Jump to content

Recommended Posts

Posted

W jaki sposób na belce ustawić aby wyświetlane były wszystkie, bądź więcej powiadomień jak tylko trzy? Dla mnie to irytujące trochę, że z każdym muszę rozwijać i sprawdzać co tam jest ukrytego w tych ".."

Dajcie info, bo nie mogę znaleźć, a przesiadłem się z Mi6 i tam była taka możliwość.

Screenshot_2020-10-09-12-39-58-737_com.android.settings.jpg

Posted

W skrócie volte i vowifi działa w play. Działała mi już rok temu na mi note 3. Raz tylko wyłączyli jak cos zmieniali w sieci ale po jednym telefonie i powołaniu się że mi nie działają na iphonie i dosłownie po chwili pojawiła sie ikona volte, jak tez na liście rozmów gdzie było połaczenie volte jest odpowiedni dopisek. Co ciekawe uruchamiamy te usługi na karcie. Bo po przełożeniu karty działało to też na umidigi power gdzie te usługi są obsługiwane (mimo że ta komórka nie jest na liście).

• Like 1
Posted
Dnia 9.10.2020 o 17:53, Nikita_Bennet napisał:

czyli nie zrzuca Ci w mi note 3 niżej niż LTE podczas rozmowy?

Tam wszystko grało nic się nie zmieniało podczas rozmowy, nawet biorąc pod uwagę, że mi note 3 nie miało zakresu b20.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Zauważyliście, że połączenie po Wi-Fi jest słabsze? Będąc w drugim pokoju zasięg spada o 1-2 kresek. Router stoi luźno na meblach. Wcześniej na Mi6 nie miałem takich problemów, a tu jest naprawdę kiepsko z połączeniem.

Posted
2 godziny temu, butcher23 napisał:

Zauważyliście, że połączenie po Wi-Fi jest słabsze? Będąc w drugim pokoju zasięg spada o 1-2 kresek. Router stoi luźno na meblach. Wcześniej na Mi6 nie miałem takich problemów, a tu jest naprawdę kiepsko z połączeniem.

Zgadzam się, szczególnie na 5g to czuję.

Posted

Hmm...Dziwne. Byłem wczoraj w dwóch sklepach elektronicznych w celu sprawdzenia tego czujnika i w skrócie, działał jak chciał. Gdy smartfon był poziomej pozycji czujnik nie wykazywał żadnych reakcji.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Czy ktoś też tak ma, że rzadko, ale jednak, przy podniesieniu telefonu nie podświetla się miejsce na palec? Irytujące! 

Ps. A dziś w czasie rozmowy, nawet przycisk podświetlenia wyświetlacza nie działał przez 10 sekund xD :(

Ps2. Zgłosiłem bug z kodekiem LHDC (działa jak gówno, chociaż powinien być najlepszy...) - zapewne na innych sprzętach też tak jest. 

Tu link do zgłoszenia na forum Xiaomi, może to coś da... https://c.mi.com/thread-3445499-1-0.html

Edited by Eragon
Posted

Na wersji 20.10.15 w wyborze typu sieci jest 'Prefer LTE' a powinno być "Preferowane LTE'".Screenshot_2020-11-22-23-18-50-700_com.android.phone.jpg

Wysłane z mojego Mi 10 Ultra przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 22.11.2020 o 23:23, pszyman74 napisał:

Na wersji 20.10.15 w wyborze typu sieci jest 'Prefer LTE' a powinno być "Preferowane LTE'"

Zauważyłem dopiero teraz posta, za co przepraszam. Z tego co widzę tłumaczenie jest ok...

Posted

Wersja 20.12.2 

Przy próbie wklejenia treści ze schowka w aplikacjach pojawia się nieprzetłumaczone powiadomienie. Po kliknięciu wygląda to tak jak na zdjęciu.

IMG_20201208_151940.jpg

Posted
Dnia 16.11.2020 o 12:49, Eragon napisał:

Czy ktoś też tak ma, że rzadko, ale jednak, przy podniesieniu telefonu nie podświetla się miejsce na palec? Irytujące! 

Ps. A dziś w czasie rozmowy, nawet przycisk podświetlenia wyświetlacza nie działał przez 10 sekund xD :(

Ps2. Zgłosiłem bug z kodekiem LHDC (działa jak gówno, chociaż powinien być najlepszy...) - zapewne na innych sprzętach też tak jest. 

Tu link do zgłoszenia na forum Xiaomi, może to coś da... https://c.mi.com/thread-3445499-1-0.html

Trafiłem tu z google. Znalazłeś więcej informacji na temat zlego działania kodeka? Ktoś planuje to naprawić albo jest jakieś rozwiązanie tego problemu?

Posted (edited)

Tłumaczenie jest naprawione, ale ja mam znowu taki problem ze nie mogę nic wkleić nigdzie, można to jakoś naprawić czy to jest jakiś błąd? Również k20 pro 20.12.9

Edited by Szypkiw
Posted

Ustawienia > Aplikacje > Uprawnienia > Zarządzaj uprawnieniami > Uprawnienia > Dostęp i zapis do schowka > Dostęp do schowka > szukasz problematycznej aplikacji > wybierasz albo Gdy używam aplikacji albo Zawsze zezwalaj.

• 2 weeks later...
Posted

Już od pierwszego MiUi Polska na Mi10T Pro na rozwojowej i stabilnej  nie działa 5G ,na Globalu, EEA i chińskiej becie 20.12.29 działa a tu nie.

Mam zainstalowaną wersję Rozwojową 20.12.29

Posted (edited)

20.12.28 Mi9

Brak tłumaczenia w opcjach programistycznych

DSU Loader/Randomizacja MAC / (tutaj można by przymknąć na to oko, ale jak już zgłaszać to zgłaszać) Poziom rejestrowania:

Screenshot_2021-01-07-18-18-04-152_com.android.settings.jpg

Screenshot_2021-01-07-18-17-12-459_com.android.settings.jpg

Screenshot_2021-01-07-18-17-25-267_com.android.settings.jpg

Edited by SzczufFun
Błędy przy edycji
Posted
Dnia 9.10.2020 o 13:42, pawelt napisał:

W skrócie volte i vowifi działa w play.....

była chwilka wolnego, wklepane kody i ikonki volte jak w samsungu nie ma ale jest hd coś tam widoczne tylko przy nawiązanym połączeniu i jakość nieporównywalnie lepsza niż wcześniej oraz jeszcze większa niż na RN3Kate na korzyść mi note 10 lite oczywiście. Druga strona też lepiej mnie słyszy (jakiś samsung serii A z volte).

Dnia 16.11.2020 o 12:49, Eragon napisał:

Ps. A dziś w czasie rozmowy, nawet przycisk podświetlenia wyświetlacza nie działał przez 10 sekund xD :(...

No ja jeżeli idzie o czytnik palców w ekranie to jestem tym mi note 10 lite zdegustowany - długo zczytuje, słabo mu to wychodzi bo mało kiedy odczyta poprawnie, stary rn3kate robił to o wiele lepiej i szybciej i trafniej.

Posted
15 godzin temu, Orjon napisał:

Dzięki, postaram się dodac to jutro. Prawdopodobnie będzie ok dopiero w przyszłym tygodniu.

edit 8.01 12:45 @SzczufFun z wyjątkiem tych poziomów dodałem, @Novladeknie mogę tego wychwycić, moze to był jakiś jednorazowy problem. spróbuję zobaczyć później.

Wspomnę iż to A11 na Mi10T Pro, na A10 tego nie było.