fatis Posted September 8, 2020 Posted September 8, 2020 Nie wiem jak u was ale u mnie na tym systemie pomimo wyłączenia w aplikacjach aplikacji asystującej biały pasek na dole ekranu zostaje. Wkurzające bo zabiera kawałek ekranu po nic.
mickeey_mau5 Posted September 8, 2020 Posted September 8, 2020 @fatis może ponowne uruchomienie pomoże? Na EEA po wyłączeniu znika ten pasek bez problemu.
fatis Posted September 8, 2020 Posted September 8, 2020 1 godzinę temu, mickeey_mau5 napisał: @fatis może ponowne uruchomienie pomoże? Na EEA po wyłączeniu znika ten pasek bez problemu. Niestety po reboocie bez zmian
meriox Posted September 8, 2020 Posted September 8, 2020 Koledzy próbowaliście wysyłać pliki video przez Whatsapp? U mnie po wysłaniu przez komunikator dostają czkawki, w szczególności te nagrane ze stabilizacją. Wygląda to tak, jakby Whatsapp kompresował pliki obcinając klatki i to dość konkretnie. Filmik u nadawcy i odbiorcy strasznie szarpie.
Lukas7666 Posted September 11, 2020 Posted September 11, 2020 Mam problem - nie ważne jaki region ustawie nadal nie pokazuje mi się aktualizacja do miui 12 ustawiałem już uk, indie, szwecje i wiele innych ale nadal brak aktualizacji - co poradzić ? Aktualnie 11.0.11.0
Nikita_Bennet Posted September 12, 2020 Posted September 12, 2020 wielka brytania? Bo miałem ustawione PL potem wyskoczył update a potem przeglądając menu wyszło wielka brytania.
gohan8 Posted September 13, 2020 Posted September 13, 2020 Witam jest możliwość ustawić w miui 12 limit danych bądź pokazywanie zużycia danych? w 11 wiem że się dało tu nie mogę tego znaleźć..
innyreader Posted September 14, 2020 Posted September 14, 2020 panel sterowania - ustawienia - monitor danych
bahamut24 Posted September 14, 2020 Posted September 14, 2020 Po aktualizacji dwóch mi note 10 pojawił się problem , nie przychodzą na mój telefon smsy z drugiego note 10. Ode mnie normalnie dochodza i od znajomych też a na mój nie. W czym jest problem? Miui12
IDeeJay91 Posted September 16, 2020 Posted September 16, 2020 Dnia 6.09.2020 o 14:15, meriox napisał: Czy na globalu macie problemy z możliwością zmiany grubości czcionki? Jak wygląda sprawa z czujnikiem zbliżeniowym podczas rozmów... Usprawnili coś? ja w apce motywy ustawiłem czcionkę ubuntu bold i jest super
tpawel Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 PS: Pytanie - VoLTE działa w tym telefonie z tym softem?Orange flex-dziala
Adamcom Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 W sieci Play VoLTE i Wi-Fi Calling również działa bez problemu.
brawo Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 (edited) Proszę i proszę i nikt nie wrzucił... U mnie jest tak jak na fotkach. WiFi Calling działa jak widać na zrzucie, ale VoLTE nie działa. Możesz zrobić podobne zrzuty? Lub ktokolwiek kto ma w Play, ale mówimy o telefonie Xiaomi, a nie Samsungach czy innych wymienionych na stronach Playa, gdzie te obie usługi działają. Edited September 17, 2020 by brawo
kulig007 Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 Mi Note 10 Lite, sieć Play, stable od xiaomi.eu - voLTE i WiFi działają poprawnie. Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
kulig007 Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 Ale co zrzut ma na celu?Nie mam dostępu do WiFi aktualnie.A działanie VoLTE stwierdzam, choćby po dopisku HD w oknie rozmowy, którego nie miałem wcześniej. Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Adamcom Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 1 godzinę temu, brawo napisał: To pochwal się takimi zrzutami jak moje.
brawo Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 (edited) No i VoLTE nie działa ci Ta ikonka VoLTE powinna być podświetlona jak VoWiFi. Wyłącz dane mobilne i WiFi i zobaczysz, że ta ikonka wciąż będzie... Ona jedynie pokazuje włączenie w opcjach telefonu tej usługi. A pojawia się ona po włączeniu w opcjach "Użyj VoLTE" czy jakoś tak. Jak wyłączysz tą opcję to ta ikonka zniknie. W PLAY (przynajmniej na Xiaomi) jest tak, że działa jedynie WiFi Calling. Szok, co? Gdybyś pociągnął paluchem z góry na dół to wyskoczyłby ci w obu przypadkach takie napisy jak widać u mnie na screenie. Edited September 17, 2020 by brawo
FromWP Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 39 minut temu, brawo napisał: W PLAY (przynajmniej na Xiaomi) jest tak, że działa jedynie WiFi Calling. Szok, co? Szok jakie bzdury wypisujesz. O taką ikonę Ci chodzi? Telefon Xiaomi Mi9LiteTo czy działa, czy nie w danym momencie usługa volte, czy vowifi jest stan IMS w info o telefonie. 1
brawo Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 (edited) Dobrze że ty masz Wystarczy zrobić co powiedziałem i sprawdzić co ta ikona oznacza Ale jeśli masz racje to ja mam również te VoLTE ... Ale ja wiem, że nie mam. Koniec dyskusji z mojej strony w tym temacie. Pozdrawiam Edited September 17, 2020 by brawo
FromWP Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 7 minut temu, brawo napisał: Wystarczy zrobić co powiedziałem i sprawdzić co ta ikona oznacza Chyba mylisz VoLte z VoIP. Do volte nie musisz mieć włączonych danych mobilnych, czy wifi. Wystarczy że jesteś zalogowany w Lte. Jeszcze jeden sposób na sprawdzenie czy działa volte. Wykonaj połączenie telefoniczne jak jesteś w Lte i sprawdż jaką masz sieć. Jak nadal Lte to działa! 1
brawo Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 Nigdzie nie użyłem zwrotu VoIP Koniec dyskusji. Masz to fajnie. Ja nie mam. I koniec dyskusji. Czego nie rozumiesz?
