Dyskusja ogólna
47 topics in this forum
-
- 0 replies
- 1.2k views
Witam Podczas uzywania telefonu telefon losowo wylaczyl sie i zaczal sie wlaczac lecz pozostal na napisze MIUI i nic sie nie da zrobic jak wylaczam i wlaczam znowu dochodzi do momentu gdzie pisze MIUI. Pomocy co mam zrobic i czy da sie w ogole cos z tym zrobic.
Last reply by WiTeK J, -
-
- 8 followers
- 353 replies
- 113.4k views
W tym wątku zgłaszamy błędy w tłumaczeniu MIUI 12 od xiaomi.eu (MIUI Polska). W poście, oprócz treści, umieszczamy zrzut ekranu. Ułatwi to pracę nad poprawkami. Zgłaszamy: literówki, błędy językowe, miejscowe braki tłumaczenia, jeśli gdzieś występuje FC, i jest to wina tłumaczenia (w języku angielskim błąd nie występuje), to należy dodać zrzut ekranu z błędu FC (logcat). NIE zgłaszamy błędów w Globalu - będzie to traktowane jako spam.
Last reply by Marrik, -
- 0 replies
- 1.3k views
Gdy udostępniam internet na komputer lub tablet co kilka minut zrywa połączenie i muszę za każdym razem wyłączyć hotspot i załączyć ponownie. Stało się to po aktualizacji do MIUI 14. Jest na to jakiś sposób ?
Last reply by david8213, -
- 1 reply
- 1.2k views
Dzień dobry, przed chwila zresetowałem telefon do ustawień fabrycznych i zauważyłem, że po zrobieniu zdjęcia wyświetla się nad nim lokalizacja i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że ta lokalizacja to Indie. Ta sama lokalizacja wyświetla się po zrobieniu każdego kolejnego zdjęcia. O co chodzi? Czy to jakaś funkcja, czy do mojego telefonu dobrali sie hackerzy? Pozdrawiam
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam Mi Note 10 MIUI Global 13.0.1 Czy idzie ustawić na stałe 1-wszą kartę SIM do SMS-ów? Uparcie przełącza się na drugą i pilnowanie tego jest denerwujące. Pozdrawiam
Last reply by Archeo, -
- 9 followers
- 268 replies
- 431.2k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
- 0 replies
- 31.6k views
Witam, od wyjścia modelu opisanego w temacie jestem jego szczęśliwym posiadaczem, minęło już parę ładnych lat i myślę nad zmianą na coś nowszego. Aparat na moje potrzeby jest nawet za dobry, jeśli chodzi o osiągi, to często mam kilka aplikacji odpalonych w jednym momencie i do tej pory nie było większych problemów, ale od jakiegoś czasu widać, że telefon nieco zwolnił, coraz częściej się zacina, mimo, że regularnie go czyszczę dostępnymi aplikacjami. Co polecacie, żeby nie odbiegało albo miało lepszą wydajność od mojego obecnego sprzętu? Z góry dziękuje za odpowiedzi! Pozdrawiam!
Last reply by teokracjusz, -
- 2 followers
- 6 replies
- 1.7k views
Witam. Próbuję wgrać custom recovery . TWRP, Orange Fox bo chciałbym spróbować custom romów. Za każdym razem po udanym wgraniu po uruchomieniu recovery w pamięci wewnętrznej pojawiają się pliki w postaci ciągu losowych znaków. Roota jeszcze ogarnę, bo można go wgrać bez custom recovery, ale do zainstalowania custom romu jest potrzebne w pełni działające recovery. Coś tam czytałem o szyfrowaniu. Pewnie tu leży problem. Powoli tracę cierpliwość. POMOCY
Last reply by Ja72, -
- 2 replies
- 4.3k views
Proszę o pomoc w sprawie ikonek . Wczoraj pojawiły mi się na pasku u góry dwie ikonki androida. O co z tym chodzi ? Dodatkowo jest jakieś powiadomienie ale bez żadnej treści. System został zaktualizowany a ikony nadal pozostały.
Last reply by adam232, -
- 1 follower
- 0 replies
- 10.7k views
Czy jest możliwość włączenia tej opcji w tym telefonie? Sparowałem telefon z radiem w samochodzie, rozmowy odbieram, ale nie wyświetla się książka telefoniczna telefonu. W informacji na wyświetlaczu radia pojawia się informacja, że telefon nie wspiera tej opcji. Ktos może wie jak to uruchomić? Edycja: Po problemie, temat do usunięcia.
Last reply by Marrik, -
- 1 reply
- 951 views
Witam. Telefon Xiaomi Mi Note 10 pojawił się problem ze słuchawkami Xiaomi TW2 basic. Mianowicie słuchawki są sparowane. W momencie połączenia nie ma możliwości odebrania go prze słuchawki pomimo tego że w słuchawkach słychać sygnał połączenia. Dotknięcie sluchawki nie działa. Jednocześnie w momencie odebrania połączenia na telefonie poprzez przesunięcie ikony ze słuchawką połączenie odbierane jest nie przez słuchawki ale normalnie przez telefon. Aby przejść na słuchawki za każdym razem trzeba wybrać Mi earphones jak przy wyborze głośnika telefonu. Co ciekawe ta sama sytuacja zaczęła pojawia się przy zestawie glosno mówiacym w samochodzie z Android auto Połącze…
Last reply by d3tr0, -
- 1 follower
- 11 replies
- 1.6k views
Witam Po aktualizacji do MIUI 12.5.7 (wersja stabilna) pojawił się problem z czcionkami. Mianowicie, po zmianie grubości czcionki w ustawieniach, zmiany nie są aktywne w MIUI. Któraś z wcześniejszych wersji MIUI Polska posiadała już taki błąd i został wyeliminowany.
