Mi Band 4
178 topics in this forum
-
- 1 follower
- 48 replies
- 38.6k views
Dziwna akcja. Kupiłem opaskę jakiś tydzień temu, pomimo intensywnych testów, do dziś dobiło do 15%. I nagle stało się coś dziwnego. Z 15% w ciągu dnia całość spadła do 2%. Podłączyłem pod ładowanie, dobiłem do 100%, za godzinę używania znów 95%. To szybkie rozładowywanie powiązałem z instalacją i sparowaniem z aplikacją notify, którą zainstalowałem wczoraj. Usunąłem notify, bo bawiłem się ustawieniami, ale stwierdziłem że jestem prosty użytkownik, potrzebuję podstawowych podstaw. Mimo wszystko usunięcie, sprawowanie z mi fit nic nie pomaga. Godzina po północy, nie mam żadnego treningu, wyłączone powiadomienia, wyłączony ekran, a teraz już cholera 94% Co jes…
Last reply by d3tr0, -
- 11 followers
- 468 replies
- 155.1k views
Tutaj będziemy dyskutować o kolejnych aktualizacjach oprogramowania w Mi Band 4 (CN i Global).
Last reply by Bogdan75, -
- 9 followers
- 327 replies
- 149.5k views
TWORZENIE TARCZ SPOSÓB NR 1 SPOSÓB NR 2 GDZIE ZNALEŹĆ TARCZE SPOSÓB NR 1(duży wybór) https://amazfitwatchfaces.com/mi-band-4/ SPOSÓB NR 2 (najłatwiejszy) https://play.google.com/store/apps/details?id=dev.rokitskiy.miband_watchface&hl=pl SPOSÓB NR 3 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mc.miband1&hl=pl Jeśli zmieniasz tarczę inaczej, daj znać!
Last reply by kamillm, -
- 8 followers
- 945 replies
- 263.1k views
Witam, jako że w Chinach pojawiła się już nowa wersja opaski mam do was pytanie. Czy ktoś już zamawiał, jak tak to gdzie? Ceny na aliexpress między 30-50$. Może ktoś polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z jakąś rozsądną wysyłką?
Last reply by Greg92PL, -
- 1 follower
- 53 replies
- 17.1k views
Folia na mi band 4 - Allegro czy ktoś kupował juz ta folie ?? z tego linka
Last reply by sondejmarek, -
- 0 replies
- 151 views
Cześć, mam problem jak w temacie. Po (przymusowej) przesiadce z MiFit na ZeepLife nie odbywa się automatyczna aktualizacja kroków w chmurze. Gdy używałem MiFit, wszyscy moi znajomi cyklicznie co 30 minut mieli podgląd moich kroków (MiFit automatycznie aktualizował stan kroków w chmurze). Aktualnie, gdy korzystam z ZeepLife, ta aktualizacja odbywa się w zupełnie niecykliczny sposób: co 6 godzin, co 4 godziny, co 3,5 godziny. Całkowity brak regularności. Czy ktoś miał podobny problem i wie, jak ZMUSIĆ ZeepLife, by wysyłało aktualny stan kroków do chmury, co 30 minut? Z góry dzięki za podpowiedzi.
Last reply by mtbchn, -
- 0 replies
- 257 views
Hej, Dzisiaj po długim czasie nieużywania opaski odpaliłam ją i chciałam przywrócić do ustawień fabrycznych. Niestety od tamtej pory wyświetla mi się na ekranie jedynie "Pair first". Mój telefon pomimo dodanego urządzenia nie paruje się z opaską, a na opasce nie mogę nic więcej zrobić niż wejść właśnie w pair first, albo "Regulatory". To jedyne opcje, które pokazują się na opasce. Dajcie proszę znać czy mieliście taką sytuację i czy można cos z tym zrobić?
Last reply by ag95pe4, -
- 0 replies
- 175 views
Witam, czy jest szansa na małą opaskę dedykowaną dzieciom? Standardowa opaska jest duża. Przeszukałam internety ale nic nie znalazłam
Last reply by Konderka, -
- 0 replies
- 152 views
Witam, czy jest szansa na małą opaskę dedykowaną dzieciom? Standardowa opaska jest duża. Przeszukałam internety ale nic nie znalazłam
Last reply by Konderka, -
- 5 replies
- 30.2k views
Opaske mam od 4 dni. Zauwqazylam ze zle liczy kroki kiedy ide na spacerze a reka jest w spoczynku ponieważ pcham wózek. Czy ktoś wie jak zmienić czułość sensora ruchu? Takie pytanie padło przy pierwszym parowaniu. Teraz nie mogę się tego dokonać w mi fit. Rozłączyłam z mi fit. Restesowalam.ustawienia opaski do fabrycznych Kazde ponowne parowanie pobiera sobie skądś ustawienia opaski i już nie pyta jaką ustawić czułość sensora.
