Ali Akcza Posted July 30, 2020 Posted July 30, 2020 (edited) xiaomi.eu wgrane przez fastboota magisk wgrany j.w na boot.img NFC naprawione przez magiskhide i TWRP chmod. to mnie sie podoba teraz czekac tylko na miui 12 Edited July 30, 2020 by Ali Akcza
needlehole Posted July 30, 2020 Posted July 30, 2020 Cześć Straszliwie namieszałem ze swoim Mi Note 10 Lite... Na chwile obecna, jak wrzucam TWRP i probuje zrobic format Data, wykazuje : Failed to mount /system_root (Permission denied) Failed to mount /vendor (Permission denied) Jak instaluje jakikolwiek ROM przez TWRP, to nie chce się on odpalic (jest bootlop). Probowalem przez MiFlash wgrać rom fastboot, ale telefon jest rozpoznawalny, startuje i nic sie nie dzieje... Jest cały czas status "flashing" i tak to sobie trwa... Czy jest mi ktoś w stanie pomoc?
innyreader Posted July 31, 2020 Posted July 31, 2020 6 godzin temu, needlehole napisał: Cześć Straszliwie namieszałem ze swoim Mi Note 10 Lite... Na chwile obecna, jak wrzucam TWRP i probuje zrobic format Data, wykazuje : Failed to mount /system_root (Permission denied) Failed to mount /vendor (Permission denied) Jak instaluje jakikolwiek ROM przez TWRP, to nie chce się on odpalic (jest bootlop). Probowalem przez MiFlash wgrać rom fastboot, ale telefon jest rozpoznawalny, startuje i nic sie nie dzieje... Jest cały czas status "flashing" i tak to sobie trwa... Czy jest mi ktoś w stanie pomoc? Które TWRP wrzucasz? W testowym podobno nie dział format data. Jest jeszcze podobno działające ruskie TWRP. Fastboot działa? Ja miałem podobnie, przez TWRP wgrałem globala i od razu przeszedłem do fastboot. Wtedy poszedł MiFlash. Nie wiem czy to miało znaczenie, ale użyłem tej wersji https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424945514.
Ali Akcza Posted July 31, 2020 Posted July 31, 2020 twrp 3.4.2 https://mega.nz/file/0lAywALA#hx6U3_xgW3fpndSR0OWsRBxEncQ9CGQb2ezMOAldTRQ
innyreader Posted August 1, 2020 Posted August 1, 2020 8 godzin temu, Ali Akcza napisał: twrp 3.4.2 https://mega.nz/file/0lAywALA#hx6U3_xgW3fpndSR0OWsRBxEncQ9CGQb2ezMOAldTRQ To chyba już było, podobno działa ale u mnie namieszało bardzo i wróciłem do eu przez fastboot.
Ali Akcza Posted August 1, 2020 Posted August 1, 2020 u mnie w sumie tez po instalacji tego twrp telefon wlaczal sie tylko w trybie fastboot, ale i tak i tak poszedl xiaomi.eu wiec sie naprawilo.
Nikita_Bennet Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 Dnia 16.07.2020 o 12:14, zoltan78 napisał: @Nikita_Bennet poczytaj ten temat poczytałem i trochę tego jest i dotyczy wszystkich telefonów chyba .... ;( A telefonik już dotarł i czeka na odpakowanie itp bo na razie leży i czeka w pudełeczku. Może gdzieś jest opisane ciutkę bardziej jak dla laika jak konkretnie w tym modelu wrzucić miuipolska, krok po kroku na kompie z win10 (co gdzie kiedy kliknąć, jakim kablem itp). Nie ukrywam że za 2-3 tygodnie skończą mi się pilne roboty i chciałbym już z niego zacząć korzystać bo obecny RN3Kate wczoraj się pierwszy raz zrestartował (chyba jego chwilę się kończą).
innyreader Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 1 godzinę temu, Nikita_Bennet napisał: poczytałem i trochę tego jest i dotyczy wszystkich telefonów chyba .... ;( A telefonik już dotarł i czeka na odpakowanie itp bo na razie leży i czeka w pudełeczku. Może gdzieś jest opisane ciutkę bardziej jak dla laika jak konkretnie w tym modelu wrzucić miuipolska, krok po kroku na kompie z win10 (co gdzie kiedy kliknąć, jakim kablem itp). Nie ukrywam że za 2-3 tygodnie skończą mi się pilne roboty i chciałbym już z niego zacząć korzystać bo obecny RN3Kate wczoraj się pierwszy raz zrestartował (chyba jego chwilę się kończą). Najprościej, odblokuj bootloader, jest mnóstwo poradników. Potem pobierz miui.eu w wersji fastboot, odpalasz plik "first install" i który robi wszytko automatycznie.
pkonrad Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 ROMy V11.0.7.0 i V11.0.8.0 (QFNMIXM) zostały wycofany przez Xiaomi.
