Jump to content

Mi Band 4 - dyskusja ogólna

zaba44

Recommended Posts

Mam xiaomi amazfit bip i xiaomi mi band 4, dziś z ciekawości od rana założyłem te dwa zegarki.

BIP był połączony z telefonem, mi band 4 nie.  Po przebiegnięciu 10km i zwykłego chodzenia zegarki pokazują mi

BIP 12,7 km / 15785 kroków /spalono 736 cal

MB4 12,7km / 15735 kroków/ spalono 639 cal

Bardzo zbliżone wyniki co do ilości kroków i odległości.

Szlag mnie trafia, ustawiłem wszystko od nowa. I teraz w powiadomieniach kalendarza (business calendar) na opasce obok ikonki powiadomienia mam tekst z kalendarza zamiast nazwy aplikacji. Notify. Czy ktoś ma może wersję beta w której podaję się klucz? Bo na niej wszystko śmigało bez MiFit...?

Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4

Witam, wielkie wyprzedaże na Ali miband 4 CN, nie potrzebuje wodotrysków analiza snu przebyte kroki i jakaś data po polsku, czy wersja CN wystarczy czy będą problemy z krzaczkami? obecnie na ali mogę kupić 2zt po ~91 zł.

Posiadam Mi Band 2 żona również, niestety obydwa po dwóch latach rozszczelniły się jeden w morzu drugi w saunie.

Brać?

8b766d0e051a03ca433ec4f88130cbc9.jpg

@frrancuz
Ty używasz samego N&F, jaką wersję masz skoro bez MiFit?
Czy to jest wersja ze sklepu czy bezpośrednio z aplikacji?
Czy masz problem z parowanie po rozłączeniu jeśli sam N&F?

Najnowsza. Chyba teraz taka jaka jest w sklepiku - 8.12.6. ale dodane to było już kilka wcześniej.  Nie, nie mam żadnych problemów. Opaska rozłącza się często w moim przypadku, bo po to ja mam żeby telefonu nie nosić. Bez problemu paruje się ponownie i wysyła zaległe powiadomienia. 

Edited by frrancuz
  • Like 1

A da sie zmienic w ustawieniach to? teraz zrobilem pomiar i pokazuje mi z 21:) myslalem ze bierze czas z telefonu.... a tu widac robi cos po swojemu.

Zainstalowalem Mi Banda od nowa opaske tez reset.... i dalej lapie godzine w tyl

Edited by Geno85

Oj długo już nie wymaga MiFita.
Rok albo dłużej.
W N&Fit jest opcja.
Z MB2 żadnych problemów.
/Ja od ponad roku aktualizuje apke tylko przez wbudowaną opcję, te ze sklepu czasem nie Synchronizowały szczegółów snu.

2ba84b346d4a7ae2a30ecc59eba2a48b.jpg3ada1d7571c62902af5130e1a9372259.jpgb19f601aca24abf0aca309a4a52d96e5.jpg

Już wszystko ok. To Ważne - po resecie opaski nie pasował mi klucz z poprzedniego urządzenia i dlatego takie cyrku miałem. Teraz już ok.

Czy da się coś zrobić w kwestii błędów MiFita? Nie chcę inwestować w inną apkę, ta mi w zupełności wystarcza. 
Kilkanaście razy dziennie każe mi ponownie włączyć BT albo apka się zamyka bez mojej wiedzy i zgody...  MiFita ver 4.0.7, opaska 1.0.5.66.

Od czego zależy format daty? Opaski kupione w tym samym sklepie w ten sam dzień. Żony połączona z S7 edge, a moja z mi9. Region mam w mi9 ustawiony na polska, telefon kupiony w mihome, a mam format 8/30 xd a wolałbym jak żona 30.8. obydwie opaski wersja CN

Screenshot_2019-08-30-14-06-59-827_com.miui.gallery.png

Edited by stereo0

@enci

A aplikacja miFit jest w wyjątkach, wyłączone oszczędzanie? Może aplikacja jest zabijana.

@stereo0

Jedna ma format amerykański. W mi masz pl? Wszystko? Zaktualizowane? Ewentualnie spróbuj ustawienia fabryczne na jednej.

@Usiek1991

Nie. Na razie nie. Wyszła niedawno nowa wersja n&f o której jest informacja w formie kropki na lewo u góry. Masz może zrzut info o jakie ci chodzi? W nowej wersji dodali jakieś "lepsze wsparcie" dla aktualizowania opaski. Może coś źle odczytałeś?

Edited by frrancuz

12 minut temu, frrancuz napisał:

@enci

A aplikacja miFit jest w wyjątkach, wyłączone oszczędzanie? Może aplikacja jest zabijana.

Oczywiście, że tak.
Ba, aktualizacji ani MiFit, ani tel nie było. A wcześniej śmigało.

8 godzin temu, Kamil Kupiec napisał:

Mi band master niby też nie ale trzeba kombinować. 

Screenshot_2019-08-30-07-26-47-238_blacknote.mibandmaster.jpg

A co trzeba zrobić? Strasznie Lubie Mi Band Master nawet mam Pro ale nie działał sam bez Mi Fita.

A opłaca się kupić Tools & Mi Band, co on ma lepszego?

Edited by slavotar

@frrancuz

Najnowsza wersja N&F

Screenshot_20190830-155755_Notify & Fitness for Mi Band.jpg

Sam N&F przed aktuakizacją poprawnie rozpoznaje plik ale jak zmieniałem na Zasoby to przy sprawdzaniu wywalało Invaild Reaources dlatego nie aktualizowałem, myślałem, że ten update siedzi w MiFit ale nic nie ma.

Edited by Usiek1991