FromWP Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 11 minut temu, brawo napisał: Czego nie rozumiesz? Tego że twoim zdaniem w Play na żadnym Xiaomi nie działa Volte. I jak ty nie masz to na pewno nikt inny nie może tego mieć. Przeczytaj to co sam wcześniej napisałeś. 1
brawo Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 Prowokujesz.... Ale to już ostatnia moja odpowiedź. Wkleiłem swoje zrzuty. Ty nie masz innych niż moje Ja mówię że nie mam VoLTE, a a tu mówisz że masz. Cieszę się Nigdzie też nie użyłem zwrotu żaden! Proponuję nauczyć się czytać się zrozumieniem... KONIEC
FromWP Posted September 17, 2020 Posted September 17, 2020 29 minut temu, brawo napisał: Nigdzie też nie użyłem zwrotu żaden! A ja nigdzie nie napisałem że użyłeś. To wynika z tej twojej wypowiedzi: "W PLAY (przynajmniej na Xiaomi) jest tak, że działa jedynie WiFi Calling", Chyba że nie umiem czytać ze zrozumieniem. Co do ikony, we wszystkich telefonach Xiaomi które miałem ikona Volte pojawiała się tylko jak usługa działała. Po włożeniu karty na której usługa nie jest uruchomiona, pomimo włączenia opcji Volte w ustawieniach ikona się nie pojawia. Możliwe że w Mi Note 10 Lite jest inaczej, w tym modelu tego nie sprawdzałem.
Adamcom Posted September 18, 2020 Posted September 18, 2020 16 godzin temu, FromWP napisał: ... Możliwe że w Mi Note 10 Lite jest inaczej, w tym modelu tego nie sprawdzałem. Jest tak samo u usługa działa normalnie. 1 1
Nikita_Bennet Posted September 19, 2020 Posted September 19, 2020 info od gościa który załatwiał mi umowę abo na działalność kiedyś i teraz czasem doradza - VOLTE w play na xiaomi nie działa. 1
FromWP Posted September 19, 2020 Posted September 19, 2020 (edited) 5 minut temu, FromWP napisał: A ten gościu to jakiś guru i wyrocznia? Na wielu telefonach Xiaomi działa. Niestety nie na wszystkich i nie zawsze prawidłowo. Nie włączy się automatycznie, bo nie ma telefonów Xiaomi na ich oficjalnej liście, ale po uruchomieniu ręcznym działa. Oficjalnie wspieranym przez Play jest tylko Xiaomi Mi 10 Lite 5G. A tu strona na której gościu próbuje usystematyzować informacje o volte i vowifi w polskich sieciach. Kilka telefonów tam zamieścił. Nie wszystkie na których te usługi działają. https://wificalling-volte.pl/ Mi Note 10 Lite też tam przez chwilę był, ale błędnie nazwany jako Redmi 10 Lite, bo tak widnieje na liście wspieranych na stronie t-mobile https://www.t-mobile.pl/pl/volte-i-vowifi Edited September 19, 2020 by FromWP 1 1
brawo Posted September 19, 2020 Posted September 19, 2020 "info od gościa który załatwiał mi umowę abo na działalność kiedyś i teraz czasem doradza - VOLTE w play na xiaomi nie działa." No przecież o tym piszę od dawna.... Ale jeden mundry wie lepiej, bo ma ikonkę
FromWP Posted September 19, 2020 Posted September 19, 2020 12 minut temu, brawo napisał: Ale jeden mundry wie lepiej, bo ma ikonkę Chyba na tego samego konsultanta trafiliście i na jego opinii wszystko opieracie. Nie wiem co to za gościu, ale jak widać skuteczny w przekonywaniu. Sporo "mundrych' ma ikonki które pokazują że usługa działa. Inne sposoby sprawdzenia działania też to potwierdzają. Niektórych nikt nie przekona o tym że czarne jest czarne, a białe białe. Szkoda czasu, bo przecież konsultant powiedział..... 1
Nikita_Bennet Posted September 20, 2020 Posted September 20, 2020 no ja zabawę zacznę z telefonem na poważnie jak wyląduje w nim moja główna karta play a nie tymczasowa play.
Adamcom Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Dnia 19.09.2020 o 21:37, FromWP napisał: ....... Niektórych nikt nie przekona o tym że czarne jest czarne, a białe białe. Szkoda czasu, bo przecież konsultant powiedział..... Masz rację, szkoda czasu ....
fk4mil Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 (edited) Miui Polska Stable 12.0.4 mi9, 1.Opis opcji pin. 2.Ustawienia komunikatów. Edited September 30, 2020 by fk4mil
Kacper Skrzypek Posted September 30, 2020 Author Posted September 30, 2020 1. O ile kojarzę to pewnie kwestia tego że na stable jest zmienna do tego w tłumaczeniu a na becie cyfry lub odwrotnie. Pewnie któraś następna wersja stable to naprawi, na razie będzie tak jak jest. 2. Spojrzę na to jak znajdę chwilę. 1
Recommended Posts