Metal Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 (edited) On 8/2/2020 at 1:16 PM, innyreader said: Potem pobierz miui.eu w wersji fastboot, odpalasz plik "first install" i który robi wszytko automatycznie. Lepiej przejść do fabrycznych, odblokować bootloader. Potem podłączyć telefon do komputera wypakować adb, twrp(pobrane z linku wyżej - sam z niego korzystam): fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img fastboot flash recovery twrp.img fastboot boot twrp.img W TWRP: Wipe -> format data Po reboocie w twrp powinniśmy mieć już system plików. Wrzucamy obraz dysku(pobrany stąd) z komputera. Pobieramy bez -fastboot. Instalujemy go z poziomu twrp i już. Potem logujemy się do konta google, pobieramy wszystko i ustawiamy programy itd. Na sam koniec wchodzimy do TWRP i robimy sobie kopie zapasową wszystkiego - zgrywamy ją na komputer i cieszymy się telefonem. Przy chęci używania NFC: Czyścimy dane programów bankowych i google pay(najlepiej, chyba że nie używałeś\aś) Pobieramy Magisk, wrzucamy do katalogu twrp, instalujemy z pozycji twrp. Odpalamy, otwieramy menu(lewy górny róg), ustawienia. Włączamy opcję Magisk Hide. Dodajemy te programy które chcemy - w tym wypadku bankowe aplikacje, google pay i usługi google pay. W TWRP przechodzimy w zaawansowane, Menadżer plików. Ustawiamy chmod 440 na ten plik: "/data/data/com.google.android.gms/databases/dg.db". Potem dodajemy kartę do google pay i się cieszymy wszystkim. Edit: Daję link do poradnika na xiaomi.eu, bo z niego korzystałem w połowie. A dokładniej korzystałem z załączników z tego wątku. https://xiaomi.eu/community/threads/xiaomi-note-10-lite-flashing-custom-rom-and-installing-magisk-guide.56180/#post-548228 Edited August 5, 2020 by Metal 1
innyreader Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 2 godziny temu, pkonrad napisał: ROMy V11.0.7.0 i V11.0.8.0 (QFNMIXM) zostały wycofany przez Xiaomi. Pojawił się 11.0.6 na .eu można aktualizować na 11.0.8? O co w ogóle chodzi, zamiast 12 idziemy do tyłu z 11.
innyreader Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 1 godzinę temu, Orjon napisał: Już usunięte Ja już mam Ale co się dzieje?
Kacper Skrzypek Posted August 5, 2020 Author Posted August 5, 2020 No bo mieliśmy wypuszczone 11.0.8.0 wcześniej, a ten ROM był budowany przez Xiaomi 21 lipca. 11.0.6.0 był budowany 17 czerwca więc jest o ponad miesiąc starszy. Niektórzy nie wiedzieliby o tym i zrobiliby pewnie downgrade przez przypadek. Zgłosiłem to, już jest usunięte więc jest ok.
innyreader Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 6 minut temu, Orjon napisał: No bo mieliśmy wypuszczone 11.0.8.0 wcześniej, a ten ROM był budowany przez Xiaomi 21 lipca. 11.0.6.0 był budowany 17 czerwca więc jest o ponad miesiąc starszy. Niektórzy nie wiedzieliby o tym i zrobiliby pewnie downgrade przez przypadek. Zgłosiłem to, już jest usunięte więc jest ok. A wiadomo co było powodem wycofania dwóch ostatnich globali? Jakiś problem nie został u nas?
Kacper Skrzypek Posted August 5, 2020 Author Posted August 5, 2020 Nie wiem niestety, dlaczego były wycofane. Xiaomi nie podaje powodu takich decyzji.
Metal Posted August 17, 2020 Posted August 17, 2020 Wiadomo coś odnośnie aktualizacji do miui 12 na mi note 10 lite?
Kacper Skrzypek Posted August 17, 2020 Author Posted August 17, 2020 (edited) Wiemy na ten temat to samo co ty, czyli nic. Edited August 17, 2020 by Orjon
marcin19883 Posted August 18, 2020 Posted August 18, 2020 Ustawienia > KARTY SIM i sieci mobile > Zawsze odbieraj MMS. Opis: "Zawsze odbieraj MMS gdy wymiana danych jest wyłączona", powinno być ""Zawsze odbieraj MMS również gdy wymiana danych jest wyłączona"". Słowo "również" powinno być dodane lub coś podobnego po słowie MMS. Lepiej brzmi?