Last reply by Netoper, -
- 2 replies
- 1.8k views
Dzień dobry, Od jakiegoś czasu często pojawia mi się na opasce Mi Band 4 powiadomienie "opaska jest połączona". Zdarza się to dość często. Średnio co godzinę. Zwłaszcza jak się oddalę o telefonu i wracam ponownie. Mam na ekranie startowym ikonkę bluetooth która świeci się na czerwono gdy opaska jest poza zasięgiem telefonu i to mi w zupełności wystarczy. Drażni mnie bardzo to powiadamianie bo czasami jest częściej nież powiadomienie o połączeniu lub SMS. Opaska wibruje więc sięgam pod rękaw a tu dzonk zamiast sensownej informacji mam "opaska jest połączona". Zdarza się wam coś takiego? Jak to powiadomienie wyłączyć? IrqMishell
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 2 replies
- 332 views
Hej Słyszałem ze na Bi Band 4 jest mozliwości odbierania wiadomości nawet jeżeli Bluetooth jest wyłączony. Tak jakby służył jedynie jako odbiornik do wyświetlania obrazu. Czy ktoś słyszał o czymś takim ?
- 0 replies
- 1.4k views
Witam, nie znalazłam nigdzie takiego wątku, proszę o pomoc. Dwie opaski mi band 4, jedna połączona z Xiaomi Mi 10 T Lite (moja) a druga z Hammer Energy 2 (syna). Pierwsza liczy strasznie mało kcal na wszystkich trybach treningu, druga względnie prawidłowo (porównując z szacunkowymi kalkulatorami spalania dla danych aktywności). Kilka razy dla porównania założyłam obie opaski na rękę i mimo podobnych parametrów ( tętno, dystans itp.) kalorie różnią się nawet 3 krotnie. Myślałam - wina jednej opaski - zepsuta, zrobiłam roszadę i przeparowalam opaski między telefonami i co? Teraz ta co liczyła źle liczy dobrze i na odwrót... Dodam że ta co liczy źle czyli zaniża, robi to zaw…
Last reply by Samestee, -
- 0 replies
- 307 views
Witam, przez około dwa lata byłem zadowolonym użytkownikiem opaski. To zaowocowało tym, ze kupiłem taką samą synowi, żeby liczyła mu kroki i pokazywała godzinę. Ponieważ nie ma on telefonu to dodałem ją na chwilę do swojej aplikacji, żeby ustawić zegar i język. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wydaje mi się, ze jak miałem tylko swoją opaskę w aplikacji to przy jej nazwie (w aplikacji ->moje urządzenia) była zielona kropka. Po dodaniu drugiej opaski kropka zniknęła. Po ustawieniu opaski syna, rozliczyłem ją i usunąłem z aplikacji. Potem robiłem jeszcze: - reset swojej opaski, - usunięcie i zainstalowanie aplikacji od nowa, - ponowne parowanie urządzeń, …
Last reply by Andrzejj, -
- 0 replies
- 303 views
To jest moja druga opaska pierwsza popsuła się jakoś po pół roku ,zaczęło się od gaśnięcia ekranu i niereagowaniu na dotyk oraz zmianie godziny. Gdy wchodziłam w aplikacje godzina się aktualizowała. Od wczoraj mam nową, jednak nie moge z niej korzystać gdyż po połączeniu z telefonem po jakimś czasie ekran gaśnie i nie reaguje przez co muszę od nowa ją parować itp. To wina aplikacji czy opaski?
Last reply by _Wika_, -
- 2 replies
- 600 views
Witam, ostatnio zawiesiła mi się aplikacja ZEPP (połączona z mi band 4). Po resecie okazało się, że zniknął mi trening wykonany kilka dni wcześniej. Jest jakaś możliwość jego przywrócenia ? Może jakiś kontakt do supportu ? z góry dzięki za pomoc Dariusz
Last reply by deker87, -
- 17 replies
- 1.7k views
Mam problem z opaską mi band 4 na pocophone M3, po różnym czasie rozłącza mi ją na kilka sekund i spowrotem zaraz łączy, wczoraj miałem to co kilkanaście minut i napis na górnej belce opaska nie jest podłączona w nocy odziwo 7h trzymała a rano znowu rozłączyło ją na kilka sekund. Mam ustawiony autostart, działanie aplikacji w tle bez ograniczeń oraz próbowałem resetować ustawienia sieciowe bez skutku, kłódki też nie mogę założyć na mi ficie bo w tym telefonie nie jest dostępna ?
Last reply by Maciejos82, -
- 2 followers
- 8 replies
- 2.8k views
Witam, Moze tutaj uda mi się uzyskać odpowiedź i pomoc w odniesieniu do pewnego zagadnienia: Udało mi się dodać i sparować 2 opaski na jednym telefonie ale nie pokazuje mi niestety statystyk z tej drugiej podłączonej opaski. Mogę przełączać się między opaskami w aplikacji Mi Fit ale statystyki (ilość kroków dziennie, miesięcznie ) pokazuje tylko dla jednej z nich ?! Czy jest jakaś możliwość żeby jakoś poradzić sobie z tym problemem ? Dziękuje
- 0 replies
- 946 views
Witam, mam problem z moją opaską mi band 4. Gdy włączam opaskę na ekranie pojawia się zielona ikonka podpisana "Pair first" a gdy zjadę na dół jest pomarańczowa ikonka w kształcie tarczy. Nie mogę z tego w żaden sposób wyjść więc defakto nie mogę korzystać z mojej opaski. A i dodam tez ze nie mogę sparować opaski w aplikacji. Jeśli ktoś miał podobny problem lub wie co mogę zrobić to proszę żeby napisał, z góry dziękuję
Last reply by mateusz100, -
- 22 replies
- 44.8k views
Czy da się połączyć Mi Band 4 z Endomondo? ktoś ma może jakies doświadczenie w tym temacie . Jeżeli tak, to jak to zrobić?
Last reply by mediana, -
- 1 follower
- 1 reply
- 471 views
Czytałem gdzieś, że w Chinach jest taka opcja na Mi Band 4, czy u nas jest lub będzie to dostępne?
Last reply by rusiadek, -
- 0 replies
- 455 views
Dzień dobry, mój pierwszy temat, ale opadają mi ręce... Chyba coś źle ustawiam miband, w ogóle nie liczy dystansu (40 długości basenu i dystans 0, kcal 0). Wybieram opcję pływanie, długość basenu. Odlicza 3, 2, 1 i nic... Pomożecie?
Last reply by efelinkaaa, -
- 1 reply
- 2.3k views
Cześć od około miesiąca używam MiBand 4 i na początku byłem zachwycony. Po około dwóch tygodniach zaczęły się problemy. Pierwsze niepokojące objawy wystąpiły gdy po skończonym biegu (trening wystartowany i cały czas obserwowany na opasce) po zakończeniu z pozycji banda nie zapisał się w MiFit - jakby treningu nie było, mimo ze chwilę wcześniej mogłem oglądać statystyki dotyczące danego treningu. Uznałem to za jednorazowy problem z synchronizacją. Natomiast później wystąpił problem z pomiarem tętna podczas biegu - mam ustawiony pomiar co minutę, z automatycznym wykrywaniem aktywności (a co za tym idzie zwiększeniem częstotliwości pomiarów) a mimo wszystko p…
Last reply by Magdawawrzyk, -
- 2 replies
- 1.1k views
Witam Poszukuje aplikacji do opaski MiBand 4 na IOS, w której będę mógł się zalogować przez przeglądarkę i mieć więcej danych niż na telefonie. Dodam, że Strava mi nie działa. Chyba, że jest taka możliwość korzystając z konta w aplikacji MiFit. ale z tego co widziałem to wszystko mogę przeglądać tylko na telefonie. Z góry dziękuję za pomoc Dariusz
Last reply by deker87, -
- 2 replies
- 615 views
Czesc, czy ktoś spotkał się z podobnym problem, przywróciłam dzisiaj ustawienia fabryczne na telefonie Xiaomi mi 9se, teraz nie mogę się zalogować na opasce. Zainstalowałem aplikację mi fit, gdy chcialam się zalogować cały czas pojawiała mi się że konto nie istnieje, więc na opasce też przywróciłam ustawienia fabryczne połączyłam się. Telefonem. Chcę dodać konto google ale gdy chce je dodać pojawia się komunikat że to konto jest już zarejestrowane. Miał ktoś podobny problem? Jak to naprawić?
Last reply by samadam,