- 4 replies
- 3.3k views
Witam , miałem problem z powiadomieniami Messenger , teraz jest ok ale coś zmieniłem i wyskakuje mi takie coś jak na zdjęciu. Kwadratowa ikona. Jak to wyłączyć?
Last reply by brawo, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.3k views
Witam Czy zauważyliście też za znikła opcja makro w zdjęciach po aktualizacji MIUI 12.5.3 (mi note 10 lite). W starszych na androidzie 10 opcja kwiatka była, teraz jej nie ma.
Last reply by Dario, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.2k views
Witam. Mam pytanie dotyczące zmiany stylu czcionki. Czy istnieje inna opcja zmiany stylu czcionki bez zmiany regionu? W ustawieniach polskich nie ma opcji zmiany stylu, zmieniam region na Indie, pojawia się ta opcja.
Last reply by ZduneX25, -
- 3 followers
- 50 replies
- 60.6k views
Mi Note 10 / Mi CC9 Pro – Global Stable ROM MIUI V11.0.5.0.PFDMIXM Recovery (2.5 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.PFDMIXM/miui_TUCANAGlobal_V11.0.5.0.PFDMIXM_40dcdd8711_9.0.zip OTA (425 MB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.PFDMIXM/miui-blockota-tucana_global-V11.0.3.0.PFDMIXM-V11.0.5.0.PFDMIXM-516d9cf567-9.0.zip Changelog: Optymalizacja: podniesienie poziomu stabilności systemu, Optymalizacja: Zredukowanie opóźnień systemu. Mi Note 10 / Mi CC9 Pro – EEA Stable ROM MIUI V11.0.11.0.PFDEUXM Recovery (2.5 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.11.0.PFDEUXM/miui_TUCANAEEAGlobal_V11.0.11.0.PFDEUXM_9fa3ae20ce…
- 1 reply
- 770 views
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Mam pytanie czy można wydłużyć czas wyświetlania zegara na ekranie z 10 sekund na np nieskończony? Nie ukrywam że nigdzie nie znalazłem takiego rozwiązania, a może jednak takowe istnieje. Pozdrawiam
- 3 replies
- 9.3k views
Cześć. Mam problem z Mi Note 10 Lite. MIUI 11. W jaki sposób edytować ten rozwijany pasek skrótów? Co dziwne nie ma tam przycisku EDYCJA
Last reply by Isia, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.3k views
Szumnie zapowiadany MIUI12 m.in. z nowymi animacjami ikon...a tu d*pa. Pierwsza aktualizacja, druga aktualizacja, trzecia aktualizacja i... ostatnia 12.5.1 i nadal animacji ikon brak. Zabawy z suwakiem wl/wył nie pomagają. Czy to przypadłość mojego telefonu czy animacji na mi note 10 sd730g nie ma i nie będzie. O tym, że aktualizacji do Androida 12 nie będzie raczej nie jest zaskoczeniem i nie ma szans na zmianę decyzji xiaomi?
Last reply by magg, -
- 1 reply
- 760 views
Ostatnio chciałem nagrać rozmowę z konsultantem i okazało się że zniknęła możliwość nagrywania rozmów. Czy ktoś wie dla czego ?? Nie wiem przy jakiej aktualizacji zniknęła ta możliwość ponieważ od dawna nie miałem powodu żeby używać tej funkcji. Posiadam telefon xiaomi Mi note 10 ostatnia aktualizacja Miui 21.6.23
- 1 follower
- 14 replies
- 2.3k views
Telefon MI NOTE 10 był zakupiony w sieci Play, i od początku miałem z nim dziwne problemy. To że chodzi powoli to jedno, ale np jak zrobiłem zdjęcie portretowe i chciałem je edytować to albo zawieszało galerie albo wcale go nie zapisywało (inne można było, tylko portretowe problemy) Pomyślałem że odblokuję telefon i wrzucę nowy Rom. Udało mi sie zainstalować najpierw rozwojową, ale nic to nie pomogło, wiec wrzuciłem stabilną ale bez zmian jeśli chodzi o jego zamulanie. Problemy takie jak np z tą galeria zostały rozwiązane, to wszystko działa, ale Chodzi o to, że telefon chodzi dość powoli. Chwilami szybciej jak by przez chwile normalnie, ale ogólnie jak cos klikne t…
Last reply by Marrik, -
- 2 replies
- 969 views
Witam, po aktualizacji systemu w ustawieniach, wyskoczył mi problem z google maps. Chodzi o to, że ciągle jest "na wierzchu" , nawet jak schowam, i przejde np. do YT to znow mi wyskakuje na pierwszy plan, i utrudnia korzystanie np. z YT. Ktoś się z tym spotkał i ma jakiś pomysł? Z góry dzięki Pozdrawiam
Last reply by nardenis, -
- 1 reply
- 726 views
Witam , sorry jeśli piszę to w złym miejscu, ale pytanie mam takie jak wyłączyć wybudzanie telefonu przez podniesienie ( w ustawieniach ta funkcja jest wyłączna) . Proszę o podpowiedź.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 4 replies
- 2.5k views
witam, czy mozecie polecic mi jakąś zewnętrzną aplikacje aparatu, ktora bedzie lepsza od oryginalnej? cos a la G cam, ale kompatybilny z tym telefonem
Last reply by pawelt, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.4k views
Witajcie. Pokazało mi nową aktualizację i nawet mi ją pobrało. Natomiast gdy ma zainstalować zatrzymuje się na tym ekranie i reaguje tylko na Anuluj. Co to może być?
Last reply by kpietrek,