blue eye Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 Mam xiaomi amazfit bip i xiaomi mi band 4, dziś z ciekawości od rana założyłem te dwa zegarki. BIP był połączony z telefonem, mi band 4 nie. Po przebiegnięciu 10km i zwykłego chodzenia zegarki pokazują mi BIP 12,7 km / 15785 kroków /spalono 736 cal MB4 12,7km / 15735 kroków/ spalono 639 cal Bardzo zbliżone wyniki co do ilości kroków i odległości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalko Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 Szlag mnie trafia, ustawiłem wszystko od nowa. I teraz w powiadomieniach kalendarza (business calendar) na opasce obok ikonki powiadomienia mam tekst z kalendarza zamiast nazwy aplikacji. Notify. Czy ktoś ma może wersję beta w której podaję się klucz? Bo na niej wszystko śmigało bez MiFit...? Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 Witam, wielkie wyprzedaże na Ali miband 4 CN, nie potrzebuje wodotrysków analiza snu przebyte kroki i jakaś data po polsku, czy wersja CN wystarczy czy będą problemy z krzaczkami? obecnie na ali mogę kupić 2zt po ~91 zł.Posiadam Mi Band 2 żona również, niestety obydwa po dwóch latach rozszczelniły się jeden w morzu drugi w saunie.Brać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 @sondejmarek Jedyna roNica to alipay w opasce. W niczym nie przeszkadza. Kupuj śmiało cn bo tańsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 No i git. Wyszło po 89,5zł i do tego dobrałem za 8 zł 10folii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Wersja chińska ma NFC? czy można przypisać na przykład... jakiegoś TAGa? Myślę o mojej karcie dostępowej w pracy. Nie chip, format karty kredytowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 (edited) Specjalna wersja chińska ma. Ta która masz na obrazku powyżej (kupioną) nie ma. O ile wiem, to nie da się nic z tym zrobić. Edited August 27, 2019 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalko Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 @frrancuzTy używasz samego N&F, jaką wersję masz skoro bez MiFit?Czy to jest wersja ze sklepu czy bezpośrednio z aplikacji? Czy masz problem z parowanie po rozłączeniu jeśli sam N&F? Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 (edited) Najnowsza. Chyba teraz taka jaka jest w sklepiku - 8.12.6. ale dodane to było już kilka wcześniej. Nie, nie mam żadnych problemów. Opaska rozłącza się często w moim przypadku, bo po to ja mam żeby telefonu nie nosić. Bez problemu paruje się ponownie i wysyła zaległe powiadomienia. Edited August 27, 2019 by frrancuz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Potwierdzam słowa wyżej, u mnie też 0 problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Oj długo już nie wymaga MiFita. Rok albo dłużej. W N&Fit jest opcja.Z MB2 żadnych problemów./Ja od ponad roku aktualizuje apke tylko przez wbudowaną opcję, te ze sklepu czasem nie Synchronizowały szczegółów snu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayZ93 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Oj długo już nie wymaga MiFita. Rok albo dłużej. W N&Fit jest opcja. tak, ale na początku MiFit był wymagamy do obsługi Mi Banda 4, od początku sierpnia już nie potrzebujeTapatalk - Xiaomi Mi6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geno85 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Mi w mi fit puls aktualizuje z godzinnym opoznieniem tez tak macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Tzn jak? Robisz pomiar i godzina uchybu jest? Może czas letni zimowy tutaj ma znaczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geno85 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 (edited) A da sie zmienic w ustawieniach to? teraz zrobilem pomiar i pokazuje mi z 21:) myslalem ze bierze czas z telefonu.... a tu widac robi cos po swojemu. Zainstalowalem Mi Banda od nowa opaske tez reset.... i dalej lapie godzine w tyl Edited August 27, 2019 by Geno85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondejmarek Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Jeśli możesz sprawdzić w innej aplikacji która nie korzysta z chmury w Chinach Nie wiem może to to. WNotify and fitness dla Mi Band 2 jest okej Od zawsze było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 N&F 8.12.9 - można aktualizować MiBanda przez Notify (oficjalne oprogramowanie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalko Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Oj długo już nie wymaga MiFita. Rok albo dłużej. W N&Fit jest opcja.Z MB2 żadnych problemów./Ja od ponad roku aktualizuje apke tylko przez wbudowaną opcję, te ze sklepu czasem nie Synchronizowały szczegółów snu. Już wszystko ok. To Ważne - po resecie opaski nie pasował mi klucz z poprzedniego urządzenia i dlatego takie cyrku miałem. Teraz już ok. Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 @zalko Po restarcie opaski zmienia się adres MAC = klucz nie pasuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalko Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Dopiero dzisiaj zajarzyłem)) Mate 10 Pro / N&F pro/ MI band 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupniok200 Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Dziś kupiłem własnie mi banda 4 w wersji CN u znanego w Polsce z wysyłek z ominięciem opłat celnych telefonów sklepu HongKong Goldway. Cena 24,80$, a dla porównania global kosztuje 30,99$. Do tego kuponik -3$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavotar Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Witam. Jakie aplikacje nie potrzebują do działania Mi fita. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Chyba tylko n&f Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Mi band master niby też nie ale trzeba kombinować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enci Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Czy da się coś zrobić w kwestii błędów MiFita? Nie chcę inwestować w inną apkę, ta mi w zupełności wystarcza. Kilkanaście razy dziennie każe mi ponownie włączyć BT albo apka się zamyka bez mojej wiedzy i zgody... MiFita ver 4.0.7, opaska 1.0.5.66. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 (edited) Od czego zależy format daty? Opaski kupione w tym samym sklepie w ten sam dzień. Żony połączona z S7 edge, a moja z mi9. Region mam w mi9 ustawiony na polska, telefon kupiony w mihome, a mam format 8/30 xd a wolałbym jak żona 30.8. obydwie opaski wersja CN Edited August 30, 2019 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Wyszła jakaś nowa wersja oprogramowania? W N&F pokazuje, że jest coś nowszego, a z ciekawości zainstalowałem MiFit i nie aktualizuje się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 (edited) @enci A aplikacja miFit jest w wyjątkach, wyłączone oszczędzanie? Może aplikacja jest zabijana. @stereo0 Jedna ma format amerykański. W mi masz pl? Wszystko? Zaktualizowane? Ewentualnie spróbuj ustawienia fabryczne na jednej. @Usiek1991 Nie. Na razie nie. Wyszła niedawno nowa wersja n&f o której jest informacja w formie kropki na lewo u góry. Masz może zrzut info o jakie ci chodzi? W nowej wersji dodali jakieś "lepsze wsparcie" dla aktualizowania opaski. Może coś źle odczytałeś? Edited August 30, 2019 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
enci Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 12 minut temu, frrancuz napisał: @enci A aplikacja miFit jest w wyjątkach, wyłączone oszczędzanie? Może aplikacja jest zabijana. Oczywiście, że tak. Ba, aktualizacji ani MiFit, ani tel nie było. A wcześniej śmigało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavotar Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 (edited) 8 godzin temu, Kamil Kupiec napisał: Mi band master niby też nie ale trzeba kombinować. A co trzeba zrobić? Strasznie Lubie Mi Band Master nawet mam Pro ale nie działał sam bez Mi Fita. A opłaca się kupić Tools & Mi Band, co on ma lepszego? Edited August 30, 2019 by slavotar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 (edited) @frrancuz Najnowsza wersja N&F Sam N&F przed aktuakizacją poprawnie rozpoznaje plik ale jak zmieniałem na Zasoby to przy sprawdzaniu wywalało Invaild Reaources dlatego nie aktualizowałem, myślałem, że ten update siedzi w MiFit ale nic nie ma. Edited August 30, 2019 by Usiek1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 (edited) Zamotałem się, i wgrałem to. Włącznie z błędnymi zasobami. Mam wersję cn, przeszło. Alipey nadal jest. Zmian nie widzę. Działa . Edited August 30, 2019 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayZ93 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Valid resources - Ważne zasoby, to raczej nie jest błądTapatalk - Xiaomi Mi6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Tak, zdecydowanie "mój błąd". Dzięki za poprawienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usiek1991 Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Haha, a ja zamiast Valid to przeczytałem Invaild xD Wersja Global - aktualizacja przebiegła pomyślnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts