Pietr Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 Witam. Mam takie pytanie. Kiedy usuwane są powiadomienia z opaski? W jakich okolicznościach? W band 3 trzymało mi 16 ostatnich powiadomień. Chyba, że je ręcznie usunę. W Mi bancie 4 zaś znikaja po jakimś czasie i nie wiem dlaczego i kiedy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowolinho Posted November 29, 2019 Share Posted November 29, 2019 Hej, też mam pytanie odnośnie problemu, który pojawił się z jakiś tydzień temu. Nagle przestały działać powiadomienia na MiBandzie. Gdy wchodzę w MiFita, opcja powiadomień jest włączona. Natomiast po przejściu w szczegóły, pojawia się to, co poniżej. Wszystkie uprawnienia są oczywiście nadane. Chwilowo pomogła reinstalacja MiFita, ale po 2 dniach problem powrócił. Czy ktoś coś wie na ten temat i wie jak pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaczatowany Posted December 1, 2019 Share Posted December 1, 2019 Panowie pomocy, mam problem i nie wiem jak sobie poradzić. Musialem wyłaczyć powiadomienia w opasce o połączeniu przychodzącym, bo nie dałem już rady. Opaska zaczynała wibrować jak telefon dzwonił, po odebraniu połączenia wibrowała nadal aż do zakończenia połączenia. Próba odebrania połączenia na opasce kończyła się rozłączeniem. Zmiana wszelkich ustawień w N&F nic nie dała. Mam MiFit zainstalowaną ale w niej mam wszystkie powiadomienia wyłączone, zarządzam nimi wyłącznie z N&F. Ktoś się spotkał może z czymś takim i zna rozwiązanie? Próbowałem przywracać opaskę do ustawień fabrycznych, reinstalować N&F i MiFit, próbowałem ponownego parowania, wszystko na nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 Jak masz zainstalowane N&F, to sam musisz rozwiązać problem, to nie jest oficjalne oprogramowanie i nikt nie powiedział, że działa dobrze (kiedyś straciłem 14zł na to coś, wyjątkowo nieudany zakup). Rozwiązywanie problemów zaczyna się od przywrócenia stanu fabrycznego, zalecanego i wspieranego przez producenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 Gdy był zainstalowany mifit były podobne problemy, teraz tylko Notify i czasem się zamuli ale tak że po odebraniu w ciągu sekundy dwóch przestaje wibrować w większości przypadków jest poprawnie odbieranie i odrzucanie działa.Potrzebny ci ten mifit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz.Ch Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 (edited) 18 godzin temu, zaczatowany napisał: Panowie pomocy, mam problem i nie wiem jak sobie poradzić. Musialem wyłaczyć powiadomienia w opasce o połączeniu przychodzącym, bo nie dałem już rady. Opaska zaczynała wibrować jak telefon dzwonił, po odebraniu połączenia wibrowała nadal aż do zakończenia połączenia. Próba odebrania połączenia na opasce kończyła się rozłączeniem. Zmiana wszelkich ustawień w N&F nic nie dała. Mam MiFit zainstalowaną ale w niej mam wszystkie powiadomienia wyłączone, zarządzam nimi wyłącznie z N&F. Ktoś się spotkał może z czymś takim i zna rozwiązanie? Próbowałem przywracać opaskę do ustawień fabrycznych, reinstalować N&F i MiFit, próbowałem ponownego parowania, wszystko na nic. W Notify niedawno pojawiła się opcja w ustawieniach zaawansowanych dla smartfonów z wersją Bluetooth 4.2, ale u mnie powodowała dziwne rzeczy na opasce, musi być wyłączona. Jeśli masz wyłączoną, to spróbuj włączyć. Ja takiego problemu nie miałem, ale jest opcja redukcji wibracji po x sekund. To też Ci nie działa? Edit. Zapomniałem o najważniejszym. Niektórzy, co zgłaszali jakiś problem z powiadomieniem o połączeniu, mówili, że rozwiązaniem było WYŁĄCZENIE funkcji odblokowywania telefonu poprzez opaskę, jest ta opcja w Mi Fit, Notify i gdzieś w ustawieniach smartfonu opaska widnieje jako zaufana do odblokowania ekranu. Zacznij od tego. Edited December 2, 2019 by Mateusz.Ch Dodatkowe informacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kesnall Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 czy u was też w środy na głównej tarczy brakuje literki Ś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz.Ch Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 1 godzinę temu, kesnall napisał: czy u was też w środy na głównej tarczy brakuje literki Ś? Od samego początku tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 WItaj sparowalem dzis mi banda z xiaomi mi9 komunikaty mi wyskakuja, messenger, powiadomienia itp, ale nie dostaje powiadomien o sms na mi banda, jak to ustawic? w mi fit nie widac opcji sms Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiuu21 Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 W Mi Fit jest opcja powiadomień dla SMS. Wystarczy rozwinąć opcje (więcej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaczatowany Posted December 6, 2019 Share Posted December 6, 2019 Dnia 2.12.2019 o 10:41, sondejmarek napisał: Gdy był zainstalowany mifit były podobne problemy, teraz tylko Notify i czasem się zamuli ale tak że po odebraniu w ciągu sekundy dwóch przestaje wibrować w większości przypadków jest poprawnie odbieranie i odrzucanie działa. Potrzebny ci ten mifit? Odkryj ukrytą treść Niestety bez MiFita w ogóle nie mogę sparować telefonu z opaską. Nie chce tego zrobić ani N&F ani modowany MiFit, którego to instalację wymusza N&F po odinstalowaniu oryginalnego MiFit. W żaden sposób nie mogę wydobyć authkey, teoretycznie powinien zostać po deinstalacji oryginalnej aplikacji od Xiaomi, ale nie zostaje. Poddalem sie, powiadomień o połączeniu przychodzącym na opasce nie będzie, jakoś to przezyję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted December 6, 2019 Share Posted December 6, 2019 W pliku w tej wersji modowanej MiFit jest nrPo każdym resecie opaski zmienia się ten numer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozor Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 03.12.2019 - pierwsze uruchomienie opaski i aktualizacja oprogramowania - działa powiadomienie o przychodzącym połączeniu. Dzisiaj dzwoni telefon i brak powiadomienia. Sprawdzam w aplikacji a tam komunikat przy włączaniu tej opcji: Coś się w niecały tydzień zadziało? To wina Mi Fita na telefonie czy to, że mam MIUI 10.2.1.0, Mi Fit 4.0.13, MiBand 4 V 1.0.7.44. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz.Ch Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 (edited) Dnia 7.12.2019 o 21:38, Pozor napisał: 03.12.2019 - pierwsze uruchomienie opaski i aktualizacja oprogramowania - działa powiadomienie o przychodzącym połączeniu. Dzisiaj dzwoni telefon i brak powiadomienia. Sprawdzam w aplikacji a tam komunikat przy włączaniu tej opcji: U mnie ten komunikat wyświetla się za każdym razem, gdy wyłączam i włączam ponownie tę opcję, ale wszystko działa bez zarzutu. Niektórzy zgłaszali, że rozwiązaniem problemu było wyłączenie funkcji odblokowywania urządzenia (smartfona) przez Bluetooth (w tym przypadku opaskę), jeśli masz włączone to w Mi FIt, spróbuj wyłączyć i zobaczyć, czy zadziałało. Edited December 12, 2019 by mrosi Nie przewalamy obrazków z cytowanych postów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozor Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 7 godzin temu, Mateusz.Ch napisał: U mnie ten komunikat wyświetla się za każdym razem, gdy wyłączam i włączam ponownie tę opcję, ale wszystko działa bez zarzutu. Niektórzy zgłaszali, że rozwiązaniem problemu było wyłączenie funkcji odblokowywania urządzenia (smartfona) przez Bluetooth (w tym przypadku opaskę), jeśli masz włączone to w Mi FIt, spróbuj wyłączyć i zobaczyć, czy zadziałało. Zadziałało. Wyrzuciłem odblokowywanie urządzenia opaską i powróciły powiadomienia o połączeniu, jednocześnie przestał także wyświetlać komunikat o konieczności aktualizacji systemu w telefonie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AniC Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Kilka dni temu przestały mi działać powiadomienia SMS - odinstalowałam MiFit i zainstalowałam ponownie. Przed chwilą znowu przestały mi działać powiadomienia SMS. Tak, mam wszystko ustawione, MiFit działa w tle. Co jest grane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lechoo84 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 (edited) @AniC - nie wiem jak wygląda sytuacja u Ciebie, ale u mnie od czasu aktualizacji telefonu do Miui 11, po każdym restarcie telefonu opaska - pomimo że MiFit wykrywa połączenie opaski z telefonem - nie wyświetla powiadomień, które miałem ustawione. Pomaga tylko reinstalacja MiFit i ponowne parowanie opaski lub wyczyszczenie danych aplikacji MiFit i również ponowne parowanie opaski. Edited December 10, 2019 by lechoo84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gri11 Posted December 13, 2019 Share Posted December 13, 2019 Cześć, Czy ta opaska posiada funkcję anti-lost (albo powiadomienie o utracie połączenia). Gdzieś wyczytałem że ta funkcja została usunięta z firmware w mi band 3 i 4. Może ktoś potwierdzić/zaprzeczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz.Ch Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 18 godzin temu, gri11 napisał: Czy ta opaska posiada funkcję anti-lost (albo powiadomienie o utracie połączenia). Gdzieś wyczytałem że ta funkcja została usunięta z firmware w mi band 3 i 4. Może ktoś potwierdzić/zaprzeczyć? Nie wiem, jak to było w 3. W Mi Band 4 od początku nie ma tej funkcji. Jest funkcja Beta w aplikacji Notify & Fitness, która oferuje coś takiego, z tym że opiera się to na wykorzystaniu alarmu (budzika) i szybciej zużywa baterię w opasce i smartfonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gri11 Posted December 15, 2019 Share Posted December 15, 2019 Czyli to taki watch-dog wymagający cyklicznego łączenia aplikacji z opaską, co zapewne zwiększa zużycie baterii. A działa to dobrze? No i jakie jest to zużycie 10% czy 50%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz.Ch Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Dnia 15.12.2019 o 16:21, gri11 napisał: A działa to dobrze? No i jakie jest to zużycie 10% czy 50%? Czy działa dobrze? Przede wszystkim minimalny czas do ustawienia to "w ciągu 2 minut". Jak zauważyłem, przy tym ustawieniu alarm przestawia się co minutę. Czyli jak jest na opasce 17:30, alarm jest ustawiany na 17:31. Gdy na opasce wyskoczy 17:31, budzik będzie na 17:32. W teorii, w zależności, kiedy utracisz połączenie smartfona z opaską, alarm może pojawić się po minucie, a może po 10 sekundach. W kwestii zużycia baterii nie wiem, bo sprawdzałem tylko tę funkcję dla krótkiego testu działania, nie używałem na co dzień. Jak wspomniałem, alarm jest ustawiany co minutę, więc aplikacja Notify cały czas żyje, zmienia dynamicznie to ustawienie, a opaska je "przyjmuje". Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagrobelny Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 SMSy przychodzące na telefon na opasce nie pokazują całej treści (zawartości słownej) SMS a jedynie nadawcę. Używam mi-fit. Dlaczego? Problem wynikł po upgrade z miui 10 na 11. SMS i mi-fit ma wszystkie potrzebne uprawnienia powiadomień. Mam MI band 4 (ostatni firmware), Xiaomi Note 5 , miui 11.1 - 9.12.12 EU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagrobelny Posted December 22, 2019 Share Posted December 22, 2019 (edited) Dnia 16.12.2019 o 20:16, zagrobelny napisał: SMSy przychodzące na telefon na opasce nie pokazują całej treści (zawartości słownej) SMS a jedynie nadawcę. Używam mi-fit. Dlaczego? Problem wynikł po upgrade z miui 10 na 11. SMS i mi-fit ma wszystkie potrzebne uprawnienia powiadomień. Mam MI band 4 (ostatni firmware), Xiaomi