Kacper Skrzypek Posted August 18, 2020 Author Posted August 18, 2020 (edited) Owszem. Dodam jutro. @marcin19883 zmienione (19.08 13:55) <string name="always_enable_mms_summary">Zawsze odbieraj MMS, również wtedy, gdy dane mobilne są wyłączone</string> Edited August 19, 2020 by Orjon 1
Nikita_Bennet Posted August 27, 2020 Posted August 27, 2020 Dnia 5.08.2020 o 14:15, Metal napisał: Lepiej przejść do fabrycznych, odblokować bootloader. Potem podłączyć telefon do komputera wypakować adb, twrp(pobrane z linku wyżej - sam z niego korzystam): fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img fastboot flash recovery twrp.img fastboot boot twrp.img W TWRP: Wipe -> format data Po reboocie w twrp powinniśmy mieć już system plików. Wrzucamy obraz dysku(pobrany stąd) z komputera. Pobieramy bez -fastboot. Instalujemy go z poziomu twrp i już. Potem logujemy się do konta google, pobieramy wszystko i ustawiamy programy itd. Na sam koniec wchodzimy do TWRP i robimy sobie kopie zapasową wszystkiego - zgrywamy ją na komputer i cieszymy się telefonem. Przy chęci używania NFC: Czyścimy dane programów bankowych i google pay(najlepiej, chyba że nie używałeś\aś) Pobieramy Magisk, wrzucamy do katalogu twrp, instalujemy z pozycji twrp. Odpalamy, otwieramy menu(lewy górny róg), ustawienia. Włączamy opcję Magisk Hide. Dodajemy te programy które chcemy - w tym wypadku bankowe aplikacje, google pay i usługi google pay. W TWRP przechodzimy w zaawansowane, Menadżer plików. Ustawiamy chmod 440 na ten plik: "/data/data/com.google.android.gms/databases/dg.db". Potem dodajemy kartę do google pay i się cieszymy wszystkim. Edit: Daję link do poradnika na xiaomi.eu, bo z niego korzystałem w połowie. A dokładniej korzystałem z załączników z tego wątku. https://xiaomi.eu/community/threads/xiaomi-note-10-lite-flashing-custom-rom-and-installing-magisk-guide.56180/#post-548228 no to będzie zabawa bo musiałem poczekać 168 (???) godzin czy jakoś tak żeby go odblokować. Może dziś wieczorkiem ogarnę chwilę czasu i pościągam resztę i będę pytał. Linki aktualne? U mnie Android 10QKQ1.190825.002 MIUI Global 11.0.5/Stabilna/11.0.5.0(QFNEUXM) Zabezpieczenia 2020-04-01 Dziękuje za podpowiedzi.
michalm83 Posted August 29, 2020 Posted August 29, 2020 POCO F2 PRO Ustawienia NFC > Przywróć działanie NFC i pojawia sie tekst po angielsku .
Kacper Skrzypek Posted August 29, 2020 Author Posted August 29, 2020 Naprawione. Xiaomi zmieniło zmienne dla Androida 11, jakby nie mogli używać takich samych (bądź w ogóle numerków... bo technicznie w tłumaczeniu nie ma numerków, tylko zmienne).
Nikita_Bennet Posted August 31, 2020 Posted August 31, 2020 a że tak dopytam - ile czasowo mi zejdzie z samym wgraniem? Ile to trwa?
pkonrad Posted September 1, 2020 Posted September 1, 2020 MIUI 12 dla Xiaomi Mi Note 10 Lite - Global Stable ROMMIUI V12.0.2.0.GFNMIXMOTA z V11.0.8.0https://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QFNMIXM/miui-blockota-toco_global-V11.0.8.0.QFNMIXM-V12.0.2.0.QFNMIXM-9b1dc50738-10.0.zipRecovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.0.2.0.QFNMIXM/miui_TOCOGlobal_V12.0.2.0.QFNMIXM_40c0e5edc1_10.0.zip
meriox Posted September 1, 2020 Posted September 1, 2020 Aktualizacja Global'a wcześniej niż China, czy mam złe informacje?
Mateo30 Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 chiny wogole tego modelu nie maja, mi note 10 lite wyszedl jedynie global,eu i rosja
meriox Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 3 godziny temu, Mateo30 napisał: chiny wogole tego modelu nie maja, mi note 10 lite wyszedl jedynie global,eu i rosja W takim razie czy w ogóle powstanie aktualizacja miui polska do wersji 12 skoro jest tworzone na bazie china?
innyreader Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 25 minut temu, meriox napisał: W takim razie czy w ogóle powstanie aktualizacja miui polska do wersji 12 skoro jest tworzone na bazie china? Są miui.eu w oparciu o global. Czekamy na 12. 1
kulig007 Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 chiny wogole tego modelu nie maja, mi note 10 lite wyszedl jedynie global,eu i rosjaUuu, to jestem zaskoczony.Szkoda, bo to pewnie trochę wpłynie na ciągłość aktualizacji. Czekam cierpliwie na v12 od chłopaków.PS. Ktoś po aktualizacji do MIUI12, zauważył coś na plus, coś na minus? Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Bartosh Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 5 godzin temu, kulig007 napisał: Uuu, to jestem zaskoczony. Szkoda, bo to pewnie trochę wpłynie na ciągłość aktualizacji. Czekam cierpliwie na v12 od chłopaków. PS. Ktoś po aktualizacji do MIUI12, zauważył coś na plus, coś na minus? Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka Z tego co mi wiadomo to jest zauważony 1 błąd czujnik zbliżeniowy (proximity sensor) nie działa , dlatego nie aktualizowalem globala mimo że mam ściągnięty , czekam na wersje od miuipolska lub Xiaomi.eu
kulig007 Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 @Bartosh, ten błąd jest na każdym wydaniu. Od samej premiery tego modelu. Na globalu miałem te wariacje czujnika, na xiaomi.eu również mam. Istnieje prawdopodobieństwo, że to może być "wada fabryczna" zastosowanego czujnika Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts