej aktualizacji systemu miui 9 global 7.10.19 beta już nie można normalnie funkcjonować. Kiedy coś robię na telefonie są spadki o kilkadziesiąt procent w pół godziny, godzinę pojawia się informacja że bateria jest mocno drenowana i po chwili wyłącza się telefon. Wyłącza się zwykle przy ok. 20 % baterii ale ostatnio wyłączył mi się przy 40% i nie mogłem go włączyć ponownie, dopiero podpięcie pod power bank pozwoliło na uruchomienie. A gdy są te wyłączenia przy tych 20% na power banku bateria ładuje się do 70% w ok. 5 min. Wczoraj wyłączyłem wszystkie progra…
Last reply by mariopel, -
- 0 replies
- 795 views
Witam, Mi 5 3/64 MIUI 9.3 by xiaomi.eu 8.1.11 Dzisiaj grając w Ultimate tennis w momencie wybrania gry przez internet po kilku, kilkunastu sekundach nagle telefon zawiesił się i po chwili zresetował, przy każdej kolejnej próbie działo się to samo. Zagrałem w grę Dream League Soccer i również po włączeniu meczu po kilkunastu sekundach telefon się zawiesza. Pierwszy raz coś takiego się dzieje. Miałem MIUI 8.1.4 więc aktualizowałem do 8.1.11 i ten sam problem. Zauważałem, że gdy telefon jest nie ruszany przez dłuższą chwilę to jestem w stanie zagrać jeden mecz, ale na kolejny już nie mam co liczyć. Przy innych aplikacjach nie zawiesza się. Kupiony w geekbuying…
Last reply by aereka85, -
- 23 replies
- 27.9k views
Chciałam w mi5 przywrócić ustawienia fabryczne, ale niestety nic z tego :/ Wchodzę w Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Kopia i kasowanie danych -> Ustawienia fabryczne wciskam resetuj telefon. Wyskakuje okienko czy chcę wymazać wszystkie informacje. Wciskam Potwierdź. Ekran gaśnie. Następnie wyświetla się na czarnym ekranie znaczek MI i... na tym koniec :/ Przy innych próbach najpierw wpisuję hasło do konta xiaomi a dopiero po tym wyskakuje okienko z zapytaniem czy chcę wszystko wymazać. Próbowałam kilka razy. Zawsze muszę go sama uruchomić i nic się nie zmienia. Co robię źle? Jak przywrócić ustawienia fabryczne? Pomożecie?
Last reply by szydloo123, -
- 39 replies
- 13.9k views
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by grlol, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam. Mam problem ze słuchawka bluetooth (sprawdzone na kilku modelach). Wybieranie głosowe z pozycji zablokowanego ekranu nie działa prawidłowo (nie słychać komend zwrotnych od aplikacji google now, nigdy nie wybiera nr za pierwszym razem, jak już wybierze to od razu się rozlacza i nie rejestruje rozmowy). Przy odblokowanym ekranie jest nieco lepiej choć nadal wszystkie ww problemy występują przy pierwszym próbie połączenia. Gdy ręcznie wybieram nr zamiast głosowo to bardzo często przełącza mnie sam ze słuchawki bluetooth na głośnik telefonu. Ogólnie wygląda na to że jest problem z uprawnieniami aplikacji które są wykorzystywane przy wykonywaniu połączen ze słucha…
Last reply by Debcu, -
- 4 replies
- 1.9k views
Witam, Jak uruchomić tryb pamięci masowej aby był widoczny jako dysk wymienny? Istnieje jakaś możliwość? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Pietr, -
- 2 replies
- 1.1k views
Cześć, Od kilku/kilkunastu aktualizacji (tutaj z MiuiPolska) przy włączaniu ekranu pojawia się na chwilę ikona bluetooth. Ostatnio zaczął się ten bluetooth też włączać po odblokowaniu. Mam nadzieję, że to nie ten exploit co o nim tak głośno było. Nie wiem czy Miui chyba a wprowadziło fixa na to. Apple wypuściło kilka godzin po ogłoszeniu. Wie ktoś co można zrobić?
Last reply by tymon, -
- 0 replies
- 706 views
Witam, Jakiś czas temu nagle mój Mi5 przestał ładować w trybie fast charge. Ładowanie od 15% do pełna trwa teraz ok. 2h, więc tragedii nie ma, ale kiedyś zawsze po podłączeniu ładowarki załączał się tryb szybkiego ładowania. Mniej więcej w tym samym czasie telefon przestał być wykrywany przez komputery (próbowałem na kilku, wszystkie z Win 10). Oczywiście w opcjach programisty mam ustawione wykrywanie telefonu przez komputer w trybie MTP. Z reguły po podłączeniu telefonu do komputera oprócz ładowania telefonu nic się nie dzieje. Rzadko jest tak, że windows pokazuje, że nie rozpoznano urządzenia i w menedżerze urządzeń widoczny jest przy danym porcie USB wykrzyk…
Last reply by negatywny, -
- 16 replies
- 1.4k views
Dzisiaj rano, chcąc skorzystać ze słuchawek, napotkałem problem. Mimo włożonego wtyku telefon ich nie widział, wyjmowałem i wkładałem wielokrotnie i nic. Po kilku minutach znów spróbowałem i zadziałało. Wieczorem znów nie działa, za nic w świecie nie widzi słuchawek. Próbowałem kilka egzemplarzy i nic. Pomyślałem że może spróbuję zainstalować inny Rom, jako że działam na globalu to pobrałem najnowszy global dev, ale przy próbie instalacji ostrzega mnie że wymaże dane z telefonu, co mnie mocno zdziwiło. Czy nie ma opcji szybkiej zmiany romu? Czy jest jeszcze jakiś sposób na sprawdzenie gniazda mjack?
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 8 replies
- 5.8k views
Witam Nabylem jakiś miesiąc temu xiaomi mi5 i generalnie byłem bardzo i jestem nadal zadowolony z zakupu, natomiast dzisiaj będąc na koncercie nagrywałem filmy i po powrocie do domu sprawdzilem ich jakość i obraz jest bardzo dobry, natomiast dźwięk jest tragiczny, słychać jakbym nagrywał pod wodą. Dodam, że jeden film nagrywałem przez snapchata do "my story" i jakość dźwięku była bardzo dobra. Mam nadzieję, że ktoś już spotkał się z tym problemem i będzie w stanie mi pomóc. Pozdrawiam!
Last reply by alex_master, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.1k views
Więc tak w moim mi 5 jest następujący problem. CZarny ekran, jakieś odgłosy wydobywa jakby był włączony, przy próbie odblokowania przez czytnik wibracji, reakcji brak. Dioda od ładowarki świeci, komputer go niby widzi ale czarno. Do serwisu czy mozna spróbować jakiegoś domowego sposobu na odpalenie go? Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by Leko, -
MIUI 9 i Spotify
by Guest majkelos88- 11 replies
- 2.5k views
Witam, mam kolejny problem po aktualizacji do MIUI 9. Korzystam ze Spotify (premium), odpalam muzykę z tej aplikacji na urządzeniu denon (przez WiFi). Niestety po zablokowaniu ekranu i upłynięciu jakiś 3 minut i po ponownym odblokowaniu ekranu muzyka na urządzeniu przestaje być odtwarzana - tak jak by połączenie wifi pomiędzy urządzeniami zostało utracone. W opcjach wyłączone jest "wyłączanie danych mobilnych gdy urządzenie jest zablokowane" oraz "Wifi w trybie uśpienia -zawsze" na miui 8 nie było tego problemu... PS: dodam, że w tym czasie po ponownym odblokowaniu telefonu - okładka albumu oraz sam tytuł piosenki jest nieaktualny, po odblokowa…
Last reply by Nezumi, -
- 5 replies
- 1.1k views
Od jakiegoś czasu mam problem z wbudowanym kalendarzem w MIUI. Co jakiś czas wyskakuje mi komunikat "Calendar keeps stopping". Czy ktoś spotkał się z takim problemem?
Last reply by K4r0lSz, -
- 6 replies
- 2.1k views
Witam wszystkich razem i z osobna. Dziś napotkałem problem , mianowicie jak zawsze się bawiłem telefonem ale tym razem spotkało mnie najgorsze. Telefon zgubił imei..... Próbowałem miflasha lecz nic to nie dało. Potem próbowałem qpst ale nie widzi mojego telefonu zamiast QUALCOMM HS-USB DIAGNOSTICS 90AD mam qualcomm composite device 90AD Metoda z adb mi nie chce działać albo robie coś źle bo po wpisaniu adb shell wyskakuje no devices. i tu się zaczyna mój 2 problem. Nie mogę nic zrobić bo po 2 minutach wyskakuje mi urządzenie zablokowane a gdy podaję dobre hasło telefon mieli i mieli w nieskończoność. Odłączyłem telefon od konta mi przez miclouda ale dale…
Last reply by kamillm,