Note 5 , miui 11.1 - 9.12.12 EU. Rozwiązanie mojego problemu do którego doszedłem: w opcjach konfiguracji SMS należy włączyć (zaznaczyc) opcję: Podgląd na ekranie blokady. Sam ją sobie niechcący wyłączyłem dlatego treści SMS nie wyświetlały się na opasce mi band r. Edited December 22, 2019 by zagrobelny Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Pojawił mi się problem z połączeniem mi banda i tel, nie pokazuje mi komunikatów, niby są ustawione powiadomienia odblokowane ale tak pokazuje mi fit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiuu21 Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 @michals19ssprawdź czy masz włączony dostęp do powiadomień dla aplikacji Mi Fit w ustawieniach telefonu. A jeżeli to nie pomoże to odinstaluj apk Mi Fit i rozpocznij na nowo instalowanie i konfigurację mi banda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 ok reset mi fita pomogl Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Znowu to samo działało 2 h i kolejny raz nie wyswietla powiadomień, a przecież wszytsko udostępnione Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiuu21 Posted December 24, 2019 Share Posted December 24, 2019 @michals19sw ustawieniach swojego telefonu (bo nie wiem jaki masz) wejdź w bateria i znajdź optymalizacja lub oszczędzanie baterii itp. Tam znajdź apk Mi Fit i wyłącz oszczędzanie baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobek121 Posted December 24, 2019 Share Posted December 24, 2019 Witam. Mam problem z opaska. Po pierwszym uruchomieniu i połączeniu z aplikacją Mi fit zaczela się pobierac aktualizacja która zakończyła się niepowodzeniem. Opaska się zawiesiła z komunikatem "Connect to Mi Fit to update again" Nie mogę teraz ponownie połączyć się z opaska. Próbowałem wszystkiego. Rozłączanie, ponowne parowanie, reset telefonu, reinstall aplikacji i nic 0 reakcji... Jest jakiś sposób żeby ją zresetować ? Czy pozostaje tylko reklamacja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AniC Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 Alarm (budzik) z Mi Fit. Jad długo wam wibruje? Mi wibruje ok. 15 sekund i się wyłącza. Da się to jakoś zmienić? Niektórzy mówią, że wibruje im do momentu aż sami wyłączą... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaczatowany Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 Czy ktoś może mi pomóc i wyjaśnic krok po kroku jak powiązać na stałe opaskę z Notify for MiBand aby działało to powiązanie bez aplikacji MiFit? No za diabła nie moge, nawet robiąc wszystko wg poradnika z N&F. Po deinstalacji MiFita tzw auth key powinien się załadować do N&F automatycznie. U mnie to nie następuje i w efekcie muszę mieć obie aplikacje by powiązanie działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 Musisz zainstalować Mi fita modyfikowanego coś takiego:(Mi+Fit+4.0.6-7778_mod.apk) jest to do pobrania z poziomu programu Notify & Fitnes for Mi Band i dopiero ten Mi Fit po połączeniu z opaską załaduje key do Notify. Potem można ten mod odinstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Ta modowana aplikacja mi fit zapisuje plik z kodem po sparowaniu, kasuje się aplikację, szuka tego pliku, kopiuje kod, wpisuje się w notify, przecież tam wszystko jest opisane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 A ja mam ciągle ten sam problem, ściągnę opaskę z ręki np kąpiel lub inne czynności i opaska jest rozłączona nie przychodzą powiadomienia, jedynie alerty bezpieczeństwa. Muszę za każdym razem odinstalować i instalować od nowa, już mnie to irytuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papa Smerf Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 michals 19s, opaska MUSI być w zasięgu bluetooth czyli 10m. Niektóre motywy na opaskę pokazują brak zasięgu więc łatwo to sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts